Porto aktivovalo opci ve smlouvě o hostování beka Layúna

20.05.2016, 11:31
Aktuality
Útočníci Porta se dál mohou třást na přesné centry Miguela Layúna. Mexický levý bek se totiž včera stal natrvalo drakem, když třetí klub Primeiry Ligy využil opci ve výši šesti milionů eur a odkoupil ho od anglického Watfordu...

Miguel Layún v portugalsky mluvící zemi předtím nikdy nehrál, přesto do kádru Porta zapadl zcela nenuceně. Ve všech soutěžích se podílel na 26 brankách svého týmu, čistě v lize potom asistoval rovnou u patnácti gólů.

Ačkoliv se tedy původně počítalo s tím, že se Layún v létě vrátí do prvoligového anglického Watfordu, jemuž na jaře 2015 pomáhal do Premier League, Porto nakonec nemohlo odolat. Za služby účastníka předloňského MS dá ve dvou splátkách celkem šest milionů eur.

"Je to velká čest mít takto postaráno o další kapitolu mé kariéry. Porto je klubem s bohatou historií v evropských pohárech a já jsem pyšný na to, že mohu oblékat jeho dres," nechal se slyšet 27letý Mexičan, který se na Dragãu uvedl mimo jiné jako spolehlivý exekutor pokutových kopů.

Miguel Layún povedenou sezonu završil góly ve dvou závěrečných kolech a v sobotu ho ještě čeká finále Taça de Portugal s Bragou. Délku spolupráce prozatím Porto neupřesnilo.

Autor: Tomáš Daníček / abola.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na MS byl skvělej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý hráč pro Porto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele