Přijde Plzeň o další oporu? Daňka chce West Bromwich

20.12.2007, 22:10
Aktuality
Brankář Michal Daněk, který již nakoukl do reprezentace, by po Martinu Fillovi mohl opustit Viktorii Plzeň. Velký zájem o něj totiž jeví anglický druholigový klub West Bromwich Albion, který je prý ochoten zaplatit za talentovaného gólmana až dva miliony liber. Daněk se již stačil seznámit s manažerem klubu a strávit s ním pár dní.

Plzeňský brankář pobyl v Anglii dva dny. V Birminghamu shlédl utkání mezi West Brom a Charltonem, což potvrdili zástupci obou klubů. "Michal přijel a díval se na náš zápas," přiznal manažer Albionu Tony Mowbray. "Ano, Michal Daněk byl v pátek a sobotu se svým agentem v Birminghamu," doplnil na oficiálních stránkách českého týmu Miroslav Kříž, předseda dozorčí rady.

Daněk se svým agentem Ondřejem Chovancem absolvoval seznamovací pobyt. V lednu by se ale měl do Anglie vrátit a podstoupit testy. "Doufám, že po Novém roce přijede znovu a několik dní si s námi zatrénuje," řekl kouč Mowbray.

Samotný brankář si návštěvu Anglie velice pochvaluje. "To, co jsem v Anglii za dva dny prožil, se nedá slovy ani popsat. Byl jsem ze všeho nadšený," cituje Daňka plzeňský Deník. V tuto chvíli ale stále není jisté, zda na Ostrovy zamíří. Záležet bude především na jednání mezi oběma kluby. "Samozřejmě bych si přál, aby dopadla dobře, ale nechci vůbec nic zakřiknout," podotkl vytáhlý brankář.

Plzeň údajně požaduje dva miliony liber, což je částka, kterou by anglický klub mohl akceptovat. Manažer Mowbray je totiž z Daňka nadšený a jeho příchod považuje za prioritu číslo jedna. "Udělalo na mě velký dojem, když si pro mě a agenta přijel trenér osobně," divil se Daněk.

Český brankář se s případným budoucím nadřízeným bavil o všem možném. "Chtěl se o mě dozvědět co nejvíce. On sám mě totiž ještě neviděl chytat na živo, v Čechách mě sledovali vždycky spíše skauti či trenér brankářů. Nejvíce se podivoval nad tím, kde se v Česku berou tak skvělí gólmani. Dříve Luděk Mikloško a nyní Péťa Čech dělali a dělají české brankářské škole v Anglii obrovskou reklamu," uvedl Daněk.

Je podivuhodné, že ho všude doprovázel právě manažer Mowbray. "Přijel si pro nás i druhý den ráno přímo na hotel a odvezl nás na stadion. V jeho kanceláři jsme pokračovali v rozhovorech z předešlého dne. Potom nás osobně provedl celým stadionem a seznámil nás s veškerým zázemím. Navštívili jsme i tréninkové centrum klubu. Trenér mě představil a potom jsem posnídal s hráči, kteří se připravovali na odpolední ligový zápas se Charltonem," přiznal gólman Plzně.

Daněk byl nadšený i ze samotného utkání, ve kterém West Brom porazil Charlton 4:2. Nejvíce ho zaujala hra nahoru dolů, obrovské tempo a atmosféra. "Ta byla fantastická. Fandilo se od první do poslední minuty. K vidění navíc byla spousta šancí," podělil se o zážitky.

Pokud by se přestup zdařil, Daněk by se v klubu sešel s českým útočníkem Romanem Bednářem. "Znám se s ním z mládežnických reprezentací, dobře jsme si popovídali. Řekl mi, že se už moc těší, až přijdu a bude mít v klubu krajana," řekl Daněk. V případě transferu by ovšem musel vypilovat svoji angličtinu. "Je nic moc. Už jsem ale nakoupil cédéčka a dám se okamžitě do učení," zakončil rozesmátý brankář.

Autor: Pavel Janega / skysports.com, fcviktoria.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lol to sou vsichni lamy dou za prachama do tymu kde si nezahrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasim.... ve West Bromwicu dostane sanci se poprat o post jednicky 100% a myslim si ze by mu to i melo vyjit urcite lepsi WBA nez nejaky lepsi tym kde by sedel na lavicce 100%.... tady sanci dostane

Reagovat
smazaný uživatel

West Brom mu určitě dá šanci a je dobře, že volí tuto cestu t. j. do týmu bez velkých ambicí jako kdysi Petr Čech do Rennes a pak teprve do lepšího klubu, který o něj určitě projeví zájem pokud bude chytat dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

.West Bromwich ..míří pomalu ale jiste do Premier League..tak doufam nebo spíš věřím že mu to výjde..a ukaže se v dobrém světle ..

Reagovat
smazaný uživatel

Re: adanos

tam by si Daněk asi zachytal, když ho ten trenér tak chce...

jako fanda Plzně nejsem šťasten z toho, co se děje, ale upřímně: čekal někdo něco jiného? Plzeň prostě v současnosti nepatří ani mezi české top kluby, tzn. že když se tu někomu daří, brzo odejde buď do sparty, nebo do ciziny že by se u nás udržel hráč s dlohodobě dobrou výkonností, prakticky není možné

Reagovat
smazaný uživatel

fenina taky chtej vsude a pak stejne hrat nebude

Reagovat
$dolar$

Pridam se k jogurtovi, jsem z Plzne a zaroven obrovsky fanousek Plzne. Souhlasim s tim ze Plzen nepatri mezi top kluby byt jen o fous, ale bojim se ze nikdy s takovym pristupem patrit i nebude. Chtelo by to si ty hrace trochu podrzet. Na druhou stranu to Dankovy preji a myslim ze Krbecek se brzo vychyta do stejne dobreho golmana.

Reagovat
smazaný uživatel

O fous? To máš asi k Vánocům jako vysněný dárek něco od Gillete, protože co třeba předvedli proti Spartě, to rozhodně neodpovídalo nějakému "o fous nešpičkovému" klubu. Nejde o to že prohráli, ale jak prohráli a s jakou strategií přijeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Daňka krok vpřed v kariéře,hodně se přiblíží Premier league.Pro Albion perspektivní gólman,protože Deanu Kielymu je už 35 let,tudíž toho nemá moc před sebou.Nákup gólmana je prioritou,protože Albion letos postoupí a bude to třeba.Určitě nepůjde hned do brány,ale šanci dostane.Přeji mu to a doufám,že to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Daňka krok vpřed v kariéře,hodně se přiblíží Premier league.Pro Albion perspektivní gólman,protože Deanu Kielymu je už 35 let,tudíž toho nemá moc před sebou.Nákup gólmana je prioritou,protože Albion letos postoupí a bude to třeba.Určitě nepůjde hned do brány,ale šanci dostane.Přeji mu to a doufám,že to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Daňka by byl příchod do W.B.A. jenom velké plus !!! W.B.A. se pere o návrat do Premier League, i kdyby se ihned neprosadil, být v Anglii by pro něj byla velká zkušenost. Stadióny, návštěvy,... i 2.anglická liga je velmi kvalitní a vyrovnaná soutěž. Výkonostně ji řadím jasně nad naší Gambrinus ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to 100%...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele