Poláci berou Česko s respektem, předpovídají naši výhru, řekl Přikryl

15.11.2023, 20:46
Aktuality

Podle Tomáše Přikryla, hráče Warty Poznaň, v Polsku českou reprezentaci respektují. Ve svém okolí slýchá i názory, že svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého páteční kvalifikační zápas ve Varšavě jasně ovládnou. Jednatřicetiletý záložník či křídelní hráč je skeptičtější a v rozhovoru s ČTK řekl, že se Poláci budou chtít doma ukázat a nic nevypustí, přestože v bojích o Euro 2024 už nemají situaci ve vlastních rukou.

"Teď nás berou s respektem. Když se bavím s kluky nebo lidmi ve svém okolí, tak říkají, že to bude jednoznačné pro Česko. Ale my jsme také měli nepřesvědčivé výsledky, teď se, dejme tomu, trošku hledáme. Říkám jim, že máme dobrý tým i hráče, ale každého trápí nějaké problémy. Česko respektují i díky našim týmům v evropský pohárech," uvedl Přikryl.

Poláci po říjnové překvapivé remíze 1:1 s Moldavskem jsou ve skupině E třetí za českým výběrem, který má o bod více a zároveň domácí utkání proti čtvrtému Moldavsku k dobru. "Vědí, v jaké jsou situaci. Na jednu stranu říkají, že se chystají už na další kvalifikaci, na druhou stranu jsou si vědomi, že i z třetího místa se dá postoupit. Hrajou doma a nebudou si chtít udělat ostudu. Poláci jsou jako národ hrdí, fotbal je pro ně číslo jedna. Nejsou rezignovaní, nebudou to chtít vypustit a jen tak nám to darovat," mínil Přikryl.

Poukázal na změny v poslední polské nominaci. "Trenér Michal Probierz sází na mladší hráče, chtějí to trošku okysličit. Sice mají reprezentanty v top klubech, ale v nároďáku asi nepředváděli výkony, jaké by si představovali. Přitom patří ke stěžejním hráčům jako například Robert Lewandowski v Barceloně. Hodně se probíralo, že nevzali Arkadiusze Milika z Juventusu," podotkl olomoucký odchovanec.

Uvažuje, že páteční duel ve Varšavě osobně navštíví. "Máme to asi 300 kilometrů. Mohli bychom to spojit s návštěvou Varšavy, i když jsme tam už několikrát byli. Ještě uvidíme," přiblížil Přikryl. "Mohlo by to skončit 1:1, abych nikoho neurazil. A to by Česku stačilo. Dělám si legraci, ale vážně si myslím, že to bude vyrovnané utkání," doplnil s úsměvem.

V létě po vypršení smlouvy v Bialystoku, kde strávil čtyři roky, zamířil jako volný hráč do Warty. V této sezoně zasáhl pouze do sedmi soutěžních zápasů, ve kterých si nepřipsal gól ani asistenci. "Byl jsem tři měsíce bez klubu a trénoval individuálně, herní praxe nebyla taková, když jsem přišel. Pak jsem z toho vypadl kvůli problémům se zadním stehenním svalem. Čekalo se na nějaké dotrénování, sbíral jsem minuty. Teď jsem nastoupil od začátku a věřím, že už to půjde správným směrem," řekl Přikryl.

Velkým problémem Warty je podle něj absence vlastního stadionu. "Musíme dojíždět nějakých 40, 45 minut za Poznaň. Naše fanouškovská základna tím trpí. Hodně by pomohlo, kdyby byl stadion ve městě," prohlásil bývalý ofenzivní fotbalista Olomouce, Sparty, Dukly nebo Mladé Boleslavi.

Překvapilo ho, že mezi poznaňskými rivaly Wartou a Lechem panují hodně vřelé vztahy. "Fanouškům je jedno, jestli jsou zelení, nebo modří. I při derby v pohodě vedle sebe sedí, baví se, fandí si navzájem. Rivalita tady vůbec není, i oni se tomu usmívají," dodal Přikryl.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
lajka30
Reagovat
milan78

ani v polsku nehraje

Reagovat
Mirek na tenisu

Poláci k nám nikdy respekt necítili. Oni jsou hrdí a v Pilce nožnej zvlášť. Pro ně je vždy číslo jedna mistrovství světa. Jadymy na Mundial panowie!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele