REAL PORAZIL BARCU 4:2

11.04.2005, 02:12
Aktuality
Real Madrid zvítězil nad Barcelonou a dokázal, že to ještě myslí se ziskem titulu vážně. Fanoušci u TV obrazovek i na Santiago Bernabeu viděli špičkový a dramatický zápas, který byl vrcholem letošního ročníku Primera División a možná i celé fotbalové sezony. Ze zisku tří bodů se radoval šťastnější domácí celek.

Real se představil v ofenzivní sestavě, když se do základu dostali tři útočníci Raúl, Ronaldo i Owen, místo tak v záloze nezbylo na Figa, dále chyběli i Guti se Samuelem. Argentinského stopera nahradil Pavón. Barce se stihl uzdravit Puyol, připraven byl i Ronaldinho, a tak jedinou ztrátou byla karetní suspendace Deka, místo něhož hrál Iniesta.

Real Murcia - Valencia CF   0:0

Fotbal s totálním nasazením se hrál od první minuty, centrovaný míč se pokusil dostat za Valdésova záda Raúl, ale pomohl si v souboji rukou. Na madridské ikoně byla vidět obrovská touha poprat se o místo v kádru Realu i pro příští rok. Při hlavičce na půlce hřiště se srazil čelem s Puyolem, roztrhl si obočí a musel být ošetřen za postranní čarou. I v 10 lidech se Merengues hnali dopředu, centrovaný míč proletěl pokutovým územím hostí, Gio jej při odkopu netrefil a k míči se tak dostal Ronaldo. Všiml si na zadní tyč nabíhajícího Zidaneho, poslal mu přesný pas a jelikož se ze Zidanem nevrátil Belletti, měl Francouz snadnou pozici a poslal Real hlavou do vedení. Při dopadu na trávník se srazil s tyčkou, ale mohl pokračovat ve hře.



Na druhé straně se pěkně uvolnil Márquez, ale vypálil těsně vedle, hlavičku stejného hráče po trestném kopu Xaviho Casillas kryl. Zastřeloval se Eto'o, ale obrana stihla včas jeho pokus zblokovat. Mnohem nebezpečnější jsou ale domácí, zblokována je však i rána Roberto Carlose při přiťuknutí Ronalda. Pak už ale dává Real druhý gól. Ronaldo je faulován, dobrý trestný kop posílá do vápna Beckham, na zadní tyči jsou zcela volní Zidane s Ronaldem, hlavičkuje Brazilec a do poloodkryté branky zvyšuje na dvoubrankový rozdíl. Při bránění se opět někde zapoměl Belletti, Xavi leží po prohraném souboji na zemi. Barca vypadá, že je ještě myšlenkami v šatně, Giuly se snad za 20 minut vůbec nedostal k míči.

Prapor hostí pozvedl mimořádně motivovaný Eto'o, který po zbytek první půle řádil jako utržený ze řetězu, ze stoperské dvojice Helguera + Pavón si dělal trhací kalendář. A brzy zařídil i snížení. Obešel Pavóna, narazil si s Xavim, jehož nechal hrát Helguera, prohnal se i okolo Roberto Carlose a doťukl podél Casillase míč do branky.



Útoky se střídaly na obou stranách, i když Barca jich měla víc a byly nebezpečnější. Eto'o těsně minul Giův centr, dělovkou nad pálil zdálky Gravesen. Giuly prolomil ofsajdovou past, prodral se okolo Roberto Carlose, ale branku netrefil. Po Xaviho centru uklidil míč před číhajícím Ronaldinhem Salgado, po perfektní Ronaldinhově akci střílel nad Giuly. Kouč Realu Luxemburgo se zřejmě zhlédl v Mourinhovské taktice a i jeho tým byl velmi efektivní. Ronaldo potáhl míč, Beckham jej přenesl na druhou stranu, tam přesprintoval Roberto Carlos Xaviho, přihrál míč nabíhajícímu Raúlovi, který poslal i přes teč gólmana Valdése míč do sítě. Opět přišel úder po levé straně Realu, kde chyběl Belletti.

Raúl musel být znovu ošetřen, neboť mu stále krvácelo obočí, s několikadenním strništěm a náplastí nad levým okem připomínal spíše profesionálního zabijáka, než fotbalistu. Barca útočila, Gio trefil v dobré pozici jen Casillase, Eto'o se snažil prodriblovat do šance, ale byl včas faulován.



Do druhé půle vstoupila Barca náporem, po Eto'ově pasu střílel opět jen do Casillase Guily, kouč Rijkaard na lavičce jen nevěřícně kroutil hlavou, co všechno dnes může malý francouz spálit. Na kraji pokutového území se pokusil zmást a zesměšnit Zidaneho Ronaldinho, ale ten se ze svého obranného postavení vylákat nenechal. O drzý průnik kolem Ronaldinha se pokusil Salgado, ale sudí ho chybně zastavil pro údajné zpracování rukou.

Barca tlačila, Real byl nebezpečný z brejkových situací. Ronaldo se pokusil vysunout do sóla Raúla, ale ten jeho úmyslu neporozuměl, Beckhamův trestný kop Valdés snadno chytil. Nejnebezpečnější z barcelonských byl Eto'o, Real ho často zastavoval jen za cenu faulů. Byl to Real a spolupráce dvou angličanů, která zařídila čtvrtý gól Merengues. Beckham poslal milimetrový pas Owenovi, ten šel sám na Valdése a prostřelil ho. Real vedl 4:1.



Na hřiště šel za Giulyho Maxi López, po pěkné kombinaci hostí však minul míč na šestnáctce Eto'o. O snížení se postaral Ronaldinho. Maxi byl na kraji vápna faulován Roberto Carlosem a Ronaldinho nádherně zakroutil trestný kop kolem ve zdi nadskakujícího Ronalda do sítě. Casillas byl bezmocný. Slibně se rozvíjející Ronaldinhovu akci nešťastně zastavil překážející rozhodčí, další ranou pro hosty bylo zranění Eto'a, který při běhu špatně došlápl a nahradit ho musel Damia.

Real dřel, aby si výhru udržel, nebývale bojovný byl Ronaldo, který se při bránění vracel poctivě i na vlastní půlku. Maxi López byl přidržen, další trestný kop však Ronaldinho zamířil do zdi. Real prostřídával, postupně přišli za Owena Figo, za Raúla Solari a Zidaneho Celades. Ronaldovu střelu Valdés kryl, zdálky napřáhl Beckham a jen těsně minul branku. Na druhé straně se přes Salgada prodral do šance Ronaldinho, ale Casillas skvěle zachránil. Poslední šanci úchvatného zápasu, který měl skvělé tempo až do konečného hvizdu, měl hlavičkující Márquez, ale Casillas byl pozorný.

Rozdíl mezi oběma celky v tabulce se ztenčil na šest bodů.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takový zápas v Serii A či Premier League neuvidíte, proto je La Liga nejlepší

Reagovat
Xavi

Naprosto souhlasím!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Presne

Reagovat
HOST*Ronaldo

Real je nejlepší

Reagovat
HOST*

Nesouhlasim Premier League je daleko kvalitnejsi!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Nekecej

Reagovat
HOST*

premier legue je mnohem lepší protože týmy jsou mnohem vyrovnanější

Reagovat
smazaný uživatel

Superfutbal.Hala Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Real sa vracia

Reagovat
smazaný uživatel

sory ale pochybujem..real uz nikdy nebude to co bol pred par rokmi.. vcera hral dobre teda efektivne ale majstri nebudu a po sezone ich asi vypredaju.. takze era tohto realu skoncila.. ale bola velka

Reagovat
smazaný uživatel

Bez teba som to fakt nevedel A ja som len srandoval

Reagovat
HOST*

tak sory.. som myslel ze fandis realu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja fandim Realu!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ten popis Raúla sedí Má vzezření španělského lapky, jak kdysi komentoval tuším mistr Bosák vzhled Tomassiniho (u něj samozřejmě italského)

Reagovat
sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

super futbal ale casto len zo strany barcy.. real vytazil z minima maximum.skoda..ale real nema na titul ani si ho nezasluzi.. opat raz barca zomrela nakrasu

Reagovat
RMCF

Barcelona měla možná více ze hry a tlačila Real, ale všechny hvězdy Realu včera bojovali pro tým a navíc předváděli podobně uchvátný fotbal jako Barcelona!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda dlho som uz nevidel hrat real tak zodpovedne ako vcera.. ale aj tak nebudu masjtri.. barca uz musi tento rok.. ak by neboli majstri tak to neviem to by som uz asi ani ja neprezil

Reagovat
HOST*

A bylo to naposled, motivace neni.....

Reagovat
smazaný uživatel

Samueli vrať se!!!

Reagovat
HOST*yarda

Reagovat
smazaný uživatel

uz o tom viem yarda a poviem ti vydychol som si, poviem ti pravdu bez etoa aj ked mame kvalitny a siroky kader som mal strach aj o titul ale teraz som v poho

Reagovat
smazaný uživatel

neboj titul je nas.. aj ten Maxi je dost dobry len niekedy moc sepci... snad to uz nepokazia.. barca go ! the best fans in SK

Reagovat
HOST*Ronaldo

Real na to má,má dva brazilce a ti jsou nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

a my mame ronnieho a ten je za vsetkych

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Jezis

Ja rikal ze vam daji trojku. Sice to trojka neni ale na prdel ste dostali pekne A btw Jezis nefandi Realu, Jezis fandi fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

A "Jezis"je primitiv

Reagovat
smazaný uživatel

jezis fotbal neumi real ho umi jen ho obcas zapomina hrat

Reagovat
HOST*Albe

Ale,ale za 2 zapasy Barcelona inkasovala 7 golů.Aby to s Barcou nedopadlo jako s Realem v minulé sezoně

Reagovat
antimadrista

ale di ty Mezi náma a madridem z minulý sezony je velkej rozdíl..

Reagovat
smazaný uživatel

tak ked fandis futbalu tak to by si mal fandit barce...

Reagovat
HOST*Desteros

V tom zápasu hráli oba celky tak nastejno,jenom je škoda že za stavu 2:1 nedokázala Barca vyrovnat ...kdyby tak Gio van Bronckhorst přihrával volnýmu spoluhráči tak to mohlo být ještě úplně jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

urcite myslis ze mal prihrat etoovi sam si nahravku pytal

Reagovat
smazaný uživatel

Keby keby...

Reagovat
smazaný uživatel

keby bolo keby boli by ste majstri

Reagovat
antimadrista

Prohráli jsme bitvu,ale válku (titul) vyhrajeme!

Reagovat
HOST*Raúl González

Pri pohledu na ten fotbal se mi tajil dech.Nadhera!Real forever

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby real vzal Lucemburga uz na zacatku sezony tak mame titul v kapse mi

protoze ten si umi udelat v kabine poradek a nevadi mu ze to je treba Zidane,Beckham nebo Raul proste je serve

Reagovat
smazaný uživatel

A zase sa objavili fanusikovia,len ked vyhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

teď máte plnou hubu keců, ale vyhráli jste pouze a jenom jeden zápas, tak nevím proč z toho děláte závěry, příště můžete úplně v klidu rupnout

navíc průměr obou Zápasů sezony vyznívá pro Barcu 5:4!!!

souhlasím s antimadristou, vyhráli jste pouze bitvu, válka je naše!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

My máme plnou hubu keců, protože vy jste měli před zápasem ty huby plný tři a navdavkem k tomu ještě dvě prdele! Takže se nemůžete divit... Ano, můžeme v klidu rupnout, ale maličkou útěchou nám může být aspoň to, že jsme vás porazili

Reagovat
smazaný uživatel

Ano presne-oni boli husty pred zapasom,tak preco my by sme nemohli byt teraz?

Reagovat
antimadrista

Vyhráli jste 4:2, my předtím 3:0 a 2:1. Tak nevim, co tu řešíte

Reagovat
smazaný uživatel

claro que sí celou historickou bilanci máme lepší

Reagovat
smazaný uživatel

ano barca ma ovela lepsiu historiu vzajomnych zapasov ako vy

Reagovat
smazaný uživatel

aby ses neposral sice každý zápas nesedím na CampNou ale prožívám to o to víc

Reagovat
HOST*Berkgamp

Premier legue je nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Luxemburgo-prekvapil si ma,zase ti raz vyšla riskantná taktika.Real zase ukázal,že vie hrať superfutbal,aj keď chvíľami sme mali problémy,predsa len Real s prehľadom kontroloval vývoj zápasu.

Podľa mňa problém Realu je v tom,že hráči sa už ťažšie motivujú na bežné zápasy a dokáže ich vyhecovať hlavne veľký duel.Predsalen,vyhrali toho tak strašne veľa..

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

trapas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Re

Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Reagovat
HOST*

Re

Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Reagovat
smazaný uživatel

Barca sa vie motivovat na kazdy zapas,lebo pre nu je kazdy super tazky

Reagovat
smazaný uživatel

FIGO prepac ale vacsiu picovinu si povedat nemohol alebo napisat

Reagovat
smazaný uživatel

Hrubinho prepac,ale ja som srandoval-to svedci aj tento smajlik( )Vies musis si zvikat,ze fanusikovia Realu zviknu podpichovat Barceloncanom a naopak-tak to tu chodi A presne toto som teraz urobil ja Asi to tu este dobre nepoznas

Reagovat
smazaný uživatel

ja to tu velmi dobre poznam ty mlada pasta

Reagovat
smazaný uživatel

Si vtipny-nezda sa mi,ze to tu dobre poznas,ked si ani nevedel,ze je tu chat

Reagovat
smazaný uživatel

vedel som to ale ja na chaty nechodim

Reagovat
HOST*PHARELL

byl to krasnej zapas! oba tymy hrali skvele. La Liga je nejlepsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele