Přípravy výstavby stadionu v Brně zastavil nový spor

16.08.2010, 10:41
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (58)

Přidat komentář
Pipo123

skôr by mali opraviť dialnicu na trase Brno - Blava

Reagovat
smazaný uživatel

brno blava? ta je jeste v pohode , se radsi podivej jak vypada brno praha

Reagovat
Pipo123

nešiel som, ale stačila mi tá cesta, ved to je samá jama, kráter sa čudujem aké dialnice majú v taliansku a rakúsku ked sme išli do Benátok ale čo už lepšie u nás už nebude nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

jel sem tam v patek a tak strasne to neni, jsou daleko horsi u nas

Reagovat
REPLIKATOR

K čemu stadion, když nechodí lidi?

Reagovat
Radar

Aby lidi začli chodit

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. Moc bych Zbrojovce přál aby se opravily Lužánky, ale kdybych byl primátor Brna a měl peníze na investice do sportoviště, tak bych za Lužánkama postavil stadion Kometě. Na tu lidi chodíjou.

Reagovat
čutalista

je to tak

Reagovat
Losinho

Však oni by snad začli chodit kdyby byl novej stadion.

Reagovat
j_mrazik

Jako na Slávii?

Reagovat
centos

Nový stadion proč ne, ale ne 30 000. Stačí 15.

Reagovat
Logan

V Brne pocitaji s tim, ze budou hrat Ligu Mistru

Reagovat
smazaný uživatel

a že jí vyhrajou

Reagovat
Logan

Co tim chces rict? Ze rozdil v prumerne navstevnosti nekolik tisic lidi je malo?

Reagovat
Losinho

Tak samozřejmě sem nemyslel nějakejch 30 000. Ale kdyby to byl stadion pro těch 12 000, to by mohli zaplnit. A vedení Brna by snad nedalo cenu lupenů jako máme my.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, možná. Ale na tu Kometu lidi chodíjou už teďka. Je ekonomicky, politicky a ze sportovního hlediska výhodnější postavit stadion klubu, který má na svém stadionu vyprodané zápas co zápas, než postavit stadion klubu na který chodí sotva 30% kapacity a ani to ne. Já sem vždycky zastával myšlenku, že kdyby byla Srbská zápas co zápas vyprodaná, každý zápas bylo skandování že se chcou vrátit za Lužánky a po zápase pochod kotla s transparentama k radnici, kde by nechali nějaké písemné sdělení, tak by už Lužánky stály. Takhle to vypadá, že fotbal v Brně zajímá tři tisíce lidí. Investovat takové prachy do toho, že možná lidi začnou chodit bych nechtěl.

Reagovat
Zofka

Přesně moje řeč

Reagovat
Losinho

Samozřejmě. Já osobně ani nevěřím, že se Lužánky vůbec postaví. Ono jsou furt nové problémy, plánovaný termín se posouvá...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, nakonec se postavíjou. Brno je hrdé město, postavíjou si Lužánky aji kdyby na ně nikdo nikdy nepřišel a měly zarůst kopřivama.

Reagovat
Losinho

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ja su zvedavej jak dlouho budou lidi na kometu chodit. Kdyby si minulou sezonu nekoupil skoro celej stadion permicu tak by po par kolech rondo zelo prazdnotou.

Reagovat
smazaný uživatel

No tfuj, postavíš stadion = zničíš atmosféru. Teď je Rondo pěkný .

Reagovat
soukup

Lužánky se táhnou už deset let a ty bys chtěl po každým zápase pochod k radnici? ty jsi naivní snílek, ani bohemce to nevydrží víc než rok. já moc nevím co si představuješ, Srbská je stadion na prd, hrajeme už několik let prd, a co je horší, vedení klubu dělá takový kroky jako by mu to vůbec nevadilo a na fandy kašle, v takové atmosféře ti plnej stadion prostě nepřijde, leda kdybysme hráli o titul, koneckonců na Baník a Spartu se stadion během těch nedávných dvou dobrých let vyprodal. Na kometu ještě před pár lety chodilo pár set lidí, hrála o sestup do druhé ligy, teď je to módní záležitost, ale to zase přejde.

A hlavně, za lužánkama by měli stát oba stadiony!

Reagovat
smazaný uživatel

No, když nepřijde, tak nepřijde. V tom případě se Lužánky potáhnou dalších deset let a všem to bude tak nějak jedno, jenom pár lidí bude nadávat, ale nikdo je nebude poslouchat.

Reagovat
soukup

Lužánky se potáhnou ještě hodně dlouho ať budou na zbrojovku chodit 3000 nebo 10000, protože sehnat 2mld na takovou věc jako stadion je prostě v česku utopie, navíc, když to nebude v Praze

fanoušci ti nebudou chodit na fotbal, když cítí že jim klub sere na hlavu

Reagovat
didosh

Reagovat
goodbay

Mohl by se konečně postavit (národní) stadion. Moc se mi nezdá to střídání stadionů pro repre. Nevím proč se nehraje v Edenu. Ted s Litvou v Olomouci a se Skotskem na Letný a tam se má asi hrát i se Španělskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Střídání je výborný nápad. Zrovna na takové malé soupeře jako je Litva, nebo různé přáteláky jsou menší stadiony ideální. Na Letné by přišlo 4000 lidí, na Slovácku dojde 7000 a krásně si zafandí. Kdyby se mohlo hrát na Bazalech, tak bude klidně vyprodané.

A propos, národní stadion máme, je to Strahov. Kdyby se stavěl nějaký jiný, tak by na něm hrála Sparta a měla by ho v pronájmu jako Slavia Eden, tzn, byli byste na tom stejně. Buď rád, že si rád.

Reagovat
goodbay

nevím no, já bych byl raději pro jedno místo jako ve většině zemí

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať má možnost repre vidět celá republika a ne jen pražáci, kteří stejně nejsou schopni při zápasech s menšími soupeři pořádně zaplnit stadion.

Reagovat
Losinho

Tak tak. Ale při zápasech s giganty bych volil jednoznačně Eden, pro týmy typu Skotsko, Slovensko Letnou. Pro soupeře jako Litva, Lotyšsko + pro přáteláky jiný kouty republiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych vybral nejvhodnější stadiony a losoval. Ono je celkem jedno jestli bude plno na španělsko na Letné, v edenu nebo v Ostravě. A bylo by to alespoň fair

Reagovat
Losinho

No mě přijde Eden nejlepší, přece jen moderní, kapacita větší než než na Bazalech. A na Letný se hraje skoro všechno V Edenu se hrál snad jeden zápas repre, navíc už nebyla snad ani šance na postup No a pak tu je všemi oblíbený Strahov

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ten nedostavěnej Eden? Ten Eden, který nesplňuje nějakou tu vyhlášku o nočním klidu? Nebo jak to je, jestli se nepletu. Tak přeci po desáté večer se tam nesmí hrát fotbal, protože pak překračuje hlasitost povolené limity. A tam chceš dát Španělsko? Jen hezky na Letnou

Reagovat
Losinho

Na Letnou? Dyt tam je repre furt. To už radši ty Bazaly...

Reagovat
smazaný uživatel

Když je tam repre pořád, tak to má asi nějakej důvod..

Reagovat
smazaný uživatel

Národní stadion není potřeba. V Praze jsou dva výborné stadiony a i ve zbytku ČR jsou solidní stánky. Třeba v Liberci, na Slovácku, v Teplicích. A že by na národním staďáku hrála Sparta? To by byl zlý sen.

Reagovat
Losinho

Mě se to střídání líbí, ale se Španělskem se prostě musí hrát v Edenu

Reagovat
smazaný uživatel

To "stadionování" je bohužel nutnost, i když u Brna bych spíš stadion zrekonstruoval než stavěl nový. S těma divákama to nebude tak žhavé...

Reagovat
$dolar$

Ja chci stadion v Plzni, alespon zrekonstruovat, zrusit atletickou drahu a budu spokojen

Reagovat
Losinho

Bez dráhy by to bylo super no...jakou bys chtěl tak kapacitu?

Reagovat
j_mrazik

72 tisíc

Reagovat
Losinho

Aby si hledal fanoušky lupou?

Reagovat
$dolar$

8-12 tisic

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť to takovou kapacitu už máte, ne? Toho betonového monstra se stejnak nezbavíte a bez toho bude kařdá rekonstrukce polovičatá.

Reagovat
$dolar$

Co to meles?

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem myslel, že hlavní cíl rekonstrukce je zbavit se té atletické dráhy, ne? A abys to udělal, tak musíš postavit nové tribuny okolo hřiště a pak budeš mět větší kapacitu než těch 12000. Nebo zbourat tu obrovskou hlavní tribunu a potom můžeš ten stadion postavit úplně odznova.

Reagovat
$dolar$

Tak nemysli. Atleticka draha se zrusi, hriste se prisune k hlavni tribune a okolo se dostavi ochozy. Pokud mas Facebook, tak se muzes kouknout na navrhy tady - http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=402403&op=1&o=global&view=global&subj=120648624648462&id=100000088424840

Kapacita by byla 12.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrý nápad. A ani to by to nemuselo tolik stát.

Reagovat
Losinho

To je pěkný je to ale reálný, uvažuje se o tom?

Reagovat
$dolar$

Tak jakoby to sami navrhli radni Plzne, ale ted se ceka na volby a taky se nejdriv musi postavit atleticka draha

Reagovat
exse

Je vcelku ostuda že v městě s 500tis. obyvateli chodí na fotbal tak 3 tisíce, když to tak vezmete tak Brno má potencionálně největší fanouškovskou základnu, když Praha která je sice 2x větší má 3 velké kluby, nebo alespon 3 kluby s velkým počtem fanoušků a pak mnoho menších. Takže se dá předpokládat že by s novým stadionem nastal bům jako na Slavii, což by bylo jen dobře pro český fotbal. Stejně tak by si nový stadion zasloužila třeba Plzen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Brno má 400 000 obyvatel a průměrná návštěva v posledních letech byla 4968, 3870 a 3649, ale samozřejmě mělo by to být mnohem víc

Reagovat
smazaný uživatel

exse ma pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Dalnici do Blavy?proc?zbytecne!!!radeji at opravi dalnice a silnice v cele CR!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Příspěvky Centose nebo Logana a dalších pramení pouze z neznalosti kteří neví vo čem mluví Lužánky jsou pro Brno posvátné a navštěvy o tzěch je zbytečné se bavit kdo tam nechodil neví a nezná když flinta kopala střed tak tam byla třicítka na každýho přijel někdo lepší tak čtyřicet a to bylo přiznaný přičti pět tácku na černý fondy a víš o čem to bylo a do Kényku nebude chodit nikdo i kdyby kopali o titul a stadion byl ze zlata a vo tom to je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele