PŘESTUP ZIMY: MATUŠOVIČ?

30.12.2004, 00:39
Aktuality
Ač se to zdá neuvěřitelné, tak ve frontě zájemců o služby ostravského tahouna Matušoviče se objevil náhlý favorit. Jedná se o pražskou Spartu. Novinářská kachna? Ne. O služby Miroslava Matušoviče se vážně uchází náš nejlepší tým, který má sice po polovině sezony devítibodový náskok před druhými Teplicemi, ale přesto vyměnil trenéra, který dává dohromady nový tým.

Matušovič byl v létě už jednou nohou v Řecku, v Panathinaikosu, který o něj opravdu hodně stál. Dokonce v létě odmítl i Spartu. Teď se zdá zájem Sparty opravdový a Matušovič její volání asi vyslyší. Podle svých slov chce zkusit zahraniční angažmá a reprezentaci a k těmto věcem se spíše dostane jako člen kádru rozjeté Sparty, než jako člen skomírajícího Baníku.

Otázkou však zůstává cena 24letého záložníka nebo, podle potřeby, útočníka. Baník chtěl v létě přes 50 milionů a určitě ze svých představ moc neslevil. Sparťanský boss Košťál se však v minulosti vyjádřil, že víc než 30 milionů za hráče z naší ligy dávat nebude. V kuloárech se však objevila ještě jedna zajímavá informace, a to ta, že by Sparta Baníku jako protihodnotu poslala vyhaslého Pacandu a ještě zhruba 10 milionů navíc. Pacanda se po vydařeném začátku podzimu úplně vytratil a stal se z něj až útočník číslo 3 nebo 4 (za Junem, Medunou, popř. Střihavkou). Baník o Pacandu hodně stál už v létě, ale sám hráč dal přednost pražskému velkoklubu, a tak by Baník s touto variantou mohl souhlasit.

Otázkou však zůstává, jestli má Matušovič na to, prosadit se v klubu, jako je Sparta. Já osobně si myslím, že určitě. Když jsem ho viděl v podzimních utkáních, Baník táhl a doslovně s ním stála a padala hra ostravského klubu. Někdy to vypadalo, že je na hřišti jediný, komu se chce hrát a bojovat za svůj tým. Balony vybojoval, rozehrával akce, tvořil hru i zakončoval.

Pro přestup hovoří i zákulisí obou klubů. Sparťanský ředitel Křetínský si potřebuje udobřit své fans, kteří nemohou překousnout odvolání oblíbeného trenéra Straky a nasazení dost nepopulárního Hřebíka. Baník se zase po titulu dostal do pořádné krize a z ní ho mohou vytáhnout snad jen změny v kádru, včetně prodeje nejdůležitějšího a nejlepšího hráče.

Nebudeme spekulovat a necháme se překvapit, co vymyslí manažeři obou klubů. Pravdou ale zůstává, že tento přestup by se na 100% stal největším přestupem zimy u nás.

Autor: Jiří Rezek

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Matušovič by měl jít do zahraničí.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Mě jako Sparťanovi by se to moc líbilo

Reagovat
HOST*

jo jo tobě by se to líbilo,ale mě jako fanouškovi baníku rozhodně ne!!! chápeš?!!

Reagovat
HOST*

spartani su curaci

Reagovat
smazaný uživatel

Co by se dalo na to říct, jestli to náhodou nevíte tak "Mati" jasně řekl, že do Sparty nikdy nepřestoupí, byla by to podle něho zrada. Myslím si totéž, "Mati" je srdce ostravského fotbalu. Měl by dokončit tuto sezonu v Baníku a pak odejít do zahraničí. Držím mu osobně palce. Sparta nikdy!

Reagovat
alegre

Jiné zajímavé asi ani nebudou.....

Reagovat
smazaný uživatel

jestli jo, tak mě to fakt nas.... ! To by nastalo ve Slezsku asi revoluce

Reagovat
HOST*yarda

Pokud by šel Matušovič do Sparty, tak se asi v Ostravě poserou nastojato

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, kde autor přišel na VYHASLÉHO Pacandu!!! Sice toho na konci podzimu moc neodehrál, protože Sparta hrála na 1 útočníka a se Šimákem, ale nechápu, jak ho někdo může odepisovat. Pacanda má pořád Spartě co nabídnout a byla by určitě chyba se ho zbavit. I když to vypadá, že se ho chce zbavit spíš rádoby trenér Hřebík! Jeho strategie vyměnit technické hráče za atlety co jenom běhají by tomu nasvědčovala A určitě by si vedení tímto krokem fanoušky neudobřilo, spíš naopak. Pevně věřím, že Pacanda zůstane!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem autor této slátaniny a věř mi, že Hřebík s Pacičkou nepočítá. Je to přesně typ fotbalisty, kterého Hřebík nemá rád. pacanda je rád, když má volnost, žádné příkazy, co hrát a nemá rád bránění. A to jsou atributy, které zrovna hřebík u fotbalistů nehledá, že. Hřebík chce disciplínu, místo hráče stroje, kteří vyplní do puntíku, co jim v kabině naprogramuje, chce, aby bránili (pressovali) i útočníci, chce, aby každý hráč vyplňoval svůj prostor. Žádnou takovou vlasnost bych u Pacandy nehledal . Taky Pacandy neodsuzuju a mám ho moc rád a vím, že je to zatraceně kvalitní fotbalista (určitě patří mezi top 10 v lize), ale fakta hovoří jasně proti němu. S tím argumentem, že hrávala Sparta jen na jednoho útočníka máš pravdu. Jenže se podívej, kdo tím útočníkem byl - Jun, a střídal ho - Meduna, popř. Střihavka. Málokdy Pacanda . A ikdyž začala hrát sparta na dva hroty, tak na začátku nastoupil kdo - Jun s Medunou. Já si myslím, že by to chtělo Pacandu zkusit dát na levou zálohu, kde má Sparta dlouhodobé problémy a pacanda je schopen tyto problémy vyřešit.

no, nebudeme spekulovat a necháme to na Hřebíkovi, ale mo by mě překvapilo, kdyby dostával pacička příliš příležitostí

Ale nakonec: Milane vydrž, máš na to, jen to chce snahu. ukaž panu trenérovi - ¨teoretikovi, že se fotbal dá hrát i technicky

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda, tak ty už píšeš. Co tak nějaký článek typu: "Barcelona-nejlepší klub současnosti"...to by ti šlo od srdce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem s webmastrem domluvený, že nesmím psát nic o Barce. Nebyl bych asi nejobjektivnější

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň o Realu, nějaké ohlédnutí za rokem 2004 v Realu Madrid ...

Reagovat
smazaný uživatel

To by se ti líbilo

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by se to objektivitou jen hemžilo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ti věřím

Reagovat
Mr.Jindros

No ale mohla by to nejt docela sranda a navíc po tom pěkná diskuse.

Reagovat
HOST*Radek

Každej kloudnej člověk přece ví, že nejlepší je Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Samo, však nám to ukazuje každým zápasem.

Reagovat
smazaný uživatel

S dlouhodobého hlediska jsme nejlepší určitě a tahle sezona ještě není u konce.

Reagovat
smazaný uživatel

ee

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto s tebou souhlasím v tom, že Hřebík nechce technické hráče, ale v článku to vyznělo, že Pacanda má tak akorát na 2. polskou ligu (a proti tomu jedinému jsem se ohradil) Sice Juna většinou střídal Meduna, ale to vyplývalo ze situace, kdy Sparta potřebovala na hřišti spíš vysokého útočníka než technického. Určitě kdyby nemohl hrát Jun, tak by byl v základu častěji Pacanda než Meduna, natož Střihavka Doufám, že Hřebík pochopí, že Pacandy se zbavovat nemá. Když veřejně "pochválil" i hru Zelenky, tak tu ještě nějaká naděje je.

Reagovat
smazaný uživatel

Paci je super hráč, který se dostal do ideální jedenáctky podzimu ve Sportu. Dal 6 gólů - Jun 10. Ale neodehrál toho ani půlku

Reagovat
HOST*aa

Jo jo ja taky verim ze pacanda zustane nebo alespon doufam

Reagovat
smazaný uživatel

Hřebík ještě nic neskazil tak nevim proc by mel bej radoby trener. Hrebik je borec, pod nimz hrala Sparta nejlepsi fotbal za poslednich deset let..to mu nikdo nevezme... a za jeho ery naposled tleskala Letna ve stoje i po prohre svyho muzstva...myslim tim utkani s Realem...a ted opet prichazi jeho era..

Reagovat
HOST*qqq

Pod hrebejkem hrala sparta na podzim nejlepsi fotbal za deset let a na jare nejhorsi fotbal za deset let

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Petra

maty nemuzes odejit jinak se banik propadne do druhe ligy ty to vis ty si jediny kdo ten banik tahne rozhodne si to promysli ale do sparty nelez ale do zahranici mozna hlavne premyslej hlavou a ne bruchem

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. SMRT všem Sparťanům.

Reagovat
HOST*Cracker

Fuck you on moc dobře ví proč chce přestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Má se u vás zakopat, nebo co?

Reagovat
HOST*DonPsycho

Aspoň si zahraje ligu mistrů místo hrání skoro o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, chci vám všem (i madridistům) poblahopřát do nového roku vše nejlepší, mnoho zdraví a štěstí. To ostatní přijde až s tím. Chtěl bych Barce popřát, ať konečně začne vyhrávat trofeje, dále Madridu bych chtěl popřát, ať zůstane ještě pár sezon v krizi, ať si jeho fandové zkusí, jaké je to být dole. Všem ostatním klubům přeji hodně gólů, abychom se mi, fandové u fotbalu dobře bavili. Redakci eurofotbalu bych přál co nejvíc navštěvovatelů a mnoho spokojených čtenářů. A na závěr bych si přál, abychom se tady v tom nadcházejícím roce scházeli v hojném počtu u plodných a zajímavých diskusí

PS: doufám, že se dneska večer všichni spijete, jak zákon káže

Reagovat
smazaný uživatel

Super přání, hlabvně to pro Real bylo opravdu úpřímné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro začátek bych vám měl přát na rok 2005, že?

Reagovat
HOST*Maniac

Ostrava se Matušoviče nezaslouží.On má navíc.Potřebuje jít do zahraničí aby se ještě víc zlepšil.

Reagovat
smazaný uživatel

SMRT SPARTE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1) Fanousky uz si asi tezko udobri, kdyz jim jde jenom o penize a vyhodej jednoho z nejvetsich srdcaru...

2)A uz vubec ne tim ze privedou nekoho kdo se Sparte akkorat vysmiva a bere ji jako prestupnou stanici...

Takze stastnej novej rok vsem Ostravakum a jako darek si ho klidne nechte...

Reagovat
HOST*Sandokan

Hlavně at ho nevyměnujou za Pacandu je rozhodně lepsi než Matušovič. Pacy to dokazuje už několik let!!!

Matušovič jen dvě sezony!!!

Reagovat
HOST*

Tak se kluci nehádejte!!! Na jaře za Spartu nastoupí tahle sestava Blažek-Pergl-Johana-Kováč-Petráš-Poborský-Sivok-Šimák-Urbánek a to nejlepší na konec Pacanda a Matušovič!

Reagovat
HOST*Veronika

Matušovič je uplně nejlepší miluju ho

Reagovat
HOST*

maty je vazne krasavec

Reagovat
Rarášek

Nejhezčí fotbalista všech dob.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele