Reinberk: Na holení hlav zřejmě nedojde

19.07.2008, 12:22
Rozhovory
Talentovaný univerzál Petr Reinberk si zatím probíhající mistrovství Evropy do 19 let užívá ve všech směrech. Češi jsou krůček od postupu do semifinále, kdyby k němu nakonec přeci jen došlo, na mezi mladými fotbalisty oblíbené holení hlav ale zřejmě nedojde.

V posledním utkání s Řeckem jste začal na lavičce, mrzelo vás hodně, že jste nastoupil až po přestávce? Navíc pokud by Jan Lecjaks nedostal žlutou kartu, asi byste celý druhý poločas neodehrál.
Tak samozřejmě, že bych byl raději, kdybych nastoupil od začátku, ale trenér potřeboval někoho na lavičce, kdyby se někdo z obránců zranil nebo dostal žlutou kartu. Já mohu hrát v záloze i obraně, takže to vyšlo na mě.

Jak jste spokojen s bodem za bezbrankovou remízu?
Bod jsme před zápasem určitě brali, ale s postupem vývoje utkání, kdy například Jan Vošahlík měl obrovskou šanci a potom také v závěru Radim Řezník, nás mrzí, že na naše konto neputovaly tři body.

Vítězství nad Řeckem zaručovalo jistou účast v semifinále, vy jste ale této možnosti nevyužili, mrzí vás to hodně?
Mrzí nás to samozřejmě, ale Řekové byli těžký soupeř a poté, co dostali červenou kartu, tak zalezli a nám se nepodařilo překonat jejich obranu. Musíme se dobře nachystat na Itálii, porazit jí a postoupit.

Mistrovství Evropy se pro vás zatím vyvíjí dobře, jak si jej užíváte?
Tak užíváme si to moc. Všichni jsme se na to těšili už měsíce dopředu, i na soustředění v Břízkách jsme se nemohli dočkat prvního zápasu. Je to pro nás velká šance a my chceme dojít co nejdál.

Na jakou reprezentaci byste v případném semifinále narazil raději, Maďarsko nebo Německo?
Já osobně bych bral Maďarsko, protože Německo má opravdu kvalitní tým a také to na mistrovství Evropy zatím potvrzuje.

Na vaše zápasy vždy přišlo více jak šest tisíc diváků, přitom kouč Dovalil ještě před turnajem prohlásil, že bude spokojen s návštěvou okolo 4000 lidí. Překvapil vás tento velký zájem?
Překvapilo nás to hodně a jsme moc rádi, že diváci nás chodí podporovat v tak hojném počtu. My se snažíme, abychom hráli dobrý fotbal a vždy vítězili.

Na těchto mládežnických turnajích většinou fotbalisté vytvoří skvělý kolektiv, jste spokojen s partou, kterou kouč Dovalil nominoval?
Naše parta je výborná. Jsme spolu už dlouhou dobu, takže si věříme a víme, co od sebe čekat.

Reprezentační dvacítka se na mistrovství světa v Kanadě ostříhala dohola, máte něco podobného v plánu také vy? Nechal byste se případně ostříhat dobrovolně?
Něco takového už tady proběhlo, ale někteří kluci by raději místo stříhání zvolili obarvení. Mě osobně by to nevadilo, ale museli by do toho jít všichni. Myslím si však, že se něco takového nestane.

Kdo v týmu patří mezi vyhlášeného vtipálka?
Tak vtipálků v týmu je tady celkem dost, ale pro mě osobně je to Tomáš Nuc, ten vždycky řekne nějakou hlášku, která je výborná.

Jak si užíváte volného času?
Volný čas využíváme tak, že si třeba zajdeme do města nebo si v hotelu zahrajeme kulečník. Někdo relaxuje, někdo třeba brouzdá po internetu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tohodle klučinu vidim poprvý...

Reagovat
Slejdy

ja ne

Reagovat
M11

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

JA taky......davaj to v telce???

Reagovat
smazaný uživatel

první zápas na Eurosportu a druhý zápas pouze na stadionu v Liberci...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde obrazovka nebyla zapnuta

Reagovat
smazaný uživatel

nn ale na hřišti se přece jenom hrálo....

Reagovat
smazaný uživatel

Nějakej metrouš, ne ?:-D

Reagovat
smazaný uživatel

jako vsichni mladi fotbalisti

Reagovat
božský John

Co povidas Wayne neni metrous:D

Reagovat
M11

a ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bývaly spoluhráč.. je fakt dobrý.. byl na testech v evertonu.. doufám že to dotáhne daleko.. fandím mu.. :)

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele