Redknapp volá po využití videa

30.04.2009, 11:23
Aktuality
Trenér Tottenhamu Harry Redknapp apeluje na využití opakovaných záběrů po sporných situacích. Reaguje tak na incident, jenž se odehrál v sobotu na Old Trafford. Po souboji Gomese s Carrickem nařídil Howard Webb pokutový kop. Za toto rozhodnutí se zpětně hlavní arbitr zápasu omluvil.

Do inkriminovaného momentu Tottenham překvapivě vedl nad Manchesterem 2:0, jenže díky proměněné penaltě Ronalda se United dostali zpět do hry a zápas poté jednoznačně ovládli. Redknapp dříve řekl, že šlo o rozhodující moment utkání a chce proto využít opakovaných záběrů, které by pro rozhodčího obtížné situace vyřešily.

"Stále si myslím, že by to měl mít na starosti čtvrtý rozhodčí. Sledoval by monitor a pak by řekl jasný verdikt hlavnímu, což by nemělo zabrat více než dvacet sekund," řekl Redknapp.

Po sobotní porážce ztrácí Tottenham na pohárové příčky tři body. Redknapp uvedl, že dostat se na tyto pozice bude jeho cílem "Rád bych toho dosáhl. Pokud by se nám to povedlo, považoval bych to za velký úspěch," řekl bývalý trenér Portsmouthu.

Autor: Pavel Mašlaň / skysports.com

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to fotbal ne pocitacova hra.Za chvilku budou chtit aby meli fotbalisti vsude cipy kvuli spornym ofsajdovym situacim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hokej taky neni pocitacova hra

Reagovat
smazaný uživatel

v hokeji se ale nevolá člověku u videa když je spornej faul

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejak.timhle to zacne pak budou chtit resit pres video ofsajdy fauly proste vsechno a dele se budou rozhodci divat nez se hrat fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

offsajdy tezko budou resit pres video, pouzival bych to pouze u faulu ve vapne

Reagovat
smazaný uživatel

proc by to neslo ? nahradis caroveho za kameru ktera bude jezdit po nejake "koleji" jako to funguje ve filmech.krasa ne ?

kdyby se to pouzivalo jen pri urcitych situacich ( v tom vapne treba jak pises ) mohli by vzniknout namitky proc se to treba nepouziva i u jinych situacich atd atd.

Reagovat
smazaný uživatel

vis ono, kdyby byl faul ve vapne a hlavni rozhodci by zastavil hru a pak se poradil s rozhodcim u videa, coz by trvalo asi tak 30 sekund maximalne - kdezto kdyby byl offsajd tak jak myslis, ze by se to udelalo, rozhodci by piskl a vsichni hraci by zastavili sve pohyby? neco jako cukr kava limonada caj rum bum vid zapoj mozek

Reagovat
smazaný uživatel

evidentne to nechapes.nevadi ... snad priste ..

Reagovat
smazaný uživatel

no, evidentně to nechápeš ty, přijdeš mi jako taková hodně hysterická trouba, která za vším vidí spiknutí......

Pokud se to potřebné pravidlo zavede, tak ve fotbale ubyde nespravedlnosti a Big4 to bude mít všechno o poznání těžšší

Reagovat
Arbiter

Prý ubude nespravedlností spíš za vším vidíš spiknutí ty

Reagovat
smazaný uživatel

Matně si pamatuju na spiknutí století, kdy před posledním kolem ligy zlí arsenálci otrávili Tottenhamu oběd

Reagovat
vodka

proč to nechápe? Proti posuzování ofsajdu pomocí čipu v kopačce bych já nebyl... Naprosto jednoznačně a rychle se prokáže, že daný hráč v ofsajdu byl, nebo nebyl... prostě pokud čip útočícího hráče bude zachycený na hřišti za úrovní postavení posledního defenzivního hráče, tak to není nic zvlášť složité...

Reagovat
smazaný uživatel

A proc odvolavat dulezite goly kvuli milimetrovym ofsajdum, ktere stejne hraci v nicem nepomuzou a obranci v nicem neuskodi?

Reagovat
vodka

on by v podstate ani nestihl padnout, rozhodci by ho porste odmaval

A důvod je hned nasnadě, vyhnulo by se zbytečným ublíženeckým kecům jak od fanoušků, tak od hráčů a manažerů... Já sice nejsu pro postupné "robotizování" sportu, ale přežiju to spíš, než kecy Wengera, Fergusona a dalších o "poškození" atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten čip by musel být téměř po celém těle.

Reagovat
vodka

proč? stačila by minimální úprava pravidel, že bude platit ofsajd, když má nohy za úrovní posledního bránícího hráče....

Reagovat
smazaný uživatel

zadni videorozhodci, umite si predstavit, jak by se to natahlo, jak by to bylo kouskovany, tohle neni hokej, to se nehraje na cistej cas a nezastavuje se casomira pri kazdym preruseni hry.

nejlepsi variantou se mi zda byti, ze se zavedou dva rozhodci sledujici specialne deni v pokutovem uzemi na kazde strane hriste, vymyslela to myslim uefa a je to asi jedina moznost jak neznicit fotbal ruznymi prerusovanimi (kdy pri kazdem spornem faulu se prerusi hra na pet minut) a "spravedlivosti" a presnosti rozhodovani by to myslim rozhodne pomohlo. dokonce to uz testovali nekde na turnajich 19 nebo koho docela se to osvedcilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pro...vždyť v TV máme prokazující záběry prakticky ihned po situaci v reálném čase, nevidím důvod, proč toho nevyužít.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
C-M@ster

Presne tak, nejvic to zamrzi v dulezitejch zapasech a vzbudi to obcas takovy vasne, ze hraci citi krivdu a uz se neotrepou. Hlavne na minulym mistrovstvi to bylo co zapas, to chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to složitý neexistuje jasné ano,jasné ne.Taky se mi nelíbí představa,že budem přerušovat už mnohdy kouskovaná utkání,prohlížením videa.Museli by se striktně určit kdy ano,kdy ne.Na druhou stranu.Jde o hodně,Spurs jde o hodně a nejen po sportovní stránce a omlouva rozhodčího je sice hezká,ale k ničemu.MU to fakt nakoplo.Zas na druhou stranu,je to hra.Každopádně by se měla zlepšit komunikace sudích a možná by mohl být zaveden brankový rozhodčí.

Reagovat
minoLFC

len ši to ten videorozhodca vyhodnotí spravne za tich 20 sekund aj podla videa...často sa nevieme zhodnuť ani podľa neho

Reagovat
smazaný uživatel

jedine kameru do branky co bol gol alebo nie vid live vs cfc 2005 nieco ako v hokeji videorozhodca..ale ziadne ine veci lebo tu nebude fotbal

Reagovat
minoLFC

presne tak, kamera v pokutom uzemí na sporne momenty, v ostatnom území musí mať hlavne slovo hlavný rozhodca

Reagovat
smazaný uživatel

Orlí oko...

Každý tým má 2x možnost požádat o přezkoumání situace a pokud se prokáže,že byla proti nim,tak se mu možnost neodečítá. Pokud to bude špatně,tak maj smůlu a maj jen 1 pokus.

Reagovat
Arbiter

Ani v hokejí se rozhodčí neptá videorozhodčího, zda-li to byl faul či nikoliv. Jsem možná pro kamerou za brankou nebo dva rozhodčí za branu, ale na faulování by se to využívat nemělo...

Reagovat
smazaný uživatel

Preco nie, pokial to bude spravene poriadne, tak by sa mohlo predist zbytocnym hadkam hracov s rozhodcom(tym padom by to mozno ani nezabralo tolko casu) a hlavne ucinit spravodlivosti zadost - teda aspon v pokutovom uzemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? Fotbal je přece hra. A hra by měla být vždy co nejvíc spravedlivá. Takže pokud se video zapojí nějakým rozumným způsobem, tak já jsem pro.

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal je "ľudská" hra. Nielen chyby hráčov rozhodujú...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Taky bych do toho nevrtal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě pak by se neměl na koho svádět případný neůspěch. To je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

osobne bych byl pro zavedeni jakehosi "vapnoveho rozhodciho", tzn rozhodciho, ktery se bude pohybovat na urovni brankove cary a bude mit na starost situace ve vapne z jineho, mnohdy mnohem lepsiho, uhlu pohledu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem pro nejake reseni.Vzdy se neco takoveho semele hlavne pro "zazobany"mancaft.Tenhle viken to pomohlo Live a Man.U.Clovek by si rekl jo aspon nejaka spravedlnost ale co na to fanousci o zachranu bojujicich tymu.Treba Bragu podobna situace stala LM.Neco by se melo delat a zapas treba klido pido natahnout i o 10min stejne se tam vali a zdrzuji o sto6.

Reagovat
vanGomm

Fotbal je již někde jinde než před 150 lety,kdy se tvořila pravidla.Když video,tak proč ne i čistý čas?Čas,kdy je míč jen ve hře trvá přibližně asi 30 min.za poločas.A pokud někdo umě zdržuje tak ještě méně Fotbal je dnes o velkých penězích a tím by vznikl prostor i pro reklamu.Zrušit by se mohl i ofsid a bude pokoj s nekonečnýma dohadama.Při autu také neplatí nikomu to nevadí.Ještě se pak může ušetří na 2 pomezních.Vím,že je hokej jiný sport,ale tam před časem také zrušili ofsid na červené a dnes už to nikdo ani nepozná.

Reagovat
kubys

Aha aha, ale offside na červené v Evropě nikdy nebyl, jen v zámoří a tam je stále

Reagovat
vanGomm

Tak se tomu říkalo přihrávka přes 2 čáry.To tak vadí?

Reagovat
kubys

Ona ale v Evropě nikdy nebyla! Na to jsem narážel...řekneš, že je něco zrušené, přitom to tady nikdy nebylo, ale funguje to stále jinde, vůbec mi nevadil ten název offside na červené, protože no to tak prakticky je.

Reagovat
fantomas

Já myslim, že v NHL už to zrušili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele