Rennes se i nadále daří, série neporazitelnosti čítá osmnáct zápasů

12.01.2009, 13:43
Aktuality
Sedmnáctý srpen roku 2008 je zatím nejčernějším ligovým dnem pro Stade Rennes v letošní sezoně. Rennes tehdy nestačilo na Grenoble a podlehlo 0:1, zároveň ale odstartovalo obdivuhodou šňůru bez porážky. Ta se v sobotu zastavila na čísle 18...

Rennes v sobotu večer porazilo právě Grenoble na vlastním hřišti 1:0 a na 24 hodin se posunulo na druhou příčku, z níž ho v nedělní dohrávce odsunulo Bordeaux.

Letošní ročník Ligue 1 je velice vyrovnaný a v boji o titul má slušné šance i Rennes, které má vůbec nejlepší bilanci na vlastním hřišti. První Lyon má po necelých dvaceti kolech 39 bodů, o bod zpět je Bordeaux a další bod ztrácí právě Rennes.

"Tohle vůbec nic neznamená. Ale pracujeme poctivě, daří se nám a budeme v tom chtít pokračovat. Se 37 body na kontě je před námi velká výzva," prohlásil trenér Guy Lacombe, k němuž se přidává i záložník Bruno Cheyrou: "Rennes se poučilo. Všichni sníme o tom stát se mistry Francie, ale ta cesta je ještě hodně dlouhá."

Rennes, jehož nejdelší šňůra bez porážky do začátku letošní sezony trvala jedenáct zápasů, není žádým velkoklubem a ve své sbírce má dvě velké trofeje - v letech 1965 a 1971 získalo Francouzský pohár. Přesto se s ním počítat musí již delší dobu, jelikož v posledních čtyřech letech tento klub hned třikrát startoval v Poháru UEFA. Do toho se letos dostal přes Intertoto Cup a ukrajinský celek Tavrija Simferopol. V předkole vyřadil norský Stabæk, v prvním kole pak těsně podlehl Twente.

"V zápasech s Tavrijou a Stabækem jsme si prošli obtížnými momenty. Říkal jsem hráčům, aby více bojovali o míč a vyhrávali souboje jeden na jednoho. Od té doby jsme v lize ani jednou neprohráli. To byl důležitý moment," vzpomíná Lacombe.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
M11

Lacombe

Reagovat
smazaný uživatel

Sračičky dobry

Reagovat
smazaný uživatel

no, uvidime, jak zabodujou treba proti lyonu nebo bordeaux..

Reagovat
smazaný uživatel

to uz jsme videli, Lyon doma porazili 3:0, na Bordeaux hrali 1:1

Reagovat
božský John

Bohužel se jim stále daří...ale je to sympatickej celek

Reagovat
smazaný uživatel

nj marseille az 4 a monako 14

Reagovat
smazaný uživatel

Si pamatuju jak pomalu sestupovali a ted??

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. jenze tady jses ve francouzsky Lique 1 - takze je tipicke ze jeden tym hraje o evropske soteze a pak dalsi sezonu hraje o to aby nesestoupil. viz.Toulouse nebo Valenciennes

Reagovat
smazaný uživatel

Lens

Reagovat
M11

ti jsou za pul roku zpet

Reagovat
smazaný uživatel

To doufám, mají k tomu našlápnuto.

Reagovat
M11

minule dost dulezite kolo sice nezvladli.. ale verim ze to zvladnou.. ikdyz kdovi jak to bude s Dindanem.. jejich lonsky sestup me hodne zamrzel.. Lens od dob Smicra mam pomerne v oblibe.. i jejich stadion a ta atmosfera na nem se mi vzdy libila

Reagovat
M11

*ze to celkove zvladnou

Reagovat
smazaný uživatel

Mě chytli ten ročník co hráli LM.

Reagovat
M11

rozhodne je to tym ktery ma bojovat v Ligue 1 o pohary

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, jestli postoupí, tak jsem zvědav jak se začlení. Přeci jenom předtím měli docela slušnou pozici, dokázali porazit favorita, naopak zremizovat velké množství s podprůměrnými. Líbil se mi ten jejich status nevyzpytatelného týmu, kdy se každý musí mít před nimi na pozoru. To si myslím, že hned tak nebude, jestli postoupí.

Reagovat
M11

tak jasne.. tim nesmyslnym padem se dostali nekam kam asi nikdo necekal.. v te sezone dokonce myslim hlasili utok na pricky nejvyssi a jak to dopadlo.. dulezite pro ne bylo ze Dindane neodesel.. kdovi jak to ted bude kdyz kolem nej krouzi i anglicane.. jak uz nekdo psal Francie je v tomhle blazniva.. jeden rok hrajes o pohary.. druhy o zachranu.. ale Racing ac na tu spici vetsinou ztraceli patrili do hornich pater tabulky.. ja si naopak myslim ze pokud postoupi tak ta Francie je opravdu uz takova.. ze zase muzou hned v te prvni sezone vyletet nahoru ale zaklad je ten postup.. to je jasne kazdopadne jim ho preju

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsme u těch postupů, nejradši bych aby postoupil s Lensem Montpellier a Strasbourg.

Reagovat
M11

v tom se shodneme na 100%.. navic oba jsou na to slusne a o postup se taky poperou.. jinak by mi nevadili jeste treba Mety kdyby se vratili

Reagovat
M11

*tom

Reagovat
smazaný uživatel

hm, ale Rennes uz peknejch par let (mozna tak pet) mezi spicku patri..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele