První místo nestačilo, Salcburk se v závěru sezony rozhodl pro výměnu trenéra

16.04., 14:28
Aktuality
Onur Cinel (vlevo) a sportovní ředitel Bernhard Seonbuchner (© AFP)

Ani první místo v ligové tabulce nepředstavuje v trenérské branži jistotu dalšího pokračování a své o tom od tohoto týdne ví Gerhard Struber. 47letý kouč byl propuštěn z lavičky Salcburku, rakouský klub si místo něho rychle obstaral náhradu.

Red Bull dlouhodobě kraluje rakouské klubové scéně a mistrovský titul naposledy nezískal v sezoně 2012/2013, letos ale hrozí ukončení jeho kralování. Hrozbu představuje Sturm Graz, oba týmy se dělí o první místo a Salcburk se rozhodl jednat.

Rakouský celek vytěžil z posledních dvou zápasů jen bod a před necelými dvěma týdny navíc vypadl z poháru. Struber u kormidla nevydržel ani jeden rok, tým celkem vedl v 35 zápasech a připsal si dvacet výher, sedm remíz a osm porážek.

Strubera nahradil o devět let mladší Onur Cinel, který je svým způsobem na roztrhání a v nadcházejících měsících bude sedět hned na třech židlích. Na starosti má i druholigový rakouský Liefering, který funguje jako mládežnická základna Salcburku, vedle toho je asistentem u rakouské reprezentace.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Red Bull Salzburg
26
17
6
3
53 : 17
32
2
SK Sturm Graz
26
16
7
3
45 : 17
32
3
LASK Linz
26
11
9
6
30 : 20
25
4
Rapid Vídeň
26
9
12
5
43 : 23
23
5
Austria Klagenfurt
26
8
12
6
32 : 35
19
6
TSV Hartberg
26
9
8
9
37 : 41
18

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Stejny jako kdyz Plzen odvolala Pivarnika z 1.mista a pak si prohrala titul

Reagovat
Tomanatura

Vubec nevis, pod Struberem by ten titul vyhrat nemohli, ted je aspon nejaka sance, ze se ten tym trochu zvedne. Kompletne spatne rozhodnuti ho angazovat od jeho kamarada a byvaleho reditele Freunda, ktery ho podepsal a zmizel do Mnichova.

Reagovat
GrimeBaller98

Já to ale nerozporuji,jen jsem si vzpomněl na tuto situaci. Každopádně díky za vysvětlení, nemyslel jsem to špatně

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
ratusek

Ty tu soutěž sleduješ nějak víc? Má na to Sturm ten titul ukořistit? Ještě 6 zápasů, takže ještě dost bodů

Reagovat
Tomanatura

No jasne, ze ma. Kvalitativne sice neni tak silny jak RB, ale i presto je lepsi nez zbytek ligy. Ted se eozhodne behem dvou tydnu, kdy hraji 3x s Rapidem (vcerne finale poharu) a jednou prave u RB. Nikdo uz po breznove prohre doma s nema nic necekal, ale karta se rychle obratila.

Salzburg uz mel loni na male a rozhodovala az beutalni kvalita v utoku, kterou ale letos nemaji, jelikoz pred sezonou odesli 3 utocnici a nepovedlo se je adekvatne nahradit. Navic pod Struberem a castecne i loni pod Jaisslem vubec nedozazou najet na ten ofenzivni pressing fotbal, hraji bez kridel a nekdy i bez krajnich obrancu a stava se z toho uplna matlanina, kterou eozhoduje pouze kvalita tech fotbalistu a ne system, jako driv.

Reagovat
Riquete s čupřinou

My jsme ho odvolali ze 4. místa a další rok jsme letěli do druhé ligy.

Reagovat
St. Pauli

Maji nejak moc mist v poharech...

Reagovat
Seydou Doumbia

bo je moc pohárů ale jen 1 místo jistý, zbytek předkola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele