Přehled elitních kanonýrů Evropy (3)

26.02.2008, 09:52
Aktuality
Kanonýři v Evropě se o víkendu činili a k vidění bylo několik hattricků. Díky jednomu se na čelo tabuky střelců Serie A dotáhl Marco Borriello, v Anglii řádil Fernando Torres a Levante sestřelil Samuel Eto'o. Dařilo se i Cristianu Ronaldovi a Luisi Fabianovi, oba mířili do černého dvakrát...

Anglická Premier League - po necelých 27. kolech
Před dvěma týdny se radoval Arsenal a Emmanuel Adebayor, nyní má důvod k radosti Cristiano Ronaldo, který dvěma góly přispěl k výhře Manchesteru United na hřišti Newcastlu. Hned tři branky si na své konto připal Fernando Torres, v pondělní dohrávce jednou skórovalYakubu. Ostrými pálili rovněž Wayne Rooney a Benedict McCarthy.
21 branek - Cristiano Ronaldo (Manchester United)
19 branek - Emmanuel Adebayor (Arsenal)
15 branek - Fernando Torres (Liverpool)
13 branek - Benjani Mwaruwari (Manchester City)
12 branek - Robbie Keane (Tottenham)
11 branek - Roque Santa Cruz (Blackburn), Carlos Tevez (Manchester United)
10 branek - Nicolas Anelka (Chelsea), Dimitar Berbatov (Tottenham), Yakubu (Everton)
9 branek - John Carew (Aston Villa)
8 branek - Steve Gerrard (Liverpool), Dave Kitson (Reading), Benedict McCarthy (Blackburn), Wayne Rooney (Manchester United)
7 branek - Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Marcus Bent (Wigan), Francesc Fabregas (Arsenal)
6 branek - David Bentley (Blackburn), Tim Cahill (Everton), Clinton Dempsey (Fulham), Martin Laursen (Aston Villa), Obafemi Martins (Newcastle), Tomáš Rosický (Arsenal)


Španěská Primera Division - po 25 kolech
Ve Španělsku začíná být stále jasněji, kdo se stane letošním králem střelců. Luis Fabiano dvěma góly přispěl k demolici Zaragozy a má již pětibrankový náskok před Diegem Militem a nově také Josebou Llorentem. Kanonýrem víkendu se stal třígólový Samuel Eto'o a polepšil si také jeho spoluhráč z Barcelony Lionel Messi. Jubilejní desátou branku sezony zaznamenal Diego Forlan.
19 branek - Luis Fabiano (Sevilla)
14 branek - Diego Milito (Zaragoza), Joseba Llorente (Valladolid)
12 branek - Ruud van Nistelrooy (Real Madrid)
11 branek - Daniel Guiza (Mallorca), Nihat (Villarreal), Raul Gonzalez (Real Madrid)
10 branek - Giuseppe Rossi (Villarreal), Raul Tamudo (Espanyol), Sergio Aguero (Atletiko Madrid), Ricardo Oliveira (Zaragoza), Diego Forlan (Atletiko Madrid)
9 branek - Frederic Kanoute (Sevilla), Edu (Betis), Lionel Messi (Barcelona)
8 branek - Robinho (Real Madrid), Samuel Eto'o (Barcelona)
7 branek - David Villa (Valencia), Alvaro Negredo (Almeria), Thierry Henry (Barcelona), Luis Garcia (Espanyol), Ronaldinho (Barcelona)
6 branek - Arango (Mallorca), Dady (Osasuna), F. Llorente (Bilbao), Fernando Morientes (Valencia), Pavone (Betis), Riga (Levante), Wesley Sneijder (Real Madrid), Victor (Valladolid), Florent Sinama-Pongolle (Huelva), Tchite (Santander)


Italská Serie A - po 24 kolech
Rovněž v Itálii byl k vidění jeden hattrick, postaral se o něj Marco Borriello a na čele tabulky se tak dotáhl na nemocného Davida Trezegueta. Dvě penalty proměnil Antonio Di Natale a má tak daleko více důvodů k radosti, než Adrian Mutu, který se na hřišti neobjeví čtyři týdny kvůli zranění kolena.
15 branek - David Trezeguet (Juventus), Marco Borriello (FC Janov)
14 branek - Zlatan Ibrahimovič (Inter), Adrian Mutu (Fiorentina)
11 branek -Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese)
10 branek - Julio Cruz (Inter), Francesco Tavano (Livorno), Francesco Totti (AS Řím)
9 branek - Amauri (Palermo), Claudio Bellucci (Sampdoria), Goran Panděv (Lazio)
8 branek - Cristiano Doni (Atalanta), Kaká (AC Milán), Tommaso Rocchi (Lazio)
7 branek - Nicola Amoruso (Reggina), Alberto Gilardino (AC Milán), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Fabio Quagliarella (Udinese), Marcelo Zalayeta (Neapol), David Suazo (Inter), Nicola Pozzi (Empoli)
6 branek - Antonio Cassano (Sampdoria), Marek Hamšík (Neapol), Antonio Langella (Atalanta), Massimo Maccarone (Siena), Mancini (AS Řím), Alessandro Matri (Cagliari), Fabrizio Miccoli (Palermo), Giampaolo Pazzini (Fiorentina), Alessandro Rosina (FC Turín)


Německá Bundesliga - po 21 kolech
Luca Toni síťHamburku nenapnul, přesto neztratil nic ze svého náskoku na Mladena Petriče, na něhož se ovšem dotáhl Mario Gomez. Deset přesných tref má na svém kontě Ivica Olič, jen o jednu méně pak Mike Hanke. Za Frankfurt se opět trefil Ioannis Amanatidis, který se ale podrobil operaci prstu na ruce a je možné, že se v sestavě Eintrachtu nějakou dobu neobjeví.
13 branek - Luca Toni (Bayern)
11 branek - Mladen Petrič (Dortmund), Mario Gomez (Stuttgart)
10 branek - Diego (Werder), Rafael van der Vaart (Hamburk), Ivica Olič (Hamburk)
9 branek - Marko Pantelič (Hertha), Stanislav Šesták (Bochum), Miroslav Klose (Bayern), Mike Hanke (Hannover)
8 branek - Artur Wichniarek (Bielefeld), Theofanis Gekas (Leverkusen), Kevin Kuranyi (Schalke), Grafite (Wolfsburg), Ioannis Amanatidis (Frankfurt)
7 branek - Hugo Almeida (Werder), Boubacar Sanogo (Werder), Szabolcs Huszti (Hannover), Manasseh Ishiaku (Duisburg), Tamas Hajnal (Karlsruhe)
6 branek - Enrico Kern (Hansa Rostock), Markus Rosenberg (Werder), Stefan Kiessling (Leverkusen), Diego Klimowicz (Dortmund)
5 branek - Tommy Bechmann (Bochum), Dimitar Rangelov (Energie Cottbus), Florian Kringe (Dortmund), Dennis Sorensen (Cottbus), Simon Rolfes (Leverkusen), Franck Ribery (Bayern), Zvjezdan Misimovič (Norimberk), Gerald Asamoah (Schalke), Ashkan Dejagah (Wolfsburg), Edin Džeko (Wolfsburg)


Francouzská Ligue 1 - po necelých 26 kolech
K žádným převratným změnám nedošlo ve Francii, kde stále vede Karim Benzema. Na číslo deset se dostali Daniel Niculae a Gomis, těsně za nimi jsou Steve Savidan a Bakari Kone.
16 branek - Karim Benzema (Lyon)
12 branek - Mamadou Niang (Marseille)
11 branek - David Bellion (Bordeaux), Tulio de Melo (Le Mans)
10 branek - Daniel Niculae (Auxerre), Gomis (Saint Etienne), Johan Elmander (Toulouse)
9 branek - Steve Savidan (Valenciennes), Bakari Kone (Nice), Djibril Cisse (Marseille)
8 branek - Rafik Saifi (Lorient), Fernando Cavenaghi (Bordeaux)
7 branek - Frederic Piquionne (Monaco), Wason Renteria (Štrasburk), Johan Audel (Valenciennes), Jeremy Menez (Monaco), Juninho (Lyon)
6 branek - Mevlut Erding (Sochaux), Hatem Ben Arfa (Lyon), Kim (Nancy), Marama Vahirua (Lorient), Wendel (Bordeaux), Olivier Monterrubio (Lens), Yoan Gouffran (Caen), Amara Diane (PSG)


Skotská Premier League - po necelých 27 kolech
Steven Fletcher jednou rozvlnil síť Invernessu a v pořadí se posunul na druhou příčku. Trefil se i jeho spoluhráč Colin Nish, za Rangers zase skórovali Daniel Cousin a Kris Boyd. Polepšili si i David Clarkson a Chris Porter z Motherwellu, a to díky dohrávce s Invernessem.
18 branek - Scott McDonald (Celtic)
13 branek - Steven Fletcher (Hibernian)
12 branek - Barry Robson (Celtic)
11 branek - David Clarkson (Motherwell), Kris Boyd (Rangers), Andrius Velicka (Hearts), Noel Hunt (Dundee United)
10 branek - Jan Venegoor of Hesselink (Celtic)
9 branek - Chris Porter (Motherwell), Daniel Cousin (Rangers), Colin Nish (Hibernian)
8 branek - Lee Miller (Aberdeen), Ross McCormack (Motherwell), Aiden McGeady (Celtic)
7 branek - Michael Higdon (Falkirk), Pedro Moutinho (Falkirk)
6 branek - Don Cowie (Inverness), Jean-Claude Darcheville (Rangers), Barry Ferguson (Rangers), Marius Niculae (Inverness), Don Cowie (Inverness), Graham Barrett (Falkirk)


Portugalská Bwin liga - po 20 kolech
V Portugalsku padlo o víkendu hodně branek, ovšem z těch elitních kanonýrů se trefil jenom ten nejlepší. Lisandro Lopez dal svou již sedmnáctou branku v sezoně a míří si pro cenu pro nejlepšího střelce.
17 branek - Lisandro Lopez (Porto)
10 branek - Roland Linz (Braga)
8 branek - Joao Paulo (Leiria)
7 branek - Oscar Cardoso (Benfica), Wesley (Ferreira), Ariza Makukula (Benfica)
6 branek - Nuno Gomes (Benfica), Edinho (Setubal), Marcelinho (Naval), Lito (Academica), Marcelao (Boavista)
5 branek - Simon Vukčevič (Sporting), Jorge Ribeiro (Boavista), Lipatin (Nacional), Matheus (Setubal), Ze Pedro (Belenenses), Mrdakovič (Guimaraes), Ghilas (Guimaraes), Liedson (Sporting), Jorge Goncalves (Leixoes), Cristian Rodriguez (Benfika), Weldon (Belenenses)


Česká Gambrinus liga - po 18 kolech
Na čele tabulky střelců Gambrinus ligy se usadili dva hráči mistrovské Sparta - Libora Doška již dohnal Miroslav Slepička. Sedmou trefu v sezoně přidal Jan Rajnoch, jediným šestigólovým je Václav Svěrkoš.
8 branek - Miroslav Slepička (Sparta), Libor Došek (Sparta)
7 branek - Stanislav Vlček (Slavia/Anderlecht), Goče Toleski (Slavia), Martin Fenin (Teplice/Frankfurt), Jan Rajnoch (Mladá Boleslav)
6 branek - Václav Svěrkoš (Ostrava)
5 branek - Aleš Besta (Brno), Tomáš Došek (Brno), Luboš Kalouda (Brno), Jiří Jeslínek (Kladno), Robert Zeher (Ostrava), Martin Fillo (Plzeň/Stavanger), Marek Jarolím (Slavia), Jaroslav Černý (Slavia), Daniel Pudil (Slavia), Karol Kisel (Sparta), Michal Doležal (Teplice), Libor Žůrek (Zlín)
4 branky - Tomas Radzinevičius (Liberec), Ondřej Szabo (Kladno), Jan Nezmar (Liberec), Petr Papoušek (Liberec), Tomáš Pilař (Most), David Bystroň (Ostrava), Lukáš Magera (Ostrava), Ivo Zbožínek (Zlín), Petr Švancara (Žižkov)
3 branky - Milan Pacanda (Zlín), Marek Střeštík (Brno), Jan Trousil (Brno), Václav Mrkvička (České Budějovice), Jan Svátek (Jablonec), Jan Blažek (Slavia), Radim Holub (Mladá Boleslav), Jan Kysela (Mladá Boleslav), Lukáš Hartig (Olomouc), Martin Psohlavec (Plzeň), Adam Varadi (Plzeň), Ladislav Volešák (Slavia), Petr Smíšek (Teplice), Pavel Verbíř (Teplice), Radek Bukač (Žižkov), Richard Kalod (Žižkov), Ondřej Kušnír (Žižkov), Luděk Stracený (Žižkov)

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chyby mi tady huntelaar

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem se divil, ten tu kopačku vyhraje. vždyť má téměř co zápas to gol:)

Reagovat
fantomas

ale malej koeficient

Reagovat
Devil

jj presne !

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že sem dali tu posranou gambrinus ligu na tu se nikdy nezapomene, a co slováci sakra tam sou taky kanonýři nebo ne ???

Reagovat
fantomas

GL je tady pochopitelně pro srovnání a protože sme krajani ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ts to asi nepochopil, já to myslel tak že zapomněli na daleko prestižnější a známější ligu ve světě jenž holandská bezpochyby je. A navíc když se podíváš tak je to celkem k smíchu ty čísla v GL. Tím ale nechcu říct že ji sem neměli dávat, ale proč sem teda nedali ruskou, ukrajinskou a další ligy který sou taky kvalitnější než GL.

Reagovat
fantomas

to by taky mohli rozložit do více pokračování že ano? nebo by to pak bylo tolik odstavců ...

Reagovat
Kily

ruská liga tady není možná proto, že se ještě nezačala hrát

jinak co se nizozemské ligy týče, tak v tomto případě je hodně těžké najít důvěryhodný zdroj, všude se uvádějí jiná čísla a pokud jsou správná, tak je tam pouze pět hráčů. Pokud se podaří najít důvěryhodný a pravidelně aktualizovaný zdroj, tak zde za týden Nizozemsko opět bude

Reagovat
dadoprso

Ronaldo má pěkně zaděláno na Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra. Doufám ale že to vyhraje L. Fabiano nebo Adebayor.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabiano je minimálně v roli aspiranta, tan rozdíl je mionimální a zdá se, že Sevilla teprve teď začala hrát výtečný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

anelka uz nekope za bolton...

a rek bych ze na konci se bude rozhodovat mezi ronaldem fabianem a slepickou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Robben = 36.55 million. Van Nistelrooy = 18 million. Madrid players dumbfounded = priceless. There are some things money can't buy. For everything else, there's MasterCard.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mě hodně pobavilo.

Reagovat
Staenly10

. Robben byl drassi nez Van Nisterlooy ?

Reagovat
smazaný uživatel

luis fabiano určitě vyhraje zlatou kopačku pro krále střelců

Reagovat
Staenly10

Ne. Torres. Vid Juniore16 ?

Reagovat
smazaný uživatel

no ten by se mi tam ale taky nejvíc líbil, škoda, ronalda už asi nedá :(

Reagovat
smazaný uživatel

já vám mužu říct kdo to určitě nevyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Antilopa....

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo a Adebayor su najlepsi strelci zatial

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, spravne, mas jednicku s kasparkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne bych nezatracoval Mcdonalda ze Celtiku

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by tday někdo napsat ty koeficienty, aspon přibližně.

Reagovat
smazaný uživatel

2 pak 1,5 a 1

Reagovat
dadoprso

Česká liga by měla mít koeficient 3. Jak jinak si vysvětlit, že tu máme "kanonýry" s 8mi góly než že je naše liga neskutečně kvalitní.

Reagovat
smazaný uživatel

mno koukám že Cristiano si hodně dobře vyšlápl směrem ke zlaté meruně teď ještě aby to potvrdil i v Champions League

Reagovat
fantomas

zlatá meruan je daleko

Reagovat
smazaný uživatel

a né meruna?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ta bud on nebo toni

Reagovat
smazaný uživatel

fucking Cristiano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele