Preview kvalifikace o ME 2016 - úterý 31.3.

31.03.2015, 09:16
Previews
Většinu evropských zemí dnes čekají přátelské mezistátní zápasy, dva celky před sebou ale mají také jeden kvalifikační souboj. O body se bude hrát v Izraeli, kde se proti domácímu týmu postaví Belgie...
Skupina B
Izrael - Belgie  (úterý 20:45)
V dohrávaném utkání březnového kvalifikačního okna mezi domácím Izraelem a Belgií půjde o hodně - oba týmy se totiž v případě výhry mohou propracovat do čela tabulky, kde momentálně trůní Wales. Izraelci začali kvalifikační jízdu v suverénním stylu, naposledy však klopýtli, a nyní je čeká dosud nejtěžší soupeř..

Zápas v Jeruzalémě se měl původně odehrát už loni v září, z bezpečnostních důvodů byl ale přeložen, a vývoj okolností mezitím připravil půdu pro pořádnou bitvu - domácí ztrácí na Velšany dva body, Belgičané tři, dnešní triumf by je však vynesl na první místo díky lepšímu brankovému rozdílu.

Izraelský tým vyhrál první tři zápasy a vypadalo to, že neohroženě kráčí na závěrečný turnaj; do víkendového boje s Walesem v Haifě proto šel jako lehký favorit. Jenže soupeř měl ve svých řadách Garetha Balea s Aaronem Ramseym, kteří společnými silami zajistili pohodlnou výhru 3:0. A Rudí ďáblové rozhodně nejsou soupeřem, na němž by se dalo snadno získat zpět ztracené sebevědomí, zvlášť po suverénním výkonu proti Kypru (5:0).

Není proto divu, že kouč Marc Wilmots nabádá své svěřence, aby tento výkon zopakovali i nyní. "Před utkáním s Izraelem nebudeme měnit svou filozofii," prohlásil. "Opět chceme stavět zejména na dobré herní organizaci. Jdeme postupně nahoru. Naším cílem je vyhrát a nic jiného."

Z domácího tábora mezitím zaznívají realistické hlasy; Izraelci si uvědomují, že jsou i přes výhodu domácího prostředí papírovými outsidery. "S remízou bychom byli spokojeni," přiznal otevřeně záložník Bebars Natcho. Zkušený obránce Tal Ben Haim dnes slaví 33. narozeniny, nicméně na případné oslavy bude čas až po zápase - v němž se po nedávné zkušenosti s Balem postaví pro změnu proti Edenu Hazardovi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.33 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Wales53207:211
2.Izrael43019:59
3.Belgie422012:18
4.Kypr52039:106
5.Bosna a Hercegovina51225:65
6.Andorra50052:200

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Belgie si pujde pro 1misto

Reagovat
smazaný uživatel

zajimavy bude boj o 2-3 misto, doufam, ze to urve Wales a Bosna

Reagovat
Y.N.W.A

zrovna z B skupiny bych bral na Euro všechny kromě Kypru ...každopádně snad to do konce dotáhnou Wales, Severní Irsko i Skotsko a na ostrovech to bude příští rok skvělá mánie... asi jako bude letos v září při rugby

Reagovat
frankiefcb

ono je vlastně tento rok MS, že? Jenom v Anglii nebo v celém UK?

Reagovat
Y.N.W.A

Anglie plus Cardiff (takovej dáreček Walesu, kterej taky kandidoval) http://en.wikipedia.org/wiki/2015_Rugby_World_Cup

Reagovat
frankiefcb

ty jo pěkný stadion na rugby, vůbec jsem nevěděl, že je něco takového v Londýně. Jinak dívám se , že to pěkně odnesli ten los Velšané, přitom minulé MS sahali po finále.

Reagovat
smazaný uživatel

no popravde twickenham sa mi paci ovela viac ako wembley.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s Wilmotsem, dneska tři body a nic jinýho. Izrael proti Walesu totálně pohořel, nechápu jak mohli vyhrát ty první tři zápasy. Bale si s nima dělal co chtěl, tak jsem fakt zvědavej, jak s nima zacvičí Hazard. 0:4! Belgie!

Reagovat
Talker

Kurz 8.0 na domácí tým, který je navíc výše v tabulce. Jasně, všechny trumfy má Belgie, ale stejně to vypadá zábavně.

Reagovat
DieFohlenBMG

belgie vyhraje o 2 a víc

Reagovat
smazaný uživatel

Špatný. A celý to má dva základní problémy. Jednak, jak řekl správně komentátor je celá ta hra strašně statická a nikdo se nenabízí a za druhé Witsel, na kterým by to mělo z nemalé části záviset, je tam úplně k ničemu, toho je potřeba okamžitě vystřídat. Hazard i když nemá úplně den, tak klasicky vysoko nade všema a jelikož se nemůže na Witsela dívat, tak se stahuje pro rozehrávku doprostřed a pak chybí na křídle. Benteke taky nic moc. Zaberem! Belgie!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele