Prodej opavského klubu se blíží, smlouva se má podepsat 8. ledna

02.01., 12:49
Aktuality

Prodej opavského klubu slovenské firmě A.I.K. podnikatele Andreje Krajíčka, který klub z pozice hlavního partnera podporuje od roku 2022, je na spadnutí. Smlouvu má město se zájemcem podepsat 8. ledna. ČTK to v úterý řekl náměstek opavského primátora Vladimír Schreier (ANO). Opava v současnosti hraje druhou ligu. V nejvyšší soutěži byla naposledy v letech 2018 až 2021.

Záměr prodat většinový městský podíl v prosinci schválili opavští zastupitelé. Následně magistrát zaslal slovenské společnosti a jejímu vedení podmínky transakce. "Druhá strana podmínky akceptovala. Podpis smlouvy je naplánovaný na 8. ledna. Vše tedy, pokud do toho něco nevstoupí, k prodeji směřuje. Nechceme ale předbíhat," uvedl náměstek.

Pokud bude smlouva podepsána, získá společnost hned celý městský podíl. Nový akcionář navíc městu uhradí dluh, který vůči němu akciová společnost historicky má a rovněž uloží 15 milionů korun do notářské úschovy. Tyto prostředky se budou postupně uvolňovat na provozní financování klubu do konce roku 2024.

Dále A. I. K. uhradí půjčky v celkové výši deset milionů korun, které město klubu poskytlo. Opava bude i nadále klubu poskytovat peněžité plnění ve výši 1,8 milionu korun za rok a zajistí provoz, platby za energie (s výjimkou vyhřívání trávníku a osvětlení hřiště), za údržbu hřiště, stadionu a sportovišť pro mládež, což bude stát dalších minimálně 7,6 milionu korun ročně.

Společnost A.I.K. vznikla v roce 2013. Jejím hlavním zaměřením jsou sádrokartonové konstrukce, kazetové stropy a stavební činnost celkově. Krajíček, z pozice hlavního partnera, podporoval klub již od července 2022. Od dubna letošního roku je členem představenstva klubu.

Opava, která vlastní 99,25 procenta akcií, se majoritní podíl v klubu snaží prodat dlouhodobě. Naposledy neúspěšně jednala se společností Marlenka, která vyrábí ve Frýdku-Místku medové dorty.

Roční náklady na chod opavského klubu v době, kdy hrál nejvyšší soutěž, se pohybovaly okolo 60 milionů korun.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
kilobyte

Takže nový majitel splatí městu dluh 10 mega a město bude dávat skoro 10 mega každý rok do klubu? Výnosný obchod.

Reagovat
dontcallmeandre

no ale teď Opava platí ještě víc.

Reagovat
kilobyte

Kolik? O tolik víc to asi nebude a teď už nebudou o ničem rozhodovat. A platit minimálně 10 mega ročně jako "sponzoring" druholigovému klubu? To mi přijde jako nesmysl.

Reagovat
dontcallmeandre

Teď dávali 17 a když nebylo plnění od sponzorů tak i víc.

Reagovat
kilobyte

Tak ale to zas tolik neušetří. 7 mega vyměnili za možnost rozhodovat. Pokud tam nemají ve smlouvě nějaké záruky, tak je to podle mě docela nevýhodné.

Reagovat
Bakary3

Ale.jeste předtím se píše o jiným historickým dluhu, který by z nikoho asi nevymackli

Reagovat
kilobyte

Tak ale u toho není napsáno kolik. Což mi přijde dost zvláštní. Beztak to je zahrnuto v těch 10 mega.

Reagovat
nafukovaci.tucnak

https://fb.watch/pjMwX5BDjL/

To bude průser tam

Reagovat
kilobyte

OT: https://infotbal.cz/varianta-jarolim-asi-pada-v-dynamu-ceske-budejovice-se-resi-chovanec-a-pesir/

Tak to by byla ještě větší pecka. Tam už by jen chybělo, aby Chovance v tandemu doplnil Martin Hašek.

Reagovat
Nuno čomes

Hlavně to spojení Budějovice a Pešír. Nic lepšího si fanoušek české ligy pro jarní část sezóny přát nemůže

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ale fanoušek Dynama ne

Reagovat
Kaspar

no do psi kundy

Reagovat
JessePinkman

Ten klub je úplně v rozkladu, hráčům prý nepřišla za poslední měsíc vejplata. Koubek dluží všude, kde může. Poslední, co má ruce a nohy tak odejde.

Nový majitel je taky v nedohlednu, tady to smrdí obrovským průserem.

Reagovat
bobis21

OT, protože zajebat diskuzi o Opavě Baníkem je povinnost: Baník (/Vlašim) bude mít hráče na AFCON! Sanneh je v nominaci Gambie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele