Prezident Lyonu Aulas nevylučuje možnou výměnu trenéra

04.12.2015, 11:44
Aktuality
O svou práci se může začít obávat trenér Lyonu Hubert Fournier. Olympique se v posledních týdnech trápí a výsledkem všeho by mohlo být odvolání 48letého kouče, připustil to i prezident OL Jean-Michel Aulas...

Lyon se letos vrátil do Ligy mistrů a už před posledním zápasem základní skupiny ve Valencii je jasné, že nepřežije pohárový podzim. V pěti zápasech totiž získal jenom jeden bod a na třetí Gent ztrácí už pět bodů.

Ideální pak není ani jeho situace v Ligue 1. V tuto chvíli mu sice patří čtvrtá pozice, v uplynulých třech kolech ovšem prohrál 0:3 s Nice, následně nezvládl reparát proti Montpellieru (2:4) a v týdnu si přivezl jen bezbrankovou remízu z Nantes.

"Pokud dospěji k názoru, že je potřeba propustit trenéra, tak ho propustím. Ale ne jen tak z principu, je to o důvěře vůči lidem. Jestli se situace zhorší, nebudu se na to dívat z jednoduchého pohledu. Výměna trenéra nepředstavuje jednoduchý proces. Nejčastěji to týmu ublíží, ale to neznamená, že se pro to nerozhodnu," prohlásil Aulas.

Francouzská média dokonce již přišla se jménem možného nového trenéra. Kandidátem má být René Girard, který před několika lety dovedl k mistrovskému titulu Montpellier a do konce loňské sezony seděl na lavičce Lille.

"Začínají nám unikat nějaké zprávy z kuchyně a to není úplně v pořádku. Byly zde i nějaké řeči o možném příchodu Reného Girarda, ale vůbec nechápu, odkud se vzaly. Pokud bych měl nahradit trenéra, zeptal bych se někoho, kdo byl v posledních letech úspěšný," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (22)

Přidat komentář
Langi

Už je pomalu na čase

Reagovat
PetersCZ

Renard by taky nebyl špatnej...

Reagovat
Gorky

tak to si myslím, že byl jeho styl se na aktuální tým Lyonu nehodí bránit a čekat na brejky jako v Lille nvm no

Reagovat
Langi

ježiši jen to ne

Reagovat
smazaný uživatel

Renard je dobrý jenom pro Afriku

Reagovat
Kongo

Ne.To co udělal z mého oblíbeného Lille mi ještě teď leží v žaludku.Jsem velice zvědavý,jestli po tom nepovedeném začátku ještě dokáží bojovat o evropské poháry.Tým na to rozhodně mají,jen potřebují přes zimu sehnat nějakého kvalitního útočníka.Slyšel jsem o zájmu o Immobileho,ale nejsem si jistý,jestli je to zrovna hráč,který by měl v L1 vést Lille.Naopak Gouffrana by byl skvělý.Klíčový je udržet Mavubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Vždyť na tom letos nejsou tak bídně, LM sice byla fiasko, ale v lize to ujde.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ci si sledoval ako v poslednom case hraju, ale podla mna je to podstatne horsie ako to tabulkovo vyzera

Reagovat
smazaný uživatel

Nesledoval, jen snad zápasy v LM proti Genku.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze im chyba vitazna mentalita.Casto sa im podari prehrat supera a nakoniec aj tak prehraju.A posledne dva zapasy v lige boli vylozene slabsi,nic poriadne nevytvorili,vzadu hraju neisto a to boli timy ani nie stredu tabulky.

Reagovat
Langi

Výsledkově na tom tak bídně nejsme více méně jenom shodou dobrých náhod, že týmy jako ASSE, Monaco, Marseille a Bordeaux nehrají také nic světoborného a mají ještě mín bodů než my.

Letos se krásně ukazuje, že bublina už splaskává a Fourniera opouští štěstí...on převzal po Gardem více méně funkční systém i tým, do kterého sám nemusel vložit nic svého (a ani nevložil) a defakto okamžite sklízel plody jeho práce, když mu loni Lacazette s Fekirem málem vystříleli titul...letos je ale jeden zraněný a druhý platí za největší zklamání podzimu možná v celé Evropě...Fournier se s tím aktuálně pořád nedokáže vypořádat. Navíc tým kosí zranění a rapidní pokles formy i morálky - byť kádr má, oproti loňsku, dost široký, absolutně na to nereaguje a staví pořád dokola ty samé hráče a než aby dal šanci někomu novému, radši experimentuje a staví klíčové hráče mimo jejich primární pozice.

Celkově se ukazuje, že na tým se stoupajícími ambicemi prostě nemá, podobně jako před pár lety Puel. Není schopen tým jakkoliv motivovat a nabudit a když se najednou přestane herně dařit, tak je v koncích, viz letošní nemohoucnost celého útoku, kdy tým vyprodukuje za zápas 20 střel, soupeře přehrává a nakonec remizuje 1-1. Jeho vystoupení v LM byla naprostá tragikomedie...osmifinále, nebo minimálně EL prostě vybojovat měl.

Na pohárových příčkách v lize by s tímhle týmem dokázal skončit kdekdo, aktuálně ale potřebujeme spíš ambiciózního trenéra, který ten tým dokáže, po pár letech znatelného útlumu, vrátit zpět mezi širší špičku Evropy...s Fournierem tohle nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky!

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
smazaný uživatel

Girard

Reagovat
Langi

"Pokud bych měl nahradit trenéra, zeptal bych se někoho, kdo byl v posledních letech úspěšný,"

Reagovat
smazaný uživatel

Apply cold water to the burned area

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě Lacazetta a Lopese by mel vyměnit i většinu kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

*kromě Lopese

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

* každého, pretože Lopes stihol urobiť za polku sezóny toľko chýb ako sa posledné dva roky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele