RANGERS OD LÉTA POVEDE LE GUEN

12.03.2006, 10:08
Aktuality
Vedení Glasgow Rangers konečně definitivně odtajnilo jméno trenéra, který by měl skotský klub v příští sezóně vrátit zpět na špičku tamní Premier League. "Jezdce" v létě podle očekávání převezme Paul Le Guen, bývalý kouč Lyonu nahradí na lavičce týmu z Ibrox Parku Alexe McLeishe.

Rangers hledali nového kouče od 9. února, kdy s předstihem oznámili letní odchod Alexe McLeishe. Ten sice dokázal s týmem postoupit do osmifinále Ligy mistrů, jenomže na přelomu roku se městský rival Celtiku potácel až ve středu tabulky. V současnosti je situace sice o něco lepší, přesto klubu stále hrozí, že by v příští sezóně mohl chybět v evropských pohárech.

Okamžitě po oznámení McLeishova odchodu se jako o jednom z nejvážnějších kandidátů na uvolněný post spekulovalo o Paulo Le Guenovi. Bývalý francouzský reprezentant si vynikající trenérské jméno udělal v Lyonu, když Olympique dovedl ke čtyřem mistrovským titulům v řadě a vtiskl mu atraktivní styl hry. Na konci loňské sezóny však překvapivě ohlásil svůj odchod a jeho povinnosti převzal Gerard Houllier.

Le Guen nakonec na nabídku Glasgow Rangers kývl a dal jim tak přednost před možným angažmá v Realu Madrid. Skotský tým původně nabízel čtyřletý kontrakt, Le Guen chtěl podepsat smlouvu na dva roky. Obě strany se nakonec dohodly na kompromisu a uzavřely kontrakt na tři roky.

"Jsem potěšen, že Paul souhlasil s tím připojit se k Rangers. Jeho úspěšná dráha mluví sama za sebe a doufáme, že klubu v budoucnosti přinese úspěchy," prohlásil pro oficiální stránky skotského klubu jeho předseda David Murray. "Této příležitosti bych také velice rád využil k tomu, abych poděkoval Alexi McLeishovi za jeho úspěchy, za čtyři a půl roku zde získal sedm trofejí," nezapomněl Murray s předstihem ocenit práci stále ještě současného kormidelníka.

Paul Le Guen se k trenérské práci vrátí přesně po roce a již teď se nemůže dočkat. "Těším se na výzvu v Rangers. Dostal jsem vloni mnoho zajímavých nabídek z velkých klubů z celé Evropy, ale přesun do Skotska byl to pravé pro mne i mou rodinu. Rangers mají pyšnou historii a tradici a já doufám, že do klubu přinesu další úspěchy pro fanoušky," nechal se po podpisu smlouvy slyšet Le Guen.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevim jestli jim to pomuze ,protoze uz nakej rok az na posledni rok kdy Celtik zavahal nehraje ve Skotsku nejlip a tedka to bude mit odost tezsi,kdyz se rozjel Herts.

Reagovat
smazaný uživatel

to je samozrejme pravda ale taky si s sebou novy kouc privede posily a vzhledem k MS o ne jiste nebude nouze...

Reagovat
HOST*Andy

myslím, že to je dobrý tah, Le Guen je vynikající trenér! Ale musí se s tím týmem pracovat, kvalita tam podle mě není...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele