Porto i nadále povede Conceição. Je to záruka, že budeme vyhrávat, řekl prezident

25.04., 16:36
Aktuality
Sérgio Conceição (© AFP)

Sérgio Conceição na lavičce FC Porto dokončuje sedmou sezonu a další budou následovat. Úspěšný kouč s portugalským velkoklubem podepsal nový kontrakt do roku 2028.

FC Porto má před sebou sobotní prezidentské volby, ještě předtím však současný vládce klubu Pinto da Costa udělal krok ke sportovní stabilitě, když prodloužil s trenérem Conceiçãem.

"Je to za všechno, co udělal, za budoucnost FC Porto, za záruku, že budeme dál vyhrávat. Může se zdát zvláštní, že se to stalo až dnes, ale chtěli jsme, aby byly pozice definovány a abychom byli ve finále poháru," řekl Pinto da Costa, který je ve funkci již od roku 1982.

"Je zřejmé, že je to povzbuzení a uklidnění pro hráče, kteří půjdou do finále Portugalského poháru s jistotou, že budou mít stejného trenéra, který jim zajistil tolik úspěchů. Je to muž minulosti, současnosti a bude jím i v budoucnosti," dodal hlavní představitel "Draků".

"Chtěl bych prezidentovi poděkovat za důvěru, a to nejen kvůli osobnímu vztahu, ale i kvůli sportovním úspěchům. Nezapomeňte, že za sedm let jsme získali mnoho titulů. Máme před sebou zápasy, které musíme vyhrát, a také finále poháru," uvedl Conceição. "Nestačí mít tady smlouvu, to platí pro každého. Vždycky jsem byl tam, kde jsem chtěl být, je to klub mého srdce," dodal.

Conceição vede Porto, za které nastupoval i jako hráč, od léta 2017 a během té doby slavil zisk tří mistrovských titulů, třikrát vyhrál Portugalský pohár a k tomu přidal další cenné trofeje. "Draci" pod vedením 49letého kouče pravidelně hrají Ligu mistrů, kde opakovaně postupují ze skupiny.

Autor: Jiří Vojík / abola.pt

Komentáře (5)

Přidat komentář
Mönchengladbach

2022 - 1.místo, 91 bodů.

2023 - 2.místo, 85 bodů.

2024 - 3.-4. místo, 62 bodů, čtyři kola do konce.

Jako sešup tam je.

Reagovat
FC Porto FC

Radši změnu prezidenta jak trenéra ale

Reagovat
Benfica

tréner vám tam robí asi maximum čo môže

Reagovat
Han střelil první

Další z důvodů, proč Pinto da Costa nepřináší Portu už žádný prospěch. Opět dělá zásadní rozhodnutí pouze proto, aby si pohlídal trůn, do kterého už zakořenil

Reagovat
FC Porto FC

Přesně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele