První půle byla mimořádná, chybí nám jeden krok ke splnění snu, řekl Inzaghi

11.05.2023, 11:16
Aktuality
Simone Inzaghi (© AFP)

Trenéra Interu Milán Simoneho Inzaghiho nadchl první poločas středečního úvodního semifinále Ligy mistrů proti městskému rivalovi AC. "Nerazzurri" v něm dali obě branky a díky výhře 2:0 jsou blízko první účasti ve finále po 13 letech, byť si Inzaghi uvědomuje, že pořád není rozhodnuto.

Triumf Interu zařídili mezi osmou až 11. minutou Edin Džeko a Henrich Mchitarjan. "Jsem velmi spokojený, první půle byla mimořádná. Mohli jsme dát víc než dva góly. Byl to skvělý zápas. Kluci pokryli celé hřiště a pomohli si navzájem. Víme ale, že ještě není nic hotové," prohlásil Inzaghi v rozhovoru pro Amazon Prime Italia.

Jeho svěřenci na cestě do prvního semifinále od roku 2010 vyřadili portugalské celky Porto a Benfiku. "Máme za sebou už dva vyřazovací dvojzápasy, takže víme, že jsme teprve v poločase. V odvetě budeme mít na své straně fanoušky. Chybí nám jeden krok k splnění snu," uvedl sedmačtyřicetiletý Ital.

Inter udržel v této sezoně Ligy mistrů už sedmé čisté konto, což se mu předtím nikdy nepovedlo. Dvakrát proti němu vyšla ve skupině střelecky naprázdno i Plzeň. Městského rivala AC porazil potřetí v sezoně, naposledy to dokázal v ročníku 1994/95. "Nerazzurri" mají také nakročeno k tomu, aby AC v Lize mistrů na třetí pokus poprvé vyřadili. V semifinále v sezoně 2002/03 ani ve čtvrtfinále v ročníku 2004/05 proti "Rossoneri" neuspěli.

Odveta na San Siru, domovském stadionu obou celků, se odehraje příští úterý. V roli domácího celku bude tentokrát Inter. Vítěz vyzve ve finále 10. června v Istanbulu obhájce trofeje Real Madrid, nebo Manchester City.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Al Capone

Tak ve finále s Interem a bude odveta za rok 1963/64

Reagovat
Inter Eterno Amore

to snáď nie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele