Rakousko bude hledat trenéra, u týmu končí Franco Foda

28.03.2022, 13:30
Aktuality
Rakouská reprezentace bude mít po čtyřech a půl letech nového trenéra, s touto pozicí se zítra večer rozloučí Franco Foda. 55letý kormidelník se pro odchod rozhodl po nezdaru v baráži o postup na mistrovství světa do Kataru...

Někdejší kouč Sturmu Graz rakouskou reprezentaci vedl od října 2017 a ve 47 zápasech zaznamenal 27 výher, 5 remíz a 15 porážek, poslední prohra přišla minulý týden ve Walesu. Zajímavostí je, že Rakousko během tohoto období v soutěžním zápase neporazilo žádného soupeře, který byl v žebříčku FIFA nad ním.

"V průběhu uplynulých dní jsem o tom hodně přemýšlel a definitivně se rozhodl včera večer. Stále zde byla možnost prodloužení smlouvy, ale nedávalo mi to smysl, za nezdar v kvalifikaci jsem zodpovědný já," řekl Foda, který na lavičku naposledy usedne v přátelském souboji se Skotskem.

"Pracovat jako trenér národního týmu pro mě bylo ctí, trvalo to čtyři a půl roku. Můj nástupce se může těšit na tým s vynikajícím charakterem, který je kvalitní a má obrovský potenciál," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele