Potvrzeno: De Rossi bude pokračovat v AS Řím

18.04., 10:54
Aktuality
Daniele De Rossi (© AFP)

Trenér Daniele De Rossi zůstane u hráčů AS Řím i v příští sezoně. Vedení italského klubu na svém webu oznámilo, že se s koučem dohodlo na prodloužení spolupráce. Někdejší kapitán týmu v lednu na lavičce vystřídal Josého Mourinha a uzavřel smlouvu do června s opcí na další rok.

"Jsme rádi, že můžeme oznámit, že Daniele De Rossi bude pokračovat po této sezoně jako hlavní trenér AS Řím i v blízké budoucnosti. Pozitivní vliv, který měl na celý klub během svého krátkého působení ve funkci, mluví sám za sebe," uvedli majitelé Dan a Ryan Friedkinovi v prohlášení.

Čtyřicetiletý De Rossi strávil v klubu téměř celou hráčskou kariéru (2001- 2019). Od lednového příchodu na lavičku s mužstvem vyhrál osm z jedenácti ligových zápasů a vytáhl ho z 9. místa na pátou příčku. Řím je tak na dobré cestě kvalifikovat se pro příští sezonu do Ligy mistrů.

O prodloužení angažmá klub informoval před dnešní odvetou čtvrtfinále Evropské ligy, v níž bude AS Řím hájit proti AC Milán vedení 1:0 z prvního zápasu. "Nemůžeme být šťastnější, že budeme s Danielem budovat dlouhodobý projekt. Další detaily oznámíme v příštích dnech," dodali zástupci klubu.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Itálie získá pátý flek v příští LM jako vítěz letošního koeficientu, pátý je právě AS. Pokud však ten zároveň vyhraje EL, tak půjde do LM i šestý v pořadí? Nevíte někdo?

Reagovat
fsada

Mělo by to tak být a nebo to bude spíš další místo do Evropské ligy , ale jistej si nejsem

Reagovat
Pablos

Nebejvá to většinou tak, že když si někdo zajistí jinou formu poháry než z ligy... tak to žádnou výhodu proto ligu nemá, ale to místo pak něják připadá na jiné ? Resp. už jsme zažili přeci několikrát, že se řeklo, že díky např. výhře poháru a zároveň zajíštění i vlize, z toho např. profitoval Zlín.

Reagovat
Pablos

I když vlastně jako vítěz koef. by to připadlo no nejspíš šestému takhle.

Reagovat
Truffaldino

Původní limit na 5 týmů v LM se ruší, nově se bude moct zůčastnit milionářské soutěže až sedm týmů z jedné asociace. Na calcioefinanza psali, že při určovaní míst mají přednost vítězové LM, EL a dodatečné místo pro jednu ze dvou nejlepších asociací se určuje až nakonec.

Takže ano, v případě, že Atalanta či AS vyhrají EL, v lize se umístí na patém či horším místě a Itálie si udrží pozici jedné ze dvou nej. zemí v ročníku, získá Itálie šest míst v nové LM.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

To ale není pravda.

Pokud si vítěz EL zajistí skupinovou fázi i z ligy, připadne toto místo klubu s nejvyšším klubovým koeficientem v kvalifikaci LM.

Reagovat
Truffaldino

Však to vysloveně píšu, že musí v lize skončit pátí či hůře.

Reagovat
Truffaldino

Jinak ještě zajímavá možnost pro fanoušky české ligy. V případě, že vítěz LM skončí v domácí soutěži v top 4, připadne uvolněné místo nejlépe umístěnému celku v UEFA rankingu z celků vstupující do kvalifikace LM cestou Champions path.

Tedy, pokud vítěz LM skončí v domácí soutěži v top 4 (velmi pravděpodobné), českou ligu vyhraje Slavia! a zároveň Šachtar nezíská domácí titul (momentálně ztrácí bod na Dynamo, má ale zápas k dobru), vyhne se Slavia kvalifikaci a půjde rovnou do skupinové fáze LM.

Reagovat
Pablos

No hate... ale to už tu všichni víme asi čtvrt roku

Reagovat
Truffaldino

Pro mě je to třeba nové ... českou sekci ani zdroje nečtu, protože tam obvykle vychází asi tak deset příspěvků napsaných úplně bez rozmyslu na jeden, který nese nějakou drobnou informaci nebo se na něj dá alespoň reagovat. No hate

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
didosh

Reagovat
Seydou Doumbia

Pablosi, já to třeba nevím

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
mayday

Je to opačně, Šachtar má bod na Dynamo náskok a zrovna teď uskakuje na 4 body.

Reagovat
Truffaldino
Reagovat
mayday

Reagovat
Largo

DDR

Reagovat
Rudnevs

Komunisti

Reagovat
oli9

Skvělý flek

Reagovat
Godwinson

Jeste by mohl dostat nejaky slusny posily.

Reagovat
Largo

Reagovat
Maroš

Aby to nakoniec nebolo unahlene. Ked trenoval Spal, tak celkom vyhorel.

Reagovat
Largo

Tam bylo mnohem víc věcí špatně než trenér, zpětně to i několik hráčů SPALu říkalo. A samozřejmě, pořád dělá nějaký chyby, ale roste a tohle je podle mě jediná správná cesta pro dlouhodobější koncepci.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
10

Před koncem sezony a vlastně i dnešním zápasem to je projevení velký důvěry. Teď jde o to, co dostane za tým, protože DS vlastně AS pořád nemá, pokud se něco nezměnilo..?

Reagovat
Largo

Ne, pořád nikoho oficiálně nemá. Favority jsou Modesto z Monzy a Burdisso z Fiorentiny.

Reagovat
Truffaldino

A Fontes, který v té roli tak trochu může pracovat už nyní.

Reagovat
Largo

Ten taky, ale to byla jen jedna kratka zprava pred par dny, tahle jmena se sklonuji dlouhodobe. Ja bych porad rad videl v nejaky roli Massaru.

Reagovat
Truffaldino

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele