Protesty fanoušků v Olomouci: Před Androvým stadionem se objevily prasečí hlavy

13.04., 19:26
Aktuality
Andrův stadion v Olomouci (© Sigma Olomouc)

Před stadion Sigmy Olomouc někdo v noci položil uříznuté prasečí hlavy, prostranství polil červenou barvou připomínající krev a hlavní vchod polepil plakáty proti sportovnímu manažerovi Ladislavu Minářovi. Vedení klubu, který po třech porážkách za sebou klesl v ligové tabulce na deváté místo, se obrátilo na policii.

Nespokojení fanoušci na plakátech vyzvali klub ke změnám. "Už toho bylo vážně dost. Prasata z vedení, vzdejte se velení," uvedli. Podle iSportu se olomoučtí příznivci chystají v nedělním domácím utkání proti Jablonci v 19. minutě demonstrativně opustit tribuny, což má symbolicky připomenout rok založení klubu 1919.

Předseda představenstva Petr Konečný v reakci na noční události před Androvým stadionem napsal, že funkcionáře šokovala jejich vulgarita a agresivita. "Tento skutek připomíná snad jen praktiky těch nejhorších mafiánů. Nemohu se ubránit dojmu, že jde o cílenou snahu rozhodit náš klub v posledních kolech základní části sezony," uvedl na webu Sigmy.

Dodal, že olomoucký klub se soustředí na nejbližší zápas s Jabloncem. "Chci požádat naše fanoušky, aby nás přišli v co největším počtu podpořit v klíčovém utkání před tím, než vyzveme Slavii a Spartu. Naši hráči ani náš klub se nenechají zastrašit! Incident řeší Policie ČR, ve kterou mám plnou důvěru. Věřím, že brzy přijde s výsledky svých zjištění," doplnil Konečný.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
inferno08

Nemyslím si, že je vhodné, nazývat protestující fanoušky Sigmy prasečími hlavami.

Reagovat
kilobyte

Normální zabíjačka, protože nebyly zbytky z kuchyně a prase bylo hladové. I když to byl vlastně jiný Mynář.

Reagovat
Sosi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

Dobrá prasárna

Reagovat
Salfovic

Ta druhá hlava byla čí?

A vyjádření klubu jako vždy povedená taškařice.

Reagovat
Axelrose

To vypadá, že tam bude dnes tak 2 000 lidí a většina v té 19 minutě odejde.

Nicméně s vedením to stejně nehne

Reagovat
Braunau-jihozápad

paráda, jen to chtělo ještě poházet střeva na chodník

Reagovat
Mass

Zajímavé, to prohlášení Konečného se snaží působit silácky a přitom je dost hysterické. Já tam teda žádný pokus o zastrašení hráčů nevidím. Jestli něco rozhazuje klub, tak to není nějaká prasečí hlava a dveře zacákané barvou (btw mafie by si dokázala od řezníka sehnat pravou krev :) , ale ty neustálé spekulace o rozprodeji klubu.

Reagovat
Riquete s čupřinou

Tak šedá eminence Konečný není zvyklý, že je středem zájmu. A jelikož tiskový mluvčí je borec, kterej tu v diskuzi dostával snad největší bídu vůbec, tak se snaží komunikovat sami. Alespoň Sanák se naučil frázi "bez komentáře"..... bohužel pozdě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele