Hložek před Polskem: Jedeme pro tři body, ale musíme uhlídat Lewandowského

15.11.2023, 18:41
Aktuality
Adam Hložek v souboji s Andriasem Edmundssonem (© AFP)

Podle ofenzivního univerzála Adama Hložka bude v pátečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku jedním z klíčů k úspěchu to, aby Češi dokázali uhlídat největší soupeřovu hvězdu Roberta Lewandowského. Pětatřicetiletého kanonýra Barcelony stále považuje za jednoho z nejlepších útočníků na světě. Hložek zároveň ve videorozhovoru pro média od FAČR připustil, že se pere s aktuálním menším vytížením v Leverkusenu. Jednadvacetiletý útočník se nicméně snaží chovat profesionálně, aby dostával šanci aspoň v pohárech.

Lewandowski Polákům v říjnu kvůli zranění scházel, na listopadový program se ale do reprezentace vrátil. Hvězdný kanonýr dal za 144 zápasů za národní tým 81 branek a je suverénně nejlepším střelcem své země.

"Vnímám ho jako jednoho z nejlepších útočníků na světě. Myslím, že to prokazuje každým rokem, kdy vždy střílí 20 a více gólů. Pro nás bude hrozně důležité se na tohohle hráče připravit a zabránit mu v tom, aby ty góly vstřelil," uvedl Hložek před podvečerním odletem národního mužstva do Varšavy.

Český tým před závěrečnými zápasy kvalifikační skupiny drží postupové druhé místo za vedoucí Albánií a účast na šampionátu v příštím roce v Německu si může definitivně zajistit už v pátek. Potřebuje ale zvítězit ve Varšavě a zároveň doufat, že Moldavsko doma ve stejný den neporazí Albánce. Bez ohledu na zbylé výsledky by Česko poslala na závěrečný turnaj výhra v posledním duelu skupiny doma s Moldavskem.

"Do Polska si určitě jedeme pro tři body. Víme, jak jsou karty rozehrané. Teď nás čekají dvě důležitá utkání, kterými to můžeme zakončit a udělat poslední krok na Euro," prohlásil Hložek.

V prvním vzájemném duelu ve skupině Češi v březnu na úvod skupiny doma porazili Polsko 3:1 poté, co už ve třetí minutě vedli 2:0. "Určitě se z toho zápasu dá něco vzít. Víme, že je to skvělý tým, výborní hráči ze skvělých klubů. Taky víme, že změnili trenéra. Taktika z jejich strany možná bude jiná, možná se na nás budou připravovat jinak. To je na našem realizačním týmu, aby nás na to připravili. A pak je to na nás, na hráčích, abychom podali nejlepší výkon," řekl Hložek.

V úvodu sezony se pere s nižším vytížením v klubu. V dosavadních 11 kolech německé ligy nenastoupil za Leverkusen, neporaženého lídra tabulky, ani jednou v základní sestavě. Šanci od začátku dostal pouze v domácím poháru a Evropské lize.

"Jsme 17 (soutěžních) zápasů neporaženi, daří se nám. Vím, že minutáž pro mě není ideální. Je to pro mě v tomhle těžké. Bohužel nemohu nic říct, protože se vyhrává a výsledky přicházejí," uvedl Hložek. "Samozřejmě se snažím chovat profesionálně a pracovat na tréninku, abych dostával minutáž aspoň třeba v těch pohárech," dodal bývalý hráč pražské Sparty.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Pablos

tři body byly na dosah, jen jsme 4x neuhlídali Lewandowského

Reagovat
Puskas

ale nevadí, jedem dá, pořád to máme ve svých rukou...

Reagovat
Pablos

Všechny nás to mrzí, ale nemáme se za co stydět, teď se soustředíme na další zápas s Moldavskem.

Reagovat
Puskas

Je třeba tu prohru hodit za hlavu, Poláci mají hráče nastupující pravidelně v nejlepších klubech. Teď je třeba se všichni spojit, abychom postoupili. To je náš cíl.

Reagovat
krisa

snad se pletu ale docela tohle vlákno očekávám v novinových článcích

Reagovat
KingMaster13

Kurva jako bych to slyšel od Franca

Reagovat
kylo ren

Reagovat
okokolo

Trochu skromnosti při současné formě by neuškodilo.

Reagovat
Salfovic

Jedu, jedu.

Jinak ,,nižší vytížení´´ je hezký eufemismus

Reagovat
Neutron

0:2

Reagovat
ladyboy arsenal

no ještě abyste ztratili body proti marným pšonkům

Reagovat
hematop

Wonderkid ten Hložek. Za pět let majitel zlatého míče dejte na mě!! Bude hrát i Jankto? Rád bych měl v národním týmu aspoň jednoho našeho zástupce. Někdo černý tam bude? Doufám, že Bony se naturalizoval.

Reagovat
Kaspar

Jak se Sloncik snazi Hlozka sundat.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Modi6

Kolikrát už jsme tohle před zápasy slyšeli?

A po zápase:

Dali jsme do toho všechno. Vše ale bylo o prvním gólu. Bohužel jsme ho dostali my a soupeř se tím dostal na koně. Snažili jsme se ale bohužel pak přišel ten druhý gól, trochu smůla a a ...

Mezi 69. a 73. minutou jsme pak Poláky dostali pod tlak. Škoda té neproměněné šance v 73. minutě. Vzápětí se soupeři podařil brejk a a a.

Do Olomouce si jedeme pro tři body !!

Reagovat
RickNash

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
RickNash

"díváme se před sebe, do Olomouce jedemeee jedeme samozřejmě pro výhru aaaale Moldávie samozřejmě nepříjemnej soupeř dneska, dneska už slabý soupeř neexistuje samozřejmě. aleee víme že chceme odčinit Polsko a vyhrát a tu kvalifikaci zakončit tak, abysme si mohli říct, že byla úspěšná. tu kritiku my jí vnímáme aleee platí samozřejmě že pokud vyhrajem tak jsme na euru a to byl to byl cíl aaaa kluci chtějí samozřejmě chtějí vyhrát a hladoví jsme"

Reagovat
Sandstorm

Poláci mají papírově o level lepší kádr než my a hrají pod své možnosti. A minutář Hložek tam jede automaticky pro 3 body. To bude zase breku po zápase.

Reagovat
ratusek

No jo. Ale nefunguje jim to. Ne že by nám to fungovalo, ale jim to přeci jen nefunguje o něco víc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele