PSG ohlásilo příchod uruguayského kanonýra Cavaniho

16.07.2013, 18:21
Aktuality
Paris Saint-Germain ulovilo další velkou rybu z italské ligy, bohatý celek z francouzské metropole dnes dotáhl do konce příchod Edinsona Cavaniho z Neapole. Uruguayský útočník podepsal v novém působišti pětiletou smlouvu, přestupová částka má údajně činit 64 milionů eur...

O šestadvacetiletého střelce během uplynulých týdnů a měsíců usilovaly Real Madrid, Chelsea či Manchester City, úspěch ale nakonec slaví francouzský mistr, který z Neapole přivedl již před rokem Ezequiela Lavezziho a z italské nejvyšší soutěže další hvězdy v čele se Zlatanem Ibrahimovićem a Thiagem Silvou.

"Příchod Edinsona Cavaniho demonstruje schopnost klubu přivést ty nejlepší fotbalisty světa. Hráče přilákal náš ambiciózní projekt a jsme moc šťastní, že můžeme pařížskému publiku nabídnout někoho, kdo má ohromný talent a byl žádán i jinými velkými kluby," prohlásil Nasser Al-Khelaifi, prezident Paris Saint-Germain, které z urugayského reprezentanta udělalo nejdražšího hráče historie Ligue 1.

Cavani začal svojí kariéru v Danubiu a v roce 2007 se vydal do Evropy, kdy přestoupil do Palerma. O tři roky později se stěhoval do nedaleké Neapole, které pomohl k vítězství v domácím poháru a v uplynulé sezóně ke druhému místu v ligové tabulce, k čemuž přispěl devětadvaceti góly a stal se králem střelců. V pařížském Parku princů bude oblékat dres s číslem 9.

Autor: Petr Vaněček / goal.com, psg.fr

Komentáře (343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele