Premier League - preview 33. kola: Chelsea hostí Everton

13.04., 08:52, aktualizováno 15.04., 08:46
Previews
Moisés Caicedo (© Chelsea FC)

V dohrávce kola anglické ligy proti sobě nastoupí Chelsea a Everton. Domácí ještě mohou poskočit na šesté místo, hosté mají zcela odlišné problémy a hrozí jim sestup.

Chelsea FC - Everton FC

pondělí 21:00

V pondělí večer je na programu dohrávka 33. kola anglické nejvyšší soutěže mezi londýnskou Chelsea a Evertonem. Domácí neprohráli od začátku února a budou do posledního kola bojovat o postup do pohárové Evropy, naopak Toffees se chtějí vyhnout sestupu do Championship.

Situace v kádru Chelsea se v posledních týdnech ustálila, svěřenci Mauricia Pochettina drží sérii jedenácti zápasů bez porážky a pomalu stoupají ligovou tabulkou. Blues se ale nedaří proti papírově slabším soupeřům, body totiž v březnu ztratili nejen s trápícím se Brentfordem, ale také s Kompanyho Burnley, které se pravděpodobně nezachrání v nejvyšší soutěži.

Na tyto nekonzistentní výsledky navázali Blues i minulý týden, kdy nejprve porazili ve vyhroceném utkání Manchester United, v neděli pak remizovali 2:2 na půdě posledního Sheffieldu United.

V pondělí se pak střetnou s neoblíbeným soupeřem, který dokázali v posledních pěti zápasech porazit jen jedinkrát, a to na podzim roku 2022, kdy jedinou branku vstřelil těsně před poločasovou přestávkou italský záložník Jorginho z pokutového kopu.

Navíc kádr Chelsea je stále okleštěný o několik klíčových hráčů. Pochettino nemůže počítat s týmovým kapitánem Reecem Jamesem, mimo hru je i dvojice stoperů Colwill, Fofana a k dispozici není ani Lavia, Ugochukwu či Nkunku. Nejistý je start anglického reprezentačního obránce Bena Chilwella, kvůli nemoci bude pravděpodobně chybět i Raheem Sterling.

Na druhé straně Evertonu se v minulém kole podařilo poprvé v letošním roce zvítězit v utkání anglické Premier League, když svěřenci Seana Dyche porazili Burnley nejtěsnějším rozdílem. V utkání proti Clarets se dlouho herně trápili, jediný gól vsítil Calvert-Lewin, který se prosadil ve dvou po sobě jdoucích duelech poprvé od loňského září. V druhé půli byl navíc vyloučen obránce Burnley O'Shea, a tak se Evertonu ve zbytku střetnutí dýchalo o poznání snadněji.

Everton se tak vyhnul propadnutí do sestupové zóny, osm kol před koncem mají Toffees dvoubodový náskok na osmnáctý Luton Town, navíc mají ještě dva zápasy k dobru.

V pondělí tak mohou udělat další důležitý krok k záchraně. Mimo hru je jen dvojice Angličanů Delle Ali, Lewis Lobin. Do sestavy se naopak může po téměř třech měsících vrátit nizozemský křídelník Arnaut Danjuma.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovic; Gusto, T Silva, Chalobah, Cucurella; Caicedo, Gallagher; Madueke, Palmer, Mudryk; Jackson

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford; Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko; Harrison, Garner, Onana, McNeil; Doucoure; Calvert-Lewin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.36 - 4.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Crystal Palace

neděle 15:00

V neděli odpoledne sehraje Liverpool další důležité utkání v anglické Premier League. Na Anfieldu vyzve v 15:00 trápící se Crystal Palace, které nezažívá nejpovedenější měsíce v sezóně. Boj o titul vrcholí a Reds musí nutně zvítězit, naopak Eagles by chtěli udělat další krok k záchraně v nejvyšší soutěži.

Liverpoolu se v posledních týdnech dařilo, poslední dva soutěžní zápasy ale nedopadly podle představ trenéra Kloppa. Nejprve v neděli Reds ztratili body na Old Trafford, kde sice herně dominovali, nedokázali však být dostatečně produktivní a o zisku bodu musel nakonec až v závěru rozhodnout z penalty Mohammed Salah. Zápas skončil remízou 2:2 a hráči Liverpoolu tak podruhé během jednoho měsíce odešli z utkání s Manchesterem United zklamaní, v polovině března totiž na Old Trafford padli i v rámci FA Cupu.

Během týdne se pak do týmu vrátila řada zraněných hráčů, kteří byli připraveni už na čtvrteční čtvrtfinálový souboj v Evropské lize s Atalantou. Utkání ale svěřencům trenéra Kloppa vůbec nevyšlo, italský soupeř na hřišti dominoval a odvezl si zasloužené vítězství 3:0. Pro Reds to byla zároveň první soutěžní porážka na Anfieldu od 21. února minulého roku, kdy padli v osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid.

Z prohry se musí ale rychle oklepat a zápas s Crystal Palace na to může být ideální. Eagles totiž pod novým trenérem Oliverem Glasnerem vyhráli jen jediné utkání, a to 24. února proti trápícímu se Burnley. Od té doby získali z pěti zápasů jen dva body za remízy s Lutonem a Nottinghamem, a tak se pomalu začali propadat tabulkou.

Příznivci londýnského týmu musí být rádi za poměrně podařený začátek sezóny ještě pod trenérem Royem Hodgsonem, který odešel z lavičky Eagles kvůli osobním problémům na začátku února. Crystal Palace má nejhorší formu z celé Premier League a svoji sérii nezdarů pravděpodobně prodlouží i v neděli.

Liverpoolu bude chybět už jen dvojice zraněných hráčů, a to Joel Matip a Thiago. Glasner pak nebude moct využít brankáře Johnstonea, duo anglických stoperů Holding, Guéhi či brazilského středopolaře Matheuse Francu.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Mac Allister, Endo, Szoboszlai; Salah, Nunez, Diaz

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Ward, Andersen, Lerma; Munoz, Wharton, Hughes, Mitchell; Olise, Mateta, Eze

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.89 - 15.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

West Ham United - Fulham FC

neděle 15:00

West Ham United hostí v neděli odpoledne v rámci londýnského derby Fulham. Cottagers se vydávají na krátký výlet na London Stadium z třinácté příčky, na své hostitele ale ztrácejí pouhých devět bodů. Hlavním rozhodčím bude v neděli od 15:00 Stuart Attwell.

West Ham ve čtvrtek odehrál první zápas čtvrtfinále Evropské ligy v německém Leverkusenu proti místnímu Bayeru, který letos patří k těm vůbec nejlepším týmům v celé Evropě. Dlouho to vypadalo, že si Hammers přivezou do domácí odvety bezbrankovou remízu, jenže v závěrečných deseti minutách dvakrát inkasovali a naděje na postup do druhého evropského finále v řadě se výrazně zmenšila. West Ham má tak nyní na kontě jen dvě výhry z osmi zápasů ve všech soutěžích.

Minulý víkend ale West Ham ukončil sérii čtyř zápasů bez výhry v nejvyšší soutěži, když na hřišti Wolverhamptonu Wanderers zvítězil 2:1. Na Molineux dokázal zvrátit poločasový deficit a zvítězit. Vzhledem k tomu, že Manchester United opět ztratil body, zaostávají Hammers za šestým místem o jediný bod. Větší starosti jim ale dělají pronásledovatelé, kteří odehráli méně zápasů než Moyesův tým.

V prosincovém vzájemném utkání na Craven Cottage West Ham prohrál vysoko 5:0 a předvedl jeden ze svých nejhorších výkonů v sezoně. Fulham je ale tentokrát v horším rozpoložení.

V posledních dvou venkovních zápasech na hřištích Sheffieldu United a Nottinghamu Forest totiž inkasoval po třech gólech a potvrdil, že patří mezi týmy s nejhoršími venkovními výsledky, z 16 zápasů si Fulham připsal pouhé dvě výhry. Minulý víkend pak doma prohrál 1:0 s Newcastlem United a je již tři zápasy bez vítězství.

I přesto se nachází v klidném středu tabulky a má možnost snížit ztrátu na West Ham na šest bodů. Teoreticky pak může pomýšlet i na postup do Konferenční ligy.

Hosté vyrazili na London Stadium v plné sestavě, domácím bude chybět zraněné trio Areola, Bowen, Phillips.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski; Coufal, Mavropanos, Zouma, Emerson; Alvarez, Soucek; Kudus, Ward-Prowse, Paqueta; Antonio

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Castagne, Adarabioyo, Bassey, Robinson; Palhinha, Cairney; Iwobi, Pereira, Willian; Muniz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.71 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Aston Villa

neděle 17:30

Arsenal, který se chce přiblížit zisku prvního anglického titulu za posledních dvacet let, přivítá na Emirates Stadium v důležitém ligovém střetnutí Aston Villu, která usiluje o překvapivý postup do Ligu mistrů. Šlágr 33. kola anglické Premier League je na programu v neděli od 17:30. Gunners v úterý remizovali s německým Bayernem Mnichov, Villans o dva dny později triumfovali v Evropské lize proti Lille.

Poprvé od roku 2010, kdy tým vedl ještě legendární manažer Arséne Wenger, se Gunners v úterý představili ve čtvrtfinále Ligy mistrů a své fanoušky herně určitě nezklamali. Bukayo Saka rychle dostal svůj tým proti Bayernu do vedení, tým z Bavorska pak otočil průběh zápasu brankami Serge Gnabryho a Harryho Kanea. Na konečných 2:2 pak v závěru usměrnil skóre belgický křídelník Leandro Trossard. Na Emirates tak padly čtyři branky a v odvetě se bude opět začínat od nuly.

Gunners se musí ale soustředit i na své výkony v domácí soutěži, boj o titul je totiž v plném proudu. Arsenal má nejlepší formu z celé Premier League, v posledních deseti zápasech ztratil jen dva body za bezbrankovou remízu na půdě Manchesteru City a od začátku kalendářního roku nepoznali přemožitele.

Tým ze severu Londýna má navíc Aston Ville co oplácet, v prosinci totiž ve Villa Parku Arsenal prohrál 1:0, jedinou brankou utkání rozhodl John McGinn.

Stejně jako Gunners, tak i Villans stále bojují v pohárové Evropě. Aston Villa si chce zajistit první velkou trofej od roku 1996 a ve čtvrtek udělala další důležitý krok k výhře v Konferenční lize, když ve čtvrtečním čtvrtfinálovém duelu ve Villa Parku porazila francouzské Lille 2:1.

Svěřenci Unaie Emeryho mají navíc vysoké cíle i v samotné Premier League. Ještě aby ne, sedm kol před koncem jim patří pátá příčka, za čtvrtým Tottenhamem pak zaostávají jen o rozdíl ve skóre. Spurs však mají ještě jeden zápas k dobru.

Arsenalu se během týdne vrátilo do kádru většina zraněných hráčů, mimo hru je už jen nizozemský obránce Jurrien Timber, který se ale pomalu po poranění kolena vrací do plného tréninku. Naopak hostům bude scházet několik klíčových hráčů, do utkání určitě nenastoupí Buendía, Mings, Kamara či Ramsey, karetní trest si navíc odpykává Douglas Luiz.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Rice, Odegaard, Smith Rowe; Saka, Martinelli, Havertz

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez; Konsa, Carlos, Torres, Digne; McGinn, Tielemans, Iroegbunam; Bailey, Rogers, Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.55 - 11.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Newcastle United - Tottenham Hotspur

sobota 13:30

Ve 33. kole Premier League Newcastle United vyzve v St. James Parku Tottenham Hotspur. Domácí celek je aktuálně v tabulce na osmé pozici, hostující tým má o něco lepší pozice do závěr sezony, jelikož je čtvrtý.

Poté, co Newcastle United vstoupil do březnové mezinárodní přestávky porážkou, nasbíral v posledních třech zápasech Premier League sedm bodů a zvýšil tak své šance na umístění alespoň v první sedmičce. Jen pár dní poté, co Straky doma remizovaly 1:1 s Evertonem, si připsaly strhující vítězství 4:3 nad West Hamem United, ale minulý víkend se vrátily na vítěznou vlnu, když na Craven Cottage přehrály Fulham výsledkem 1:0.

Bruno Guimaraes skóroval devět minut před koncem utkání ve svém stém vystoupení za Newcastle a zajistil tak maximální počet bodů pro tým Eddieho Howea, který se nachází na osmém místě v tabulce nejvyšší soutěže a jen jeden bod za sedmým West Hamem United, který má odehráno o zápas více. Newcastle, který se snaží poprvé od prosince vyhrát dva po sobě jdoucí ligové zápasy, čeká návrat do St. James Parku, kde v posledních pěti zápasech neprohrál a vstřelil v nich 14 gólů.

Magpies si budou připomínat poslední domácí střetnutí se Spurs z dubna 2023, kdy severolondýnský celek smetli 6:1, přičemž už po devíti minutách vedli 3:0 a během prvních 21 minut 5:0. Zopakovat tento úspěch bude náročné, ale nedávná venkovní bilance Tottenhamu - pouhé dvě výhry z posledních devíti zápasů - je pro Howea a spol. před sobotním kláním dobrou předzvěstí.

Přestože forma Tottenhamu na venkovních hřištích vzbuzuje obavy, na severu Londýna vyhrál osm z posledních devíti domácích zápasů Premier League, včetně víkendového úspěchu 3:1 nad Nottinghamem Forest. Spurs bojovali o tři body proti energickému týmu Forest a do poločasu šli za vyrovnaného stavu poté, co na jejich úvodní vlastní gól Murilla kontroval Chris Wood. Obranné duo Micky van de Ven a Pedro Porro však během šesti minut druhého poločasu skórovalo a vystřelilo Lilywhites k důležitému vítězství.

Už jedenáct gólů zařídili Tottenhamu v letošním ročníku Premier League jeho obránci, což je spolu s konkurenčním Arsenalem nejvíce v lize, a výhra nad Forestem mu pomohla přeskočit Aston Villu na čtvrté místo, kde se nyní nachází nad pátými Villains s lepším skóre a zápasem k dobru. Do konce sezóny zbývá odehrát už jen sedm zápasů, a tak Ange Postecoglou zopakoval své stanovisko, že ho "závod o čtvrté místo nezajímá" a místo toho chce vidět známky zlepšení ve svém týmu, který se nyní chystá na náročné zápasy s Newcastlem, Arsenalem, Chelsea, Liverpoolem a Manchesterem City.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Krafth, Schär, Burn, Hall - Longstaff, Guimaraes, Anderson - Barnes, Isak, Gordon.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Udogie - Bentancur, Bissouma - Johnson, Maddison, Werner - Son.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 4.09 - 2.48

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers

sobota 16:00

Nottingham Forest na domácí půdě přivítá ve 33. kole Premier League Wolverhampton Wanderers. Hosté jsou v tabulce jedenáctí a pravděpodobně skončí v klidném středu tabulky. Zato domácí jsou sedmnáctí a mají stejně bodů jako na sestupové příčce se nacházející Luton.

Od poloviny března, kdy byly Nottinghamu Forest odečteny čtyři body za porušení pravidel Premier League o zisku a udržitelnosti, zaznamenal tento celek v nejvyšší soutěži střídavé úspěchy, když v posledních třech zápasech vyhrál, remizoval a prohrál. Po remíze 1:1 s Crystal Palace následovalo tolik potřebné vítězství 3:1 proti Fulhamu, ale minulý víkend se Tricky Trees navzdory energickému výkonu nepodařilo uspět proti Tottenhamu Hotspur, když na severu Londýna utrpěli porážku 1:3.

Nuno Espirito Santo označil situaci na dně tabulky za nepořádek bodových odpočtů, které postihly jak jeho tým Forest, tak Everton, který stále čeká na slyšení poté, co potvrdil svůj záměr odvolat se. Forest je v tabulce sedmnáctý a vznáší se těsně nad sestupovým pásmem jen o skóre před osmnáctým Lutonem.

Zatímco Forest se potácí v moři nejistoty, kolem Wolves v současné době panuje spousta frustrace poté, co se minulý víkend stali obětí dalšího kontroverzního rozhodnutí VAR při domácí porážce 1:2 proti West Hamu United. Wolves nyní nedokázali vyhrát žádný z posledních čtyř zápasů Premier League, přičemž získali pouze jeden bod, a následně se v tabulce propadli na 11. místo, šest bodů za sedmý West Ham, který odehrál o zápas více.

Wolves ještě v této sezóně čekají náročná střetnutí s aspiranty na titul Arsenalem, Manchesterem City a Liverpoolem, ale na obzoru mají také čtyři příznivě vypadající zápasy s týmy, které jsou v tabulce pod nimi, včetně sobotního střetnutí na hřišti Forestu, kde neprohráli žádné z posledních pěti venkovních střetnutí od porážky 1:3 v březnu 2013, kdy se utkali v Championship.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Williams, Omobamidele, Murillo, Aina - Yates, Sangare - Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi - Wood.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Dawson, Kilman, Toti - Semedo, Lemina, Doyle, Gomes, Doherty - Sarabia, Cunha.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.55 - 3.79

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Manchester City - Luton Town

sobota 16:00

K měření sil dvou různých váhových kategorií dojde ve 33. kole Premier League na Etihad Stadium. Třetí Manchester City bojující o titul totiž hostí Luton Town, kterému v tabulce patří osmnácté sestupové místo.

Střetnutí mezi Manchesterem City a Realem Madrid nepřestávají udivovat a fotbalový svět byl v úterý obdařen dalším strhujícím soubojem plným gólů, když se v prvním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na Santiago Bernabeu dělily o body za remízu 3:3. Bernardo Silva ve druhé minutě otevřel skóre, Los Blancos ale vývoj duelu otočili, než dva nádherné dalekonosné góly Phila Fodena a Joska Gvardiola vrátili Citizens zpět do vedení v polovině druhého poločasu. Úžasný nízký volej Federica Valverdeho však zachránil Realu Madrid remízu a odveta na Etihadu bude příští středu napínavá.

Trojka se zdá být pro tým Pepa Guardioly magickým číslem. Nejenže v polovině týdne vstřelili City tři góly v Lize mistrů v devátém zápase za sebou, ale také zůstávají na cestě k udržení každé ze tří trofejí, které zvedli během historického vítězného tažení v sezoně 2022/23, ačkoli jsou tentokrát součástí tříčlenného souboje o titul v Premier League a v současné době se nacházejí na třetím místě v tabulce. Citizens navíc na své rivaly Arsenal a Liverpool jeden bod ztrácejí.

Série deseti zápasů Lutonu v Premier League bez vítězství, z toho sedmi porážek a tří remíz, skončila minulý víkend, kdy Luton doma zvítězil 2:1 nad Bournemouthem. Marcus Tavernier poslal Cherries do vedení sedm minut po přestávce, ale Hatters vyrovnali díky brance Jordana Clarka, než Carlton Morris poslal Kenilworth Road do varu, když v 90. minutě doklepl do sítě vítězný gól a zpečetil tak tři důležité body.

Rob Edwards byl po posledním vítězství Lutonu vyčerpaný, ale šéf Hatters vyzdvihl charakter své party, která se dokázala dostat z nejhoršího a vybojovat důležité vítězství, které ji udrží v boji o přežití v Premier League. Luton zůstává v tabulce na 18. místě, ale má stejně bodů jako sedmnáctý Nottingham Forest, který se nachází těsně za sestupovým pásmem.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ortega - Akanji, Dias, Gvardiol - Lewis, Kovačič - Doku, De Bruyne, Nunes, Grealish - Haaland.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Hashioka, Mengi, Burke - Onyedinma, Barkley, Clark, Doughty - Townsend, Chong - Morris.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 12.40 - 27.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Burnley FC - Brighton & Hove Albion

sobota 16:00

Sobota nabídne hned několik utkání anglické Premier League, na 16:00 je naplánován výkop i na Turf Moore, domácí Clarets vyzvou v důležitém souboji favorizovaný Brighton. Svěřenci Vincenta Kompanyho potřebují nutně zvítězit, chtějí-li si udržet alespoň teoretickou šanci na záchranu v nejvyšší soutěži, naopak Seagulls bojují o postup do pohárové Evropy.

Burnley se daří v posledních týdnech pravidelně bodovat, s udržením se v Premier League to však nevypadá příliš nadějně. Z posledních pěti zápasů si sice odneslo hned šest bodů, což se mu v dosavadním průběhu sezony ještě nepodařilo, i přesto ztrácí na sedmnáctý Nottingham šest bodů a předskočit musí navíc ještě také Luton Town nebo Everton.

Kompanyho navíc dozajista trápí kromě pozice v tabulce také četná marodka. V sobotu nebude k dispozici hned sedm hráčů A-týmu, chybět budou zejména stopeři Al Dakhil a Beyer či zkušený křídelník Nathan Redmond.

Po vypadnutí z Evropské ligy se může Brighton soustředit už jen na ligu. V ní se bude snažit zopakovat loňský úspěch a znovu postoupit do evropských pohárů, sedm kol před koncem patří svěřencům Roberta De Zerbiho desátá příčka. Střed tabulky je letos velmi vyrovnaný, o čemž svědčí i fakt, že na šestý Manchester United ztrácí Seagulls jen šest bodů.

Dlouhodobě mimo hru je japonský křídelník Kaoru Mitoma, v sobotu nenastoupí ani James Milner či Solly March.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Muric; Assignon, Delcroix, Esteve, Taylor; Foster, Cullen, Berge, Larsen; Odobert, Fofana

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen; Lamptey, Van Hecke, Dunk, Estupinan; Gross, Baleba; Adingra, Pedro, Enciso; Welbeck

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.89 - 4.18 - 1.88

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Brentford FC - Sheffield United

sobota 16:00

V sobotu od 16:00 je naplánováno utkání anglické nejvyšší soutěže mezi Brentfordem a Sheffieldem United. Hosté se pomalu loučí s Premier League a pravděpodobně sestoupí zpátky do Championship, naopak domácí by se chtěli v nejvyšší soutěži udržet.

Svěřenci Thomase Franka ale v letošním kalendářním roce vyhráli pouze dvakrát, naposledy 10. února na půdě Wolves. Od té doby získali v devíti ligových zápasech jen tři body a nebezpečně se přiblížili sestupovým příčkám. Před osmnáctým Lutonem mají náskok čtyř bodů, z trápení Bees nevyvedl ani navrátivší ostrostřelec Ivan Toney.

Oslnivou formu nemají ani hosté z Sheffieldu. Ti letos vyhráli dokonce jen jedno utkání, a to shodně 10. února s Lutonem. V posledních týdnech ale překvapivě o body obrali Fulham, Bournemouth a naposledy také lodnýnskou Chelsea.

Domácím bude chybět v sobotu čtveřice hráčů, mimo hru je Dasilva, Henry, Hickey a Mee. Velká marodka trápí i Sheffield, tomu nepomůže získat důležité body například Baldock, Brewster, Davies, Egan či Norringhton-Davies.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken; Zanka, Collins, Ajer; Roerslev, Onyeka, Jensen, Janelt, Reguilon; Mbeumo, Toney

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Grbic; Holgate, Ahmedhodzic, Trusty; Bogle, Souza, Norwood, Hamer, Osborn; Brereton Diaz, McBurnie

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.98 - 6.22

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Manchester United

sobota 18:30

Program 33. kola anglické Premier League nabídne v sobotu duel mezi znovuzrozeným Bournemouthem a Manchesterem United. Domácí fotbalisté by rádi prodloužili svou sérii vítězství na Vitality Stadium, naopak Red Devils poslední čtyři soutěžní utkání v základní době nevyhráli.

Svěřenci Andoniho Iraoly mají za sebou velmi úspěšný měsíc březen, ve kterém nepoznali chuť porážky a do tabulky si připsali cenné body a vytvořili si pohodlný náskok na sestupové pozice. Na začátku dubna si pak poradili na domácím stadionu i s Crystal Palace, minulý týden ale překvapivě padli na půdě osmnáctého Lutonu a přišli o příležitost posunout se do první poloviny tabulky.

Sedm kol před koncem sezóny tak mohou ještě teoreticky snít o postupu do pohárové Evropy, ambice Bournemouthu budou ale naplněny i při umístění ve středu tabulky. Vždyť po úvodních 12 kolech patřilo Cherries sestupová osmnáctá pozice.

Správný směr nabral Bournemouth až po prosincovém vítězství 3:0 na Old Trafford právě proti Manchesteru United. Tehdy o výhře rozhodla trojice Solanke, Billing, Senesi. V médiích se začalo spekulovat o odvolání Erika ten Haga. To ale nepřišlo, a tak nizozemský trenér působí na lavičce United dodnes.

Red Devils se ale nenachází v ideálním rozpoložení ani tentokrát. V posledních týdnech ztratili body na půdě Brentfordu a Chelsea, v posledním kole pak s pořádnou dávkou štěstí vybojovali bod v domácím střetnutí s rivalským Liverpoolem.

Za zmínku rozhodně stojí i fakt, že svěřenci Erika ten Haga nejsou schopni na půdě soupeřů udržet čisté konto, inkasovali totiž v posledních osmi venkovních ligových zápasech, což není pro obranu okolo brankáře Andrého Onany nejlepší vizitka.

V sobotu bude Iraolovi chybět obránce Fredericks, mimo hru je i křídelník Sinisterra.

Naproti tomu je marodka Red Devils je podstatně širší. Do zápasu určitě nenastoupí hned pětice obránců, kvůli zranění totiž bude chybět Varane, Shaw, Martínez, Malacia i Lindelöf. Dlouhodobě mimo hru je pak útočník Martial a další minuty nepřidá ani Skot McTominay.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto; Smith, Zabarnyi, Senesi, Kelly; Christie, Cook; Semenyo, Scott, Kluivert; Solanke

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana; Dalot, Kambwala, Maguire, Wan-Bissaka; Casemiro, Mainoo; Antony, Fernandes, Garnacho; Hojlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 4.20 - 2.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
31
22
5
4
75 : 24
71
2
Liverpool FC
31
21
8
2
72 : 30
71
3
Manchester City
31
21
7
3
71 : 31
70
4
Tottenham Hotspur
31
18
6
7
65 : 45
60
5
Aston Villa
32
18
6
8
66 : 49
60
6
Manchester United
31
15
4
12
45 : 46
49
7
West Ham United
32
13
9
10
52 : 56
48
8
Newcastle United
31
14
5
12
65 : 52
47
9
Chelsea FC
30
12
8
10
55 : 52
44
10
Brighton & Hove Albion
31
11
10
10
51 : 49
43
11
Wolverhampton Wanderers
31
12
6
13
44 : 49
42
12
AFC Bournemouth
31
11
8
12
45 : 55
41
13
Fulham FC
32
11
6
15
47 : 51
39
14
Crystal Palace
31
7
9
15
36 : 54
30
15
Brentford FC
32
7
8
17
45 : 58
29
16
Everton FC
31
9
8
14
32 : 42
27
17
Nottingham Forest
32
7
8
17
40 : 56
25
18
Luton Town
32
6
7
19
45 : 65
25
19
Burnley FC
32
4
7
21
32 : 67
19
20
Sheffield United
31
3
7
21
30 : 82
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (943)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele