Potvrzeno: Stöger už není trenérem Kölnu

03.12.2017, 13:24
Aktuality
Köln ve včerejším ligovém utkání remizoval se Schalke, nevyhrál tak ani čtrnácté ligové utkání po sobě, načež přijde očekávaný impuls. Vedení se s koučem Peterem Stögerem dohodlo na ukončení spolupráce...

Jednapadesátiletý kormidelník přišel do mužstva z Dolního Porýní před více než čtyřmi lety a okamžitě dokázal Köln posunout do nejvyššího patra německého fotbalu.

Tam se "Kozli" dokázali zabydlet a dokonce se postupně zlepšovali, když pověstného vrcholu dosáhli pátým místem na konci uplynulé sezóny, díky čemuž také postoupili do EL.

Letos se však 1. FCK vůbec nedaří, když po čtrnácti zápasech má na svém kontě pouhé tři body a sídlí tak na samém dnu tabulky, přičemž na sedmnácté Brémy ztrácí osm bodů.

To podle očekávání stálo pozici kouče Petera Stögera, jenž se s vedením klubu dohodl na vzájemném ukončení spolupráce. "Už před zápasem na Schalke bylo jasné, že to bude naše poslední utkání, přesto jsme do toho dali všechno," řekl Stöger, jehož pozici pro zbatek podzimní části zaujal kouč nejstaršího dorosteneckého mužstva Stefan Ruthenbeck.

Dočasný stratég má na zlepšení tři ligové zápasy, navíc ho čeká osmifinále DFB-Pokalu a zejména potom boj o postup ze skupiny Evropské ligy, kde je zatím Köln na druhé příčce.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (24)

Přidat komentář
Dufan

Odchod Modesteho jim zlomil vaz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Ukažte mi větší trpělivost, než v Kolíně, kde jsou půl roku v lize bez výhry a celkem se 3 bodama.

Reagovat
Seydou Doumbia

Řekl bych Benevento, ale tam určitě ten trenér už není co.

Reagovat
Kucka

Benevento dnes první bod proti AC, přivolal jsi to

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak tam se to dalo čekat když byli favoritem.

Reagovat
andycek1

A k tomu vyrovnával brankár v 95 min

Reagovat
smazaný uživatel

To teda, stejně ale ten obrovský propad oproti minulý sezóně mi nepřijde normální. Přeci to nemůže být jen Modestem?

Reagovat
stas87

Tri body su hanba, o tom ziadna. Ale je treba napisat, ze proti nim boli minimalne tri az styri rozhodnutia rozhodcov a aj kvoli tomu maju tak malo bodov. A druha vec su zranenia hracov...jeden cas mali az jedenast hracov zranenych, do toho hraju EL a posty rozhodne nemaju zdvojene. Herne to z ich strany nebolo zasa tak tragicke, ale ked da tim za 14 zapasov len sest golov...tak nemoze cakat body. A 27 inkasovanych golov je fakt vela, takze ani nemali sancu na to, umlatit vyhru na 1-0, kedze minimalne raz inkasovali 12x. Logicky krok tak je jeho odvolanie, pretoze je lahsie vyhodit trenera ako hracov. Podla mna bez roboty dlho nebude, ta stvorrocna praca za nim je a on nebude mat problem s ponukami.

Nenahradili Modesteho a to je z velkej casti to, preco nedavaju golov. Modeste mal vsetko, co ma uspesny utocnik mat. ked nedokazali supera kombinacne otvorit, tak to na neho jednoducho nakopli a on tu loptu udrzal, pripadne pockal na nabeh hracov z druhej vlny, ktori sa dostali do zakoncenia alebo odcentrovali. Zöller je dobry hrac, ale ako jednotka do utoku to nie je. On potrebuje mat podporu spoluhraca ci spoluhracov, sam to nevytrhne. A Osako je snazivy, ale casto voi zle riesenia a on nema nic navyse. Ak by som chcel byt kruty, tak je to z mojho pohladu len snazivy a pracovity priemerak. A ked sa to da vsetko dokopy, tak z toho vznikne sest golov za strnast zapasov. My tych golov mame len o tri viac, ale o jedenast golov sme dostali menej a to je rozdiel medzi nami a kozlami. Dokazeme aspon zremizovat, zatial co oni prehravaju o gol. Ved z tych jedenastich zapasov oni polku prehrali o gol a nebrali tak ziadny bod. Uz to teda asi muselo prist, ja sam som Stögerovi veril ale to som veril aj Nourimu. Obaja su teraz bez roboty a u oboch si stale myslim, ze mohli dostat este cas. U Nouriho o tom nepochybujem, pretoze pod Kohfeldtom to podla mna nebude vyrazne lepsie, respektive ja tam nevidim ziadny posun. Vlastne jeden ano- na lavicke je Sane a to nam pomaha.

Reagovat
db18

Ale nějak jsem nepochopil, že Mere vůbec nedostal šanci...

Reagovat
smazaný uživatel

Odvedl tam ale kus práce

Reagovat
cologneFC

Obrovská chyba je jeho prepustenie

Reagovat
Rudnevs

Myslíš že by ste tú záchranu dali aj bez zmeny trénera, alebo by si chcel zachovať koncepciu a podržať Stögera aj po páde, tak ako to urobil napríklad Freiburg s Finkem alebo so Streichom?

Reagovat
cologneFC

Išiel by som s ním aj do 2. ligy

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa je celá táto situácia dosť nešťastná, Stöger toho urobil v minulých rokoch pre Köln fakt veľa, fanúšikovia aj hráči ho majú veľmi radi, odchádza prakticky ako hrdina, ale pokiaľ sa chcú zachrániť, tak to imho mali aspoň skúsiť skôr než by bolo neskoro - to sa nevyplatilo trebárs Lauternu, keď tam v tej zostupovej sezóne držali Kurza (ktorý s nimi postúpil) a Balakov potom prišiel už príliš neskoro.

Ohľadom toho “Freiburgského modelu” že by radšej zachovali koncepciu aj za cenu pádu do 2. BL - Köln neni Freiburg, Freiburg funguje na inej obchodnej báze ako Köln, kedysi na Freiburg chodilo 3000 fanúšikov aj to boli študenti s pivnými prepravkami. Je to malý rodinný klub. Köln je z veľkého mesta, má veľký štadión, oveľa viac fanúšikov (Freiburg - 14.000 členov klubu, FC - 100.981 členov klubu). Vravel to aj Volker Finke, ktorý v minulosti pôsobil v oboch kluboch. Okrem iného na tom Freiburg v žiadnej sezóne nebol po 14. kole tak zúfalo ako je na tom Köln teraz.

Ja nevravím že je to dobré rozhodnutie. Všeobecne sa to teraz nedá povedať, pretože nevieme či by Stöger Köln zachránil a či ich zachráni nový tréner, ale krok vedenia dokážem pochopiť. Stöger nemôže za momentálnu situáciu, na vine je nepodarené prestupové obdobie a zranenia hráčov, ale zmena môže psychike tímu pomôcť.

Reagovat
cologneFC

Vieš, Kolín je veľmi špecifický klub. Ano, máme obrovskú podporu v rámci celého Nemecka, ale nejdeme za úspechom za každú cenu. Ľudia vidia, že Stöger odviedol kus roboty, že jeho práca má hlavu aj pätu. Teraz na jeseň sa zišlo neuveriteľné množstvo náhod a výsledok je umiestnenie aké je. Nedošlo ale k hernej kríze, hráči stáli pevne za trénerom a rovnako aj fanúšikovia. My nechceme aby sa znova u nás iba striedali tréneri a hrali za nás hráči bez vzťahu ku klubu. Konečne tu bol tréner, ktorý dal luďom nádej a aj ukázal cestu. Identifikoval sa s klubom, odmietal ponuky aj z lepších klubov, dokonca aj od reprezentácie svojej vlasti. Pretože sme nastúpili na cestu, ktorá mala byť dlhodobá. Možno by sme počas nej padli aj do druhej ligy, ale trend bol jasne nastavený. Stöger zapracoval do mužstva neuveriteľné množstvo mladých hráčov (Heintz, Sörensen, Özcan, Klünter, Horn, Handwerker, Bittencourt,atď.) a dokázal s nimi úžasne pracovať. Predsa nie je možné hodiť rozbehnutú prácu takto za hlavu. Na každej ceste sú úspechy aj pády. My nechceme byť Bayern a mať nasilu fanúšikov úspechu a keď sme po 5.kole na druhom mieste tak vyhadzovať trénera. Momentálne je v Kolíne medzi ľuďmi obrovská nespokojnosť a toto vedenie veľmi ťažko vysvetlí.Je neuveriteľné ako ľudia stoja za trénerom aj ťažkých časoch. Je málo klubov v Nemecku, a aj na svete, kde sú ľudia s klubom takto spätí. Na sociálnych sieťach je doslova búrka nevôle a som zvedavý ako to skončí. Objavujú sa úvahy o mimoriadnom členskom zhromaždení, kde by chceli konfrontovať vedenie. Na jednej strane vedenie chápem, že chceli dať mužstvu nejaký impulz, ale na druhej strane toto rozhodnutie je úplne antisystémové a vracia nás 5 rokov dozadu.

Reagovat
Rudnevs

Tak predsa len Köln je na tom teraz už inak ako vtedy. Vtedy to bol Chaos-Klub so všetkým čo k tomu patrí - Michael Meier tam odviedol mnoho nepodarených prestupov a narobil tam dlhy (podobne ako v BVB), tréneri sa točili, Podolski si kritizoval koho chcel bez potrestania... Teraz ten klub na tom nie je tak biedne, situácia je stabilná, dlhy sa splácajú, tá koncepcia by sa tam dala viesť naďalej, akurát to chce opäť vybrať správneho trénera a manažéra. Stögera je mi ľúto, úplne s tebou súhlasím, odviedol tam parádnu prácu a navyše to bol i sympaťák a osobnosť, určite na pracovné ponuky nebude čakať dlho.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská škoda tohoto PÁNA trenéra klobouk dolů co udělal za posun s průměrným týmem. Myslím že za poslední dobu jeden z nejlepších trenérů který tam byl!!!! Obrovská chyba je že nenahradili Modesta. Průměrný a drahý Cordoba byla špatná volba a o záloze se nemá cenu bavit.Ani nevím kdy dal střední záložník Lehman gól tento hráč už tam nemá co dělat!!! Ozcan je mladý ten taky góly nedává. Slabých hráčů je tam víc kterých by se měli zbavit Olkowski,Rausch,Jojič,Lehman Hoger tady je obrovská slabina!!!!! Vím že mají obrovskou marodku to je velká smůla ale stím nikdo nic neudělá to může potkat. Chtěl bych poděkovat trenérovi za vše co udělal pro Kolín myslím že to bylo špatné rozhodnutí vedení.S tímto mužstvem by nic neudělal ani kouzelník Vrba!!!!! Chápu že něco udělat museli ale tak dobrý trenér se bude nahrazovat hodně těžce!!!!!!!

Reagovat
ondrasch77

To to mohli prosrat rovnou a ne plichtit, měl jsem 1 na Schalke a zesralo mi to celý tiket....

Reagovat
HSV1887

Kde je vubec problem u Kölle? To je tak oslabil odchod Modesteho?

Reagovat
smazaný uživatel

Odchod Modesteho, velký počet zranění, celkový pokles formy,ne moc vydařené posily, smůla. Všecko se to sečetlo dohromady.

Reagovat
HSV1887

No jsem zvedavej, jestli se z toho dokazou vyhrabat. Loni na tom byl HSV podobne, ale meli jsme stesti, ze podobne marni byli jeste Ingolstadt a Darmstadt. Kölle je v tom letos samo.

Reagovat
Rudnevs

Keller vraj končí v Unione

Reagovat
Rudnevs

Tak už od obeda je to oficiálne, Keller končí. Vedenie už chce postup čomu podriadilo aj plánovanie kádra (mimochodom aj svoje konto na Twitteri, kde už stojí “Der offizielle Twitterkanal des Bundesligisten aus Berlin Köpenick”) a preto muselo nevyhnutne reagovať pre dvoma dôležitými zápasmi s Dynamom Dresden a s FC Ingolstadt.

Nový tréner je André Hofschneider. Rodák z Berlína, odchovanec Unionu, bývalý hráč, dlhoročný asistent trénera, dočasný tréner po Saschovi Lewandowskim, po príchode Kellera si išiel robiť licenciu na Hennes-Weisweiler Akademie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele