Polské okénko - shrnutí 12. kola Ekstraklasy

16.10.2017, 21:32
Komentáře a souhrny
Dvanácté kolo Ekstraklasy přineslo změnu na pozici lídra ligy. Po prohře Zabrze v Lubinu se do čela dostal o skóre Lech Poznań. Na čele jsou tak hned tři týmy (Poznań, Zabrze, Lubin), které mají stejný počet bodů. Na opačném pólu tabulky je situace podobná. Termalica, Szczecin i Gliwice mají po devíti bodech. Z českých legionářů se nejvíce dařilo Adamu Hlouškovi, který odehrál celý zápas a pomohl Legii k výhře. Krom něj odehrál celý zápas také gliwický Michal Papadopulos...







Korona Kielce - Wisła Płock 2:0

Páteční předehrávka 12. kola LOTTO Ekstraklasy přinesla atraktivní utkání mezi týmy ze středu tabulky. Wisła Płock dostala v hlavním městě Svatokřížského vojvodství lekci z produktivity a domů odjela s prázdnou. Naopak domácí Korona Kielce zvládla utkání po taktické stránce a v tabulce se po vítězství dostala o bod právě před Wisłu. Přestože si hosté z Mazovského vojvodství vytvořili během první půle více brankových příležitostí, byla to nakonec domácí Korona, kdo dokázal vstřelit jedinou branku. Minutu před koncem poločasu se trefil z přímého kopu nádhernou ranou Mateusz Możdżeń. Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Hosté dál spalovali šance a nejednou tak nechali vyniknout domácího golmana Gastomskiho. Když pak deset minut před koncem využili domácí po brance Jukiće další standardní situaci, bylo rozhodnuto. Český legionář ve službách Korony Kielce Radek Dejmek se na hřiště nedostal a zápas proseděl na střídačce.

Jagiellonia Białystok - Lech Poznań 1:1

Zajímavé utkání přinesla i druhá páteční předehrávka v Białystoku. V utkání dvou týmu z popředí tabulky se body dělily. Konečný remízový stav je v tomto případě asi spravedlivý. Lech Poznań byl lepší v první půli a svojí převahu přetavil v poločasové vedení, když se hlavou prosadil Darko Jevtić. Ve druhém poločase už tahal Lech za kratší konec. Domácí měli více ze hry a po zásluze přišlo vyrovnání. Tři minuty před koncem prostřelil brankáře Putnockého Litevec Novikovas, pro kterého to byl premiérový zásah v Ekstraklase. V dresu domácí Jagiellonie nastoupil k utkání v základní sestavě český záložník Martin Pospíšil. Na hřišti vydržel do 67. minuty, kdy byl střídán. Lech Poznań se díky získanému bodu vyšvihl do čela Ekstraklasy.

Piast Gliwice - Sandecja Nowy Sącz 2:2

Piast Gliwice, bývalé působiště českého trenéra Radoslava Látala, se herně i výsledkově trápí a v tabulce jim před sobotním duelem patřila předposlední příčka. Už to vypadlo, že Stadion Miejski zažije další prohru, když ještě po uplynutí řádné hrací doby prohrával o gól s Nowym Sączem. V páté minutě nastaveného času však zařídil vyrovnání na konečných 2:2 Mateusz Mak. S konečným remízovým stavem nepanuje spokojenost ani v jednom z týmů. Zatímco hosté přišli o výhru poslední možnou akcí soupeře, pro Gliwice je bod v jejích situaci málo. Za domácí Piast odehrál celý zápas český útočník Michal Papadopulos, který svůj tříbrankový účet v letošní Ekstraklase nerozšířil. Druhý český legionář na straně hostujícího týmu Sandecja Nowy Sącz, obránce Lukáš Kubáň, pouze proseděl celý zápas na lavičce.

Termalica BB Nieciecza - Arka Gdynia 1:1

Na vesnici v Nieciecze se urodila už třetí remíza dvanáctého kola Ektraklasy. Pro hosty z Gdynie nejde o nic nového. Z dvanácti odehraných kol si tým z Pomořského vojvodství připsal už sedm plicht a drží tak pomyslné žezlo remízového krále ligy.

Śląsk Wrocław - Wisła Krakow 0:2

Śląsk Wrocław utrpěl první domácí porážku v sezoně. Mocně se o to postarali španělští legionáři Jesus Imaz a Carlos Lopez v dresu krakowské Wisły. Vítězství Bílé Hvězdy nezabránil ani exsparťan Kamil Vacek, který se na hřiště dostal v 71. minutě už za rozhodnutého stavu. Jiný český legionář na straně Wisły Zdeněk Ondrášek ani neodcestoval s týmem k zápasu.

Zagłębie Lubin - Górnik Zabrze 3:2

Šlágr kola nezklamal a přinesl napínavé utkání. Lídr tabulky padl v Lubinu a přišel o pozici vedoucího celku Ekstraklasy. Na obou stranách stáli proti sobě dva ambiciozní trenéři, kteří své týmy provedli až do nejvyšší polské soutěže. Do toho zápas přinesl minisouboj dvou vynikajících útočníků Jakuba Świerczoka (Lubin) a dosavadního krále střelců ligy Igora Angula (Zabrze). Z něj nakonec vyšel vítězně polský útočník, když dvěma góly zařídil Lubinu veledůležité vítězství. V 76. minutě zasáhl do utkání bývalý sparťanský forvard David Ledecký. Vyrovnání však zařídit nestihl.

Legia Varšava - Lechia Gdańsk 1:0

V souboji dvou jediných týmů, které se v posledních pěti sezonách vždy dokázaly vejít do Top 5, vyhrála domácí Legia Varšava. O jediný gól utkání se už v osmé minutě postaral varšavský Jarosław Niezgoda. Letos se trefil už potřetí, a to z něj dělá nejlepšího střelce Legie v této sezoně. Za Legii odehrál na kraji obrany celý zápas český záložník Adam Hloušek. Na hrotu hostů z Pomořanského vojvodství nastoupila bratrská dvoje Paixãů. Ten starší jménem Marco není českým fanouškům neznámý, jelikož jednu sezonu působil v dresu pražské Sparty. Očekávání však nenaplnil, a tak radši v tichosti zase zmizel. V Polsku se mu ale daří. V letošní sezoně nastřílel už osm branek a na lídra tabulky krále střelců mu chybí jen čtyři zásahy.

KS Cracovia - Pogoń Szczecin 3:0

V Krakově se utkala dvě mužstva ze dna tabulky. Vítězně z něj vyšlo to před utkáním bodově chudší. Domácí Cracovia zabrala a jasnou výhrou o tři branky utekla ze dna tabulky a o bod přeskočila právě Szczecin. Cracovii pomohla branka hned z kraje utkání, když se už ve druhé minutě trefil Malarczyk. Iniciativu pak přebral Pogoń, ovšem na úspěšnost držení míče se ve fotbale nehraje. Cracovia se mohla soustředit na defenzivu a chodila do brejků. Jeden z nich dotáhl do úspěšného konce domácí Piątek a pečetil tak letošního druhou a nejvyšší výhru Cracovie.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lech Poznań1264219:722
2.Górnik Zabrze1264225:1722
3.Zagłębie Lubin1264218:1022
4.Jagiellonia Białystok1255215:1320
5.Wisła Kraków1262415:1420
6.Legia Varšava1261513:1319
7.Korona Kielce1253414:1218
8.Śląsk Wrocław1245315:1517
9.Wisła Płock1252512:1517
10.Sandecja Nowy Sącz1244412:1216
11.Arka Gdynia1237211:1216
12.Lechia Gdańsk1234515:1613
13.KS Cracovia1224615:2010
14.Termalica BB Nieciecza122379:159
15.Pogoń Szczecin122379:179
16.Piast Gliwice1223711:209

Autor: články čtenářů / Jiří Kukal

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro Milana Baroše!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě k tomu připojit statistiky a bylo by to fajn.

Reagovat
fantomas

Pokud se to zavede pravidelně, byly by i s tabulkou na styl Portugalska...

http://www.eurofotbal.cz/clanky/portugalske-okenko-3-souhrn-303669/

Reagovat
Posledni Kovboj

fantomas31.08.2015 22:50#

KDE SOU KOZY?!

Reagovat
fantomas

Bys musel znát kontext... tejden předtim dal domingo na fotku spoře oděnou fanynku a portugalský okýnko mělo historicky suverénně nejvíc zobrazení i komentářů.

Reagovat
smazaný uživatel

To byly zlatý časy portugalského okénka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

ted, kdyz to popisujes, si to matne vybavuju. Kazdopadne nic to nemeni na mym puvodnim komentari:

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Super, jen tak dale

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
luismiksak

Reagovat
luismiksak

konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Papadopulos

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, polská liga mi tu chyběla

Reagovat
El Campeon

a co je na polský lize tak skvělýho

Reagovat
smazaný uživatel

Fanda fotbalu to oceni, ze si rozšíří obzory

Reagovat
El Campeon

to je fakt

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přijde mi, že na ní bejvaj dobrý kurzy

Reagovat
El Campeon

a vychází to

Reagovat
Uwe háže buly

radši nějakou jinou. Škoda že už skončili ti co dělali RPL.

Reagovat
Rudnevs

Mne by sa páčila 2.Bundesliga alebo Tipico Bundesliga, ale chápem že moc ľudí by to tu asi nečítalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S tým ako brázdiš nemecké weby, si o tom neuvažoval, žeby si sa ponúkol?

Reagovat
Rudnevs

Uvažoval, minimálne tú druhú Bundesligu by som robil rád (o tej Rakúskej taký prehľad nemám, pozerávam iba od začiatku sezóny, i to väčšinou zostrihy), ale problém by nastal v tom, že som Slovák - po česky by som to napísať nevedel, redaktorom by sa to nechcelo prekladať a ten google prekladač, neviem, skúšal som to a tie vety dávali celkom zmysel, ale neviem či boli i gramaticky správne. Ďalší problém by bol, že to neviem napísať tak štylisticky. Pred sezónou som skúšal redakcii poslať článok o TSV, ktorý som narýchlo spísal a preložil cez Google, ale jak som im to poslal, tak sa už neozvali, takže to asi stálo za prd.

Reagovat
El Campeon

radši bych si přečet o ukrajinský lize.ruskou bych si taky klidně dal.ta je aspoň kvalitou na lepší úrovni,než polská

Reagovat
kubys

Bylo už čím dál miň času, jako já osobně jsem si pohrával s myšlenkou, že by se to dělalo tímto stylem, ovšem nakonec z toho sešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, no. Ruska mi neprijde tak zajimava. Navic underova liga. V Polsku to aspon pada

Reagovat
smazaný uživatel

nasi susedia, kopa nasich hracov, da sa im v pohode rozumiet, moderne stadiony, skveli kibici aj ked futbal je to v podstate priemer....

Reagovat
El Campeon

no já teda polákům nerozumim nic víc,než kurva

Reagovat
AjaxFans

Spolu se slovem boga boga je to nejčastěji užívané slovo

Reagovat
smazaný uživatel

asi zavisi odkial si. ja som zo severovychodu slovenska (sabinov), od malicka sme kukali polsku telku, chodilo sa do polska na nakupy, poliaci k nam chodili na lyze, este aj sarisske narecie je velmi blizke polstine. potom som este aj cast doktorantury v polsku robil a vsade kde som vo svete robil vedu, tak boli poliaci))) zasa viem, ze ludia z juhu slovenska s tym maju problem... rovnako aj v polsku. na juhu okolo hranic su na slovencinu zvyknuti. poznal som ludi zo severu polska, ktory prvykrat poculi slovencinu odo mna a boli prekvapeni, ze ako sa jej da rozumiet, hoci s problemami. necakali az taku pdoobnost. mam pocit, na slovakom rozumeju lepsie ako vam cechom.

Reagovat
El Campeon

mam známýho a ten je někde od Těšína a normálně mluví i píše polsky a samozřejmě i česky,ale jak si psal záleží odkud jsi já bych polákovi opravdu nerozuměl nic,kromě tý kurvy

Reagovat
smazaný uživatel

EUROFOTBAL.cz...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne

Reagovat
Posledni Kovboj

jak tu vsichni delaj, ze sem chodej cist clanky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

A pro úplnost.. v poslednim zápase prohrál Baník 2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Pšonci

Reagovat
smazaný uživatel

Hodina a pul a zadna narazka na Banik?

Po polske lize se tu volalo nekdy pred 7 lety, je fajn ze na to doslo... btw. zajimava bude tento vikend i druha liga, kterou ceka jedno z nejvetsich derby v zemi :-) GIEKSA krolem Slaska!

Reagovat
fantomas

Pamětník

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naši přátelé se ptali, zda dorazíme...Jako kdyby to zůstalo na pátku, tak by mohla být konečně i polská verze after párty

Takhle to POLSAT zase jebnul na neděli...

Nicméně musí vyhrát v neděli. Ta tabulka je vyrovnaná, GieKSa je namočena v sestupových vodách, musí zabrat.

Reagovat
AjaxFans

Když jsem se ptal týpka z lechu,co říká na Katowice,tak jen prohodil,jestli nějaký takový klub existuje.Spíš to byla jen narážka.Kámoš z Gorniku brutálně nesnášel Ruch,moc zubů neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší než info o výsledcích by bylo lepší sledovat polskou chuliganskou scenu.

Reagovat
Mirek na tenisu

Hloušek patří k nejlepším hráčům Legie Varšava. Jezdí po levé stráně jako ďábel. Jenom Jarolím a jeho dva podržtaškové-lebkouni to ještě neví

Reagovat
stas87

Ale tiahne mu na tridsat rokov a pre repre je to uplne zbytocny hrac bez perspektivy. On je schopny na trosku slusnej urovni odkopat len jednu kvalifikaciu a jeden turnaj a dalej nic. Takze ak je v lige niekto vyrazne mladsi s vyhladom do buducnosti a je schopny odohrat kludne tri ci styri kvalifikacie, tak nech ide on a nie Hlousek.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je nějaký měřítko? To není reprezentace materiál ani omylem.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Stačila expreska.

Reagovat
CubONE

vuhuuu, snad to bude pokracovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mustang™

Já si stejně myslím, že kdyby dali Paixaovi čas, tak by se chytl.

Reagovat
Spalovač šancí

Snad neudělají stejnou chybu se Stramou

Reagovat
Mustang™

Ty to myslíš ironicky. Já ne.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nechytl. Po tom zranění kolene je poloviční. Sice branky střílí dál ale už to není ono.

Reagovat
smazaný uživatel

Takových tu bylo (Paixao, Prudnikov), je (Janko) i bude

Reagovat
smazaný uživatel

A když to bude místo sk ligy tak

Reagovat
AjaxFans

japjerdole dobře cracovia

Reagovat
Pasha

Chválim túto ideu. Viac článkov akéhokoľvek druhu z menej sledovaných líg

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz jsme u toho Polska... vzpomnel jsem si na skoro narodno polsky sport haxball Kdo hrával?

Reagovat
Mustang™

Jednu chvíli jsme to hráli pořád

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne to tehdy jelo

Reagovat
Mustang™

Měl jsem kámoše, který byl v nějakým klanu a hráli nějakou první ligu v Česku nebo cosi. Na ty jejich oficiální zápasy normálně chodili lidi jen jako spectators. To jsem už vůbec nechápal

Reagovat
smazaný uživatel

Klanu Jj, o tech zápasech jsem tusil slysel

Reagovat
doNny

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele