Přehled elitních kanonýrů Evropy (1)

12.02.2008, 12:16
Aktuality
EuroFotbal.cz vám po dlouhé době opět přináší přehled elitních kanonýrů těch nejlepších evropských soutěží. Zajímavý souboj mezi sebou svádějí Cristiano Ronaldo a Emmanuel Adebayor, kteří si v Anglii vystříleli již velký náskok. Vyrovnané je to i ve Španělsku, Itálii a Německu, naopak jasné lídry mají ve Skotsku, Francii, Portugalsku a Nizozemsku, kde kraluje Klaas-Jan Huntelaar...




Anglická Premier League - po 26 kolech
Povedené kolo za sebou má Arsenal. Kanonýři na čele tabulky odskočili Manchesteru United, Emmanuel Adebayor se zase dotáhl na Cristiana Ronalda. Svou premiérovou trefu za Manchester City si připsal Benjani Mwaruwari, úspěšná byla i úderná dvojka z White Hart Lane Robbie Keane, Dimitar Berbatov. Hvězdou víkendu se pak stal autor hattricku do sítě Newcastlu John Carew.
19 branek - Cristiano Ronaldo (Manchester United), Emmanuel Adebayor (Arsenal).
13 branek - Benjani Mwaruwari (Manchester City)
12 branek - Robbie Keane (Tottenham), Fernando Torres (Liverpool)
11 branek - Roque Santa Cruz (Blackburn), Carlos Tevez (Manchester United)
10 branek - Nicolas Anelka (Chelsea), Dimitar Berbatov (Tottenham)
9 branek - John Carew (Aston Villa), Yakubu (Everton)
8 branek - Steve Gerrard (Liverpool), Dave Kitson (Reading)
7 branek - Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Marcus Bent (Wigan), Francesc Fabregas (Arsenal)
6 branek - Tim Cahill (Everton), Clinton Dempsey (Fulham), Martin Laursen (Aston Villa), Obafemi Martins (Newcastle), Benedict McCarthy (Blackburn), Wayne Rooney (Manchester United), Tomáš Rosický (Arsenal)


Španěská Primera Division - po 23 kolech
Luis Fabiano nenapnul síť Barcelony, Diego Milito se neprosadil v Pamploně, Joseba Llorente jenom přihlížel debaklu od Realu Madrid a Ruud van Nistelrooy kvůli zranění nepřispěl ke kanonádě proti Valladolidu. Toho všeho využil Raul Gonzalez a díky dvěma trefám se dostal již na číslo jedenáct. Dvakrát se trefili i valencijský David Villa a Diego Forlan z Atletika Madrid. Na něco podobného může zapomenout Raul Tamudo, jemuž stopku vystavila zlomená ruka.
16 branek - Luis Fabiano (Sevilla)
14 branek - Diego Milito (Zaragoza)
12 branek - Joseba Llorente (Valladolid), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid)
11 branek - Daniel Guiza (Mallorca), Nihat (Villarreal), Raul Gonzalez (Real Madrid)
10 branek - Giuseppe Rossi (Villarreal), Raul Tamudo (Espanyol)
9 branek - Diego Forlan (Atletiko Madrid), Sergio Aguero (Atletiko Madrid), Ricardo Oliveira (Zaragoza)
8 branek - Frederic Kanoute (Sevilla), Lionel Messi (Barcelona), Robinho (Real Madrid)
7 branek - Edu (Betis), David Villa (Valencia)
6 branek - Alvaro Negredo (Almeria), Arango (Mallorca), Thierry Henry (Barcelona), Dady (Osasuna), Luis Garcia (Espanyol), Fernando Morientes (Valencia), Pavone (Betis), Ronaldinho (Barcelona), Wesley Sneijder (Real Madrid), Victor (Valladolid)


Italská Serie A - po necelých 22 kolech
V Itálii o víkendu elitní kanonýři stávkovali a z těch nejlepších si na své konto jeden zásah připsal pouze Francesco Tavano. Vedoucí střelce nějakou dobu nebude stíhat v Turíně vyloučený Amauri, Kaká zase tuto možnost odepírá poraněné koleno. Na čele se to hemží fotbalisty se zkušenostmi z Juventusu. David Trezeguet dokazuje, že gólový apetit mu nesebralo ani roční působení v Serii B. Francouzskému kanonýrovi pak na záda dýchají jeho nedávní spoluhráči Zlatan Ibrahimovič a Adrian Mutu.
15 branek - David Trezeguet (Juventus)
14 branek - Zlatan Ibrahimovič (Inter)
13 branek - Adrian Mutu (Fiorentina)
12 branek - Marco Borriello (FC Janov)
10 branek - Julio Cruz (Inter), Francesco Tavano (Livorno), Francesco Totti (AS Řím)
9 branek - Amauri (Palermo), Claudio Bellucci (Sampdoria), Alessandro Del Piero (Juventus)
8 branek - Cristiano Doni (Atalanta), Kaká (AC Milán), Goran Panděv (Lazio)
7 branek - Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (AC Milán), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Fabio Quagliarella (Udinese), Marcelo Zalayeta (Neapol)
6 branek - Nicola Amoruso (Reggina), Marek Hamšík (Neapol), Antonio Langella (Atalanta), Massimo Maccarone (Siena), Mancini (AS Řím), Fabrizio Miccoli (Palermo), Giampaolo Pazzini (Fiorentina), Tommaso Rocchi (Lazio), Alessandro Rosina (FC Turín)


Německá Bundesliga - po 19 kolech
V Německu o víkendu ani jeden z osmnácti klubů nedokázal udržet čisté konto a logicky tak došlo k posunům v tabulce střelců. Na vedoucího Luku Toniho se dotáhli Diego a Rafael van der Vaart, jimž na záda stále dýchají Stanislav Šesták, Mladen Petrič, Miroslav Klose a čerstvě také kat Stuttgartu Marko Pantelič. Osmý zásah sezony si na své konto připsali němečtí reprezentanti Kevin Kuranyi a Mario Gomez, již v příštím týdnu se pak v přehledu může objevit frankfurtský Martin Fenin.
10 branek - Diego (Werder), Rafael van der Vaart (Hamburk), Luca Toni (Bayern)
9 branek - Marko Pantelič (Hertha), Stanislav Šesták (Bochum), Mladen Petrič (Dortmund), Miroslav Klose (Bayern)
8 branek - Artur Wichniarek (Bielefeld), Ivica Olič (Hamburk), Mike Hanke (Hannover), Theofanis Gekas (Leverkusen), Kevin Kuranyi (Schalke), Mario Gomez (Stuttgart)
7 branek - Hugo Almeida (Werder), Boubacar Sanogo (Werder), Ioannis Amanatidis (Frankfurt), Szabolcs Huszti (Hannover)
6 branek - Tamas Hajnal (Karlsruhe), Enrico Kern (Hansa Rostock), Grafite (Wolfsburg)
5 branek - Tommy Bechmann (Bochum), Markus Rosenberg (Werder), Dimitar Rangelov (Energie Cottbus), Diego Klimowicz (Dortmund), Florian Kringe (Dortmund)


Francouzská Ligue 1 - po necelých 24 kolech
Karim Benzema v utkání se Sochaux přidal svou šestnáctou trefu sezony a pojistil si své vedení. Prosadilo se i obávané duo z Marseille, Mamadou Niang se dělí o druhou příčku, Djibril Cisse je jediným devítigólovým kanonýrem. Do přehledu se vešel i rozjíždějící se Fernando Cavenaghi, který dvěma góly přispěl k výhře Bordeaux nad Métami.
16 branek - Karim Benzema (Lyon)
11 branek - Mamadou Niang (Marseille), David Bellion (Bordeaux)
10 branek - Johan Elmander (Toulouse), Tulio de Melo (Le Mans)
9 branek - Djibril Cisse (Marseille)
8 branek - Daniel Niculae (Auxerre), Steve Savidan (Valenciennes), Bakari Kone (Nice), Rafik Saifi (Lorient)
7 branek - Frederic Piquionne (Monaco), Wason Renteria (Štrasburk), Gomis (Saint Etienne), Johan Audel (Valenciennes), Jeremy Menez (Monaco), Juninho (Lyon)
6 branek - Hatem Ben Arfa (Lyon), Kim (Nancy), Marama Vahirua (Lorient), Wendel (Bordeaux), Olivier Monterrubio (Lens), Fernando Cavenaghi (Bordeaux)


Skotská Premier League - po necelých 25 kolech
Tabulce skotské nejvyšší soutěže kralují Rangers, slabou náplastí pro Celtic pak může být jenom pořadí střelců. V něm jasně vede Scott McDonald, že nímž je zimní posila glasgowského klubu Barry Robson. Hearts letos drží nad vodou především Andrius Velicka, Dundee United zase do pohárové Evropy táhne Noel Hunt.
17 branek - Scott McDonald (Celtic)
12 branek - Barry Robson (Celtic)
11 branek - Andrius Velicka (Hearts), Noel Hunt (Dundee United)
9 branek - David Clarkson (Motherwell), Kris Boyd (Rangers), Jan Venegoor of Hesselink (Celtic)
8 branek - Lee Miller (Aberdeen), Aiden McGeady (Celtic), Daniel Cousin (Rangers), Steven Fletcher (Hibernian)
7 branek - Colin Nish (Kilmarnock), Michael Higdon (Falkirk), Chris Porter (Motherwell), Pedro Moutinho (Falkirk)
6 branek - Jean-Claude Darcheville (Rangers), Barry Ferguson (Rangers), Marius Niculae (Inverness), Don Cowie (Inverness), Ross McCormack (Motherwell), Graham Barrett (Falkirk)


Nizozemská Eredivisie - po 24 kolech
Nizozemsko má opět kandidáta na zisk Zlaté kopačky pro nejlepšího kanonýra Evropy. Loni se o tuto cenu dlouho pral Afonso Alves, letos k ní má nakročeno Klaas-Jan Huntelaar. O svých střeleckých kvalitách opět přesvědčuje Blaise N'Kufo, na čele se pohybuje i Roy Makaay. Z našeho přehledu zjistíte i důvod letošního úspěšného tažení Heerenveenu, který má hned čtyři zástupce. Jeden z nich ovšem na jaře již žádnou branku nepřidá - Afonso Alves totiž v zimě odešel do Middlesbrough.
23 branek - Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
18 branek - Blaise N'Kufo (Twente)
14 branek - Robin Nelisse (Utrecht)
13 branek - Roy Makaay (Feyenoord), Michael Bradley (Heerenveen)
12 branek - Danny Koevermans (PSV Eindhoven)
11 branek - Marcus Berg (Groningen), Luis Suarez (Ajax), Geert den Ouden (Excelsior), Afonso Alves (Heerenveen/Middlesbrough)
9 branek - Miralem Sulejmani (Heerenveen), Gerald Sibon (Heerenveen), Kenneth Perez (Ajax)
8 branek - Jhonny van Beukering (Nijmegen), Roland Lamah (Roda), Danko Lazovič (PSV Eindhoven), Rydell Poepon (Tilburg), Santi Kolk (Arnhem), Donny de Groot (De Graafschap)


Portugalská Bwin liga - po 18 kolech
V Portugalsku se o víkendu hrál pohár a na čele tabulky střelců tak k žádným změnám dojít nemohlo. I nadále suverénně vede Lisandro Lopez, na něhož se s pětibrankovým mankem dívá Roland Linz. V Portugalsku letos příliš branek nepadá a tak není divu, že průměr půl branky na zápas mají pouze vedoucí dva kanonýři.
14 branek - Lisandro Lopez (Porto)
9 branek - Roland Linz (Braga)
8 branek - Joao Paulo (Leiria)
7 branek - Oscar Cardoso (Benfica), Ariza Makukula (Benfica)
6 branek - Nuno Gomes (Benfica), Wesley (Ferreira), Edinho (Setubal), Marcelinho (Naval)
5 branek - Simon Vukčevič (Sporting), Jorge Ribeiro (Boavista), Lito (Academica), Lipatin (Nacional), Matheus (Setubal), Ze Pedro (Belenenses), Mrdakovič (Guimaraes), Ghilas (Guimaraes), Marcelao (Boavista)


Česká Gambrinus liga - po 16 kolech
Česká nejvyšší soutěž v posledních letech postrádá obávaného kanonýra a nejinak tomu je i letos. Gambrinus liga se opět rozeběhne již o víkendu a střelecké potenci pravděpodobně neprospěje odchod některých hvězd. Martin Fenin již střílí branky v dresu Frankfurtu, Stanislav Vlček se rozhodl zkusit štěstí v Anderlechtu a Martin Fillo bude hrát za Viking Stavanger. K dalším změnám došlo v rámci tuzemské scény. Vytáhla se především Slavia, kam zamířili Goče Toleski, Marek Jarolím, Jan Blažek a Jaroslav Černý.
8 branek - Libor Došek (Sparta)
7 branek - Stanislav Vlček (Slavia/Anderlecht), Goče Toleski (Slavia), Martin Fenin (Teplice/Frankfurt)
5 branek - Tomáš Došek (Brno), Luboš Kalouda (Brno), Jiří Jeslínek (Kladno), Jan Rajnoch (Mladá Boleslav), Robert Zeher (Ostrava), Martin Fillo (Plzeň/Stavanger), Marek Jarolím (Slavia), Karol Kisel (Sparta), Miroslav Slepička (Sparta), Michal Doležal (Teplice), Libor Žůrek (Zlín)
4 branky - Aleš Besta (Brno), Jaroslav Černý (Slavia), Tomas Radzinevičius (Liberec), Ondřej Szabo (Kladno), Jan Nezmar (Liberec), Tomáš Pilař (Most), Lukáš Magera (Ostrava), Václav Svěrkoš (Ostrava), Daniel Pudil (Slavia), Ivo Zbožínek (Zlín)
3 branky - Milan Pacanda (Zlín), Jan Trousil (Brno), Václav Mrkvička (České Budějovice), Jan Svátek (Jablonec), Jan Blažek (Slavia), Radim Holub (Mladá Boleslav), Jan Kysela (Mladá Boleslav), Lukáš Hartig (Olomouc), David Bystroň (Ostrava), Martin Psohlavec (Plzeň), Ladislav Volešák (Slavia), Petr Smíšek (Teplice), Pavel Verbíř (Teplice), Richard Kalod (Žižkov), Ondřej Kušnír (Žižkov), Luděk Stracený (Žižkov), Petr Švancara (Žižkov)

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Totti by těch golů měl daleko víc ale dlouho nehrál kvůli zraněn. Ještě dotáhne Trezegeuta.

Reagovat
Devil

Neni sam kdo nehral vsechny utkani ! V Ceske lize nejlepsi strelci !

Reagovat
smazaný uživatel

To se tam asi ta Gambrinus liga objevila nějakým nedopatřením...

Reagovat
Kily

jsme v Čechách, tuzemská soutěž by se tam asi měla objevit, i když se mi to moc nelíbilo ale zkusim vymyslet nějakej dodatek k názvu

Reagovat
smazaný uživatel

Něco ve smyslu, "jak by to nemělo vypadat" , nebo tak nějak...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
Kily

nebo udělat dva díly a do druhého dát česko, slovensko, polsko, ukrajinu, ázerbájdžán, san marino a arménii?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepodceňuj ukrajinskou ligu, jde nahoru !

Reagovat
M11

nechat to tak... ceska liga je tam jen tak pro srovnani

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by nebylo od věci udělat ty díly tři...

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale i lepší liga je v mongolsku než u nás

Reagovat
smazaný uživatel

To asi jo, ale není evropská. Ne, vážně, nechal bych to tak, to, že GL byla poslední je dostatečně vypovídající, a přece jen jsme v Česku. Ty popisy u jednotlivých lig byly trochu strohé, ale při počtu zpracovaných lig to asi jinak nešlo. Ovšem informační kvalita - hmmm - To jó, to jó, to my můžem, to jó.

Reagovat
smazaný uživatel

MAZEC ČLÁNEK

Reagovat
Devil

Jsem zvedav ktery velkoklub po sezone ziska Huntelaara !

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že manutd

Reagovat
Devil

To by nebylo spatne , MU by utocnika potrebovali ! I kdyz Huntelaar nepatri zrovna mezi me oblibence !

Reagovat
smazaný uživatel

lepší by byl asi benzema

Reagovat
Devil

Tezko rict , ale asi jo !

Reagovat
fantomas

na co by byl manu další utočnik? Saha, Rooney, Tevez ...

Reagovat
Devil

Podivej na posledni zapas se City a pochopis ! United to honili kolem vapna zleva do prava a zpet a vic nic ! Malo kdy jsou fit vsichni 3 a kdyz Rooney nebo Tevez nemuzou nastoupit tak je to spatny ! Takovej velkoklub jakym je Man . Utd . potrebuje jeste jednoho utocnika !

Reagovat
PJ

Saha, Rooney, Tevez a tečka. Jeden vecne zranenej, druhej fasuje karty jednu za druhou, a Tevez to sam neobeha. Jeste jeden je potreba...

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc to vypadá, že Saha v létě odejde....

Reagovat
fantomas

nj ale kdyby nekdo přišel stejně by se posadil na lavku a tam by takovej huntelaar jen vadl a vadl

Reagovat
smazaný uživatel

saha jde pryč,a když to ti zaloznici honěj kolem vápna,tak potřebujeme nějakýho zabijáka do vápna,nákyho vysokýho,hlavickara mladyho..a to Huntelaar pasuje,sem s ním

Reagovat
smazaný uživatel

ManUtd má dobrý útočníky

Reagovat
smazaný uživatel

no ten by sa hodil ku nam do Liverpoolu,tam by zapadol namiesto Kuyta .potrebujeme dvojicku k Torresovi.a este jedneho kreativneho zaloznika

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To Cesko tam zabija . Ale aspon sa clovek pobavi.

Reagovat
smazaný uživatel

Martin Fenin bude nejlepšim kanonýrem německé ligy

Reagovat
jtbs

Toto ocenenie caka na Sestaka!!!

Reagovat
fantomas

Adebayor si de pro zlatou kopačku

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by tady mohlo být po každým víkendu .

Jinak mi připadá, že Messi snad 3 měsíce nedal gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 2,5 a ze hry víc než 4.

Reagovat
Kily

neblázni, to bych byl sedřenej jak vomítka, tak jednou za měsíc a půl vám bude muset stačit

Reagovat
M11

skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Však to nemusíš komentovat. Zdroje máš, tak to jenom okopčíš .

Reagovat
Kily

neboj, bude to každý úterý

Reagovat
Kily

někdy i o den dřív, když se v pondělí večer nebude nic dohrávat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, to by bylo fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, když přes měsíc marodil....

Reagovat
smazaný uživatel

na sestaka som hrdy ,cisse hrava v zakldade ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraval, ale v novom roku ho zase zacal stavat a dari sa mu.

Reagovat
smazaný uživatel

to preto lebo niang mo na majstrovstvach

Reagovat
smazaný uživatel

bol, marseille hravala na jedneho utocnika ked sa vrati niang bude hravat na dvoch asi nie ?

Reagovat
jtbs

jj, vidiet ze je zo Ziliny

Reagovat
smazaný uživatel

Nitra ma dobru pracu s mladezou

Reagovat
smazaný uživatel

ty si mimo

Reagovat
smazaný uživatel

pokial viem je z Presova ,Zilina sa na nom len nabalila

Reagovat
smazaný uživatel

ja na neho budem hrdy az ked bude strielat goly za reprezentaciu ,zatial ich moc nedal a hrava skoro stale

Reagovat
Radin

Kolik že tam je hráčů Realu a kolik té super útočné,před sezonou vynášené Barcelony? :Prej tým snů,to jsou no,ale těch zlých

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelonskych je tam jenom o jednoho min, spis jde o to, na jakych prickach

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to nebude tím, že Ronaldinho je z formy a byl i zraněnej, Eto´o byl zraněnej a teď byl ACN, Messi byl taktéž měsíc mimo a Henry je zraněnej průběžně.

Naopak u Realu Ruud, Raul i Robinho hrajou pořád.

Reagovat
Staenly10

Ty goly jsou spatne. Nedavno jsem tu cet ze C. Ronaldo uz ma 27 golu a Cesc Fabregas ma 11. Rosicky 7. A Anelka uz neni v Boltonu. budto tu maj chyby ted nebo je melyy predtim.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle sou ale goly z ligy ty pako

Reagovat
-PeCa_08-

to jsou nejspíš góly celkově ve všech soutěžích, za tuto sezónu...

Reagovat
-PeCa_08-

reakce na Staenlyho10...

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka dal gólů 11,10 za Bolton a 1 za Chelsea!

Reagovat
Kily

podle statistik na oficiálních stránkách ligy jich má deset

Reagovat
Staenly10

Tak pardon. Aby ste se nezblaznily. Kdyz pan Peca 08 je takovej znalec.

Reagovat
-PeCa_08-

jen jsem ti napsal jak to je..

Reagovat
Staenly10

OK. Peca 08. Nebudem se prece hadat...

Reagovat
smazaný uživatel

Edu Pavone

A pak že nemáme (pořádný) útočníky...

Reagovat
-Kopy-

Já psal, že jo a psal sem dokonce čtyři.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to už jsi zas trochu přeháněl...

Reagovat
Staenly10

C. Ronaldo hraje v zaloze nebo na zatazenym utocnikovi? Nevi nekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Kridelni utocnik, ale v podstate se pohybuje kde chce, taky to s tema souperema tak vzdycky dopadne...

Reagovat
Staenly10

Ten Huntelaar je blazen. 23 golu z 24 zapasu. Potreboval by nejakou lepsi ligu. Treba Anglii. To by se ten pocet asi o neco snizil...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pořád by střílel dost branek, to je vyloženě golový útočník, umí si udělat prostor ve vápně, má správný výběr místa, výborný ve vzduchu. Neztratil by se.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruud mel v PSV jeste lepsi statistiky, mam dojem ze v jedne sezene byl pocet golu vyssi nez pocet zapasu. Pak uz to s nim slo z kopce, nejakych 60 v LM pres 100 v anglicke lize, skoda mluvit..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele