Preview kvalifikace o ME 2016 - pátek 4.9.

04.09.2015, 08:26, aktualizováno 04.09.2015, 08:26
Previews
Německo hostí doma Polsko a pokud zvítězí, posune se do čela své kvalifikační skupiny. Irsko má tentokráte za soupeře trpaslíka z Gibraltaru, Skotsko cestuje do Gruzie. Důležitý souboj sehrají Maďarsko a Rumunsko, ve skupině I platí totéž o Dánsku a Albánii...
Skupina D
Gruzie - Skotsko  (pátek 18:00)
V Gruzii se nevyhrává snadno. V minulosti se o tom přesvědčili například mistři světa ze Španělska, kteří honili tři body na poslední chvíli, nebo Francie, která dokonce jen remizovala. Skotové si přitom nemůžou dovolit zaváhat. Nejenže musejí udržet na uzdě čtvrté Iry, ale zároveň držet krok s vedoucí dvojicí.

Nic nepodcenit. To je asi hlavní motto skotského mužstva, které už v Tbilisi jeden úspěch před pár lety zažilo. V roce 2007 padlo nečekaně 0:2. "Budeme připraveni na nejlepší výkon, jaký soupeř může podat. Můžeme si být totiž naprosto jistí, že v rozpacích kvůli nám doma rozhodně nebudou," varoval asistent trenéra Mark McGhee.

Hosté mají před utkáním dobré zprávy, co se absencí týče. Kapitán Scott Brown, záložník Ikechi Anya a obránce Martin Russell by měli být připraveni. Všichni tři sice odseděli pondělní trénink, McGhee ovšem řekl, že se o jejich zdravotní stav neobává. Pro zranění naopak chybějí Stuart Armstrong a Christophe Berra.

Pro svěřence Gordona Strachana bude důležitý pozitivní výsledek nejen kvůli matematickým propočtům do tabulky. V dalším zápase je totiž čeká Německo. A pohoda před tímhle kláním bude určitě hodně důležitá. Kvalifikace je zatím rozjetá dobře, jen je kandidátů na dvě postupová místa hodně.

Domácí duel s Gruzií zvládli Skotové s odřenýma ušima. McGhee ví, že tři body jsou potřeba, ale neřeší spekulace. "Není to konstruktivní," říkal. "Můžete si vymyslet ve zbytku kvalifikace libovolný počet výsledků. Nepanikaříme, nemáme strach. Co můžeme udělat nyní, je vyhrát zápas. A těšíme se."

Od Gruzie se možná očekávalo trošku více, nakonec však má na svém kontě jen jediné vítězství, které se urodilo v Giblartaru. Hráči si vlastně stále zvykají na pořádky nového trenéra Kachabera Cchadadzeho, jenž v prosinci nahradil Temuriho Kecbaju. "Mají v sobě velkou vášeň, mohou totiž reprezentovat svou zemi," završil McGhee.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Německo - Polsko  (pátek 20:45)
Šlágrem pátečního programu kvalifikace na mistrovství Evropy bude bezesporu souboj Německa s Polskem. Úvodní vzájemný zápas ovládli vůbec poprvé ve své historii Poláci, které tento i následující zápasy vyhouply do čela skupiny D, zatímco němečtí mistři světa číhají na druhém místě s jednobodovou ztrátou.

Kdyby Poláci dokázali favorita zaskočit i podruhé, výrazně by se přiblížili postupu na Euro. Němce by naopak další taková ztráta postavila do nepříjemné situace, aby se poohlíželi přes rameno na výsledky Skotska s Irskem, které si rovněž stále dělají zálusk na čelo tabulky. "Pokud zvítězíme, můžete si být jistí, že v šatně pak bude pořádná diskotéka," prohlásil s úsměvem křídelník Rennes Kamil Grosicki.

"Máme Polsku co oplácet, když jsme u nich prohráli," kontruje Thomas Müller, momentálně nejlepší střelec Bundesligy s pěti zásahy na kontě. "Polsko je na čele skupiny a my druzí, takže půjde o vyrovnaný zápas, ale chceme je předběhnout."

Německé šance na výhru však poněkud utrpěly kvůli zranění hvězdy Borussie Dortmund Marca Reuse, jenž si přivodil zlomeninu palce na noze a tak nenaskočí jak do zápasu ve Frankfurtu, tak i v pondělí v Glasgow. Nejistý je také start dalšího pravidelného člena základní sestavy Mesuta Özila, jenž vynechal poslední ligový zápas Arsenalu a je v péči lékařů. Na hřiště naopak pravděpodobně vyběhne Bastian Schweinsteiger s kapitánskou páskou na ruce jakožto nová posila Manchesteru United. Právě tento letní přestup německého středopolaře má být dle slov Olivera Bierhoffa katalyzátorem jeho již tak kvalitních výkonů.

"Považuju jeho odchod do Manchesteru za velmi pozitivní, nejen pro něj osobně kvůli novým zkušenostem, ale také pro národní tým," myslí si generální manažer německé reprezentace. "Nachází se v nové situaci, je pod novým tlakem a právě to ještě zvedne jeho výkonnost."

Jednomu hráči Bayernu Mnichov však ve Frankfurtu domácí přát jistojistě nebudou. Řeč je o Robertu Lewandowskim, jenž bude hlavní polskou ofenzivní zbraní. "Teoreticky je ve fotbale možné všechno a "Lewy" může nasázet hattrick i proti nám, ale nevsadil bych si na to," špičkuje se se svým spoluhráčem Thomas Müller. Na hřišti však půjde kamarádství stranou a můžeme se těšit na vyhecovanou bitvu dvou výtečných týmů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 6.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Gibraltar - Irsko  (pátek 20:45)
Gibraltar se v boji o další možné body utká s Irskem, které by zase rádo zopakovalo velmi dobrý výsledek z posledního vzájemného měření sil. V něm si Irové s chutí zastříleli a nakonec utkání skončilo drtivým vítězstvím 7:0. Přesto asistent trenéra Roy Keane varuje před možným podceněním.

Skóre 7:0 ve prospěch Irů jasně ukázalo, jak moc jsou si oba národy fotbalově vzdáleny. Hattrickem se tehdy blýskl útočník Robbie Keane. Nyní má Irsko devět bodů a na barážovou třetí příčku ztrácí jen dva body. Na ní je konkurent ze Skotska, kterého čeká výlet do Gruzie. Snažšího soupeře má tedy právě Irsko. Přesto asistent trenéra roy Keane varuje před tím, aby jeho hráči nepodcenili bojovného ducha Gibraltaru.

Dohnat Německo a Polsko je pro Iry zřejmě velmi obtížný úkol, proto se tým trenéra Martina O'Neilla nyní soustředí spíše na třetí příčku a Skotsko. Asistent trenéra Roy Keane, někdejší slavný záložník Rudých ďáblů z Manchesteru, věří, že by jeho týmu mohla pomoci dvojice James McCarthy a Jon Walters. Oba pánové se nezapojili do posledních příprav s týmem, i když každý z jiných důvodů.

V případě Jamese McCarthyho je na vině zranění, které si přivodil v minulém týdnu. Jedná se o zranění kotníku, ale podle Keana to není nic vážného. Z vlastní zkušenosti říká: "Bolí ho kotník, ale podle mého názoru to je normální. Když hrajete ve středu pole, pak musíte těžké bitvy o míč očekávat a být na ně připraveni. To je pro zálohu typické. Někdy takhle zraníte soupeře, jindy to vy schytáte od něj. Je to normální a patří to k fotbalu," míní někdejší slavný hráč.

Jonathan Walters zůstal hráčem Stoke City, i když měl na stole nabídku od West Bromwich Albion. Tu chtěl příjmout a dokonce kvůli tomu odletěl ze soustředění s týmem, ale kluby se nakonec nedohodly a tak Walters zůstal na Britannia Stadium. Podle Keana však ani to nebude problémem. "Jon je velký kluk, žádný nováček. Zvládne své emoce a dostane je pod kontrolu. Podle mého názoru mu to může jen pomoci, protože je teď v dobré situaci. Když se o vás zajímají jiné kluby, pak to na vaše sebevědomí dobře působí. Jon je dobrý chlap a my jsme rádi, že ho máme v týmu," dodal Keane.

Gibraltar může jen překvapit. Zatím se mu to ale moc nedaří, což ukazuje především obranná činnost. Gibraltar už dostal 34 branek a vstřelil jen jednu! Postoupit sice zřejmě nemůže, ale může se ještě pokusit udělat dobrý dojem. Čeká jej totiž utkání s Gruzií, Polskem a Skotskem. V zápase proti Gibraltaru bychom se mohli dočkat dvou debutantů, protože v užší nominaci trenéra O'Neilla jsou jména jako Eunan O’Kane a Adam Rooney.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 51.00 - 26.00 - 1.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko642020:314
2.Německo641116:413
3.Skotsko632112:611
4.Irsko623112:59
5.Gruzie61054:133
6.Gibraltar60061:340
Skupina F
Faerské ostrovy - Severní Irsko  (pátek 20:45)
Severní Irsko doposud prožívá výtečnou kvalifikaci, kterou by bylo záhodno podtrhnout i v zápase na půdě Faerských ostrovů. Pokud se Severní Irové dokážou poprat i s nepříliš běžnou rolí papírového favorita, mají historický postup na mistrovství Evropy opravdu na dosah.

Svěřenci kouče Michaela O’Neilla doposud poznali hořkost porážky pouze jedinkrát a s výtečným ziskem třinácti bodů momentálně okupují druhou příčku ve skupině F. Šest bodů ze zápasů s Faeřany a v pondělí doma s Maďarskem by při jisté konstelaci dalších výsledků znamenalo dokonce jistotu kvalifikace i s dvěma zápasy k dobru. Na podobný úspěch se čeká od roku 1986, kdy se Severní Irsko objevilo na velkém fotbalovém šampionátu doposud poprvé a naposledy.

Přesto se O’Neill odmítá nechat unést. "Musíme se soustředit jen na sebe. Je nutné zajistit, že na Faerských ostrovech zvítězíme a pak se uvidí, co nás čeká v pondělí," hlásí O’Neill, jenž si dobře uvědomuje, že Chris Brunt i Kyle Lafferty jsou pouhou jednu žlutou kartu od stopky v klíčovém zápase s Maďary. Do nominace se také vešlo dravé mládí v podobě Stuarta Dallase či Olivera Norwooda, zatímco opětovnou pozvánku si vysloužili také Alan Mannus a Lee Hodson.

"Mladší hráči rozhodně naši soupisku oživili," pochvaluje si Michael O’Neill. "O tom opravdu není sporu, ale stejně tak to byli klíčoví zkušení hráči, kteří Severnímu Irsku odvedli ohromnou službu, jíž bylo pro naše tažení třeba. Bylo by fantastické, kdyby dostali příležitost zahrát si i na závěrečném turnaji."

První vzájemný zápas těchto dvou týmů dopadl vítězstvím favorita 2:0 díky brankám Laffertyho s McAuleym. Faeřané doposud nasbírali slušných šest bodů a stále tak dokonce mohou živit vlastní naděje alespoň na baráž. Třetí Maďarsko má v tuto chvíli náskok pěti bodů. Základem pro tyto smělé cíle se stala šokující výhra 2:1 v Řecku, což na jedné straně stálo místo trenéra Claudia Ranieriho, na straně druhé pozvedlo ducha celé faerské fotbalové komunity na novou úroveň. Lístky na zápas se Severními Iry se tak dokonce stihly rozprodat za pouhých šestnáct hodin.
Faerské ostrovy - pravděpodobná sestava:
Nielsen - Tor Naes, Baldvinsson, Nattestad, Sorensen - Benjaminsen - Holst, Hansson, Henriksen, Vatnhamar - Edmundsson
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Carroll - McLaughlin, McAuley, J Evans, Brunt - Norwood, Baird - McGinn, Davis, Dallas - Lafferty
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 3.75 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Řecko - Finsko  (pátek 20:45)
Poslední dva celky skupiny F bojují ještě o naději. Ani pro jednoho by pak nebyla remíza nijak uspokojivým výsledkem. Už takhle je jejich postup na třetí příčku dost nepravděpodobný až nereálný. Je tedy naprosto zřejmé, že v duelu Řecka s Finskem půjde opravdu jedině o vítězství.

Oběma pochopitelně bude záležet na tom, jak si v souběžně hraném klání povede Maďarsko, jenž aktuálně okupuje třetí příčku. Pokud doma skolí Rumunsko, možnosti Řecka i Finska zase rapidně klesnou. Především domácí pak zažívají jednu z nehorších kvalifikací za poslední dvě dekády. Překvapivě.

Zatím během šesti zápasů ještě nevyhráli, vstřelil pouhé dva góly a hned dvakrát padli s trpaslíkem z Faerských ostrovů. To je bilance, se kterou se opravdu nemůžou chlubit. Řecký svaz se snažil hráče vyburcovat hned dvěma výměnami trenérů. Marně. Jak Claudio Ranieri, tak Sergio Markarián se z laviček pakovali velmi brzy.

Už dokonce podruhé tak své muže do zápasu povede dočasný kouč Kostas Tsanas, než se najde nový stratég. "Nejsem zodpovědný za minulost. Nemůžu říci, proč se co stalo za předchozích trenérů," uvedl. "Chceme-li změnit situaci, musíme řešit, co je nyní. O to bychom se měli starat."

Alexandros Tziolis tuší, že EURO tentokráte bude bez Řecka. Snaží se ale myslet do budoucna. "Věřím, že můžeme Finsko porazit, abychom zase získali důvěru. Od přírody jsem optimistický člověk," povídal domácí záložník. "Nejsme zvyklí být v takové situaci. Avšak všechny týmy prostě prožívají pády a vzestupy."

Finové na tom nejsou o moc lépe než jejich soupeř, v tabulce mají pouhé čtyři body, čtyřikrát už prohráli. Přesto je jejich pozice přece o něco lepší než ta Řeků. Jenže aktuální bilance nehovoří vůbec v jejich prospěch. Hosté od října minulého roku prohráli šestkrát v řadě, připočteme-li do statistiky i přátelská utkání.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.30 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Maďarsko - Rumunsko  (pátek 20:45)
Groupama Arena uvítá v pátek večer nového vyzyvatele. Do maďarské Budapešti přijede Rumunsko, které je lídrem skupiny F se čtrnácti body a na svého pátečního oponenta má náskok tří bodů. Ani pohled do historie nedává domácím Maďarům příliš šancí na výhru.

Když se Maďarsko v sérii vzájemných zápasů naposledy radovalo z výhry nad Rumuny, psalo se datum 13. května roku 1981. Od té doby se Rumunům podařilo převážit výhry na svou stranu a bude chtít tento trend zachovat. Nicméně, v těchto kvalifikačních bojích Maďaři dokázali udržet Rumuny na uzdě a remizovali s nimi 1:1 dokonce na hřišti soupeře. Domácí sice šli do vedení těsně před poločasovou přestávkou, když se prosadil Raul Rusescu, jenže Maďarsko se nevzdalo a pár minut před koncem srovnalo díky brance Balázse Dzsudzsáka!

Rumunsko v na první pohled vyrovnané skupině kraluje a nejbližším konkurentem je mu Severní Irsko. A protože to má jen o bod méně, musí si Rumuni dávat pozor. Hostující trenér Anghel Iordanescu se bude muset obejít bez několika zraněných hráčů. To se týká především dvojice Bogdan Stancu a Florin Gardos. Kvůli kartám nebude moci nastoupit Mihai Pintilii, který nasbíral již tři žluté karty. Pak je v jeho výběru několik hráčů, kteří doufají ve svůj první start za seniorskou reprezentaci. Mezi ně patří Steliano Filip, Denis Alibec a Constantin Budescu. Kdo z nich dostane šanci?

Po sérii několika dobrých výsledků se rumunská mašina zastavila v minulém kole. Právě s dotírajícím Severním Irskem Rumuni jen remizovali, takže přišli o šanci vytvořit si náskok na čele. Forma Maďarů se zase spíše zvedá. Po nevýživné remíze s Řeckem s i Maďaři spravili náladu v přátelském utkání s Litvou a dobrý výkon přenesli také do posledního utkání. V jeho rámci cestovali do Helsinek a nakonec proti domácím Finům vyhráli. Jedinou branku utkání vstřelil Zoltán Stieber osm minut před koncem zápasu.

Sen o debutu sní v dresu Maďarska celkem tři hráči z domácí ligy. Jedná se o trojici Adam Nagy, Adam Bodi a Endre Botka, kteří ještě nikdy nenastoupili v seniorském výběru. Dobrou zprávou pro fanoušky maďarské reprezentace je zdravotní stav Gerga Lovrencsicse, který se dal dohromady po potížích s kolenem. Chybět však budou hráči jako Daniel Bode, Adam Pinter a Gergely Rudolf. Kvůli kartám nenastoupí ani zkušený Zoltán Gera, jehož absence by se měla projevit velmi citelně.

Maďarsko zřejmě bude sázet především na dobrou obranu, protože s útočením to moc slavné není. Maďaři ani jednou v celé skupině F neskórovali více než jeden gól. Rumunsko naopak na cestách ještě ani jednou neinkasovalo. Rumuni navíc za celou kvalifikaci inkasovali jen jednou! Čí statistika zvítězí?
Maďarsko - pravděpodobná sestava:
Kiraly - Fola, Juhasz, Kadar, Leandro - Tozser, Elek - Lovrencsics, Dzsudzsak, Stieber - Nikolic
Rumunsko - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Papp, Grigore, Chiriches, Rat - Prepelita, Hoban - Torje, Maxim, Chipciu - Keseru
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.00 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Rumunsko64207:114
2.Severní Irsko64118:413
3.Maďarsko63215:311
4.Faerské ostrovy62044:86
5.Finsko61145:84
6.Řecko60242:72
Skupina I
Dánsko - Albánie  (pátek 20:45)
Fotbalisté Dánska sehrají velmi důležitý domácí zápas s konkurenční Albánií a podle všech předpokladů si to právě s tímto výběrem rozdají o přímý postup na evropský šampionát. V pětičlenné skupině I zatím vedou Portugalci s dvanácti body a na druhém místě se senzačně nachází právě Albánie, která je s deseti body o skóre lepší než její sobotní protivník. Navíc má zápas k dobru a jako jediný výběr ve skupině zatím neprohrála.

Dánsko nejprve dokázalo porazit v domácím prostředí Arménii těsně 2:1, následně obralo Albánii o její jediné dosavadní body po výsledku 1:1. Jedinou porážku zaznamenalo v domácím prostředí proti Portugalsku v poměru 0:1 a poté dvakrát zdolalo Srbsko 3:1 a 2:0. "Albánie má velmi silný tým a rozhodně má na to dostat se do Francie, bude to pro nás jedno z klíčových střetnutí v boji o přímý postup," řekl vážně domácí trenér Morten Olsen.

Dánsko má dlouhodobě velmi pevnou obranu, nyní se bude chtít spoléhat na útočníka Nicklase Bendtnera. Fotbalista německého Wolfsburgu zatím vstřelil v kvalifikačních bojích dva góly. "Albánie je rozhodně na vzestupu, předvádí týmový výkon bez větších chyb a určitě se s ní musí počítat. V přípravě dokázala porazit například i Francii, proto nás čeká jeden z nejtěžších zápasů ve skupině," uvedl sedmadvacetiletý Bendtner.

Podle bývalého hráče Arsenalu bude velmi důležitý začátek utkání. "Náš protivník získává s přibývajícími minutami sebevědomí, dobře zahrává standardní situace a je nesmírně silný v rychlém protiútoku. Pokud dáme brzy branku, můžeme hodně narušit taktické plány Albánie." Ta dokázala v kvalifikaci vyhrát v Portugalsku 1:0, po kontumačním vítězství v Srbsku 3:0 zdolala doma i Arménii 2:1 a případné vítězství by ji výrazně přiblížilo na EURO 2016.

Albánie se v přípravě dvakrát utkala s Francií a po nerozhodném výsledku ji v odvetě porazila nejtěsnějším poměrem 1:0. "Máme co do činění s vyzrálým protivníkem, ze kterým stojí skvělí fanoušci. Dnešní úroveň mezinárodního fotbalu je hodně vyrovnaná a nikoho není radno podcenit. Bude to boj na ostří nože a my nutně potřebujeme tři body, tři zápasy před koncem si nemůžeme dovolit prohrát," dodal s velkým odhodláním Olsen.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Srbsko - Arménie  (pátek 20:45)
Srbsko je prakticky již bez jakékoli šance na postup ze skupiny. Může za to především penále, které Srby dostalo do pozice týmu, který má na kontě po pěti odehraných utkáních mínus dva body. Arménie má na kontě bod jeden a na třetí Dány ztrácí bodů devět.

Tři kola před koncem mají Srbové nezaviděníhodnou situaci. Na třetí Dánsko a třetí Albánii ztrácí celých dvanáct bodů a již nemají šanci je dohnat. Co za to může? Kromě špatné formy z počátku kvalifikace především pak penále, které připravilo Srby o tři body. Při zápase mezi Albánií a Srbskem totiž na hřiště přiletěl dron s vlajkou Velké Albánie. Když pak jeden z hráčů zástavu sundával, strhla se potyčka mezi hráči i fanoušky. Rozhodčí pak utkání přerušil a o chvíli později definitvně ukončil. Sportovní arbitráž pak přiznala tři body Albánii, zatímco Srbům tři body uzmula a přidělila pokutu.

Srbsko se tak na mistrovství Evropy určitě nepodívá. Což je škoda, protože v jeho kádru se stále pohybuje několik velmi zajímavých hráčů. Do dnešního zápasu zcela jistě nenastoupí pouze stoper turínského FC Nikola Maksimović, který je zraněn a čeká jej dlouhá pauza. Arménie má naproti tomu všechny hráče k dispozici a má velkou motivaci, aby získala body. Proti Srbsku se totiž Arménii dlouhodobě nedaří.

Ze čtyř posledních utkání totiž Arménie svého soka ani jednou neporazila. Hned dvakrát vyhráli Srbové, naposledy se body dělily. V prvním duelu tohoto kvalifikačního cyklu diváci na gól čekali poměrně dlouho. Až dvacet minut před koncem se prosadil Robert Arzumanjan a na tahu byli hosté. Těm se nakonec po velkém tlaku také podařilo skórovat, když se minutu před koncem trefil Zoran Tošić a rozhodl o remíze. Minulé zápasy nevyšly ani jednomu z týmů.

Domácí Srbsko prohrálo s Dánskem, když se jeho katem stalo příjmení Poulsen. Yussuf Poulsen vstřelil první branku, na ni tři minuty před koncem navázal jeho jmenovec Jakob. Arménie zase podlehla silnému Portugalsku, i když rozhodně nepředvedla žádný bojácný výkon. Domácí vedli už po čtrnácti minutách, kdy se prosadil Marcos Pizzelli, jenže pak si vzal zápas na starost Cristiano Ronaldo a hattrickem Arménii sestřelil. Zvládnou Arméni toto utkání lépe?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko54017:412
2.Albánie43107:210
3.Dánsko53118:410
4.Arménie50145:91
5.Srbsko50143:11-2
Bodové odečty
Srbsko-3za nedohrané utkání Srbsko - Albánie

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lord

Reagovat
Emqick

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Na ME ve Francii by se podle dosavadních výsledků mohla sejít vcelku netradiční squadra - Island, Wales, Severní Irsko, Slovensko, možná Albánie, Izrael nebo Maďarsko... to budou soudruzi ze Severní Koreji čumět na to složení základních skupin

Reagovat
smazaný uživatel

Jednak rozšířili počet účastníků, druhak jdou některé týmy nahoru a taky si myslím, že to rozšíření evidentně uchlácholilo některé favority, kteří si mysleli, že tentokrát nebude potřeba brát všechno tak vážně, že míst je dost a pak to budou honit na poslední chvíli..

Reagovat
Hurrikane

Čuchám, čuchám ztrátu skopčáků

Reagovat
smazaný uživatel

To se nikdá nestane, že by krowkožrouti v jedné kvalde 2x nad frickami zvítězili

Reagovat
adalbertus

ria ria Hungária

Reagovat
adalbertus
Reagovat
adalbertus
Reagovat
smazaný uživatel

Ze vraj v Budapesti budú na namestiach velkoplosne obrazovky.Je to tak?

Reagovat
adalbertus

neviem o tom nič

Reagovat
smazaný uživatel

A jak by to tam asi tak sledovali, když na náměstí v Budapešti momentálně pobývají stovky přistěhovalců?

Reagovat
madridcan

Ide po varsavskom gete skupina mladych nacistov a stretnu mladeho Karola Wojtylu. Zhodia ho na zem a zacnu donho kopat. Nejaky okoloiduci sa ho zastane: ,,Chlapci, nekopte donho, mozno je to buduci papez." Jeden z nemeckej bandy hovori: ,,Tak ked toto je buduci papez, tak ja budem papez hned po nom!"

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
taws

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Znalec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden dotaz. Zápas Srbsko-Albánsko bol kontumovaný 0:3 pre hostí s tým, že body nemal dostať nikto. Ako je teda možné, že Albánsko má 10 a Srbi -?

Reagovat
Hokaido

Oni to udělali tak, že kntumačně vyhrálo Srbsko, kterýmu následně dali -3 body. Takže oba jsou v tomhle na nule myslím

Reagovat
Hokaido

nebo né? Oni to kontumovali pro Albánii a ještě -3 pro Srby?

Reagovat
smazaný uživatel

No tu na stránke je to 0:3 pre Alb. No každopádne by tí podvodníci nemali mať 10, ale 7 bodov podla toho, čo si obaja myslíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je teda pekný podraz. Dúfam, že tí parchanti v baráži narazia na Holandanov a tí ich pošlú tam, kam patria. Dúfam, že v odvete Srbi vyvedú niečo podobné, kedže im už o nič nejde. Díky za info

Reagovat
johnik

nz....pro Srby hodně tvrdý trest......to předchozí rozhodnutí mi přišlo aspoň trochu férové.....

Reagovat
smazaný uživatel

skurvene albanske pice vojna !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Gibraltar překvapí a porazí Polsko 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Platím si přístup na portál sázkové mafie. Poláci ten zápas prodali, bude plichta, klidně si na to vsaď.

Reagovat
aither

Alba gu bràààth

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Bože, chudák Reus.... Už by sa mal na tú repre vykašlať, vždy sa tam zraní.... Nevie niekto, čo muje? Bez neho je BVB v (/)

Reagovat
CubONE

POLSKA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

thomas

Reagovat
smazaný uživatel

Muller nejlepší fotbalista současnosti!

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

něco se ti nelíbí joudo?

Reagovat
Manik...

Jo nelíbí, pane

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě patří do světové top 10, ale nejlepší není ani jako AM, natož ne jako CF

Reagovat
Uwe háže buly

To ne, ale nejsympatičtější jo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to už vůbec ne

Reagovat
Manik...

Reagovat
CubONE

Aj ked su tam aj vacsi nesympataci - Neuer, Gotze, Reus, Boateng.

Reagovat
smazaný uživatel

Reus?

Reagovat
CubONE

Mne je strasne nesympaticky, rovnako asi vacina hracov BVB. A este ten uces.

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. zajímavé, ale tak sto lidí - sto chutí

Reagovat
Uwe háže buly

Jediný Gotze nesympatak, Boa za me neutral, zbytek mega symposi

Reagovat
CubONE

minimalne Neuer je uplny nechutas menej mam rad len Suareza, Busquetsa, Albu a Messiho.

Reagovat
smazaný uživatel

. . .

Reagovat
Manik...

Reagovat
GEGE

Fabiansky jednička místo Sczesnyho?wtf

Reagovat
Counter

Fabi chytá pravidelně ve Swansea a dává si to, Wojta holt loni paběrkoval a letos v AS teprve znova nabírá fazonu, takže brankářské role v repre se jen tak ze dne na den asi nepřehodí.

Reagovat
mul

ale kazdopadne, Poliaci maju velmi dobru brankarsku dvojku

Reagovat
Manik...

Götze zase na hrotu

Reagovat
Counter

A hned gól :-)

Reagovat
Manik...

i to se může stát, ale není to jeho pozice...

Reagovat
Uwe háže buly

Je tam vůbec ten Ozil? ho v tý Anglii solidně skurvili.

Reagovat
jacobT

asi kukáš iný zápas

Reagovat
Gunner14

dalsi troll

Reagovat
Uwe háže buly

Coze? v ofenzive suverene nejhorsi hrac..

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Kdybyste se na to aspoň na 5 minut podívali a neobhajovali ho jen proto, že hraje v Anglii..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Troll?

Reagovat
Counter

Tak jako i kdyby se mu v tomhle zápase nedařilo (jakože nevím, protože jsem koukl jen na góly), tak by to byl sotva důkaz toho, že by ho v Anglii zmršili.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak co se týče repre, tak je nulový právě cca od té doby, co šel do Anglie.

Reagovat
Counter

O to větší je tedy úspěch Německa na MS, že s Mesutkem v základu po celý turnaj dokázali šampionát vyhrát. A taky že zvládli předešlou kvalifikaci bez jediné prohry, když nastoupil v devíti zápasech z deseti. Fakt ohromný mančaft, akorát ten Löw je teda trouba, že ho tam furt strká, ale tak co, očividně si to může dovolit.

Stejně tak je určitě jen náhoda, že ztráty s Polskem a Irskem byly bez Mesutova přičinění. Anebo za ně beztak taky nějak mohl.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak na MS se ke konci celkem chytil, ale jinak souhlas, je to obdivuhodný, že s ním Němci vyhráli.

Reagovat
Mada

Reagovat
GEGE

Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Poláci slušný

Reagovat
CubONE

To je mega skoda, aspon jednu z tychto dvoch sanci mal Lewa dat. Ale som zvedavy na druhy polcas, remiza by sa este z toho dala vytazit.

POLSKA!

Reagovat
smazaný uživatel

Piszczek zranený inak super zápasik i keď od Poliakov som čakal viac, ale keď sa dostanú dopredu tak sú dosť nebezpeční, len som čakal takých momentov od nich viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay

Reagovat
smazaný uživatel

vodí si to neskutečně

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
jacobT

Krychowiak výborný

Reagovat
Counter

Viděl jsem zajímavý článek na téma defenzivních záložníků -

http://grantland.com/the-triangle/premier-league-arsenal-arsene-wenger-francis-coquelin-defensive-midfield/?ex_cid=story-twitter

Řekl bych, že Krychowiak bude podobný typ jako Coq, tzn. dravý defenzivně zdatný čistič, který se hodí do týmu bránícího v bloku. My bychom potřebovali spíš takového Busquetse, který dokáže pokrýt prostor a hasit protiútoky hned v zárodku, zatímco jsou všichni vysunutí vepředu. Každopádně dokud nezměníme/nezlepšíme taktiku, tak by na to asi nestačil ani ten Bus...

Reagovat
CubONE

Ale Krycho ma o nieco lepsiu hru s loptou ako ten frantik, minimalne v repre sa dost zapaja do rozohravky.

Reagovat
jacobT

Coq vôbec nie je s loptou taký zlý

Reagovat
jacobT

Jj tiež mi tak príde, taký Coq pre chudobných. Ja som ani nebol nejaký zástanca toho, aby sa privádzal typologicky rovnaký typ DM ako Coq, akurát toho Schneiderlina som fakt chcel, to by bola odlišná alternatíva ku Coqovi s tým, že v ťažkých away zápasoch by mohli nastupovať aj spolu.

Taký záložník ako vravíš by bol ideál, ale kde takého zohnať? Bude musieť Wenger takého vychovať. Alebo ukradnúť spomedzi tých Wilsherov z barcelonského béčka.

Reagovat
Counter

No je to samozřejmě problém a možná i důvod, proč ani nikdo nepřišel Příští léto už to bude muset Wenger nějak rozlousknout.

Reagovat
jacobT

Možno si toto leto odložil peniaze práve na toho Busquetsa, aby im tam poslal nejakú neodmietnuteľnú ponuku Alebo o rok príde na to, že Bielik už je ready...

Reagovat
jacobT

a článok si prečítam asi až ráno, moc výživná porcia textu takto na večer...

Reagovat
Counter

Eeeej, Severní Irsko Krůček od historického postupu na Euro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož Dánsko v Portugalsku nevyhraje a Albánie má oproti nim zápas k dobru, navíc je čekají zdolateľní soupeři Srbsko a Arménie, vidím to tak, že Albánci také pojedou na šampionát přímo

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, ze tam bude pulka kontinentu, tak to neni takovy slava, jako kdyby se meli nacpat do Top 16

Reagovat
Counter

Pořád bys to od nich ale ve skupině s Rumuny, Maďary, Řeky a Finy nečekal Je to příjemné překvapení a oživení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele