Preview evropské kvalifikace MS 2014 - úterý 15.10.

15.10.2013, 08:33, aktualizováno 15.10.2013, 08:33
Previews
Úterní zápasy evropské kvalifikace určí poslední čtyři přímé postupující na světový šampionát. Blízko vstupence do Brazílie jsou Španělsko a Rusko, v dalších dvou skupinách se očekávají tvrdé bitvy na dálku - Bosna proti Řecku a Anglie proti Ukrajině. Rovněž se rozhodne o tom, které týmy si zahrají baráž.
Skupina A
Srbsko - Makedonie  (úterý 20:30)
Horký favorit na první dvě příčky ve skupině A se bude před domácími fanoušky loučit s jistotou, že jakýkoliv výsledek neodvrátí zklamání. Makedonie pak přijíždí bojovat, aby poprvé ve své samostatné historii neskončila na posledním místě.

Obě mužstva budou moci nastoupit s čistou hlavou bez myšlenek na možnost postupu, divákům by se tak mohl naskytnout pohled na atraktivní utkání bez taktického svázání, na což nejsme zejména u hostů zvyklí. Makedonci jsou jediní ze skupiny, v jejichž zápasech padají průměrně méně než dva góly. Naopak v posledním přátelském utkání dokázali nastřílet reprezentaci Dánska tři góly.

Bez jednoho dne to bude rok, co Srbové odjížděli ze hřiště svého nejbližšího soupeře s nepořízenou. Tehdy dostal svou první šanci v základní sestavě Nenad Tomović a po hodině hry se "odvděčil" penaltovým zákrokem, který potrestal jedinou brankou zápasu Agim Ibraimi.

Před dvěma lety odnesl třetí místo ve skupině srbský trenér Petrović, když po prohře se Slovinskem přišel o baráž na EURO v posledním kole na úkor Estonka. A podobný scénář se může opakovat i při letošní kvalifikaci, ve které se jediným světlejším momentem blýskl trenér Mihajlović šestigólovou výhrou nad Walesem.

Makedonie se v bojích o finálové šampionáty ukazuje samostatně od kvalifikace na EURO 1996 a zatím nikdy neskončila jako nejhorší tým skupiny. To se letos může změnit, trenéra Janovského nemusí za určitých okolností zachránit ani zopakování domácí výhry.

Pikantností pro slovenské diváky bude sledování výkonu rozhodčího. Debut v kvalifikaci na mistrovství světa čeká na Richarda Trutze, bývalého moderátora TA 3. Dvaačtyřicetiletý sudí pískal mimo jiné i dva přípravné zápasy české reprezentace. V září 2011 tak byl aktérem naší výhry 4:0 nad Ukrajinou a v květnu 2012 se účastnil vítězství 2:1 nad Izraelem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.60 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Belgie - Wales  (úterý 21:00)
Z mladého a perspektivního týmu Belgie se pomalu stává velmi nebezpečný a protivník. Střelecky ho táhne Romelu Lukaku, což poznali naposledy Chorvati. I díky této výhře si Belgie s předstihem zajistila přímý postup z prvního místa a její fanoušci již můžou hromadně skupovat letenky do Brazílie.

Na velkém šampionátu si Belgičané zahrají poprvé od roku 2002. Velký podíl na úspěchu týmu trenéra Marca Willmotse má kromě skvěle vyváženého celku především skvělá střelecká forma Romelua Lukakua. Kmenový hráč Chelsea, který se své kvality Mourinhovi nyní snaží dokázat na hostování v Evertonu, využil zranění kolegy Christiana Bentekeho. V předposledním utkání čekalo Belgičany Chorvatsko. Stimaćův výběr ale naprosto podcenil sílu mladíka Lukakua a jeho dva zásahy ještě v prvním poločase prakticky rozhodly celé utkání.

Kvalitu mladého kádru nijak výrazně neovlivnila absence kapitána Vincenteho Kompanyho a právě zmiňovaného Bentekeho, ty trenér Willmots snadno nahradil hvězdami typu Edena Hazarda, Axela Witsela, Jana Vertonghena nebo Marouaneho Fellainiho. Právě opora defenzívy anglického Tottenhamu se ke zmiňovanému utkání vyjádřila následujícími slovy: "V posledních letech spousta našich hráčů vyrostla díky působením v nejlepších ligách světa a především se jedná o Premier League. Všechny posty máme skvěle zdvojené. Hrát v Anglii znamená přísun zkušeností, dříve jsme působili v menších ligách, nyní většina z nás hraje v Premier League. A se zkušenostmi dokážeme zvládat i velké zápasy, což jsme ukázali v Chorvatsku."

Velšané už nemají žádnou šanci na postup, přesto zvládli poslední utkání a porazili hosty z Makedonie. Jedinou branku vstřelil Simon Church, čímž na lavičce národního týmu udržel manažera Chrise Colemana. Bývalý lodivod Fulhamu se obával případné ztráty bodu i zaměstnání a to přesto, že mu situaci ztěžovalo zranění hvězdy Garetha Balea a kapitána Ashleyho Williamse. Wales má pak ještě jednu motivaci, tímto utkáním se po úžasných patnácti letech s reprezentační kariérou rozloučí Craig Bellamy. Zkušený útočník nastoupil za svou zemi bez dvou zápasů k osmdesátce. Wales trápí mimo jiné doslova příval zranění - mimo hru je v tuto chvíli patnáct hráčů.

To vede Chrise Colemana k zařazení mnoha mladých talentů. Do hry by mohl zasáhnout například osmnáctiletý Declan John, který si v pátek připsal svůj debutový start. Belgie pravděpodobně nebude riskovat zdravotní stav kanonýra Christiana Bentekeho, který bude k úplné rekonvalescenci zřejmě potřebovat ještě nějaký čas. To znamená, že by svou úchvatnou statistiku mohl rozšířit mladík Romelu Lukaku a ukázat tak, že by byl platným hráčem i pro gigantický tým jako je Chelsea. Stoprocentně fit není ani Fellaini, záložník Manchesteru United měl v průběhu zápasu s Chorvatskem problémy se zápěstím.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 8.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Skotsko - Chorvatsko  (úterý 21:00)
Chorvaté by se měli bez větších problémů protlačit do barážových bojů o mistrovství světa. Zamotat skupinu druhých míst by mohl zápas ve Skotsku, které stále může skončit poslední.

Na Igora Štimace a jeho svěřence čeká hra o šest bodů. Doslova. V případě úterní výhry a jakéhokoliv úspěchu Makedonie v Srbsku, spadne jejich soupeř na poslední místo a oni sami si tak do barážové tabulky připíší šest bodů za dvě výhry právě nad Makedonií.

V případě, že bude scénář jiný a Chorvaté prohrají, mohou se na poslední chvíli z baráže vytratit. Popravdě jsou ale takové šance mizerné a propočty, které dávají takovým teoriím prostor, jsou přinejmenším zamotané. Mimo jiné by Arménie musela odvézt tři body z Itálie a Dánsko zaváhat s Maltou...

Čtvrté a horší místo pro Skotsko v kvalifikaci na evropský či světový šampionát pamatují, jako nejmladší, současní třicátníci. Při honbě za cestou do USA skončilo za Itálií, Švýcarskem a Portugalskem. Od té doby před sebe nepustilo více jak dva celky, až do letoška. Možnost doputovat na třetí příčku existuje, ale jsou obdobně reálné jako chorvatské vyhoření.

To ale Skotům nebrání, aby se před svými fanoušky rozloučili důstojně s končící kvalifikací a odvrátili teorii o posledním místě. Stačí si vzpomenout na vzájemné setkání z června, kdy se po zásahu Roberta Snodgrasse zrodilo překvapení v podobě prvního vítězství Gordona Strachana v roli reprezentačního trenéra.

Právě Snodgrass se v neděli připojil ke srazu jakožto novopečený otec. Méně nadšený z reprezentačních akcí je Jordan Rhodes, který si před měsícem zlomil ruku, tentokrát si poranil tříslo. Lee Wallace musel odjet kvůli zraněnému kolenu a Steven Hamell tak bude mít příležitost poprvé ochutnat z atmosféry národního týmu, jenž se bude snažit o první tři body z domácího prostředí.

Chorvaté ztratili krom jiskry naděje na přímý postup i obránce Ivana Rakitiće, který už odcestoval do Španělska na analýzu problémů se stehenním svalem. Po ztráce Josipa Šimuniće je to tak další rána do defenzívy, přesto by úterní ztráta znamenala velké zklamání.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Belgie981017:325
2.Chorvatsko952212:717
3.Srbsko932413:1011
4.Wales93068:199
5.Skotsko92256:128
6.Makedonie92166:117
Skupina B
Bulharsko - Česko  (úterý 20:15)
Poslední vystoupení v nevydařené kvalifikaci o MS 2014 čeká české fotbalisty v úterý v Sofii proti bulharskému výběru. Přestože svěřenci trenéra Josefa Pešiceho již nemají téměř o co hrát, protože postup už jim definitivně unikl, chtějí navázat na páteční výhru 4:1 nad Maltou a rozloučit se vítězstvím a především pohlednou hrou.

"Jelikož šance na postup už není, tak by mi ani nevadilo, kdybychom skončili třeba třetí ve skupině, hlavně když předvedeme v Bulharsku dobrý výkon. Pro mě je podstatné, co zápas ukáže mně a do budoucna pro český fotbal. Jestli budeme ve skupině druzí nebo třetí, to je úplně jedno," prohlásil trenér Pešice.

Utkání v Sofii však bude zřejmě mnohem náročnější než na Maltě, kde se český výběr střelecky probudil. Bulhaři totiž stále mají teoretickou naději na postup do baráže a k tomu potřebují Čechy porazit. Zároveň ale musí doufat, že ve skupině E nebo D už žádný celek nezíská více než 16 bodů a bude mít rovněž horší skóre. To musí mít v "české" skupině i Dánsko v případě očekávané výhry nad Maltou.

Právě bulharskou snahu o vítězství by Češi mohli využít jako svou výhodu a snažit se soupeře trestat z brejků. "Oni musí vyhrát, proto musí útočit. My můžeme hrát ze zajištěné obrany a čekat na svou šanci," míní stoper Václav Procházka, který zřejmě dostane šanci v základní sestavě místo Tomáše Sivoka, potrestaného za žluté karty. Rozhodne se mezi ním a Ondřejem Mazuchem.

"To je vynucená změna, která nám umožní vyzkoušet další hráče. Také se vrací Libor Kozák, který ukázal, že má na to být platným útočníkem, tak ten by měl také nastoupit. Otázkou zůstává, jak poskládáme zálohu," řekl kouč Pešice.

Také na bulharské straně jsou absence kvůli disciplinárním trestům: kvůli vyloučení z pátečního utkání s Arménií nesmí hrát stoper Bodurov a záložník Djakov. Právě prohra s Arménií výrazně zkomplikovala Bulharům šanci na postup. Trenér Luboslav Penev byl hodně naštvaný na rozhodčího Felixe Brycha, naopak své svěřence ocenil za to, že i v oslabení byli lepší než soupeř.

"Utkání sledoval naživo Dan Drahokoupil a sdělil nám své poznatky. Bulharsko máme nastudované. Víme, že to bude soupeř jiného 'levelu' než Malta a bude na hráčích, aby ukázali, že se na nich dá stavět. Bulhaři už mají postup těžký, ale i tak se budou chtít vytáhnout a bude to těžké," dodal Pešice.

Utkání v Sofii začne v úterý ve 20:15 v přímém přenosu ČT Sport. Hlavním rozhodčím je zkušený Maďar Viktor Kassai.
Bulharsko - pravděpodobná sestava:
Stojanov - Zanev, Vidanov, I. Ivanov, J. Minev - Manolev, Gadžev, G. Milanov, Tonev - Popov - Gargarov.
Česko - pravděpodobná sestava:
Čech - Rajtoral, Suchý, Procházka, M. Kadlec - Hübschman - Dočkal, Hušbauer, Plašil - V. Kadlec, Kozák.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.60 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dánsko - Malta  (úterý 20:15)
Kodaň bude opět dějištěm atraktivního utkání, neboť domácí Dánové narazí na výběr Malty. Nám dobře známá skupina B má na programu poslední kolo, v němž se poslední tým tabulky utká se třetími Dány. Ti stále živí teoretickou naději na postup, potřebovali by ale doslova zázrak.

Jedná se opravdu o souboj hostujícího trpaslíka s domácím gigantem. Pro porovnání trocha čísel - podle posledního vydání žebříčku FIFA se Dánsko pohybuje na vcelku příjemném třiadvacátém místě, zatímco Malta se krčí na čísle 142! O favoritovi posledního klání skupiny B tedy nemůže být sebemenších pochyb. Dánsko po nepříliš povedeném startu do kvalifikačního maratonu setřáslo obavy a zejména poslední tři utkání se v jejich podání jeví jako velmi podařené.

Maltu na jejím hřišti porazili o gól díky brzké brance záložníka Leona Andreasena, rozhodující druhý zásah poskytli Malťané svým hostům prakticky gratis - do vlastní sítě se trefil obránce Ryan Camillieri. Na horkou půdu v Jerevanu se Dánům pravděpodobně příliš nechtělo, nakonec se ale díky proměněné penaltě Daniela Aggera mohli radovat ze tří bodů. Doma s Itálií pak hráli o všechno, po inkasované brance otočili zásluhou Bendtnera, ale v závěru jim dveře do baráže výrazně přibouchl Alberto Aquilani. Matemarickou naději ještě Dánové mají, ale jak moc je reálná, posuďte sami - dostat se ve skupině na body nebo na skóre před Bulharsko, Turecko musí prohrát s Nizozemskem alespoň o pět gólů, Rumunsko s Estonskem o dva, Maďarsko nesmí porazit Andorru...

Malta má na kontě po devíti odehraných kolech jedinou výhru, což ji logicky odsuzuje k poslední příčce. Hrozivé je také skóre, které hovoří jasně v neprospěch outsidera skupiny - pět vstřelených branek, dvaadvacet inkasovaných. Naposledy to byla domácí prohra 1:4 s Českou republikou. Nyní před zraky sudího Stavreva čeká Maltu na delší dobu poslední atraktivní utkání. Zlepší si Dánové střelecký účet?
Dánsko - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Ankersen, Bjelland, Agger, Juelsgard - Kvist, Sloth - Larsen, Eriksen, Fischer - Nielsen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.02 - 26.00 - 81.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Itálie - Arménie  (úterý 20:45)
Italové mají postup do finální fáze Mistrovství světa již zajištěn, první místo jim nikdo nevezme. Přesto slibuje zápas s Arménií zajímavou podívanou - Arménský národní výběr by si po porážce Bulharska rád připsal další skalp favorita.

Arménie sice dlí na páté příčce, na druhé Bulhary ale ztrácí jen jeden jediný bod. Postupové šance se blíží nule, přesto je ale arménský tým ještě nepohřbil. Arménie může stále skončit druhá, což by jí zaručilo baráž. V prvé řadě ale musí porazit Italy na jejich domácí půdě a doufat, že Dánsko doma neporazí Maltu a Bulharsko s Českou republikou ve vzájemném zápase remizují. Tento malý zázrak ale stále není vyloučen. Alespoň v něj doufá brankář Roman Berezovskij. V předzápasovém rozhovoru pro domácí deník sport.news.am uvedl: "Šance na postup ze skupiny jsme neměli ani na začátku a teď jsou v podstatě nemožné. Přesto se nevzdáváme naděje, i když by nám do Brazílie pomohl pouze zázrak," říká zkušený gólman.

Arménii by ke konečnému postupu nemuselo stačit ani druhé místo. Jenom osm týmů z těch, které se umístí na druhém místě bude mít šanci hrát play off. A zatím to vypadá, že bulharský tým má nejnižší počet bodů ze všech zúčastněných. K postavení v tabulce Berezovskij dodává: "Je jasné, že s výjimkou Itálie nikdo z naší skupiny nemá jistý postup. Přesto se i v posledním zápase o něj musíme pokusit."

Italové pravděpodobně svůj poslední zápas v kvalifikaci nepodcení. A to z dobrého důvodu - čelí velmi silnému soupeři. Arménie možná nezačala kvalifikaci nejlépe, když z prvních pěti zápasů vyhrála pouze jediný. Poslední čtyři zápasy ji ale vynesly tři výhry a devět bodů. Italové nyní budou mít výhodu domácího prostředí, před ostatními stadiony dostalo výhodu San Paolo v Neapoli. Podle posledních zpráv v hledišti nebude chybět ani tamní trenér Rafael Benítez.

Poslední utkání Itálii nevyšlo zcela podle představ, dvěma góly se blýskl Nicklas Bendtner. Trenér Cesare Prandelli tudíž bude očekávat zlepšení výkonu svých svěřenců. Se svým nadřízeným plně souhlasí Giorgio Chiellini. Zkušený obránce Juventusu Turín pro oficiální webové stránky italského svazu poznamenal: "V posledních zápasech jsme inkasovali příliš mnoho branek. Není to ale chyba jen obranné řady, nýbrž celého týmu. Naši misi za závěrečným turnajem chceme ukončit v co nejlepším světle. Od roku 2010 až po současnost jsme prohráli pouze dva oficiální zápasy," neopomíná opora Staré dámy. Domácí favorit by mohl opět spoléhat na schopnosti Maria Balotelliho, který vynechal zápas s Dánskem kvůli chřipce. V minulém zápase museli jeho um nahradit Pablo Osvaldo a Alberto Aquilani, díky jejichž trefám nakonec Squadra Azzurra vybojovala remízu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie963017:721
2.Bulharsko934214:813
3.Dánsko934211:1213
4.Česko933312:912
5.Arménie940510:1112
6.Malta91085:223
Skupina C
Švédsko - Německo  (úterý 20:45)
Přestože už mají oba týmy před vzájemným zápasem jistotu, nebude mít utkání Švédska s Německem nouzi o potřebný náboj, neboť severský tým je jediný, který dokázal během kvalifikace suverénní Nationalelf obrat o body.

Švédové jako už tradičně působili během kvalifikační bitvy po celou dobu vyrovnaným dojmem a není tak velkým překvapením, že si za již zmíněným Německem zajistili druhou příčku. Ani domácí strana se však nevyhnula krátkodobému zakolísání, když ze tří zápasů dokázala uzmout jen dva bodíky za remízy (v Německu a s Irskem), ovšem bezchybný závěr kvalifikace nakonec Švédsko s jistotou dopravil na potřebnou druhou pozici (Rakousko ztrácí šest bodů).

Nejvýraznější postavou domácího výběru je Zlatan Ibrahimović, který dorostl ve skutečného tahouna a za devět kvalifikačních mačů stihl zatížit soupeřovy branky hned šesti přesnými trefami! Své konto určitě bude chtít rozšířit i proti suverénovi skupiny, jednou už se do jeho sítě trefil - to když téměř přesně před rokem za stavu 0:4 půl hodiny před koncem zavelel k famóznímu zmrtvýchvstání, které vedlo až ke konečné remíze 4:4...

Joachim Löw ale pravděpodobně nadcházející utkání využije jako jednu z mnoha příprav na blížící se Mistrovství světa. "Předchozí zápas si velmi dobře pamatujeme. Budeme mít obrovskou motivaci," nepochybuje Löw, kterému se však i díky několika zraněním otevírá šance na vyzkoušení dalších alternativ. "Je docela dobře možné, že nějaké změny skutečně nastanou," prohlásil ostřílený lodivod, jenž se nachází před prodloužením smlouvy. "Rozhodně přistoupíme k zápasu profesionálně," slíbil na závěr Löw.

Osobní důvody stály za nečekaným odjezdem Martina Olssona, jehož by tak na levém kraji obrany měl nahradit Pierre Bengtsson z FC Kodaň. DFB-Team se naproti tomu stále musí obejít bez obou dvorních kanonýrů Kloseho a Gómeze. Hrát nemůže ani distancovaný Khedira a otazník se vznáší nad duem Mertesacker - Kroos, oba by však měli být nachystáni.
Švédsko - pravděpodobná sestava:
Isaksson - Lustig, Nilsson, Antonsson, R. Bengtsson - Wernbloom, R. Elm - Larsson, Kačaniklić - Elmander, Toivonen
Německo - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Mertesacker, J. Boateng, Jansen - Schweinsteiger, T. Kroos - T. Müller, Özil, M. Götze - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 4.00 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Faerské ostrovy - Rakousko  (úterý 20:45)
Jasno máme před posledním hracím kolem také ve skupině C. Kromě jiných smutní Rakousko, které se po porážce ve Švédsku ocitlo mimo postupové šance a na Faerské ostrovy tak odjíždí bez potřebné motivace.

Ta však dozajista nebude scházet domácí ekipě, která proti Kazachstánu sice nedokázala udržet nadějné vedení, ovšem kýžený bodový zisk si za remízu 1:1 tak jako tak zapsala a ostudná nula na bodovém kontě je tím pádem smazána! Na vyšší mety se ale ostrovní celek poohlížet nemůže, neboť Kazachstán má k dobru celé čtyři bodíky.

Podobně jako před pár lety Belgie, tak nyní Rakousko vychovává hodně nadějnou mladou reprezentační generaci, která by se za pár let mohla pokusit navázat na své úspěšnější předchůdce, ale na blížícím se světovém šampionátu to ještě nebude. Ruku v ruce s neúspěšnou kvalifikací se začíná spekulovat o budoucnosti kouče Marcela Kollera, jenž by mohl podle některých zpráv směřovat zpátky do Bundesligy, konkrétně na lavičku Norimberku.

Alpský tým by se jistojistě nezlobil, kdyby navázal na první vzájemný zápas, kde nastřílel rovný půltucet branek! Při předchozí kvalifikaci na mistrovství světa však domácí před vlastními fanoušky zapsali cennou remízu (1:1) a rok 1990 nabídl i těsnou výhru (1:0) outsidera.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 14.00 - 6.50 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Irsko - Kazachstán  (úterý 20:45)
Nepěkné vzpomínky na závěr kvalifikace budou zůstávat na irské straně, která se po brzkém vypadnutí na mistrovství Evropy pro změnu na světové mistrovství vůbec nepodívá. Stejný osud čeká i Kazachstán.

Ostrovní celek nevstoupil do kvalifikace vůbec špatně, ovšem postupem času docházel hrdým Irům dech a poslední tři zápasy, ze kterých domácí nedokázali vybojovat ani jeden jediný bod, definitivně rozhodly, že se Irsko na brazilské půdě jako účastník mistrovství světa nepředstaví. Nový kormidelník Noel King se tím pádem může směle pustit do přestavby kádru.

Moc velkou stopu po sobě na kvalifikační mapě nezanechal ani Kazachstán, který jako už tradičně dokázal potrápit favority (domácí remíza s Rakušany), ovšem posléze neuspěl proti papírově slabším protivníkům a svěřenci Miroslava Beránka tak opět končí mezi neúspěšnými uchazeči o prestižní turnaj. Pověstnou "brzdou" byla ofenziva, když hosté zaznamenali jen pět branek.

Ani historie vzájemných zápasů nenabízí nikterak širokou paletu - oba týmy se spolu potkaly jedinkrát a to právě při probíhajících bojích o světový šampionát, přičemž Kazaši dlouho překvapivě vedli, avšak nakonec Irsko díky dvěma pozdním gólům duel otočilo (1:2).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo981031:725
2.Švédsko962116:920
3.Rakousko942317:1014
4.Irsko932413:1611
5.Kazachstán91265:185
6.Faerské ostrovy90184:261
Skupina D
Maďarsko - Andorra  (úterý 20:00)
Otevřenou hádanku o tom, kdo obsadí kýžené druhé místo, nabízí skupina D, kde se o výsostné postavení přetahují hned tři aspiranti. Nejméně výhodnou pozici mají před posledním kolem Maďaři, kteří však přivítají Andorru.

Domácí ekipa se už dlouhá léta jen marně snaží navázat na dřívější veleúspěšné roky maďarské kopané a o účasti na evropské či světové vrcholné akci si může nechat leda tak vyprávět. To by se však nyní mohlo změnit: Maďarsko ve velké konkurenci Nizozemska, Turecka a Rumunska neobstálo špatně a se čtrnácti body může stále myslet na vytoužený postup. Velkou facku ale dostalo v pátek, kdy si z Nizozemska odvezlo ostudný příděl osmi branek. To neustál kouč Sándor Egervári, tým po jeho rezignaci v tomto utkání povede asistent Jözsef Csábi.

V posledním utkání skupiny budou chtít Maďaři zavzpomínat na první vzájemný zápas probíhajících bojů, ve kterém si Ádám Szalai (už bude opět k dispozici) a spol. dělali doslova a do písmene, co se jim zachtělo, a z maličkého knížectví si po zásluze odvezli jasnou výhru 5:0. K postupu ale ani tři body stačit nemusí, zároveň by totiž muselo Turecko prohrát s Nizozemskem a Rumunsko s Estonskem. Při vysoké výhře by mohly stačit i remízy konkurentů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.02 - 26.00 - 81.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rumunsko - Estonsko  (úterý 20:00)
Dalším týmem, který má před závěrečným utkáním zcela jasnou úlohu, jsou Rumuni, kteří sice mohou nadále myslet na postup do Brazílie, ovšem k tomu potřebují výhru nad Estonskem a navíc zaváhání druhých Turků.

Tradiční východoevropská fotbalová bašta dlouhodobě platí za jedno z nejméně čitelných mužstev, které dokáže potrápit sebevěhlasnějšího soupeře, ovšem na druhé straně potom zcela nečekaně ztratí s úplným outsiderem. Tomu se však Rumunsko nyní úspěšně vyhnulo a před posledním utkáním tak stále usiluje o postup, ale kromě "povinného" vítězství nad Estonci potřebují domácí ještě klopýtnutí Turecka, která má výrazně lepší skóre.

Estonsko oproti tomu pomýšlí pouze na jednotlivé dílčí úspěchy, neboť na výraznější prolomení tak jako tak nemá potřebnou kvalitu. Tento fakt se projevil i při probíhající kvalifikaci, kde hostující družina vybojovala pouhých sedm bodů (šest z toho s Andorrou).

Upřít však pobaltskému státu nelze nesmírně cennou remízu (2:2) s Nizozemskem, kterému navíc bodový zisk zachraňoval až během nastaveného času kanonýr Robin van Persie. První konfrontace mezi těmito dvěma soupeři dopadla taktéž podle očekávání - výhrou Rumunů (2:0).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 8.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turecko - Nizozemsko  (úterý 20:00)
Hodně vzrušující podívanou lze očekávat na istanbulském stadionu, kde domácí Turci přivítají už jistého účastníka mistrovství světa z Nizozemska. Na rozdíl od něho však evropsko-asijský tým ještě nemá nic jistého a ke klidu potřebuje ideálně získat plné tři body.

Ambiciózní reprezentace už byla během kvalifikace jednu chvíli odepsaná, ovšem to se skvělým finišem, během kterého Turecko ze tří zápasů (Andorra a na hřišti Rumunska s Estonskem) vydolovalo celých devět bodů, změnilo a rázem má před závěrečným dílem dlouhodobé soutěže ze všech tří týmů (ještě Rumunsko a Maďarsko), které usilují o druhou příčku, nejlepší pozici...

...to ale jen při prvním letmém pohledu. Už při tom druhém, když se podíváme na soupeře, kterým jsou takřka bezchybní (jediná remíze na půdě Estonska) Nizozemci, zjistíme, že na domácí nečeká vůbec snadný úkol. "Nyní potřebujeme fanoušky za zády více než kdy jindy," vyhlásil zkušený kouč Fatih Terim, jehož ovečky bude podporovat na 50 000 fanatiků. "Všichni společně doufáme, že nadcházející zápas pro nás není poslední zastávkou," doufá.

Na opačném konci barikády tak zdánlivě nemají o co hrát, ale to opravdu jen zdánlivě: Nizozemsko i pod novým trenérem Louisem van Gaalem prochází kvalifikací jako pověstný nůž máslem a z devíti zápasů vybojovalo neuvěřitelných pětadvacet bodů (již zmíněná remíza na estonském hřišti). Zcela logicky by si tak Oranjes rádi uchovali celkovou neporazitelnost!

Bývalý kontroverzní vládce lavičky Barcelony nebo mnichovského Bayernu však jistě nevsadí na nejsilnější možnou sestavu a na hřiště pošle i četné náhradníky, čímž však rozhodně nechce Turecku usnadnit práci. "Budeme chtít trenérovi maximálně ztížit rozhodování," potvrdil Ron Vlaar, jenž pod 62letým stratégem odehrál šestici kvalifikačních zápasů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.80 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko981032:525
2.Turecko951316:716
3.Rumunsko951317:1216
4.Maďarsko942319:2014
5.Estonsko92166:187
6.Andorra90090:280
Skupina E
Kypr - Albánie  (úterý 18:00)
Fotbalisté Kypru hrají ve své kvalifikační skupině druhé housle a po minulé prohře 0:2 s Islandem je jasné, že skončí suverénně na poslední šesté pozici. Kypr doposud získal v devíti duelech jen čtyři body, což je ve velmi vyrovnané skupině opravdu málo. Albánie měla skvělý vstup do kvalifikace a dlouho to vypadalo, že bude bojovat alespoň o baráž, jenže po páteční prohře 1:2 se Švýcarskem a tuto naději přišla.

Albánie se nachází na předposledním pátém místě s deseti body a při případném úspěchu může ještě přeskočit zatím o bod lepší Norsko. Albánci v úvodních šesti zápasech získali slušných deset bodů a prohráli pouze se Švýcarskem a Islandem, jenže v předchozích třech duelech nebodovali a nestačili o jednu branku na Slovinsko, Island a již zmiňované Švýcarsko. V tomto utkání ale budou mírnými favority, Kypr má totiž velké problémy v ofenzívě.

V celé kvalifikaci nastřílel pouze čtyři branky a s touto bilancí na lepší umístění opravdu myslet nemůže. O body paradoxně obral pouze Švýcarsko s Islandem, tedy zatím dva vedoucí výběry skupiny E. Oba dva úterní soupeři se spolu naposledy utkali hned v prvním kvalifikačním zápase MS 2014 a Albánie zvítězila 3:1, předtím v přátelském střetnutí v roce 2009 dokonce rozdrtila protivníka v poměru 6:1.

Kouč domácího celku Gianni De Biasi doufá, že jeho svěřenci se rozloučí s tímto cyklem důstojně. "Rozhodně nemůžeme říci, že se jednalo o nepovedenou kvalifikaci. Získali jsme deset bodů a bojovali jsme nečekaně dlouho o postup. Bohužel v posledních zápasech jsme neměli štěstí, ovšem nabrali jsme nějaké zkušenosti a chceme to v dalších kvalifikacích zúročit. Našim cílem je v tabulce přeskočit Norsko a potvrdit úlohu mírného favorita, která nám nenáleží příliš často," uvedl sebevědomě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.30 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Norsko - Island  (úterý 20:00)
Island čeká patrně nejdůležitější utkání v historii. Do konce kvalifikace na světový šampionát zbývá jediné kolo a severští Vikingové mají jeden bod náskok na třetí Slovinsko - drží tudíž osud ve vlastních rukou. Stačí jim jediné - uhrát v Norsku alespoň stejný výsledek jako Slovinsko ve Švýcarsku.

Tuto výhodnou startovní pozici před kvalifikační derniérou si Islanďané vytvořili v pátek, když na domácí půdě porazili Kypr 2:0, přičemž branky vsítili Sigurdsson a Sigthórsson - dva z hvězdného trojlístku, na který tým spoléhá nejvíce.

Třetí do party, kapitán Aron Gunnarsson, věří, že se nová a silná generace velké výzvy nezalekne. "Jsme mladí a nic nás jen tak nezastraší. Sami jsme na sebe tenhle tlak naložili a teď se s tím musíme vypořádat. Bude to pro nás nejdůležitější zápas, co jsme kdy hráli. Norové nám nedají nic zadarmo, musíme se soustředit sami na sebe a zůstat v pohodě. Pak bude vše OK."

Postupová matematika je zcela jednoduchá. Slovinsko má o bod méně než oni, jenže lepší skóre. Island tak musí uhrát alespoň stejný výsledek jako Slovinci ve Švýcarsku. "Nemůžeme čekat od Švýcarů žádné laskavosti, musíme se držet svých úkolů," je jasné Gylfimu Sigurdssonovi, záložníkovi Tottenhamu Hotspur.

Norsko na rozdíl od Islandu nemá o co hrát. Celek, který byl do skupiny E nalosován z prvního výkonnostního koše získal v devíti kolech pouze jedenáct bodů a hůře je na tom v tabulce jen Albánie a Kypr. Definitivní naději na postup do listopadové baráže ztratili Seveřané v pátek ve Slovinsku, kde prohráli 0:3.

Tento neúspěch může mrzet o to více, že v opačném případě by týmem s esem v rukávu byli právě oni. Kdyby Norové ve Slovinsku zvítězili, stačilo by jim dnes porazit Island a cesta do baráže by byla volná. Takto jsou nominováni pouze do role sparing partnera o postup bojujícímu rivalovi. Ten mimochodem zvládl lépe poslední vzájemný zápas - na domácí půdě Islanďané porazili Norsko 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.60 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Švýcarsko - Slovinsko  (úterý 20:00)
Situace ve skupině E je poměrně jednoduchá. Švýcarsko má jistý postup do Brazílie; Kypr, Albánie a Norsko jsou z tohoto boje naopak vyřazeni. Zbývá vyřešit jednu jedinou hádanku. Kdo doplní alpský stát coby účastník baráže? Bude to Slovinsko nebo o něco lépe postavený Island?

Karty jsou rozdány jasně. Islanďané mají o bod více, tudíž jim stačí uhrát stejný výsledek jako Slovincům. Ti naopak musí severského soupeře trumfnout a odvést si ze Švýcarska přinejmenším bod. Ani vítězství však stačit nemusí - v případě, že Island zvítězí v Norsku.

Jakous takous naději získali Slovinci v pátek, když sestřelili právě Nory 3:0. O vše se postarala legenda národního týmu Milivoje Novaković, jenž vsítil všechny tři branky domácích. Teď potřebují s něčím podobným vyrukovat i na jasného lídra skupiny.

Ve Švýcarsku budou mít slovinští fotbalisté zatracené těžkou práci. Jejich soupeř patří do elitního společenství s Belgií, Itálií, Německem, Nizozemskem, Anglií a Španělskem - tedy k celkům evropské kvalifikační části, které ještě nepoznaly hořkost porážky. Naději pro Slovince však může znamenat fakt, že domácí už mají přímý postup zajištěn a nemají tak téměř o co hrát.

Očekávat, že by snad svěřenci Otmara Hitzfelda utkání vypustili nebo snad brali na lehkou váhu, by bylo naivní. Dohrát kvalifikaci s úctou a hrdostí - nejlépe znovu bez porážky - je jasným cílem houževnaté družiny. Ta navíc může navázat na poslední vzájemný duel ze Slovinska, kde zvítězila 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.70 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švýcarsko963016:621
2.Island951316:1416
3.Slovinsko950414:1015
4.Norsko93249:1211
5.Albánie93159:1110
6.Kypr91174:154
Skupina F
Ázerbájdžán - Rusko  (úterý 19:00)
Fotbalisté Ruska se měli prát o přímý postup s Portugalskem a jsou krůček od toho, aby nakonec z tohoto souboje vyšli lépe. V úvodních čtyřech zápasech neztratili ani bod, ovšem velké komplikace se zrodily po prohře 0:1 v Portugalsku a také po šokující porážce též 0:1 na půdě Severního Irska. Od této chvíle ale třikrát v řadě vyhráli a díky zaváhání Portugalska jim na závěr stačí uhrát na půdě Ázerbajdžánu bod.

Rusko má na kontě 21 bodů za sedm výher a je tři body před Portugalskem, které se na závěr skupiny střetne s trpaslíkem z Lucemburska. Za určitých okolností si Rusové dokonce mohou dovolit i prohrát. Pokud úternímu soupeři podlehnou o jednu branku, tak budou muset doufat, že Portugalci neporazí doma Lucembursko o více jak pět branek. Rusko má ale vše ve svých rukách a v žádném případě se nedá očekávat, že si z Ázerbajdřánu neodveze ani bod.

Domácí výběr je remízovým králem této skupiny, v minulém zápase se Severním Irskem si dokonce na konto připsal své první vítězství. Doposud již pětkrát remizoval, dvakrát s Lucemburskem, Izraelem a jednou právě se Severním Irskem, největší favority ve skupině však překvapit nedokázal. S osmi body se nachází na čtvrtém místě tabulky a pokud vybojuje alespoň bod, tak tuto pozici s největší pravděpodobností již udrží.

Ázerbajdžán dokáže ve vzájemných zápasech s Ruskem hrát vyrovnanou partii. V minulé kvalifikaci MS prohrál na půdě favorita těsně 0:2 a poté ho v domácím prostředí obral o bod po remíze 1:1. V loňském měření sil také sahal alespoň po bodu, nakonec musel skousnout porážku 0:1. "Nesmíme utkání v žádném případě podcenit. Ázerbajdžán nám už kolikrát ukázal, že fotbal hrát umí," uvedl varovně trenér Fabio Capello.

"Jedeme si do Ázerbajdžánu pro vítězství, nic jiného nás nezajímá. Nesmíme si myslet, že postup na světový šampionát už máme jistý, čeká nás ještě těžká dřina. Dobře víme, že soupeř se zaměří na defenzívu a my musím najít recept, jak jí překvapit. Pochopitelně se musíme vyrovnat s těžkými podmínkami v Ázerbájdžánu, tráva není dobře připravená. Ovšem před takto důležitým zápasem jdou všechny okolnosti stranou, náš cíl máme opravdu blízko," dodal sedmašedesátiletý italský trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 5.00 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Izrael - Severní Irsko  (úterý 19:00)
Zakončit kvalifikaci úspěšným výsledkem, o to především jde v posledním klání fotbalistům Izraele a Severního Irska. Domácí zůstanou bez ohledu na toto střetnutí na třetím místě, hosté ještě můžou zabojovat o konečnou čtvrtou příčku. Nic ale nemají ve svých rukách.

Izrael naposledy urval senzační remízu z půdy Portugalska, je ale pravda, že se o to notným způsobem postaral soupeř úplně sám. Špatná rozehrávka gólmana Ruie Patricia značila konečné vyrovnání. To ovšem rozhodně neznamená, že by tenhle moment výkon mužstva Eliho Guttmana nějak snižoval.

Domácí celek může být v nadcházející kvalifikaci na EURO 2016, kam postoupí rekordních 24 účastníků, kandidátem na postup. Už v minulých bojích mnohokrát potrápil i samotné favority skupiny, k baráži chyběl jen krůček. Takže souboj se Severním Irskem bere jako jakousi generálku, právě s těmito soupeři se bude napříště rozhodovat.

Hostující kouč Michael O'Neill musí najít recept na zisk bodů z venkovní půdy. Tristní bilanci jedné remízy a tří porážek stvrdil i minulý zápas v Ázerbajdžánu, odkud hosté odjížděli zase s nepořízenou. A pokud Izrael nyní bezpodmínečně neporazí, asi skončí v tabulce předposlední před Lucemburskem.

Velké problémy musejí Ostrované řešit ve své obraně. V Baku se totiž nechal vyloučit Jonny Evans a vykartovaný je i Gareth McAuley, nabízí se přitom varianta s nezkušeným Alexem Brucem nebo Rorym McArdlem. Co je už téměř jisté, že do defenzívy bude muset zasáhnout Chris Baird a asi i Craig Cathcart.

Čtvrtou příčku Norn Iron nemusí zaručit ani tři body, pokud Ázerbajdžán uspěje proti Rusku. "Vzadu nemáme zkušenosti ani moc na výběr," obává se O'Neill. "Craig Cathcart hrál dobře ve všech utkáních, do kterých zasáhl. Existuje ještě možnost s Brucem, McArdlem a Bairdem, ti v minulosti nezahráli vůbec špatně."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.75 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portugalsko - Lucembursko  (úterý 19:00)
Vypadá to opět jen na baráž. Portugalsko zpackalo páteční utkání s Izraelem a nyní živí jen malou naději na přímý postup do Brazílie. Existuje jen jedna varianta, jak se mužstvo kouče Paula Benta může posunout na první příčku, samozřejmě za předpokladu hladkého vítězství nad Lucemburskem.

Rusko musí prohrát v Ázerbajdžánu, to je základní podmínka. Jenže domácí mají ještě jeden handicap, který musí dohánět, a tím je skóre, které při bodové shodnosti rozhoduje. Že mají o dva vstřelené góly méně, to by se dalo s Lucemburskem ještě dohnat, avšak znepokojujícím faktem je o pět inkasovaných branek více.

Portugalsko se své šance nevzdává. "Jestli můžeme postoupit přímo? Ano, stále je to možné," uvedl Bento. "Je to těžké, ale pořád možné. Jsme nyní favority, ale nemůžeme myslet na druhý gól, dokud nevstřelíme ten první. V dnešní době je už těžší skórovat vícekrát, týmy jsou daleko lépe organizované vzadu."

Šance Bentova mužstva na přímý postup se pořádně ztenčila po nevydařeném klání s Izraelem. Minela brankáře Ruie Patricia znamenala vyrovnání na konečných 1:1, takže nyní je vše jasné - Rusku v Ázerbajdžánu stačí remíza. Přitom kdyby Portugalci vedení udrželi, museli by Rusové v Baku k jistotě vyhrát.

Domácí lodivod o Ruii Patríciovi nepochybuje. "Když se nezadaří, do popředí vstupuje otázka odhodlání. A v tomhle případě si nemůžu stěžovat," balancoval nad jeho výkonem. "Nemůžu své hráče kritizovat za malou agresivitu a to zejména v obraně, kde jsme reagovali velmi dobře, když jsme ztratili míč."

Lucemburskou defenzívu nebude moci prověřit suspendovaný Cristiano Ronaldo, vykartovaný je i Pepe. Bruno Alves, Raul Meireles a Joao Pereira zůstávají na marodce. Za předpokladu, že by Rusko v Baku prohrálo 0:1, musejí Portugalci skórovat ještě minimálně šestkrát, aby šli do čela.

Hosté jsou v tabulce na posledním místě, o skóre jsou horší než předposlední Severní Irsko. Pokud tak v Coimbře neuhrají ani bod, dopředu se neposunou. Už v prvním vzájemném zápase s Portugalskem ovšem soupeři ukázali, že podceňovat by je nebylo dobré - vždyť v Lucembursku vyhráli Ronaldo a spol. jen 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.03 - 23.00 - 67.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko970219:421
2.Portugalsko953117:918
3.Izrael934218:1313
4.Ázerbájdžán91536:108
5.Severní Irsko91358:166
6.Lucembursko91357:236
Skupina G
Řecko - Lichtenštejnsko  (úterý 19:00)
Fotbalisté Řecka zvládají letošní kvalifikaci velmi dobře, ovšem narazili na hodně těžkého protivníka a nyní budou čekat na jeho zaváhání. V devíti zápasech získali slušných dvaadvacet bodů a s touto bilancí by v jiné skupině jasně drželi první příčku, jenže tentokráte jsou prozatím druzí o skóre za Bosnou. V posledním duelu přivítají trpaslíka z Lichtenštejnska, který je se dvěma body jasně na poslední pozici a už jí nemůže vylepšit.

Řecko prohrálo jediný zápas a to právě na půdě Bosny v poměru 1:3, v prvním utkání s ní doma remizovalo 0:0. Jinak dokázalo dvakrát porazit konkurenty ze Slovenska, Litvy i Lotyšska a před třetím Slovenskem má ve skupině náskok neuvěřitelných deseti bodů. Zápas s Lichtenštejnskem by měl pro něj být formalitou, jenže ani zisk pětadvaceti bodů nemusí stačit na první příčku. Bude totiž ještě sledovat vystoupení Bosny v Litvě.

V této kvalifikaci totiž o postupujícím rozhoduje skóre a to má Bosna s poměrem 29:6 mnohem lepší než Řecko (10:4). Řekové by tak podle propočtů museli vyhrát minimálně o devatenáct branek, což je téměř nemožné. Jejich jedinou naději tedy je, že Bosna v Litvě nevyhraje. Loňský účastník čtvrtfinále ME tak nic nemá ve svých rukách. Lichtenštejnsko na první výhru stále čeká a vzhledem k situaci na ní zřejmě nedosáhne.

O body dokázalo obrat pouze Lotyšsko v domácím prostředí a překvapivě také Slovensko po remíze 1:1, v tuto chvíli ztrácí na pátou pozici Lotyšska nedostižných pět bodů. Kouč domácího výběru Fernando Santos si uvědomuje, že jeho svěřencům nezbývá než potvrdit úlohu favorita a čekat. "Rozhodně jsem si před začátkem kvalifikace nemyslel, že v takto vyrovnané skupině by případně na první příčku nestačilo ani 25 bodů, bohužel možné to ale je," řekl se zmarem v hlase.

"Celou kvalifikací procházíme skvělým způsobem a jedna prohra proti Bosně nám v podstatě vzala eso z rukávu. S letošním působením můžeme být spokojeni, dosavadních sedm výher je skvělá vizitka. Bosna má v současnosti velkou kvalitu a už čtyři roky bojuje o postup na vrcholnou akci. Pevně věřím, že se k nám štěstí nakonec přikloní a postoupíme přímo na světový šampionát, nicméně ani v baráži bychom v žádném případě nebyli bez šance," dodal nakonec optimisticky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.02 - 26.00 - 81.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Litva - Bosna a Hercegovina  (úterý 19:00)
Už jen malý krůček chybí Bosně a Hercegovině k zisku svého největšího úspěchu od rozpadu Jugoslávie. K postupu na šampionát do Brazílie mu chybí jediné - vyhrát v Litvě. V tabulce je na tom bodově sice stejně jako druhé Řecko, má však natolik lepší skóre než soupeř, že se vlastně na jeho výsledek ohlížet nemusí.

Jen dva týmy z celé Evropy jsou na tom směrem dopředu lépe než Bosna a Hercegovina, Německo a Nizozemsko nastřílelo už přes třicet branek. Edin Džeko spolu s Vedadem Ibiševičem mají na svém kontě dohromady hned 17 tref, Misimovič s Pjaničem přidali dalších osm. To je sestava, která Litvě rozhodně nahání strach.

Domácí můžou v Kaunasu bojovat už jen o třetí příčku se Slovenskem, a i kdyby nad obávaným balkánským celkem dokázali vyhrát, stačit jim to nemusí. "My si tam jedeme pro výhru," uvedl obránce Boris Pandža. "Víme, co potřebujeme, je hloupé už o tom mluvit. Bude to těžký zápas hlavně z psychologického hlediska."

Baráž už mají hosté nyní jistou, pochopitelně však chtějí víc. Jenže úspěch jim zaručí jedině vítězství - protože se nepředpokládá, že by Řecko jakkoli zaváhalo s posledním Lichtenštejnskem. Litva přitom před domácím publikem hraje hodně nepříjemně, v této kvalifikaci prohrála jen jednou a inkasovala pouze dvakrát.

Fanoušci Bosny a Hercegoviny cestují v hojném počtu na všechna venkovní klání a nejinak tomu bude i v Pobaltí. Dá se tedy říci, že právě Litevce čeká bouřlivé prostředí, byť budou hrát na vlastní půdě. "Soupeř nebude mít co ztratit, může hrát otevřeně. Bude tam mnoho našich příznivců a my kvůli nim musíme vyhrát," dodával brankář Asmir Begovič.

Loni v říjnu v Sarajevu neměla Litva šanci, domácí zaslouženě vyhráli 3:0. "Myslím si, že kvalita našeho týmu rozhodne," pokračoval Begovič. "Vzhledem k tomu, kolik lidí nás v Kaunasu bude podporovat, budeme se cítit jako doma. A slibujeme, že jestli vyhrajeme, oslavíme to všichni společně."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 6.00 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lotyšsko - Slovensko  (úterý 20:10)
Slovenské reprezentaci bude v úterním zápase proti Lotyšsku chybět hned několik klíčových hráčů. I když náš soused nemá šanci na postup, bezpochyby se bude snažit pokračovat v dobrém výkonu a zisku maximálního počtu bodů. Do sestavy by tak mohlo proniknout větší množství mladých debutantů.

Trenéru Jánu Kozákovi bude chybět řada opor. Za všechny jmenujme neapolskou hvězdu Marka Hamšíka, obránce Martina Škrtela s Tomášem Hubočanem, ofenzivní záložníky Miroslava Stocha, Vladimíra Weisse; zranění zabránilo v cestě do Lotyšska také Samuelovi Štefánikovi. Ambiciózní trenér Kozák dobře ví, že nahradit zkušené hráče nebude snadné. Na předzápasové tiskové konferenci uvedl: "Je to velký zásah do sestavy, máme ale dost široký kádr na to, abychom je dokázali nahradit, a podat dobrý výkon. Budeme se snažit hrát tak, aby se lidé bavili a byli spokojeni," myslí trenér na diváky.

Někdejší trenér MFK Košice se rozhodl do branky postavit oporu Viktorie Plzeň Matúše Kozáčika a přiznal, že o volbě brankářské jedničky pro duel s Lotyšskem byl rozhodnutý ještě před utkáním s Řeckem. "Když přijeli Ján Mucha s Matúšem Kozáčikem na sraz zdraví, měl jsem jasno v tom, že Mucha bude chytat v Řecku a Kozáčik v Lotyšsku. Každý kvalifikační a mezistátní zápas je důležitý. Někdo hrál v dosavadní kvalifikaci menší roli, teď bude mít příležitost ukázat svoje kvality a podat dobrý a obětavý výkon. Ve fotbale pořád o něco jde," zamítl Kozák tvrzení, že by hráči potřebovali extra motivaci.

Vzhledem k poslednímu utkání slovenské reprezentace rodák z Matejovic nad Hornádom uvedl, že očekává naprosto odlišný duel, než jaký Slováci zažili v Řecku: "Nebude to tak nervózní a takticky svázaný zápas. Očekávám od domácích, že po zisku míče se budou snažit útočit ve větším počtu hráčů. Budou hrát na vítězství, my se pokusíme o to samé. Pod mým vedením jsme odehráli čtyři zápasy, které výsledkově sice nepatřily k nejlepším, ale po herní stránce jsem naprosto spokojený. V Řecku to bylo trochu jiné, ale na kvalitní fotbal jsou vždy zapotřebí dva týmy. Člověk se musí neustále učit a zjišťovat, že v reprezentaci častokrát rozhodují maličkosti," uzavírá Ján Kozák.

Páté Lotyšsko má na svém kontě sedm bodů, za což mohou především prohry s Řeckem a Litvou. Ani Slovensko nezvládlo poslední dva zápasy. Nejprve na svém hřišti prohrálo s Bosnou a Hercegovinou, o prohraném utkání s Řeckem již byla řeč. Lotyšsko má Slovákům co vracet - ze tří posledních vzájemných klání si nechalo jen jeden jediný bod za osm let starou remízu 1:1. Reparát budou Lotyši skládat na stadionu v Rize pod dozorem hlavního ukrajinského arbitra Jevgenije Aranovského.
Slovensko - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Pekarík, Saláta, J. Ďurica, Švento - T. Kóňa, Kucka - Šesták, M. Ďuriš, Jendrišek - Jakubko
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bosna a Hercegovina971129:622
2.Řecko971110:422
3.Slovensko93339:812
4.Litva93249:1011
5.Lotyšsko92168:187
6.Lichtenštejnsko90274:232
Skupina H
Anglie - Polsko  (úterý 21:00)
K jistotě postupu potřebuje prozatímní lídr skupiny H z Anglie nad ambiciózními Poláky vyhrát. Slavné londýnské Wembley bude hostit závěrečný zápas Angličanů, kteří se opírají o poslední důležitou výhrou nad Černou Horou. Polsko už šanci na postup ztratilo, přesto se dá očekávat atraktivní utkání.

V preview před zápasem proti Černé Hoře jsme se trochu podívali do kabiny Albionu. Emoce a motivaci nám poodhalil Steven Gerrard. Také on byl jedním z aktérů jednoznačně vypadajícího zápasu proti Černohorcům. Anglii čeká zápas pravdy - výhra jim zajistí první příčku, prohra by na druhou stranu mohla pomoci Ukrajině. Ta ztrácí na Angličany jeden jediný bod. A vzhledem k tomu, že ji čeká zápas se San Marinem, baráž pro Angličany nemusí být pouhou noční můrou.

Ukrajinci si dokázali v klíčovém utkání proti polákům zajisti minimálně druhé místo, Černá Hora na třetím místě ztrácí tři body. Přestože Poláci sami postoupit nemohou, konečné pořadí ve skupině H bude záležet i na jejich výkonu. Angličtí fanoušci pravděpodobně nechtějí vzpomínat na vzájemný souboj obou týmů z roku 1973, kdy polský výběr díky skvělému večer brankáře Jana Tomaszewskiho uhrál remízu 1:1 a na úkor Angličanů postoupil. Remíza také stála post tehdejšího trenéra Alfa Ramseyho.

Současný kapitán Steven Gerrard sice v osudný moment na hřišti nebyl, přesto se dokáže vcítit do kůže poraženého. Své spoluhráče varuje: "Naše práce je hotová teprve z poloviny. Polsko je totiž skvělý tým. Stejně jako Černohorci, ani Poláci nám nedají nic zadarmo. Budou se snažit získat tři body a podat sympatický výkon. Pro nás bude důležité, abychom udělali rozhodující krok a bavili naše fanoušky fotbalem," uzavřel zkušený záložník Liverpoolu.

Angličané by měli sázet na své zkušenosti, soutěžní utkání neprohráli od roku 2010. Na stadionu Wembley se jim daří vyhrávat ještě o tři roky déle. V září 2007 zvítězilo v důležitém utkání na půdě Angličanů Chorvatsko a zamezilo Albionu v postupu na Euro 2008. Polský trenér Waldemar Fornalik má důvod k obavám, protože jeho tým nevyhrál venkovní utkání od úspěchu se San Marinem. Polský výběr naději na postup ztratil, hvězdný střelec Robert Lewandowski ale stále neví proč.

"Někdy přemýšlím nad tím, co nám vlastně chybí. Zápasy, ve kterých jsme remizovali, jsme často mohli vyhrát. V každém z nich bylo několik momentů, kdy se zdálo, že jsme na správné cestě. Teď nás čeká zápas s Anglií a víme, že máme našim fanouškům hodně co dokazovat. Nemáme šanci na postup, ale chceme ve Wembley bojovat alespoň kvůli našim příznivcům," uzavírá útočník Borussie Dortmund.

Angličané budou postrádat zraněnou dvojici Tom Cleverley a Ashley Cole, mimo hru z důvodu karetního trestu je také Kyle Walker. Na jejich místo byl povolán liverpoolský záložník Raheem Sterling. Polákům bude chybět vykartovaný obránce Lukasz Szukala.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Ukrajina  (úterý 21:00)
Máme tady poslední kolo zápasů kvalifikačních skupin na mistrovství světa a ve skupině H stále není o ničem rozhodnuto. Ukrajina jede do San Marina a pomalu více než na vlastní utkání se nejspíše bude soustředit na zápas Anglie s Polskem.

Právě Angličané totiž skupinu vedou o jediný bod před Ukrajinci. Ještě do minulého kola byly ve hře o postup hned čtyři země, ovšem výhra Angličanů nad Černohorci a porážka polské reprezentace na Ukrajině rázem boj o čelo tabulky řádně zeštíhlily. Postupová matematika je jednoduchá - výhra v San Marinu zajistí východoevropskému státu jistotu minimálně druhého místa a tím buď přímého postupu na mistrovství, nebo závěrečné baráže.

Výhra nad San Marinem je na první pohled pouhou formalitou. Fotbalový trpaslík se musí spokojit s dílčími radostmi, jako například vstřelením gólu alespoň v jednom kvalifikačním zápase, jak se mu ostatně podařilo v domácím zápase s Polskem. Na vysoké prohře 1:5 to sice nic nezměnilo, přesto domácí slavili jako smyslu zbavení. Za úspěch San Marina nejspíš půjde považovat, když se mu povede zredukovat počet inkasovaných gólů na nižší počet, než kolik jim Ukrajina nasázela na své půdě při výhře 9:0.

Hosté by se měli připravit na nejhorší, neboť zaváhání Anglie v domácím zápase s Polskem je velmi nepravděpodobné. Souboj se San Marinem tak mohou svěřenci kouče Fomenka brát jako jednu z šancí co nejlépe se připravit na blížící se baráž, v níž navíc mohou figurovat jako nenasazení. Nepředbíhejme však příliš, vždyť matematicky je stále možné i to, že Ukrajina skončí ve své skupině třetí. Potřeba k tomu však bude jejich prohra a zároveň tak drtivá výhra Černohorců nad Moldavskem, aby momentální rozdíl v počtu vstřelených gólů přešel z čísla -12 z pohledu Černé Hory do kladných hodnot.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 101.00 - 34.00 - 1.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Černá Hora - Moldavsko  (úterý 21:00)
Co by se muselo stát, aby se Černohorci dostali na druhé místo? Nic moc závratného, stačí porazit Moldavsko o jedenáct gólů při ukrajinské prohře o gól v San Marinu. Ne, v tomto zápase už jde opravdu jen o povinné dohrání kvalifikace.

Kišiněv tehdy vítal vedoucí celek skupiny, který ztratil pouze při remíze s Polskem. Dlouho nerozhodný stav a vyloučení Milorada Pekoviće nahrávalo překvapivému výsledku, nicméně 12 minut před koncem napřáhl ke krásné ráně z voleje Mirko Vučinić a zařídil další vítězství svého týmu. Co nikdo netušil, byla to také vítězství poslední.

Za další čtyři soutěžní zápasy získala Černá Hora pouhé dva body za remízu s Anglií a Polskem. Její šance narušila nečekaně vysoká porážka od hostů z Ukrajiny a čerstvá rána z Ostrovů přinesla drtivý dopad na brazilské sny.

Co naplat, že se společně s Anglií stala jediným vítězem v Moldavsku, které si až v pátek připsalo i první domácí výhru. Z výjezdů si pak připsalo jediné body za povinnou výhru v San Marinu, jež bojovně odolávalo 72 minut.

Ion Caras přesto dovedl Moldavsko k jeho historickému maximu bodů v kvalifikaci na světový šampionát. To se samozřejmě povedlo i jemu protějšku, Branku Brnovićovi, který byl jako asistent u první samostatně černohorské snahy před čtyřmi lety, kdy po jednom vítězství a šesti remízách skončili s devíti body před Gruzií.

Domácí samozřejmě zůstávají velkými favority, kromě týmové práce, která je na výsledcích znát, se stačí podívat na dva nejlepší střelce. Dejan Damjanović a Andrija Delibašić dali za celkově nahraných 635 minut, tedy za sedm zápasů, o jeden gól více, než se v této kvalifikaci podařilo celému Moldavsku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie954029:419
2.Ukrajina953120:418
3.Černá Hora943216:1215
4.Polsko934218:1013
5.Moldavsko92257:158
6.San Marino90091:460
Skupina I
Francie - Finsko  (úterý 21:00)
Francie na Stade de France v Paříži uvítá finský národní výběr a bude doufat v nepravděpodobnou první příčku. Svěřenci Didiera Deschampse potřebují k sesazení lídra skupiny I malý zázrak, po předchozím skvělém představení proti Austrálii se ale momentální forma kloní na jejich stranu.

Prohra Španělska v utkání s Gruzií a výhra domácích proti Finům - jen tato kombinace zaručí populárním Les Bleus první příčku a tím pádem přímý postup bez barážového rizika. Tento scénář se však nezdá jako příliš reálný. Vzhledem k nadcházejícímu play off, těžko si lze představit ideálnější rozloučení se skupinovou fází. I kdyby se Francouzům podařilo zvítězit, prohra Španělů se jeví jako přinejmenším zázrak. La Roja totiž v kvalifikaci o Mistrovství světa poznala přemožitele naposledy na začátku roku 1993! A nezdá se pravděpodobné, že by měla její skvělou bilanci narušit právě Gruzie.

Ani to ale Francouze neodradí od pohledného zápasu věnovaného fanouškům. Co víc, i kdyby se obě kombinace vyplnily, stále by to pro Deschampsovy svěřence nemuselo stačit - museli by Finsko přehrát minimálně o čtyři branky. A obrana Finů není z nejprůchodnějších. Ofenzivní linii Francouzů se ale střelecky daří. V Parku princů inkasovala v rámci přípravného utkání Austrálie šest branek. Dva zásahy Oliviera Girouda podpořil také záložníci Franc Ribéry, Yohan Cabaye, obránce Mathieu Debuchy a střeleckou smůlu protrhl také Karim Benzema. Kritizovaný střelec Realu Madrid se z branky radoval po šestnácti měsíčním půstu.

Po vítězném zápase Karim Benzema neskrýval nadšení a úlevu: "Z toho gólu mám velkou radost, hodně to tížilo mojí mysl. Zápas jsme si užili a doufám, že totéž mohou říci i fanoušci," řekl útočník Bílého baletu. Bývalý hráč francouzského Lyonu se ale může pyšnit rovným stem nastřílených ligových branek. V reprezentaci se přesto francouzský útočník trápil 1 224 minut. V padesáti zápasech skóroval za seniorskou reprezentaci třináctkrát.

Finsko na účast v Brazílii pomýšlet nemůže. Přesto pro Francii nebude snadným soupeřem. Finové prohráli pouze dvě z posledních jedenácti venkovních utkání. Kvalifikační zápas na půdě Gruzie rozhodl jediným gólem Roman Eremenko. Pokud ale svěřenci trenéra Paatelainena chtějí být důstojným soupeřem pro Les Bleus, musí svou produktivitu zlepšit. Skórovali v průběhu celé kvalifikace pouze pětkrát, nejlepšími střelci jsou se dvěma úspěšnými zásahy Kasper Hamalainen a útočník Teemu Pukki.

Paatelainenův tým v březnu pokazil mnohých bookmakerů, když s favorizovanými Španěly uhrál remízu 1:1. Finy trápí rovněž defenzivní složka - v sedmi kvalifikačních duelech inkasovali již šest branek. Toho by mohli Francouzi využít, přece jen za poslední dva duely nastříleli pozoruhodných deset branek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Španělsko - Gruzie  (úterý 21:00)
Až poslední kolo zápasů rozhodne o konečném pořadí i ve kvalifikační skupině I. Obhájci mistrovského titulu ze Španělska přivítají na domácí půdě v Albacete Gruzii a k přímému postupu na mistrovství světa jim postačí i pouhý bod za remízu.

A muselo by se stát něco opravdu nepředvídatelného, aby tento počin svěřenci trenéra Del Bosqueho nezvládli, vždyť španělská série neporazitelnosti napříč kvalifikačními skupinami se již táhne úctyhodných dvaapadesát zápasů. V té poslední zatím Španělsko získalo sedmnáct bodů za pět výher a dvě remízy, což jim před závěrečným zápasem dává pohodlný tříbodový náskok na druhou Francii.

Gruzie sice doposud dokázala zvítězit jen jednou, ovšem pokud v průběhu týdne sledovala své kvalifikační kolegy z Běloruska, jak nevýrazným Španělům srdnatě vzdorovali do samého závěru, mohou nabýt dojmu, že jejich favorizovaný soupeř rozhodně není neporazitelný. Zvláště post hrotového útočníka je palčivým problémem pro Del Bosqueho a spol., naposledy zde neobstál ani debutant Michu, jenž naskočil místo zraněných stálic Villy s Torresem. Po změně stran se prosadil střídající Negredo, možná právě útočník Manchesteru City dostane nyní šanci od začátku.

Zvláštní náboj bude toto utkání mít pro Andrése Iniestu, jehož s Albacete pojí skrze prožité dětství silné pouto. "Když jsem se doslechl, že budeme hrát tady, cítil jsem ohromnou radost, že zde můžu být. Moje pocity nyní budou velmi silné, ale hrajeme stále kvalifikaci a soustředěnost musí být stoprocentní," upozorňuje Iniesta, jenž proti Bělorusku chyběl v základní sestavě, což by se nyní i vzhledem k okolnostem opakovat nemělo.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.05 - 19.00 - 51.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko752012:317
2.Francie742112:614
3.Finsko72325:69
4.Gruzie71243:85
5.Bělorusko81167:164

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
madridcan

Dneska by sa dalo tak neskutocne zarobit na tych zapasoch, ze az. Urcite to dakto posere, takze len sa vyhnut tomu zapasu a bude fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Já zkusil Chorvaty, přece jen ještě nemají nic jistého, tak musejí makat..Ale spíš to vidím na plichtu..

Reagovat
smazaný uživatel

dám taky dvojku, k tomu over v Bulharsku....

Reagovat
smazaný uživatel

over jak vyšitej

Reagovat
kiwwi

Chorvati nevyhraju no aj tak postupia do baraze

Reagovat
GEGE

ti Chorvati mě dneska taky lákají naložit to za nějaký balík...Ten kurz je nádhera ale otázkou jestli pojedou celý zápas na plno...

Reagovat
kiwwi

na plno cely zapas pojedou Skoti

Reagovat
smazaný uživatel

dal jsem si samé evropské "tutovky" + Chile - Ecuador : 1 ( i když to tam smrdí na domluvenou remízu, tak tam byl krásný kurz)

Reagovat
smazaný uživatel

Albion za milion a pak dávám,Belgii 1 a padnou 0-4 góly.

Reagovat
Andis

Island > ČR

Reagovat
smazaný uživatel

Island se hrozně přeceňuje v každý jiný skupině by neměl na druhý místo nejmenší šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

VELRYBARUM dorusta skvey tym ve vsech skupinach by dokazali hrat o baraz

Reagovat
Minister

Island musí

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že tam nebudeme... to co země jako Švýcarsko, Řecko, Bosna, Rumunsko nebo Island bychom předvedli taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
madridcan

Tak tym, ze by ste predvadzali nieco ako Grecko by som sa nechvalil

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím ani tak herně, ale to že jednu výhru nebo remízu bychom asi dali taky... takové Švédsko toho taky víc neuhraje, ti ostatní taky ne.

Reagovat
OVi.77

Vždyť jsme nebyli schopni porazit ani arménce doma

Reagovat
Andis

Tak určitě Zrovna taková Bosna nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

CO myslite over 2,5 Rumunsko, Bulharsko, Bosna

Turecko 1x

Reagovat
madridcan

Nepaci sa mi to pri Bulharoch ani Bosne

Reagovat
Shevchenko

Bosna je tutovka nevěřím Bulharům

Reagovat
2miguel1

na ME16´ Mucha-Hubocan,Gyomber,Skrtel,Breznanik-Guede-Stoch,Hamsik,Kucka,Weiss-Depetris ...dali sme za kvalifikaciu 9 golov, ak tam zas postaví do DM Pečovskeho s Kuckom tak ja už neviem...nech aj prehráme s Francuzskom 2:3 ale nech hráme normalny futbal a nie aby sme sa celý zapas nevystrelili na bránu...lebo nech si hovorí kto chce čo chce s hráčmi ako Weiss Stoch Hamsik Depetris máme naviac ako na 9golov v kvalifikacii...Kozák ma zatial nepresvečil, neviem podla mna na moderný medzinarodný futbal nemá, tak ako nemal ani Griga

Reagovat
fenixLFC

skore 10:4 a 22 bodov

Reagovat
Kenneth

Řecko . To bude zase hanba fotbalu jestli postoupí za 1.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi jsou ty jejcih vysledky :D

07.09.2012 20:30 Riga Lotyšsko - Řecko 1:2

11.09.2012 20:45 Pireus Řecko - Litva 2:0

Řecko - Bosna a Hercegovina 0:0

Slovensko - Řecko 0:1

Bosna a Hercegovina - Řecko 3:1

Litva - Řecko 0:1

Lichtenštejnsko - Řecko 0:1

Řecko - Lotyšsko 1:0

Řecko - Slovensko 1:0

ani jendou nedali vic jak jeden gol

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak dali neumim cist :D 2x dali 2 goly. Nejlepsi tym. Dokonce porazili Litchtenstejnsko 1:0

Reagovat
Kenneth

To je nechutné prostě. Snad na MS nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že tenhle Řecký fotbalový odpad se na MS dostane. I kdyby se dostali do baráže, tak tam budou s největší pravděpodobností nasazení a dostanou zase nejlehčího možného soupeře..

Reagovat
kiwwi

najslabsieho mozneho nedostanu, pretoze su tam krajiny ako Francuzsko a Portugalsko a okrem Islandu tam nikto vyslovene hratelny nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Co já bych dal za to, kdyby my jsme uměli vyhrávat 1:0. Třeba doma proti Bulharům a Arménům. Bylo by to o 5 bodů veselejší.

Reagovat
smazaný uživatel

CHORVATI to vezmou jako pripravku-hlavne se s divokymi SKOTY nezranit ! barazuz maji diky nasi plichtove skupine jistou

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni se smějou Řecku,že 10 golů, ale podívejme se na tohle...Česko 12. Slovensko 9......takže jestli dnes dají dva a víc golu a a my nedáme..tak nás vyučili z produktivity a ještě k tomu přestříleli...pak se můžeme zasmát z plna hrdla....(btw. v Bulharsku se snad vyhraje....)

Reagovat
smazaný uživatel

tady se ale resi to, ze s takovym skorem vyhrali skupinu. Nechapu proc to porovnavas s tymy z 4 mist :D to uz sem rovnou muzes napsat, ze je Recko lepsi jak San Marino

Reagovat
smazaný uživatel

už jen na tom, cos napsal ty je vidět jak se tu řeší ten postup narozdíl od branek. A jestli se vyhrává skupina a žádnou skupinu nevyhráli a nevyhrajou ....že se někdo může divit, že se skore 10:0 se dá nahrát 30 bodů? tomu nevěřím, pokud teda viděl ME2004

Reagovat
smazaný uživatel

14:35 Elmander Německo dnes neohrozí tolko ironie

Reagovat
smazaný uživatel

kiezby Polsko dnes vyhralo a anglicko potom vypadlo v barazi, to by boli krasne MS, nemusel by som dva mesiace vopred citat velke vyhlasenia a precenovania tych priemerakov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stačila by remíza, ale Anglie podobný domácí zápasy většinou neztrácí.

Reagovat
OVi.77

Reagovat
oli9

Takže na MS budu fandit Bosně

Reagovat
smazaný uživatel

40. Pro vypadnutí Řecka v baráži..

Reagovat
Marosh16

luxusny kurz ze polsko da gol

Reagovat
smazaný uživatel

ta bosna to zas prosere nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana - Egypt 6:1 No od faraónov sa čakalo viac, ale s takou defenzívou mohli nabitej Ghane ťažko konkurovať.

Bosna, Rusko, Turecko, Poľsko

Reagovat
smazaný uživatel

bosna zatial prekvapujuco dietne (60. minuta). island

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Bosna zase do baráže?

Reagovat
smazaný uživatel

Hm

Reagovat
madridcan

Ak sa zapocuvate, tak mozete pocut trhanie tiketov kvoli Rusku Fajn, ze som sa tomu vyhol.

Reagovat
smazaný uživatel

Ázerbajdžán mě připravil o nějakou tu kačku teď,ale určitě mě to nesere tolik jako rusy

Reagovat
Shevchenko

Rusy to musí strašně srát no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a co na to Portugalci?

Reagovat
smazaný uživatel

tak jako já jsem nečetl dobře článek o skupině F ,tak ty sis mohl místo reakce přečíst mé uznání chyby o pár cm níž....

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jsem se spletl chytráci,aby jste se neposrali,no tak to sere jenom mě no

Reagovat
Shevchenko

A Portugalce

Reagovat
smazaný uživatel

Wellbeck dobrý komik

Reagovat
smazaný uživatel

angličani zámek, ale bohužel mají na hrotu Wellbecka

Reagovat
mithro

maji na hrotu Sturridga

Reagovat
kiwwi

nemaju

Reagovat
Wat

Snoddy.

Reagovat
stas87

vyjebanci ostrovny posledny zapas na tikete

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele