Potvrzeno: Sané je v Manchesteru a brzy přestoupí do City

01.08.2016, 12:07
Aktuality
Jen jediná kompletní sezona v áčku Schalke stačila Leroyi Sanému k zajištění lukrativního přesunu do Anglie. Klub z Gelsenkirchenu již potvrdil, že šikovné křídlo aktuálně přebývá v Manchesteru a neodcestuje s týmem do Rakouska. Dvacetiletý účastník Eura má přestoupit zhruba za 50 milionů eur a se City podepsat pětiletou smlouvu...

Rodák z Essenu zvládl do prvního týmu Schalke prorazit již v předminulé sezoně, na svůj první start v základu si však musel počkat až do března 2015. I tak posbíral slušné tři ligové trefy a v Lize mistrů zaskočil Real Madrid, což neomylně předznamenalo jeho průlom.

V uplynulém ročníku se již mladík řadil k regulérním tahounům S04. Žádný ze záložníků gelsenkirchenského celku nebyl podepsán pod více soutěžními góly (16) a žádný z bundesligových aktérů mladších 21 let se nemohl pochlubit bilancí, jež by předčila Saného osm branek a šest asistencí.

Manchester City Leroye Saného monitoroval dlouhodobě, když o zájmu bleděmodrých Guardian poprvé informoval už loni v prosinci. Tehdy se však v řeči liber mělo jednat o částku zhruba o deset milionů nižší než teď (32).

Sanému se poměrně vydařil finiš uplynulé ligové sezony, když zatížil mimo jiné konto silných celků Dortmundu a Leverkusenu, a také proto byl začleněn do konečné nominace Německa na Euru. Tam se však i navzdory pěknému výkonu v přípravě se Slovenskem musel spokojit s pouhými 12 minutami prostoru.

"Saného nekonzistence se týká lecčeho od střelecké techniky po schopnost odhadnout, kdy jít do souboje jeden na jednoho. Spolupráce s Guardiolou ho ovšem posune dál," míní bundesligový komentátor serveru DW.com Ross Dunbar.

Levonohý Leroy Sané nejraději startuje zprava a je vskutku náruživým driblérem. V Bundeslize platil za jediného borce s více než stovkou pokusů o individuální přechod přes hráče, přičemž zároveň úspěšně završil největší množství takových akcí (91).

Autor: Tomáš Daníček / twitter.com/s04_de, theguardian.com

Komentáře (696)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele