Rafinha vyhlíží odchod z Barcelony, je v kontaktu s Celtou

09.01.2018, 13:01
Aktuality
Rafinha Alcântara v sezoně 2013/2014 hostoval v Celtě Vigo a do tohoto klubu by se mohl už brzy vrátit. Brazilský záložník je hráčem Barcelony, kvůli nízkému hernímu vytížení ale myslí na odchod a jedním ze zájemců je právě loňský semifinalista Evropské ligy...

24letý Rafinha za sebou má vážné zranění kolenních vazů, po němž už trénuje naplno, trenér Ernesto Valverde mu ale nedopřává prostor na trávníku a fotbalista se rozhodl odejít. Podle některých médií jedná o angažmá v AC Milán, ve hře pak je i návrat do Celty Vigo.

"S Rafinhou jsme v kontaktu. Jsou zde nějaké možnosti a my jich chceme v nadcházejících dnech využít," řekl sportovní ředitel galicijského celku Felipe Miñambres.

S Celtou Vigo je spojováno jméno ještě jiného fotbalisty Barcelony, a to Denise Suáreze. Ani tento ofenzivní hráč nemá místo v základní sestavě.

"Dle mého názoru je toto velice komplikované, je to složitá situace. Nezávisle na příchodu Coutinha, Denis je velmi kvalitním hráčem a jsem si jistý, že v Barceloně dostane minuty na hřišti," domnívá se někdejší záložník Realu Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Celte hral paradne

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k příchodu Coutinha asi logická volba.. naopak pustit Suaréze na hostovačku nevím nevím.. mohou přijít ještě zranění a navíc Coutinho nemuže hrát LM, Iniesta už všechno taky neodehraje, tak aby tam pak měl kdo být

Reagovat
smazaný uživatel

Paulinho, Roberto, Gomes, Alena

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja by som aj Rafinhu poslal len na hosťovanie lebo tak ako vravíš môžu prísť zranenia... Avšak hosťovanie klub môže zrušiť aj počas sezony a v podstate by sa chalani aspoň rozohrali tréner by jasne videl, ktorý má formu. ďalšie plus je aj že im platíš len časť platu. Neviem ako to je z tou finančnou fair play čo sa ti započítava do nákladov.

Reagovat
ADM

Ani on ani Denis nedokážu ten potenciál ukázať v TOP klube..

Rafinha mal potenciál, no má kopu smoly a bohužiaľ za mňa to nikdy nebol hráč kvalít Thiaga.

Denis to je kapitola sama o sebe, ten keď nastúpi od začiatku a nie do rozohraného zápasu, tak je zväčša úplne nulový

Tretím do party Gomes ... ten je nulový väčšinou vždy.

Všetci traja majú už 24 rokov a bohužiaľ ani u jedného to nevyzerá na svetlú budúcnosť u nás... Zostáva nám Bus (tento rok 30), Iniesta (34), Rakitič (30), Paulinho (30) a Coutinho (26). Stále mi to príde slušne nezvládnuté do budúcna a peniaze sa stále budú musieť utrácať. Dúfam, že sa chytí aspoň Aleňa..

Reagovat
Gazdo

Tak ja mam stale taku malu dusicku co sa tyka rafinhy aj denisa ze keby tam valverde netlacil uplne tak nasilu rakitica a gomesa tak ti dvaja by si mohli rozdelit ich minuty a verim tomu ze s poriadnym hernym vytazenim by sme boli zrazu uplne v pohode v zalohe

Reagovat
Teoretik

Asi je na čase se s ním rozloučit a jít dál. Nevím, třeba má potenciál, ale ty zranění mu stejně nikdy nedovolí jej dosáhnout. Jiný případ je Denis, výkon ve Vigu byl hrůzostrašný, je vidět že mu Valverde něvěří a i Denis tu nedůvěru cítí. Hraje mnohem hůř než za Lucha No ale na jaro bych ho tu pro jistotu nechal. V létě pak rozhodnout co s ním. Teď se ale přikláním k názoru, že bychom měli oba po sezóně pustit pryč a zaměřit se na mladší ročníky. Prostě za tím udělat tlustou čáru a uvolnit prostor/dát minuty Alenovi, Oriolovi a případně dalším.

Reagovat
Jordi Alba

Já bych prodal asi Denise hned, zájem by o něj měl bejt, něco by Barceloně vydělal a třeba se mu tam začne i dařit, když bude pravidelně hrát a dobře si vybere klub.

Reagovat
Jordi Alba

Rafinha se mi teda líbí víc, ale bohužel je dost skleněnej. Samper taky vypadá, že se zraněními bude mít dost problémy. Takže až odejde Rakitič, tak bych zkoušel Oriola, aby se vědělo, zda na to má.

Reagovat
Teoretik

Skleněných hráčů už bylo dost. Poslední dobou to nějak ignorujem, ale k čemu nám je obří talent (u Rafinhy to tak slavně nevidím), pobírající plat jak celé béčko, když stihne odehrát třeba 10 bezvýznamných zápasů za sezónu? Denis alespoň něčím přispěje, ale i on už začíná být přebytečný. Oriol už se musí zkoušet teď, nemůžem čekat třeba další 2 roky. V zápasech proti nejslabším týmům v lize to musí stačit.

Reagovat
Jordi Alba

Ale musíš se na to koukat i trochu reálně. z Dvojice Denis/Rafinha odejte jeden a druhej max tak na hostování. Oriol nebude dosávat šance, dokud Rakitičovi výkony budou takovéto.

Reagovat
MiChaEl

Je tazke zbavit sa relativne dobrych nahradnikov, ktori su oddani klubu. Prave kvoli tej oddanosti by som ovela radsej strelil najprv Gomesa a az potom riesil ich dvoch. Myslim si, co Teoretik: ze Denis neciti doveru, a mozno na velkoklub tym padom nema hlavu. Na druhej strane Rafinha sa tu prezentuje ako sklenenka, ale on mal vlastne len 2 vazne zranenia, 1 mu spravil Nainggolan a teraz ten meniskus. Je ale pravda, ze po tom Radjovi mu zacali vyskakovat svalove veci, tak mozno cosi pravdy na tom bude. Osobne ho mam rad. Neviem, no. Odchody za mna:

Deulofeu, Arda, Gomes, Masche (zial) a teda eventualne 1 z dvojky Rafinha/Denis. Vidala by som asi nechal, kvoli univerzalnosti, aj ked vlastne nikde nie je top, ako backup by stacit mohol.

Za nich do Acka natrvalo Alena, Oriol, Arnaiz, kupit CB (snad nie Mina) a idealne aj CM (snad Arthur). A v lete sa uvidi, co dalej.

Reagovat
Jordi Alba

Odchody docela souhlas a z těch dvou bych vybral Denise. Na Vidala se nemůžu dívat, pravej obránce, co umí jen tři věci. Sprint, nahrávku rovně a dát gól Navasovi. Příchody nevím, Arthura sem neviděl hrát ani jednou, Mina by jako 4. (3.) stoper snad mohl stačit. Aleňa, Arnaíz ok, Oriol by si nekopl.

Reagovat
MiChaEl

Zas ale nemozes polsat prec vsetky kridelne moznosti. Nehovorim o Vidalovi ako RB, ale ako backupovi na RW a RM, ak sa Valverde rozhodne pre striktne 4-4-2 a proti slabsim pre roztiahnutie hry.

Reagovat
Jordi Alba

Nekoupit Countinha, tak bych chtěl Malcolma, ale ten by si nekopl a to by byla u něj velká škoda. Místo Vidala bych viděl rád fakt kohokoliv, ten mi pije krev neskutečně.

Reagovat
celeb

velmi nestabilny hrac. Vie si svoje odohrat, ale na RB spravi par chyb a uz je zle. Teraz ako tak zahral ako striedajuci hrac pred Robertom, dal aj 2-3 goly, ale nemyslim si, ze ma na to nas niekam posunut. Jedina jeho sanca je, ze sa zlepsi na RB natolko, aby mohol robit backup Semedovi. Potom by som ho videl ako univerzalneho hraca na pravo do rotacie.

Reagovat
patas92

Otázka je, jestli to jsou opravdu relativně dobří náhradníci. Já bych řekl, že spíš nejsou.

Reagovat
MiChaEl

Neviem, snazim sa byt realisticky a menej nenazrany. Neda sa vyhadzat 10 hracov len tak, a tiez nemozes chciet, aby ti podstatne lepsi hraci sli robit backup. Aj ja si viem predstavit vhodnejsie varianty (za Denisa Aouar, za Rafinhu Malcom, za Vidala cojaviem nechceny Lucas Moura), ale nie je to pocitacova hra a apropos, aj nejaku identitu ten klub potrebuje zachovat.

Reagovat
Jordi Alba

Malcolm.

Reagovat
patas92

Nemusí to byt jen backup, ale hráč do rotace, u kterého bude předpoklad brzo dostat se do základu. Něco jako v Realu Kovacic, Isco nebo Asensio. Takoví hráči Barceloně furt chybí a Denis ani Rafinha to podle mě nejsou. A vzhledem k tomu, jak dlouho tu jsou a jakým vývojem prošli (žádným), tak držet je tu nemá podle mě nemá cenu. Z fleku bych dal Denisovy minuty Aleňovi.

Reagovat
MiChaEl

Uprimne, necudoval by som sa, keby Kovacicovi alebo Asensiovi dosla cochvila trpezlivost, zvlast po eventualnom posilneni Hazardom, o ktorom cvirikaju vrabce. A to nevravim o Ceballosovi, ale ma co chcel.

Reagovat
patas92

Ceballos si to zazdil sám, to jo, ale Kovacic s Asensiem nehrajou víc jenom proto, že je Zidane ignorant. V loňské sezóně si všichni zahráli dost a šířka kádru byla jedním z pilířů jejich úspěchu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pustil bych teda i Vidala a na hostování do Celty Rafinhu. Denise bych se nezbavoval, pořád věřím, že to v sobě má a čekám, že s příchody Coutinha a Dembélého budeme hrát kreativnější fotbal, který mu bude vyhovovat. Problémem je, že on je kreativní křidlo schopný vytvářet šance, rozhodně ne CM (tam ho loni hrál Lucho) ani náhrada Iniesty (ten rozdíl mezi nimi bije do očí).

Jinak myslím, že v létě dorazí Griezmann a Arthur.

Reagovat
Jordi Alba

Souhlas až na toho Denise, ale rád se v něm budu mýlit.

Reagovat
-Carles-

Myslím že Griezmann už príchodom Coutinha nie je reálny. Nie je ho ani kam dať, jedine že by odišiel Luis a Griez by šiel na hrot, čo je blbosť.

Reagovat
Footballer

Proč kupovat Griezmanna? Jen proto, že bude k dispozici za 100 mega? Ale no ták... Já vím, na současné ceny na trhu je to skvělá částka za takového hráče, ale opravdu ho potřebujem? Po tom, co jsme podepsali Coutinha a Dembele je podle mě ofenziva vyřešená. Alespoň v to doufám. 100 mega zase není zas tak málo, bota nás tlačí především na pozici dispečera ve středu pole, tam bych upřednostňoval investování financí.

Pokud by odešel Suaréz a místo něj přišel Griez - to by šlo, ale je to nereálné. Suarez neodejde a navíc je otázka, zda by Griez zvládl hrotového útočníka.

Reagovat
-Carles-

Pokiaľ máme "zbytočných" 100 mega čo chceme poslať za Grieza, tak to radšej skúsiť poslať za Thiaga ktorý by bol ideálny parťák k Busovi.

Reagovat
-Carles-

Och, tak od novembra na maródke s natrhnutým svalom To mi nejak ušlo, pritom posledné 2-3 roky sa mu celkom darilo vyhýbať sa zraneniam.

Reagovat
Footballer

Klidně Thiago, to je jedno, ale jak píšeš, často je zraněný. Měl jsem na mysli spíš někoho mladšího (Arthur, Lucas Torreira), popř. Aouar nebo F. De Jong, o kterých tady nedávno byla řeč

Reagovat
Hristo Stoichkov

Psal o tom Fernando Polo, což je pro mě důvěryhodný novinář, který dost přesvědčivě informoval o Coutinhovi. Třeba o tom, jak hledá dům ve čtvrti s Messim a Luisitem, všichni se smáli a nakonec se to opravdu potvrdilo. Griez by hrál asi z pravýho křídla, neříkám že je to ideální varianta, pouze si myslím že v létě opravdu dorazí. Já jsem k tomu tak nějak neutrální, mnohem radši bych viděl třeba Martiala, ale na druhou stranu existují mraky mnohem horších možností než Griezmann, který hraje v ultradefenzivním Atléticu, kde prostě nemůže naplno projevit svou kvalitu, stejně jako třeba Hazard v Chelsea.

Reagovat
Footballer

Mně přijde, že nyní už je investování do ofenzivy zbytečné. Ať už by to byl Griezmann, Martial nebo kdokoliv, považuji to za nesmysl. V létě bych se víc zaměřil na dispečera, popř. vyřešit stopera (kdo ví, jak to ještě dopadne s Minou, popř. se zdravím Vermaelena)

Reagovat
remeslnik

Pokud by byla ta možnost přivést v létě Grieze, byla by to škoda to neudělat. Jestliže se podaří vyhrát PL, což vidím na 100% a postoupí se úplně nejvýš v LM ( doufám ), tak příští sezonu by bylo hrozně zápasů, kde by na každém jediném záleželo a nedalo by se hrát na půl plynu. A protože obrana je stále všelijaká, ikdyž Barca dostala zatím branek málo, ale letos je to i díky velké porci štěstí, tak by bylo potřeba dávat těch branek víc. A hráči jako Leo, Griez a Couts jsou schopni si vyhovět, ať hrají kdekoliv. Tuto trojku ( podepřenou Sua s Dembem ) bych viděl jako barcelonskou odpověď na Neymar-Mbappé-Cavani z PSG.

Reagovat
Jordi Alba

PL asi ne.

Reagovat
remeslnik

... sorry, jasně .... PD.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Kdybych si mohl vybrat jednoho hotovýho hráče, šel bych po Pjanićovi, to by byl ideální dispečer. Místo Miny v létě de Ligta a zajistit si do budoucna de Jonga.

Reagovat
remeslnik

Tebe Griez nebaví ?! Raději Pjaniče?

Reagovat
MiChaEl

Pjanic je moc dobry, ale balkansky naladovy. Ked nejakeho typickeho dispecera, mozno by sa dal skusit Jorginho, SSC podla SkyItalia rozmysla o Deulofeuovi, mat na starosti prestupy, nerozmyslam. A CB treba riesit uz v zime, samovrazda cakat do leta.

Reagovat
remeslnik

Tak hru Pjaniče samozřejmě z Juve znám, ale že by byl lepší a přínosnější než Griez, ikdyž ten je útočník. Jenže Pjanič je ještě o rok starší než Griez, tak na dlouho by to nevyřešil.

Reagovat
Gazdo

Netreba zabudat na to ze suarez uz nie je mladik a teraz pravdepodobne kazdy rok uz bude horsi herne lebo u hrotakov to tak byva. Jeho domenou bola agresivita a bojovnost ale uvidis to sa casom vytrati aj ked teraz to este nevidno. Treba mysliet dopredu a prepac ale jeden utocnik ako paco(mam ho rad ale) nas nemoze spasit dlhodobo. Moze sa zranit atd. Bude niekoho vytiahnut z masie alebo za mna jeden z dua werner martial

Reagovat
MiChaEl

Ja stale nechapem, co zamyslaju s tym Griezmannom. Dobrou spravou dneska by mohol byt Arda, DiMarzio uz pisal, ze rokovania zacali s Basaksehirom.

Romero ma na twitteri toto: https://twitter.com/gerardromero/status/950711292293238784

No, bolo by to az prilis pekne.

Reagovat
patas92

Ať jdou oba. Ale na přestup, žádné debilní hostování.

Reagovat
JackDaniels.

Proznam sa, ze pred prichodom Lobotku som Celte prilis pozornosti nevenoval, no to som nevedel o co prichadzam! Vyborny celok! Pozera sa na nich velmi dobre! A ak je Celta Vigo so svojou kvalitou a hernym prejavom na 15. mieste v PD s cistym svedomim mozem momentalne prehlasit:

PD>PL

Reagovat
santini

konecne to niekto pochopil... aj o Celte, aj o PD

Reagovat
smazaný uživatel

tak v tý PD je to celkem o tom jak se povede sezona napříkald san sebastian kdy bojoval jednou o sestup žádná nic moc obměna kádru na příští sezonu a ejhle hráli nahoře to samé valencia

Reagovat
santini

Tak celta patri do TOP10 v PD uz par rokov v kuse.. to same aj Socky.. tam ide skor o uzsi kader a nestabilitu... ale posledne nakupy sa nam myslim celkom vydarili, takze dufam v este svetlejsie zajtrajsky

Reagovat
Jordi Alba

Umět bránit a mít brankáře, mohli by to někam dotáhnout.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To můžou i takhle, zatím měli dost smůly, co jsem měl možnost. Každopádně jim věřím, Miňambres je výborný sportovní ředitel, který dokáže za málo peněz mistrovský kousky. Třeba teď udělal Mazáně za 300k euro. Sice ho moc neznám, ale ve Španělsku se tak nějak shodují, že by to měla být dobrá posila, pokud by Jonny chtěl odejít. Letos se mu sice nedaří, ale kdo ví... Unzué se zatím jeví velmi dobře, podle mě má Celta reálnou šanci na Evropskou ligu.

Reagovat
santini

tak ono tam je ten stred tabulky nasukany v rozmedzi 3-5 bodov, a sezona je este dlha... pozrite si, kolko golov sme tuto sezonu dostali v poslednych 10 minutach... proste obrana plus nekoncentracia v poslednych chvilach zapasu nas stala tuto sezonu uz dobrych 5 bodov... aj predvcerom sme mali na male, ked tam Ruben vychytal v 89. minute baletaka

Reagovat
Jordi Alba

No, mají štěstí, že jsou zatím v tabulce k cestě do EL malé bodové rozdíly, ale ani jeden z těch brankářů, které nasazujou, mě neoslnil. Útok mají super, Aspas je skvělej, Sisto taktéž, Goméz ty góly prostě dává. Celkově na mě působěj tak, že jsou nahecovaný na "velké" zápasy, ale pak nezvládaj proti slabším soupeřům. (Pro ně s konkurenty o umístění v tabulce.) Já sem zvědavej na ně spíše v další sezóně, Gomez, pokud mu to bude padat, tak půjde, odešel skoro už teď. Sisto, pokud si udrží výkonnost, tak o něj bude taky velkej zájem. Od toho slováka nevím, co čekat, nikdy sem ho hrát neviděl, ale Otto špatný, stopeři špatný, k Mallovi se nevyjadřuju, toho nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

K Mazanovi doplnim, ze ta cena bola cez milion a s bonusmi az do 2M, aspon podla hracovho agenta, kazdopadne Zilina urcite ziskala viac ako Celta ;) rad by som sa mylil, ale uz sa mi zdalo, ze u nas stagnuje a nikam sa neposuva

Reagovat
Hristo Stoichkov

Četl jsem o 300k euro s tím, že mu v létě měla končit smlouva.

Reagovat
santini

toto hovorim uz dobrych 10 rokov ale tak zas potom by ten prejav nebol az taky ofenzivny .... Stale tvrdim, ze kupit 2 poriadnych obrancov a spolahliveho brankara ( moc sa mi napr Pacil Dmitrovic z Eibar - predtym chytal v Alcorcone - pripadne taky Kiko Cassilla by bol snovy ) - tak sa nebojim ,ze by sme kazdy rok hrali o pohary..

Reagovat
smazaný uživatel

kto je někdejší záložník Realu Madrid

Reagovat
LAM

On Arda,Deulofeu a Masherano snad teda oejdou už teď.S Denisem a Gomesem si nejsem tak istej,ale snad už začnou konečně i odchody.

Reagovat
-Carles-

Snáď pôjde hosťovať ideálne do Celty čím skôr, určite nepredávať.

Reagovat
Ed_Hazard

Ak pôjde do Celty (alebo podobného týmu), tak sa chytí a o 2 roky pôjdu po ňom veľkokluby.

Reagovat
Gazdo

moja rec on to v sebe ma

Reagovat
remeslnik

Pokud to zvládne jeho bídné tělíčko !!!

Reagovat
technecium

Reagovat
Messiáš

Minulou sezonu v momentech, kdy byl zdravej, tak byl uzasnej. Neuveritelnej zapas odehral proti PSG, i kdyz to vetsina hracu na nasi strane. Byl bych moc rad, kdyby zustal v La lize, jeho sklenenost by mu v tvrdsi lize urcite nepomohla. Celta by byla idealni, ti to ostatne skladaji uz nekolikatou sezonu uzasne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele