Priske popřál novému kouči Rangers štěstí, jen ne v těchto týdnech

25.10.2023, 21:17
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Trenér Sparty Brian Priske řekl, že si velmi váží nového kouče Rangers Philippea Clementa, s nímž během hráčské kariéry nastupoval za FC Bruggy. V novém působišti mu popřál hodně úspěchů, nikoli ale v následujících dvou týdnech, kdy se oba týmy dvakrát utkají v Evropské lize. Dánský kouč Pražanů to uvedl na tiskové konferenci před čtvrtečním zápasem 3. kola na Letné.

Priske s Clementem nastupovali v letech 2006 až 2008 v obraně Brugg a společně vyhráli Belgický pohár. Oba se poté už jako trenéři potkali v říjnu 2021 v belgické lize, kdy Priske vedl Antverpy a Clement Bruggy. Zápas tehdy skončil 1:1.

"Po mém odchodu z Brugg jsme čas od času byli v kontaktu. Když jsem se vrátil do Belgie a ujal se Antverp, párkrát jsme spolu mluvili. Philippe je člověk a trenér, kterého obdivuju. V mnoha aspektech je to opravdový gentleman," uvedl šestačtyřicetiletý Priske.

"V Rangers mu přeju hodně štěstí, jen ne v nadcházejících týdnech. Jinak mu ale fandím, protože je to úžasný člověk a trenér. V Genku i Bruggách odvedl skvělou práci, špatně si nevedl ani v Monaku, přestože ho odtamtud vyhodili. Doufám, že v Rangers ukáže, co v něm je," mínil někdejší dánský reprezentant.

Devětačtyřicetiletý Belgičan Clement zatím vedl "Jezdce" jen v sobotním ligovém utkání s Hibernian (4:0). "Jsme trochu v nejistotě, jestli udělají další změny. Od té doby, co jsme se na ně dívali poprvé, trochu změnili hru. Musíme počkat, v jakém rozestavení nastoupí, jak budou útočit. Je to tým s dobrou individuální kvalitou," prohlásil Priske.

"Některé hráče znáte, například (Abdallaha) Simu, který hrál v české lize (za Slavii). Je jedním z hráčů, na něhož si musíme dát pozor. Hraje ve formě a v posledních zápasech vstřelil hodně gólů. V pohárových utkáních mají týmy velkou individuální kvalitu na všech postech. Bude to další těžký zápas, ale mám velkou víru v nás a naši sílu," poznamenal rodák z Horsensu.

Všechny týmy včetně Arisu Limassol a Betisu Sevilla mají ve skupině C po úvodních dvou zápasech tři body, což zvyšuje důležitost každého dalšího duelu. "Určitě to jsou (s Rangers) klíčové zápasy. Všechny čtyři zbývající utkání ale budou důležitá. Není pochyb o tom, že pokud v nadcházejícím dvojzápase získáte hodně bodů, budete na dobré cestě. Je to vyrovnaná skupina s dobrými týmy a odlišnou kvalitou. Pro fanoušky je to pohledná skupina," řekl Priske, jehož svěřenci se na hřišti Rangers představí 9. listopadu.

Neprozradil, jestli ve čtvrtek nastoupí kapitán a stoper Ladislav Krejčí a křídelník Lukáš Haraslín, kteří v nedělním ligovém utkání proti Českým Budějovicím kvůli zranění chyběli. "Rád bych vám prozradil aktuální informace, ale to se nestane. Nemůžu vám o kádru moc říct. Jen to, že máme hodně hráčů k dispozici, což je pro nás klíčové," podotkl Priske.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele