Potvrzeno: Asenjo má opět zpřetrhané kolenní vazy

30.04.2015, 13:22
Aktuality
Hned dvě hořké pilulky museli ve včerejším utkání s Atléticem Madrid skousnout fanoušci Villarrealu, jejichž tým kromě porážky přišel ještě o Sergia Asenja. Mladý brankář si znovu zpřetrhal kolenní vazy a čeká ho dlouhá pauza...

Španělský brankář, jenž do Villarrealu zamířil před letošní sezónou právě z Atlética Madrid, odehrál ze zmíněného utkání 84. minut, následně ho musel nahradit Juan Carlos.

Definitivně bylo zranění potvrzeno až během dnešního dopoledne, kdy Asenjo absolvoval nezbytné vyšetření v nemocnici Rey Don Jaime v Castellónu. Nyní čeká na 25letého brankáře další dlouhá přestávka, která se bude pohybovat nejméně v řádu šesti měsíců.

Pro Asenja nejde o první zranění tohoto druhu. Poprvé si Španěl zpřetrhal vazy před necelými pěti roky během působení u Rojiblancos, následně si v Málaze zranil opačné koleno.

Autor: Jiří Vojík / football-espana.net

Komentáře (63)

Přidat komentář
Aldeano

Ten má obrovskou smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuju si jak byl z dvojice DDG-Asenjo ten lepší ale je vidět že to nic neznamená-De gea nejlepší golman nejlepší ligy na světě a Asenjo v nadprůměrném Španělském týmu...každopádně co nejzazší uzdravení a hodně úspěchu přeji

Reagovat
ACSeRw!n

tolik lzi v jednom prispevku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

11 let jsem obhajoval PL jako nejlepší ligu světa. Teď se věnuji profi sázení, takže sleduji množství zápasů z PD (dříve jsem PD vůbec nesledoval, jen PL) a úroveň FOTBALU je u PD na mnohem vyšší úrovni než v PL. A to zdůrazňuji, že jsem fanoušek PL a Manchesteru United už od r. 2003.

Vzhledem k tomu, že celý svět je plný trapáků rýpavých, tak přikládám historii vyhodnocených sázek březen/duben 2015.

http://postimg.org/image/8opz9f0zf/

(Dole hodnoty obrat a zisk.)

Reagovat
smazaný uživatel

PinnacleSports, samozřejmě.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

nikoho tvoje sázení nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych to sem nedal, tak ten tvůj příspěvek zní "sázením se živíš jen ve svým mokrým snu". Primitivní mozky všech závistivců mám přečtený dokonale.

Reagovat
smazaný uživatel

a fakt by tě to tak tankovalo, kdyby to někdo napsal? pokud jo, tak máš asi problém

Reagovat
Spalovač šancí

Nádherný příspěvek

Reagovat
smazaný uživatel

Moc průhledný

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem ten zápas sledoval. Řval tam (slyšet to bylo i v televizi), jako kdyby ho napíchli na vidle... a já mu to věřil, protože opakovaný záznam vypadal opravdu děsivě, jenže jak vstal a došel po vlastních k lavičkám, tak jsem dostal trochu vztek.

Já bych tyhlety herecký výjevy trestal distancem na soutěžní zápasy. Nedávno jsem zrovna viděl nějakýho španěla v italský lize, tak se tam skácel na zem a začal válet sudy přes půlku hřiště. Já myslel, že mu přerušili míchu, když jsem ten výjev viděl, ale ten cvok se za minutu zvedl a zase normálně běhal. Odporný. Za takové hysterické scénky se normální chlap prostě musí stydět. Kdyby mě při takový komedii vidělo moje vlastní dítě nebo manželka, tak se prostě stydím a nemohl bych se před nimi ani ukázat.

Reagovat
smazaný uživatel

zas ale co ty víš, jak to bolelo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dobře, já věřím, že když si někdo přetrhá nějaký vazy, tak to bolí jako kráva, ale on se pak zvedl a šel po svých. Když jsem to viděl, tak mě samozřejmě jako první napadlo - simuloval. Teď je mi jasný, že nejspíš ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ono to někdy může bolet v první chvíli a pak už ne. O to větší je chlap, že s přetrhanýma vazama zvládl odejít.

Reagovat
Zark

nejspíš ne

Reagovat
smazaný uživatel

Když to bolí - opravdu - fakt nemáš chuť válet sudy, nebo s sebou házet jak čerstvě podřízlé podsvinče. Například taková zlomenina nebolí zprvu skoro vůbec. Vazy asi budou asi něco jiného, nevím, nezažil jsem, ale když mi jedno prase zlomilo lýtkovou kost, první, co jsem udělal bylo, že jsem ho šel seřvat (a při tom teprv zjistil, že mě bolí došlápnout).

Záběr na Asenja jsem neviděl a ani si takovou chuťovku pouštět nebudu, ale vsadím se, že jak se ocitl na trávníku, tak přestal řvát na celý stadion, nemlátil rukou do trávníku, nehlásil se o střídání/zastavení hry/nebo jakýkoliv důvod, proč ti simulanti mávají rukama. Jenom tiše brečel do trávníku.

Reagovat
smazaný uživatel

uz len ten pocit, ze sa mu stalo znovu musel byt hrozny..za to, ze plakal a reval nie je normalny chlap a mal by sa hanbit? keby nim nebol, tak by nezvladol chytat na takejto urovni po dvoch predoslych podobnych zraneniach preboha...on sa nema za co hanbit, prave naopak

ale samozrejme inak suhlasim, len asenja by som do tejto kategorie nehadzal...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš teď myslím toho španěla z Itálie, který se zvedl a šel zase naplno hrát.

Co se Asenja týče, tak přetrhaný vazy, to uznávám, že muselo bolet, jen mě pak trochu zmátlo, jak vstal a šel po svých. Já ho zprvu taky litoval a úplně mi šel mráz po zádech, když jsem viděl opakovačku.

Reagovat
smazaný uživatel

chudak sergio, kolena su svine...ono chodza nie je nijak divna, ale samozrejme boli to jak svina...v minulosti som si tiez na treningu roztrhol vaz v kolene, par minut som este trenoval a potom som isiel pesi domov a o hodinu v nemocnici bum roztrhnuty vaz ...ale tiez som sa teda cudoval, preco asenja neodniesli na nositkach

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tím, že ACL není nutně bolestivý zranění. Samotný dopad na to koleno a jeho vyhození bolet musel, ale ten přetržený vaz člověk necítí, protože tam nemá nervový zakončení, který reagujou na bolest.

Reagovat
smazaný uživatel

Přetrhaný vazy nemusí nutně bolet a dá se s nimi i vrcholově sportovat (Ondřej Bank závodně lyžoval 4 roky bez vazu).

Reagovat
Kily

nebo Sokolovský letos basket a i s tímhle handicapem nakonec školil Pardubice

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem netušil. Mně nahání hrůzu už to slovo "přetrhaný".

Reagovat
smazaný uživatel

Vaz je pojivo, které ti drží koleno ve správné pozici. Ale koleno dokáže držet ve správné pozici i vymakaný přední stehenní sval. Pokud jsi sportovec a máš pořádně vypracované nohy, tak svaly do jisté míry přebírají činnosti vazů, proto mohl Bank závodně lyžovat i s tímto handicapem. Další věc je taková, že samozřejmě ten vaz má své místo v koleni a pokud neplní svoji fuknci, tak se rychleji opotřebovává chrupavka i menisky a člověk bez nějaké speciální výživy a tréninku si může zažádat o umělé koleno v 40-ti letech. Proto je nejlepší plastika, která při dobrém provedení dá koleno do "skoro" původního stavu, ale už to koleno nebude jako před tím, takže u Asenja bych určitě během zápasů i tréninků nasadil elastickou ortézu alespoň. MUDr. Ikarus (Primář ortopedie a sportovní traumatologie, FN Přední Horoměř).

Reagovat
smazaný uživatel

to máš tak nasledované, nebo to opravdu je tvůj obor?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom o tom něco vím, protože mám natržený LCA a zajímám se.

Reagovat
Bakary3

To nevim,ja s tim mesic hral aniz bych to vedel a bylo to hrozne vratky, rikal jsem si,ze se to srovna,az to zas vypadlo..

Jinak to nebyla tak silena bolest, kdyz se mi to stalo, pak spis v noci nebo pri chuzi to bylo blby.. ale kdo nezazil ten sok, kdyz mu jde koleno do vrtule, nema pravo ho kritizovat, ze kricel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, máš pravdu. Já jsem běhal rok s natrženým vazem i těžší závody, jenom se mi semtam podlomilo koleno jinak žádná větší bolest.

Reagovat
Bakary3

Jako treba jen behat po rovine je v pohode,ale na fotbal to urcite neni..

Ale stoji za to na tu plastiku jit,mam ji necely 3 mesice za sebou a je to aspon v pohode. Kdyz nekdo nejde, stejne to vypadava a ve vysledku ta herni pauza zabere taky hodne - krev v koleni, to je skoro na mesic..

Reagovat
smazaný uživatel

Ono používať ortézu je dvojsečné...Na jednej strane pomáha zafixovať koleno,na druhej strane potom koleno ostáva bez nej dosť rozlietané,vláčne.Ja som ortézu prestal používať už v čase,keď som mal väz roztrhnutý a tréningy i zápasy som absolvoval bez nej.Ale občas mi to koleno proste ušlo a po operácii taktisto nepoužívam ortézu...Občas tlakový obvaz,ale aj toho sa postupne zbavujem,aby koleno zosilnelo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se ty operace docela bojim..Utrhnul sem si PZV a koleno se mi zdalo okej..Zvedal sem na drep i 120kg a nic tomu nedelalo dokonce i thaibox sem zvladal.Ale tedka sem si ho vyhodil a bojim se ze to bude castejc a castejc.Nastesti sem to mel opravdu pouze vyhozeny ikdyz mi z nej tahali krev, ja se uz po ty krvi videl na sale :D je mi 17 a prece jenom na plastiku to mam docela brzo, po ty operaci to musi bejt neskutecna bolest, este k tomu kdyz to doktori zkomoli tak budu mit koleno na dve veci

Reagovat
smazaný uživatel

Je ti sedmnáct, tak tam jdi a máš velkou šanci, že budeš na 99,5% O.K.

Reagovat
Lifted

Už ti někdo přetrhal vazy? Mně se to stalo před pul rokem v kotníku. Když mi protočil spoluhráč při bagu omylem nohu a kdybys mě v tu chvíli a asi dalších 5 vteřin potom slyšel. Tak bys myslel, že mě napíchává Drakula na kůl. Neskutečná bolest. Stačí minutu dvě a už to jen pobolívá a nemůžeš nic, ale už neřveš bolestí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele boli to jak p***..Taky sem si pretrh vazy a ta prvni pulminuta je fakt neprijemna..docela se nedivim ze tam takhle rval.Odesel jsem po svejch domu.Po roce tedka sem si to samy koleno vyhodil pri zapase a to je asi tak stokrat vetsi bolest jak uz tady nekdo psal :D hrozna bolest jenom ti nekdo trosku hne nohou, ani sem se nemoh postavit.Nositka sanita v nemocnici semnou doktor mluvil, vyuzil momentu prekvapeni a behem sekundy sem ho mel nahozeny :D

Reagovat
smazaný uživatel

Je to smolař. Snad to nebude stát Ponorky Evropu.

Reagovat
smazaný uživatel

Brankář se špatnými vazy je pro tým stejně užitečný, jako brankář bez ruk.

Reagovat
smazaný uživatel

No musel bys spíš vidět, co se stalo, abys mohl soudit. Dopadl na nohu tak, že se mu koleno ohnulo do strany. Jestli běžně brankáři ohýbají koleno doleva a doprava, tak máš určitě pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

au

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli má v háji ACL, tak se divím, že nechytá alespoň s nějakou ortézou. Za rok se vrátí a za tři roky půjde na replastiku. Vazy jsou největší kur*vstvo (sám jdu na operaci za měsíc). A myslím si, že golman na vrcholové úrovni musí počítat s tím, že čas od času si dá na rok pauzu.

Reagovat
Murtago

Co patří místo tý hvězdičky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

POgba za 80 do PSG parada... budu musietpredat dajakeho hraca za vela a tympadom sa otvara Cesa Veratiho za tych 40 ku nam.. to by bol sen ta nasa zaloha by bola neskutocne nadupana.. uz teraz je ten zaklad James,Modric,Kroos,Isco najlepsi na svete a este ked dojde Veratti fuu to bude stred pola

Reagovat
ACSeRw!n

jj uz to ctu.. skoda, do Realu by se hodil

Reagovat
misinho7

skoda Pogbu? nene nam ho netreba ... Verrati je podla mna lepsi pre nas , top class hrac a stale len 22

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ACSeRw!n

Pogba je ale zajimavejsi marketingove a vo tom to je predevsim.. sportovni ukazatele jsou az druhorady.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zrovna Verattiho by chtěli pouštět? To spíš Cabayeho ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze za Cabayeho dostanu tak max 15 / 20 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Verattiho urcite nepustia. Realnejsi by uz bol urcite skor odchod lavickovych hracov alebo hracov, ktorych az tak nutne nepotrebuju, napr. Marquinhosa (35M), Lavezziho (30M), Cabaya(20M), Pastoreho(40M),Motta(10M) ci Cavaniho(55M). (sumy su velmi priblizne*)

Reagovat
smazaný uživatel

Mottu s Marquinhosem bych vyndal. U těch si fakt neumím představit, že je prodaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Motta ma zmluvu uz len na rok a spekulovalo sa ze odide uz v zime. Minuly tyzden prebehla tato expreska:

"Thiago Motta má s Paris Saint-Germain smlouvu ještě na příští sezónu, tou dobou už by však mohl mít nového chlebodárce. Podle Gazzetty dello Sport zvažuje návrat zkušeného záložníka Inter Milán, kde už Motta mezi roky 2009 až 2012 působil"

Ak chcu teda za neho este nejake peniaze, tak ho bud nechaju odist, alebo podpisu novu zmluvu. Ja skor tipujem ze odide, kedze teoreticky moze prist Pogba...

A Marquinhos je jeden z najlepsich mladych stoperov na svete. V PSG je ale az trojka na stoperovi, ak by niekto (United, Barca, Arsenal...) ponukal okolo 35-40 mega, teoreticky by ho aj PSG mohlo pustit, kedze najblizsie 3-4 roky maju zaklad jasny Thiago a Luiz.

Reagovat
misinho7

chcem vidiet kto da za Pastoreho 40..potom by nam predali Verattiho minimalne za 60

Reagovat
smazaný uživatel

niekto z Anglicka by sa urcite dokazal hecnut, ci uz United, City, ale aj Liverpool a Arsenal su toho schopne... a navyse stal PSG 42M, za menej ho urcite nepustia ak by ho niekto v lete chcel

Reagovat
smazaný uživatel

pro takovej LFC by to byl jackpot..

Reagovat
smazaný uživatel

ufff, ked som videl to video, strasne, ako tam krical...snad sa uzdravi co najskor

Reagovat
LAM

https://www.youtube.com/watch?v=VS1j1HOu1qo&list=PLKj1QUtwqLN-OTvWAPAl-oRd9xorK-DCN&index=19

Hrůza.Navíc hned určitě věděl že je to opět na hodně dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

kedysi som ho mal za najväčší talent GK, škoda tých zranení, verím, že sa vráti silnejší

Reagovat
Rage

Naše brankářská jednička zranění 6+ měsíců, náš top stoper zranění 6+ měsíců, náš top záložník zranění na 4 měsíce, teď už jenom Vietto na pár měsíců a bude to konečně komplet.

Poslední zápasy jsou pro fanouška Villarrealu opravdu lahůdkou...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nebude tak zle, EL si pohlídáte a do nové sezony to půjde. Přeji všem vašim hráčům brzké uzdravení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele