REAL A TI OSTATNÍ

17.03.2005, 16:26
Aktuality
Toto povídání je hlavně o Realu Madrid. Kdo odejde, kdo by mohl přijít, jak snášejí fotbalisté kritiku, o trenéru, který odešel, ale také o tom, který by se měl objevit, o tom, co se píše ve světě o fotbale, jak odpověděl Román Riquelme na šest otázek...

Prezident Realu Madrid to řekl jasně a srozumitelně: "Budeme studovat nabídky ostatních klubů, tedy těch, které mají zájem koupit naše hráče! O koho se jedná? Padají jména jako Ronaldo, Raúl, Beckham, Figo... To nic neznamená. Je to jako ve fabrice, jedni odcházejí, jiní je nahrazují. Ale model naší práce bude zachován. Stále budeme kupovat ty nejlepší fotbalisty!"

Jeden z výše jmenovaných, David Beckham, se ke všemu vyjádřil následovně: "My, hráči, jsme si vědomi toho, že klub jako Real Madrid, musí vyhrávat tituly. Není důležité jak hrají jeden nebo dva galacticos. Všechny zajímá, jak hrajeme jako celek, každý z nás musí odevzdat 100% výkon a udělat vše pro úspěch celku. Je pro každého z nás, kteří jsme vyhráli tolik pohárů a ocenění, velice zvláštní, nepochopitelné, že tento rok odejdeme s prázdnou. Chceme, moc jsme chtěli, ale nevyšlo nám nic. Pro Real to je nenormální, fandové odmítají uvěřit tomu, co se letos děje!"

A tak se, jako vždy, hledá, a musí najít, obětní beránek! Bude to trenér Vanderlei Luxemburgo? Mluví se totiž, a dost nahlas, o návratu Fabia Capella, který v Realu slavil úspěch. Neznamená to, že pro Brazilce po pár kolech vše skončí a Ital se usadí na trůně. Ale tým musí změnit tvář a způsob hry! A to radikálně. Jinak....

K otázce trenéra se vyslovil také Fernando Hierro, dnes fotbalista Boltonu: "Vicente del Bosque, 'Bigotón', nikdy neměl být propuštěn. Prakticky bylo, je a bude nemožné najít někoho lepšího než byl on! Jako osobnost, člověk skvělých vlastností, jako trenér, uměl jednat s hráči a byl velice na výši!"

A kdo by měl obléknout dres Realu Madrid? Jeden z prvních přestupů se rýsuje! JAR, aneb Jose Antonio Reyes, vykročil na cestu k návratu na Iberský poloostrov. Jeho reprezentant Jesús Rodríguez se setkal s viceprezidentem Arsenalu Davidem Deinem a požádal ho o informaci o ceně za tohoto fotbalistu. Další krok? Pošeptat ji do ouška Perézovi a ten pak rozhodne!

Real nebude spát klidně hodně dlouho. A teď se k tomu přidalo další trápení. Espanyol zahajuje útok na všech frontách a již se nespokojuje s Pohárem UEFA! Chce do Ligy mistrů a pěkně do hlavní soutěže. Žádná kvalifikace, tu ať si zase zkusí Real. My z Barcelony postupujeme přímo...


Román Riquelme, hrával za Boca Juniors a za Barcelonu, dnes to válí ve Villarreal, odpověděl na desítky otázek ve své kariéře. Snad těchto šest, a odpovědi na ně, vás budou zajímat.

Kdo Vás nejlépe a nejdůsledněji na hrací ploše hlídal? "Abelda z Valencie!"

Proti jakému týmu se hraje nejhůře? "Proti Valencii!"

Kde se Vám hraje, mimo Madrigal, nejlépe? "Camp Nou, Santiago Bernabéu a San Mamés."

Který z protihráčů Vás požádal o Váš dres s podpisem? "Jeho jméno Vám neřeknu, je to naše soukromá záležitost."

Který fotbalista je nejnepříjemnější? "Během zápasu všichni, po jeho skončení žádný."

Existuje rasismus ve Španělsku? "Jednoznačně ne! Fandové urážejí hráče protivníka, aby ho znervózněli, ale není v tom rasový podtext. Mně nikdo nikdy neurazil, co se mé pleti a země odkud pocházím týče."


A na závěr něco o tom, co se píše ve světě:

MARCA: Současný trenér Juventusu Fabio Capello je opravdovou jedničkou na listině těch, co by měli nahradit Vanderlei Luxemburga. Tento Ital již Real vedl a dosáhl s ním na titul!

MUNDO DEPORTIVO: Barcelona má možnost dosáhnout celé řady prvenství. Nejen co se týče titulu a množství získaných bodů. Ale také na individuální trofeje nejlepšího střelce ligy a jejího brankáře.

SPORT ES: Deset kol před koncem má Barca titul vlastně na dosah. Jen opravdová katastrofa jí ho může vzít. Letošní ligová sezóna je pro svěřence Franka Rijkaarda pravděpodobně neopakovatelná!

OLE ARGENTINA: Gabriel Omar Batistuta odchází z fotbalu a prohlásil, že by své loučení realizoval nejraději v dresu Boca Junior a na stadiónu Bonbonera.

AF: Bývalý kapitán francouzské reprezentace Michel Platini (49) oznámil v Paříži svou kandidaturu na funkci prezidenta UEFA. Volby se konají v příštím roce a bude se hledat nástupce Švéda Lennarta Johanssona.


Tak a to je pro dnešek vše. A nezapomeňte! Na sněhu jako na blátě, v Čechách jako v Tramtárii, fotbal je opravdu tím nejkrásnějším sportem na světě!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavé, uvidíme jak to S Romanem dopadne, rád bych ho sice viděl u nás, ale je to zbytečné a málo pravděpodobné

Reagovat
Mr.Jindros

Hmhmmhmmmm, Capello, Hmhmhmhmhmmmmmm .......

Reagovat
HOST*vazquez

Moc noviniek sme sa nedozvedeli... Perez bude kupovať len najlepších-to som tušil a škoda,lebo podľa mňa zase sklzne vedľa Tréner DelBosque-pre mňa jasná jednotka..pozná celý Real zvnútra,pozná atmosféru,vie o čom je Real..Hierro mal pravdu-jeho vyhadzov bola najväčšia hovadina zo všetkých v posledných rokoch. A hráči?Ako hovorím-tuším,že sa dočkáme ešte veľkých prekvapení...Perez je proste Perez.

Reagovat
smazaný uživatel

Hierro mal fakt pravdu Pacilo sa mi vyjadrenie Beckhama-celkom mudre na neho Ja som fakt zvedavy na ten novy tym

Reagovat
HOST*R+R

Del Bosque je jediný trenér, který Real v současnosti dokáže usměrnit. Jeho vyhazov byl nepochopitelný, vždyť vyhrál ligu, LM málem finále. Myslel jsem, že když skončil v Besiktasi, že se zase vrátí. Vrať se Vicente!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vicenteové jsou opravdu Alfou a omegou , my jsme bez toho našeho taky v p...! Podobný hráčský tip v kádru nemáme ! Taky musíme zlepšit přestupovou politiku

Reagovat
HOST*Don Psycho

Real udělal obrovskou chybu že pustil Makeleleho-podle mě nejlepšího defensivního středního záložníka na světě !!!!!!!!

Nevím jestli ho dokáže nahradit Gravesen.

Ale nejsem fanoušek Realu ale Sparty

Reagovat
HOST*Shevchenko

NAPSAL TO BLBĚ JUAN ANTONIO REYES-JOSE ANTONIO REYES A CO SE TÝČE REALU, ODEJDE FIGO DO MANCHESTERU, RAUL (NO NEVÍM CO TAM JEŠTĚ DĚLÁ ) SKONČÍ NEBO PŮJDE DO HORŠÍHO TÝMU (KDO BY HO TAKY CHTĚL )-ESPANYOL, SEVILLA, VILLAREAL, DEPORTIVO. R. CARLOS-SANTOS(INTER), CASSILAS-MANCHESTER. NO A LUXEMBURGO NEODEJDE.

Reagovat
smazaný uživatel

Chod spat!

Reagovat
HOST*Shevchenko

KDO BY MOHL PŘIJÍT:

JAQUIN

REYES

ADRIANO

Reagovat
smazaný uživatel

JOaquin. Hlavně že tam opravuješ autora.

Reagovat
HOST*

a to nehovorim, ze je casillas!!! ty chces niekoho opravovat HOST*Shevchenko? ty si iny chudak, sa uvedom, clamor je super tak sa daj vypchat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevim co mel ten clanek jako hlavni myslenku. Mam radsi gulas na taliri nez tady

Reagovat
HOST*yarda

Odst.1: Pérez sice řekl samé pozitivní věci ale má pravdu

Odst.2: Beckham víc kecá než hraje

Odst.3:Luxemburgo zůstat! Capello ne!! Nejsme Juve!!!

Odst.4:Hierro vychvaluje poprávu Del Bosqueho, zřejmě i proto, že ho nechával hrát, i když na to neměl...Ale penalty kopat uměl vždycky...

Odst.5:Reyes souhlas!

Odst.6:Za své postavení si Real může sám kladně i záporně. Teď musí dokázat, že klady na konci sezóny převáží.Uvidíme.

Ad tisk: Marca kecá, M.Deportivo bubří, Sport es: ano kéž by se taková sezóna pro Rijkaarda už neopakovala Ad Batistuta a Platini- proč ne?

A ještě pro individuum zvané Shevchenko: S tvým výběrem posil 100% souhlas, ale jinak se radši starej o AC, to ti jde líp

Reagovat
sansiro

Myslim, ze Capello by Vam hodne pomohl!!! To bys videl, jak by Zidane lital po hristi sem a tam Jinak nechapu, co vsichni vidite na tom Reyesovi. Prumerny hrac. Toho bych nechtel.

Reagovat
Mr.Jindros

Já myslim že Realu by nepomohl ani Capello, trenér s tim nemá co dělat, Madrid potřebuje vyměnit aspoň půlku základní sestavy. A Reyes je dobrý, akorát mu to nějak nešlo, teď už jsem ho dlouho neviděl ... každopádně je mladej a má talent, rozhodně pro Balet dobrá volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Povedzte mi,preco tu taky ludia vobec chodia? Ked je niekto chory-tak nech sa ide liecit a nech nekazi zivot normalnym ludom

Reagovat
HOST*yarda

Právě proto, že je chorý, tohle dělá. Já bych ho zavřel do Bohnic, každý den skotské střiky a dvojitý klistýr, ono by ho to přešlo

Reagovat
smazaný uživatel

v bohnicích maj taky přístup k netu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele