RAMOS: MŮŽOU ZA TO KLUBY

01.03.2007, 16:23
Aktuality
Trenér Sevilly Juande Ramos odmítl svalovat všechnu vinu za včerejší incident na fanoušky Betisu, podstatnou část jí prý nesou také samotné kluby. Ramos byl zasažen plastovou lahví hozenou z hlediště a upadl do bezvědomí, noc strávil v nemocnici.

Právě běžela 56. minuta odvetného zápasu čtvrtfinále španělského poháru mezi sevillskými Betisem a FC, když se hosté dostali zásluhou Kanoutého do vedení. Rozzlobení domácí fanoušci začali na hřiště házet předměty, jedním z nich byla i plná plastová láhev a ta trefila hostujícího kouče Juande Ramose do zátylku. Byl odnesen na nosítkách, bezy se ale z bezvědomí probral. Přesto strávil noc na pozorování v nemocnici.

"Nevzpomínám si na nic, co se stalo po přestávce, vím jen to, co jsem viděl v televizi. Láhev mě trefila do zad a spodní části krku, ale nic si z toho nepamatuji," přiznal Ramos. Ještě před odvozem do nemocnice se probral z bezvědomí a zašel do šatny za hráči, aby je uklidnil.

"Takové věci se ve vypjatých zápasech můžou stát. Fanoušci Betisu nejsou reprezentováni jedním bezduchým člověkem, který hodil tu láhev. Mezi padesáti tisíci lidmi se vždycky pár takových idiotů najde, i když ani tak nečekáte, že se toto stane," uvedl na tiskové konferenci po svém propuštění z nemocnice.

Vina podle jeho slov neleží jen na fanoušcích, ale také na samotných klubech, které k dobré atmosféře rozhodně nepřispěly. "Přilili jsme benzín do ohně. Způsobili jsme tuto situaci sami, když lidi vyprovokujeme, nemůžeme očekávat, že se budou na stadiónu chovat jako jehňátka. Musíme si uvědomit, že naše slova mají velký dopad a musíme si dávat pozor," připomněl spor mezi oběma kluby. Ty se před utkáním dohadovaly o tom, zda prezidenta hostujícího celku José Maria del Nida vpustit do VIP lóže.

Krátce po utkání volal po přísném potrestání ministr sportu Jaime Lissavetzky, přejít by se incident neměl ani podle Ramose. "Pokud to teď nezastavíme, může to skončit jako v Itálii nebo Jižní americe," varoval kouč Sevilly.

Autor: Petr Starý / goal.com, eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

TODLE BYCH VYPÝCHL : "Pokud to teď nezastavíme, může to skončit jako v Itálii nebo Jižní americe"

Reagovat
HOST*Vincent

dřív než někoho zapýchnou

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo skoro zastřelej (River Plate), ukamenujou (Newell's Old Boys) nebo neumlátěji (Racing Club)...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

co byste chtěli od "dělnické třídy" ?!(Betis)..

Reagovat
HOST*Raul

Chyba, robotnícka trieda sú (aspoň v minulosti boli) prívrženci FC Sevilla. Aspoň myslím, písali o tom v ProFootballe zhruba pred 15 mesiacmi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele