Premier League ne. Wahi zůstává v Ligue 1, stěhuje se z Montpellieru do Lens

20.08.2023, 23:44
Aktuality
Elye Wahi (© rclens.fr)

Lens získalo posilu do ofenzívy. Během utkání druhého kola proti Rennes už se na tribunách s novým dresem prezentoval Elye Wahi, který se stal vůbec nejdražší posilou v historii klubu. O dvacetiletého forvarda byl v uplynulých týdnech zájem v Premier League, hráč se nicméně rozhodl setrvat v Ligue 1. Opustil Montpellier a rozšířil řady úřadujícího vicemistra Francie.

Odchovanec MHSC se vůbec poprvé na profesionální scéně stěhuje do jiného prostředí. U Les Sang et Or ho především zlákala možnost vyzkoušet si Ligu mistrů, kam se jeho nový zaměstnavatel díky loňskému druhému místu ve francouzské nejvyšší soutěži kvalifikoval. O jeho služby hodně stály hlavně dva kluby z Londýna, a to Chelsea a West Ham, sledovat ho údajně měl také bundesligový Frankfurt, u Wahiho však nakonec zvítězila varianta na severu Francie.

V áčkovém výběru La Paillade byl Wahi usazený po dobu tří sezónu, v té čtvrté v pořadí stihl pouze začátek. Především uplynulý ročník mu vyšel po statistické stránce nejvíce, v Ligue 1 vsítil celkem 19 branek. Lens nakonec za rodáka z předměstí Paříže, který podepsal smlouvu na pět let, utratilo 30 miliónů eur, dalších 5 miliónů pak může vyplatit na bonusech. V klubu má být náhradou za Loïse Opendu, jenž se v půlce července stěhoval do Lipska.

Autor: Patrik Sandev / transfermarkt.de, getfootballnewsfrance.com, rclens.fr

Komentáře (21)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat
Salfovic

Abyste se z té PL neposrali. Tenhle článek měl bejt jen ve francouzské sekci.

Reagovat
fenixLFC

to nie je o posrani sa ale o pocte zobrazeni. daj to do Pl tak to aj niekto bude citat. vo francuzskej budu mat tak desatinu zobrazeni?

Reagovat
O.Giroud

Veď je aj v Bundeslige

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Rudnevs

Asi tak, už to vidím, ako sem zrazu niekto nakopíruje niečo z twitteru o Maguireovi alebo tak niekom a bude tu o tom 300 komentárov

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Neutron

tak aj na starom EF v nemeckej sekcii byvalo pod preview kolko komentarov, 100? To je velmi slabe.

Reagovat
O.Giroud

ale že to je v Bundeslige ti nevadí? ale tak teda užite si tu plodnú diskusiu

Reagovat
Rudnevs

Do Bundesligovej sekcie nikto nic nepise, to neni problem

Reagovat
O.Giroud

tak Maguire musel byt prijemne spestrenie

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
miguel bain

Ideální, sympatický Lens neměl útočníka, tak koupil herně sympatického Wahiho. V pořádku.

Reagovat
Godwinson

To je vul. Vymenit Montpellier za pochcany Lens, to uz mohl jit radeji do te Anglie.

Ale Lens nekdo takovy zoufale chybi a Montpellier vypada, ze to ani prilis nepociti.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je mu dvacet let, zbytečně by takhle brzo chodil do nějaké PL. V Lens má okolo sebe lepší tým než v Monrpellier, navíc na to do kolika golových situací se dostává je nesmírně efektivní, nebojím se že by za rok, dva nešel někam výše už mimo Ligue 1.

Reagovat
Godwinson

Lepsi tym kolem sebe prave nema. Ten tym je srovnatelny a nedivil bych se, kdyby letos hrali pod Montpellierem. Je to zvlastni presun.

Reagovat
Kluivert9

Jasně, všichni budou chodit do Anglie...

Reagovat
j_mrazik

30 mio je slušná cenovka na transfer v rámci Francie.

Reagovat
Kucka

To je dokonce raketa jak prase, ještě když v tom ani nijak nefiguruje PSG nebo dříve Lyon.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak zase Wahi ve svém věku a se svým potenciálem se snad nějak nevyplatit ani nemůže. V hlavě působí že to má srovnané, stačí když dá tolik golu co v Montpellier a za rok, dva jde za dvojnásobek.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele