Pohár UEFA - preview odvet třetího kola

26.02.2009, 09:05
Previews
Největším tahákem je bezesporu duel milánského AC s Werderem Brémy, výsledek 1:1 z minulého týdne je zárukou, že ani jeden z týmů nemůže nic vypustit. Fiorentina si kladla před jarními boji za cíl odčinit loňské semifinálové vyřazení, ale po domácí porážce s Ajaxem má blíž do dalšího kola nizozemský soupeř. Také Marseille bude v zemi větrných mlýnů bojovat o přežití. S Twente doma prohrála 0:1...
Metalist Charkov - UC Sampdoria  (čtvrtek 18:00)
Velmi těžké utkání čeká Sampdorii Janov, ta cestuje na Ukrajinu do Charkova s cílem zvítězit. Italové totiž před domácím publikem Metalistu podlehli 1:0.

Sampdoria se v průběhu letošní sezony značně trápí. Janovský celek zaujímá v Serii A až čtrnácté místo a po mnulém týdnu má blíž k postupu do další fáze Poháru UEFA ukrajinský Metalist Charkov. Před odvetou může Sampdorii pomoct poslední vyhrané utkání v domácí lize, janovští se střetli s Atalantou a brankou Pazziniho si připsali důležité tři body. V domácí soutěži si už nemůže dělat Sampdoria žádné ambice, o to více se pak může soustředit na Pohár UEFA, především na těžkou odvetu na Ukrajině.

Metalist je v ukrajinské lize na druhé místě a ještě stále pomýšlí na zisk titulu. Ztráta na vedoucí Dynamo Kyjev činí šest bodů, ale při současné formě Charkova to příliš není. Ukrajinská liga je právě ve své polovině a momentálně se nehraje, jediné mistrovské utkání sehrál Charkov právě na půdě Sampdorie a zvládl ho skvělě, když vyhrál 1:0. Jedinou trefu zařídil těsně před odchodem do šaten Denis Oliynyk, domácí už nebyli schopni střelecky odpovědět.

Ukrajinci tedy měli dost času na zregenerování svých sil, to samé se nedá říci o Sampdorii, jelikož italská Serie A je v plném proudu. Janovský tým navíc bude postrádat dva důležité hráče Antonia Cassana a Angela Palomba, kteří jsou zraněni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
CSKA Moskva - Aston Villa  (čtvrtek 18:00)
Fotbalisté CSKA Moskva jsou velkými favority odvetného klání třetího kola Poháru UEFA. Nejen, že mají výbornou pozici do domácí odvety, anglický celek bude navíc šetřit většinu svých klíčových hráčů. Místo očekávaného šlágru tak bude duel CSKA Moskva - Aston Villa odrazem nevalné prestiže Poháru UEFA.

Naštěstí by měla mít soutěž od příští sezony nové jméno Evropská liga a financováním se výrazně přiblíží svému úspěšnějšímu bratříčkovi Lize mistrů.

Kormidelník CSKA Moskva Zico chystá v sestavě jednu změnu, místo zraněného Jevgenij Aldonina nastoupí Deividas Šemberas, kterému vypršel disciplinární trest. Na svou šanci od první minuty si bude muset počkat Daniel Carvalho. "Carvalho usilovně pracuje na fyzické kondici, která mu stále neumožňuje hrát v základní sestavě, zítra bude opět na lavičce," řekl Zico s tím, že je s přístupem brazilského technika velmi spokojen.

Aston Villa pro proniknutí do big four v anglické Premier League obětuje Pohár UEFA. Do Moskvy neodcestují největší hvězdy Gareth Barry, Stiliyan Petrov, Ashley Young, Brad Friedel, Emile Heskey and Gabby Agbonlahor. "Nemáme tak široký kádr jako Manchester United, Liverpoolu, Chelsea i Arsenal," objasnil trenér The Villans Martin O’Neill.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - V.Berezuckij, A.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Šemberas, Rahimič, Žirkov - Dzagojev - Vágner Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - NEC Nijmegen  (čtvrtek 18:15)
HSV musí stále bojovat na dvou frontách a na obou by chtěl dosáhnout těch nejvyšších cílů. Zatím má nakročeno celkem slušně, jenomže dlouhá cesta ještě zdaleka nekončí. Nicméně duel s holandským Nijmegenem by už měl být pouze formalitou, výhra 3:0 z prvního zápasu dává téměř stoprocentní jistotu. Jenže nikdy neříkej nikdy...

Hamburk zatím vévodí celé Budneslize a má obdivuhodnou formu, navíc dva těžké zápasy s Bayernem a Leverkusenem už má za sebou a zatím drtí protivníky jak nezastavitelná mašina. Hamburk naposledy vyhrál právě v Leverkusenu, předtím si doma poradil s Bilefeledem, úspěch tak provází mančaft téměř celé jaro. Ovšem před utkáním varuje kouč Martin Jol, který nabádá své svěřence, aby nic nepodcenili, že ještě není vyhráno. "Možná udělám dvě, tři změny oproti minulému duelu, kostra však musí zůstat stejná."

Nijmegen se nachází v Eredivisi na devátém místě, ovšem jen těžko se bude dostávat do horních pater tabulky, bude rád, když vůbec vybojuje osmé místo zaručující boje v play off. Ovšem hosté v lize neprohráli třikrát v řadě a získali pět bodů, naposledy velmi překvapivě vykradli stánek v Utrechtu. Žádný vzájemný zápas na německé půdě se v poslední době mezi oběma soky neodehrál, ovšem pokud Hamburk předvede stejný výkon jako před týdnem, mělo by mu to stačit k hladké výhře.

Martin Jol už nemůže nasadit dvojici obránců Michael Gravgaard - Guy Demel, k dispozici není také záložník Piotr Trochowski. Premiéru by si tak mohl odbýt venezuelský internacionál Tomas Rondon. Nicméně Jol musel v poslední době řešit mírné problémy v kabině, rvačku Jeroma Boatenga s nově příchozím Albertem Streitem komentoval velmi suše: "Byla to přehnaná reakce hlavně od zkušeného Jeroma a bude muset zaplatit pokutu do klubové pokladny."

Trenér hostů Mario Been dobře ví, jaká je šance na postup do dalšího kola: "Víme dobře, že je to téměř nemožné. Pro mě je důležité, abychom ukázali, že si zasloužíme hrát mezi 32 nejlepšími kluby tohoto poháru a abychom neudělali v Evropě ostudu." Jeho slova potvrzuje i brankář Gabor Babos: "Chceme si trochu usmířit fanoušky, musíme podat dobrý výkon." V sestavě kouče Beena bude chybět zraněné duo Jhonny van Beukering a Tim Janssen, mimo je také Rachid Bouaouzan, který se ještě nevrátil do plného tréninku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - Olympique Marseille  (čtvrtek 18:30)
Trenér Olympique Eric Gerets prohlásil, že i přes zhoršení výkonnosti se jeho mužstvo v Nizozemsku porve o postup do dalších vyřazovacích bojů Poháru UEFA. Výchozí pozici mají hráč francouzské mužstva velmi těžkou, jelikož v prvním utkání na Stade Velodrome prohráli s Twente 0:1.

Bude tedy velmi zajímavé sledovat, na jakou taktiku hostující mužstvo vsadí, protože je více než jasné, že hrát "zanďoura" jim situace rozhodně nedovoluje. "Budeme muset hrát na úplně jiné úrovni než posledně, ale nemáme co ztratit. Musíme dát o jeden gól více než soupeř, což také znamená, že budeme muset v některých fázích hry možná i riskovat, ale o tom fotbal je. Sami jsme se do této situace dostali," prohlásil kouč hostí Gerets.

Navíc se belgický trenér bude muset obejít bez středního obránce Juliena Rodrigueze, který se zranil v posledním ligovém utkání proti Le Mans (0:0), k němu ještě přibudou Brandao a Sylvain Wiltord, kteří nejsou klubem zaregistrováni, aby mohli v UEFĚ nastoupit.

Domácí se budou musít obejít bez potrestaného Eljeta Elii, ale jinak může kouč Steve McClaren vybírat z toho nejlepšího. Anglický lodivod ale velmi dobře ví, že jeho tým ještě zdaleko nemá vyhráno. "Nikdy nejsou dva stejné poločasy. Ale musím přiznat, že to co jsme předvedli v Marseille bylo opravdu skvělé a měli bychom na ten výkon navázat i v domácím prostředí."

"Už nebudeme mít k dispozici moment překvapení, díky kterému jsme na Olympique určitě hodně zapůsobili, ale máme to dobře rozjeté a vidina postupu je úžasná, navíc budeme mít v zádech fanoušky, kteří nás jako vždy poženou za naším společným cílem. Moc se na ten zápas těším."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Paris Saint-Germain  (čtvrtek 19:00)
Poslední desetiminutovka zamezila Wolfsburgu přivést si z Paříže příznivý výsledek. Dva góly mu totiž přibalil na cestu Hoarau, a tak doma musí vsítit Vlci stejný počet branek, aby mohli pomýšlet na postup do osmifinále. Letos však domácí ve Volkswagen Aréně ještě neprohráli.

Doma svěřenci trenéra Felixe Magatha vyhráli devět z deseti ligových zápasů. Důkazem toho, jak těžké je tam vyhrát, je i poslední výhra nad do té doby vedoucím týmem bundesligy Hertou Berlín. Wolfsburg je v lize šestý, boujuje o pozice zaručující evropské poháry. Proti francouzskému PSG nezačal před týdnem moc dobře, takže musí dohánět dvougólové manko. "To bude zajisté hodně těžký úkol," přiznal Magath. "Ale protože doma jsme opravdu silní, můžeme zde porazit kohokoliv."

Pro důležité střetnutí bude Wolfsburgu chybět navíc kapitán Josué, který je suspendovaný. Přesto zůstává celé mužstvo i přes nepříznivý výsledek z prvního utkání optimistické. "V Paříži jsme kontrolovali dlouho hru," řekl záložník Christian Gentner. "S poporou fanoušků můžeme zápas otočit," věří si. I jeho spoluhráč Zvjezdan Misimovič nehází hned flintu do žita: "Jednoduše jsme nedokázali skórovat, ale jsme v pozici, kdy to můžeme napravit."

Hostující trenér Paule Le Guen nechal v prvním střetnutí s Wolfsburgem odpočívat některé hráče, konkrétně Clauda Makeleleho a Ludovica Giulyho. Je možné, že podobnou taktiku zvolí i v Německu. Zpět je už konečně forvard Mateja Kežman, který byl na dva týdny vyřazen z mužstva kvůli tomu, že pošlapal klubový dres. "Od pondělí už trénuje normálně s prvním týmem," potvrzuje Le Guen.

PSG v minulém ligovém kole remizovalo na půdě Grenoblu, takže ztratilo kontakt s vedoucím Lyonem. Stále se však drží na druhém místě tabulky a patří aktuálně k nejlepším celkům Francie. "To, že jsme doma v prvním zápase vyhráli, není naše vstupenka do dalšího kola. Nejsme ještě kvalifikovaní, takže musíme hrát stále naplno," prohlásil pařížský kouč.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Lenz - Zaccardo, Šimůnek, Barzagli, Schäfer - Schindzielorz, Hasebe - Gentner, Misimovič, Okubo - Džeko
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Traoré, Camara, Sakho, Armand - Pancrate, Chantome, Rothen, Makonda - Luyindula, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.35 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Galatasaray SK - Girondins Bordeaux  (čtvrtek 19:30)
Galatasaray bude mít rozhodně celkem těžkou pozici na vlastním hřišti uhájit bezbrankovou remízu, pravděpodobně nesmí inkasovat více jak jednou, jinak pro něho soutěž skončila. Pro Bordeaux je na jednu stranu ztráta, že doma jen plichtilo, ovšem v odvetě se může stát cokoliv a tak může stačit i jedna povedená akce. V dresu domácích by se měl opět v základní sestavě objevit český kanonýr Milan Baroš, jenž v této sezóně vsítil v lize už 15 branek.

Domácí se budou chtít uvést úspěšnou premiérou pod vedením nového kouče Bülenta Korkmaze, který byl dosazen na post hlavního kouče 24 hodin po odvolání Michaela Skibbeho. Ten totiž prohrál se svým týmem osudovou bitvu s Kocaelisporem 2:5, také díky tomu, že Milan Baroš za stavu 2:3 neproměnil veledůležitou penaltu. Nicméně Korkmaz je klubovou legendou, za Galatasaray odehrál na pozici obránce 630 duelů.

K trenéřině se Korkmaz dostal před čtyřmi lety, zatím sovu práci odváděl pouze v rodné zemi. Nyní na něj čekají nové výzvy a je dost možné, že většina hráčů k němu bude mít velký respekt. Galatasarayi se přestalo dařit od začátku února, kdy prohrál na hřišti Sivassporu v penaltovém rozstřelu. Od této chvíle remizoval s Kayserisporem a prohrál se slabými Antalyasporem a Kocaelisporem. I když se to na první pohled nezdá, vázne hlavně útočná fáze.

Bordeaux je v Ligue 1 na páté pozici a ani jeho forma není nijak unikátní, přesto čelo tabulky je velmi blízko. Bordeaux se začíná stávat remízovým králem, na domácí scéně se mu tento počin povedl třikrát z čtyř zápasů, jednou prohrál s konkurentem z Marseille. Naposledy si rozdělil body se St.Etienne a doufá, že se to v duelu s tureckým sokem prolomí. Poslední vzájemný mač je datován do roku 2006, kde se oba sokové rozešli jak jinak, než smírně 0:0.

Domácí budou postrádat obránce Serveta Cetina, který musel odstoupit v minulém klání kvůli krvavým šrámům a chybět bude asi šest týdnů. Dále jsou mimo i záložník Tobias Linderoth, otazník visí nad startem stopera Emreho Gungora.

Kouč hostů Laurent Blanc už může využít odpočatou star Yoanna Gourcuffa. Zranění jsou ale Ulrich Rame (lýtko) a Mathieu Valverde (zlomený nos), oba však figurují v devatenáctičlenné nominaci. "Moc dobře víme, že se budeme muset prát až do konce. Únor je pro nás velmi perný, čekali na nás totiž hned tři důležité duely. Dáváme dost málo branek, je čas to změnit a mít trochu více štěstí," vyhlašuje sebevědomě obránce hostů Diego Placente.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - FC Kodaň  (čtvrtek 20:45)
Manchester City bude chtít ve čtvrtek večer dokončit postup přes FC Kodaň, se kterým před týdnem remizoval na hřišti soupeře 2:2, když přišel o vítězství až v nastavení. Branky anglického týmu zařídili Nedum Onuoha a Stephen Ireland, na straně domácích nejprve Ailton Jose Almeida a v nastavení pak Martin Vingard. V utkání nastoupil i český reprezentant Zdeněk Pospěch, zatímco Libor Sionko kvůli nemoci zůstal mimo. Do odvety si však oba reprezentanti role vymění. Zdeněk Pospěch nemůže hrát kvůli žlutým kartám, zatímco Libor Sionko je již po nemoci připraven.

Anglický tým uhrál remízu i ve víkendovém zápase Premier League, když bodoval na hřišti Liverpoolu. Zápas skončil 1:1 a byl to opět Manchester, který přišel o tři body. Tentokrát však dvanáct minut před koncem. V tabulce je Manchester na klidném desátém místě.

Manchester City se bude muset ve čtvrtek obejít bez Nigela de Jonga, který již nastupoval v Poháru UEFA za Hamburk na podzim. Nejistý je start Vincenta Kompanyho, který má nakopnutý palec na noze. Trenér domácích Mark Hughes nehodlá šetřit nikoho z týmu, naopak pro anglický tým je prioritou postoupit mezi posledních šestnáct. "Jsme dost velký a silný tým, který chce postoupit. Budu rád, když rozhodneme co nejrychleji," uvedl trenér domácích.

V Dánsku ještě nezačala jarní část domácí ligy, ale Kodaň čekají tento týden dvě těžká utkání, které budou mít vliv na další průběh sezóny. První jarní kolo se začne hrát až 1. března, kdy se Kodaň utká s prvním týmem tabulky Brøndby IF. Kodaň ztrácí na vedoucí tým dva body a případné vítězství by znamenalo posun na první místo. Kodaň bude chtít ve čtvrtek uspět, neboť vítěz z tohoto souboje narazí s velkou pravděpodobností na další dánský celek Aalborg, který zvítězil nad La Coruni 3:0 a je velmi blízko postupu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.00 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Standard Lutych - SC Braga  (čtvrtek 20:45)
Povinně dohrát dvojzápas přijede do Belgie Braga. Ta doma svého soupeře rozstřílela 3:0 a Lutychu už pomůže snad jen zázrak.

Navíc si portugalský tým připsal během tohoto měsíce tři body za výhru v Lisabonu nad Sportingem, který ještě stále bojuje v Lize mistrů. A venkovní formu potvrdil i v posledním zápase, kdy porazil Naval. Braga hrála poslední zápasy v pohodovém tempu a nezdá se, že by si v Lutychu měla nadělat zbytečné problémy. Po ne zrovna vydařené základní skupině, kde si až v posledním zápase zajistila postup, je tak velmi blízko postupu do dalších bojů, což pro ni bude velký úspěch.

To v domácí kabině je po minulých dvou zápasech hodně dusno a belgickému trenérovi není co závidět. Po pohárové prohře totiž přišly ostudné čtyři branky od Anderlechtu a dva přesné zásahy už zklamání nezažehnaly. Boj o titul tak převzal bruselský celek pevně do svých rukou. O nepříjemnou atmosféru se nevědomky prý zapříčinil Fellaini. Podle senegalského obránce Sarra se totiž po jeho odchodu do Evertonu začali spoluhráči zajímat více o sebe než o klub. "Od té doby se několik hráčů začali zaobírat otázkou, zda budou dalšími. Nebudou hrát pro tým ale pro sebe. Tento Standard už nebude tak dobrý v obraně," dal Sarr najevo své smýšlení o některých spoluhráčích.

Jediný portugalský zástupce v Poháru UEFA by tak měl mít usnadněnou práci v boji o zápas s vítězem PSG - Wolfsburg. Ať již vyhraje Braga a nebo překvapí Lutych, bude šťastnější tým hrát první zápas na soupeřově hřišti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Lech Poznań  (čtvrtek 20:45)
Generálku na jarní část polské ligy zažije adept na titul Lech Poznaň, ten zajíždí na horkou půdu Udinese. Šance jsou na obou stranách otevřené, ovšem přeci jenom blíž má k postupu italský favorit, ten v Polsku remízoval 2:2.

Poznaň měla v domácím utkání proti Udinese na mále, Italové vedli zásluhou Fabia Quaqliarelly a vlastní branky Manuela Arboledy už 2:0, jenomže Poznaň v poslední deseti minutách vyrovnala. V 81. minutě snížil Hernan Rengifo a o tři minuty později srovnal hříšník Manuel Arboleda. Dvě branky v posledních minutách vrátily polský celek zpět do hry o postup, pokud by Poznaň prohrála, její šance do odvety by byly mizivé. Udinese může ztráta již téměř vyhraného utkání hodně mrzet, ovšem jeho hráči i samotný klub si je vědom, že postup do další fáze Poháru UEFA je nemine. Udinese v domácí soutěži neprožívá nejšťastnější období, naposledy svěřenci trenéra Pasquala Marina prohráli 1:0 se sestupem ohroženým FC Turín a jejich šance na účast v evropských pohárech pro příští rok se zmenšuje. "Potřebujeme a můžeme vyhrát. Musíme jít na hřiště s pravým duchem a beze strachu," prohlásil před utkáním útočník Floro Flores.

Do karet by mohl italskému celku hrát fakt, že polský tým je značně nerozehraný. Polská liga startuje až tento víkend, zatímco Serie A se hraje téměř nepřetržitě.

Trenér Poznaně Franciszek Suda cestuje do Itálie s odhodláním vyhrát a postoupit. Hosté budou bez Alexise Sancheze, který si odpykává zápasový trest. Domácí celek se musí obejít bez brankářské jedničky Samira Handanoviče, který chyběl i v zápase proti turínskému FC.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.52 - 3.75 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - ACF Fiorentina  (čtvrtek 20:45)
Trenér hostující Fiorentiny Cesare Prandelli si je jistý, že jeho mužstvo může i přes nepřiznivý výsledek z prvního zápasu postoupit do osmifinále Poháru UEFA. V prvním zápase totiž jeho mužstva podlehlo na domácím stadionu Ajaxu 0:1, když jedinou branku utkání vstřelil Bakircioglu.

"Musíme si věřit a být optimističtí. Ten výsledek je sice nepříznivý, ale můžeme ho otočit, jde o dalších devadesát minut, ve kterých musíme být lepší než soupeř." Navíc pro hráče italského týmu hovoří i historické statistiky. Viola totiž nikdy v Nizozemí v evropských pohárech neprohrála, naposledy si odsud odvezla výhru a remízu.

Fiorentina chce navíc odčinit neúspěch z minulého roku, kdy vypadla se skotskými Rangers v semifinále až v penaltovém rozstřelu 2:4. "Chceme v této soutěži dojít co nejdál to půjde, minulá sezóna byla pro všechny bolestivým zklamáním , které se nyní změnilo v obrovskou motivaci a odhodlání. Ale Ajax nám to rozhodně neusnadní, také chtějí postoupit a vytáhnout na nás to nejlepší, co mají k dispozici."

O víkendu se Viole povedlo vyhrát proti Chievu 2:1 a její fotbalisté si tak stále drží čtvrtou pozici, která zaručujě kvalifikaci do Ligy mistrů, zatím mají náskok jednoho bodu na pátý Janov. Hodně budou hosté sázet hlavně na své útočné duo Gilardino-Mutu.

Jediný střelec prvního utkání Bakcirioglu moc dobře ví, že jeho tým čeká na cestě do dalšího kola ještě spousta práce. "Je pro nás nesmyslné, abychom před tímto utkáním odpočívali. Fiorentina má skvělý tým poskládaný z výborných fotbalistů. Musíme se stále soustředit, rozjeté to máme dobře, ale stejně tak si to můžeme i sami pokazit."

Trenér Marco van Basten se znovu nebude moci spolehnout na zraněné Gabriho a Vertonghena, zatímco by se do sestavy měl vrátit Urby Emanuelson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Werder Brémy  (čtvrtek 20:45)
Nejzajímavější duel, možná i ten nejvyrovnanější? Tahle věta už však zdaleka tolik neplatí, když se podíváme na tabulku německé bundesligy a poslední zápasy hostujícího týmu. Werder provází smůla i špatný los poháru UEFA, nicméně stále se ne a ne vyhrabat z krize. I přesto, že na úvod jarní části dostal velmi lehké soupeře, se kterými by si měl poradit, tým vedený Thomasem Schaafem strádá a šance na účast v příštím ročníku v evropských pohárech je den ode dne mizivější.

AC disponuje jmény, se kterými by měl dobývat Ligu mistrů, ovšem nyní se pokusí z postu největšího favorita získat alespoň cenu útěchy I tak ho ale nečeká nic lehkého, vyhořeli i větší favorité. AC se nachází v Serii A na třetí pozici s minimálním odstupem na druhé místo, ovšem titul je opravdu na hony vzdálený. Naposledy si červenočerní poradili doma s Cagliari, předtím ale prohráli veledůležité derby s Interem, moc radostných zpráv se tak z italského tábora nedozvíte.

Brémy v jarní části ještě nevyhrály a pozice kouče Schaafa je výrazně ohrožena. Hřebíčkem do rakve mohla být už minulá porážka na hřišti sestupující Chotěbuze, Schaaf si však svou dlouholetou důvěrou stále udržuje viklající se židličku. Brémám chyběl špílmachr Diego, ten už však v poslední době může hrát a tak zbývá jen poskládat mozaiku dohromady. Hostům se na jaře vydařil pouze jeden duel a to právě s Milánem, nešťastná remíza je však z výsledkové krize nedostává. Oba celky se ne San Siru utkaly naposledy před patnácti lety, kdy tehdy AC vyhrálo po tuhém souboji v Lize mistrů 2:1.

Do utkání zřejmě ani tentokrát nezasáhne ukrajinský kanonýr v barvách AC Andrej Ševčenko, který ale bezmezně doufá, že jeho tým postoupí: "Werder musí skórovat, což je naše ohromná výhoda. Pokusíme se je zastavit, nicméně nebude to vůbec lehké i přes jejich špatnou formu." Ancelotti totiž počítá s ofenzivní dvojicí Pato - Filippo Inzaghi, Ševčenko se však může stát klíčovým žolíkem. Velmi bude záležet na tom, jestli na hřiště pustí mírné svalové problémy hvězdné brazilské duo Kaká - Ronaldinho.

Brémy budou postrádat brankářskou jedničku Tima Wieseho. "Jsem pochopitelně velmi zklamaný, že si nemůžu zahrát v nejdůležitějším utkání, je to něco speciálního. Hrál jsem však už třeba i proti Realu Madrid a budu rozhodně celý kádr povzbuzovat," nedělá si příliš těžkou hlavu Wiese. V sestavě Werderu by neměl chybět ani Claudio Pizarro, který byl v minulém klání vyřazen ze sestavy kvůli neomluvené absenci na tréninku, hříšník by už však měl svému mančaftu znovu pomoci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 20:45)
VfB Stuttgart hostí v rámci odvety třetího kola Poháru UEFA Zenit Petrohrad. Doplatí Zenit na neproměněné šance v prvním vzájemném utkání?

V Bundeslize sedmý VfB Stuttgart o víkendu přišel kvůli hloupým chybám o vítězství proti Hoffenheimu. Kouč Stuttgartu Markus Babel věří, že proti Zenitu se jim hráči vyvarují. "Zenit je top klub, ale vše záleží na nás. V sobotním utkání proti Hoffenheimu jsme hráli velmi dobře, vytvořili si řadu šancí, ale je také důležité klást důraz na obranu - pak budeme mít velké šance na úspěch v Poháru UEFA. Pokud děláme stejné chyby jako v zápase s Hoffenheimem, budeme to mít těžké," nechal se slyšet Babel pro ruský deník Sport-Express.

Babel bude čerstvě postrádat obránce Arthura Boku, který v utkání proti Hoffenheimu po zákroku Salihoviče poranil kolenní vazy a chybět bude přibližně dva měsíce.

Zenitu Petrohrad se do sestavy vrací uzdravený Igor Denisov, který nahradí vykartovaného kapitána Anatolije Tymoščuka na postu defenzivního štítu. Fit ještě není obránce Nicolas Lombaerts, lodivod Zenitu Dick Advocaat bude muset sáhnout k nepříliš spolehlivému stoperskému duu Ivica Križanac - Roman Širokov.

Zenitu by paradoxně mělo venkovní prostředí více vyhovovat. Petrohradští technikové nemohli na špatném terénu na stadionu Petrovskij naplno rozvinout své kombinační i individuální schopnosti, Stuttgart bude mít terén o poznání fotbalovější. Zenitu se navíc na německé půdě daří. Minulou sezonu při vítězném tažení Pohárem UEFA tam porazili Leverkusen vysoko 4:1 a s Bayernem se rozešel smírně 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.55 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 20:55)
Už jen malé šance se dávají Olympiakosu Pireus v odvetě 3. kola Poháru UEFA, poté co minulý týden překvapivě prohrál na domácím stadiónu s francouzským St. Étienne 1:3. Jednalo se o jedno z největších překvapení a nejednoho sázkaře tento výsledek jistě zarmoutil. Francouzský tým měl zápas plně pod kontrolou. O branky se postarali Araujo Dall'Igna, Geoffrey Dernis a Bafetimbi Gomis. Za domácí pak z penalty snižoval Predrag Djordjevic. Pro řecký tým to byla první porážka na domácím hřišti v celém ročníku.

Paradoxně se situace z minulého týdne opakuje, jenže naruby. Minulý týden šetřil trenér St. Étienne Alain Perrin své hráče na víkendový zápas s Bordeaux a do zápasu proti řeckému týmu nasadil hráče, na které se moc během sezóny nedostalo. Ve čtvrtek chce tuto "fintu" použit i Olympiakos, který nechal hned sedm hráčů v Řecku odpočívat na nedělní ligový šlágr proti Panathinaikosu.

Obránce domácího týmu Sylvain Monsoreau však nemyslí, že odveta už bude jen formalitou a burcuje spoluhráče, aby nepodcenili soupeře. "V Řecku jsme udělali velký krok k postupu. Doma si to nesmíme pokazit. Musíme být soustředěni a brát soupeře vážně," prohlásil Monsoreau.

Francouzský tým má stále velké problémy v Lique 1, kde je až třetí od konce. Nachází se v zóně sestupu, ale jen díky horšímu skóre neboť má stejný počet bodů jak na místě před ním Valenciennes. Ve čtvrtek by měli chybět pro zranění Loic Perrin a Christophe Landrin, naopak k dispozici bude Araujo Ilan, který chyběl proti Bordeaux.

To řecký tým zažívá asi nejhorší okamžiky sezóny. Po porážce z minulého týdne v Poháru UEFA přišla porážka i v lize na hřišti Ergotelis 0:1. A tak se Olympiakos spíše bude soustředit na víkendový zápas proti Panathinaikosu, ve kterém bude chtít minimálně udržet jedenáctibodový náskok.

Přesto Matt Derbyshire záložník řeckého týmu, burcuje své spoluhráče a věří v obrat. "Stále existuje šance, že můžeme postoupit. Máme vítěznou mentalitu, chceme vyhrát a odrazit se po dvou neúspěšných výsledcích," uvedl Matt Derbyshire.

Mimo již dříve zmíněných hráčů, kteří zůstávají v Řecku a připravují se na víkendový zápas, jsou mimo pro zranění i Luciano Galletti, Fernando Belluschi a Didier Domi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Aalborg BK  (čtvrtek 21:00)
Španělská La Coruňa se na domácím stadionu Riazor pokusí o zázrak. V prvním střetnutí proti dánskému Aalborgu naprosto propadla a prohrála vysoko 0:3. Pohárová matematika hovoří jasně, Deportivo musí vstřelit minimálně čtyři branky.

Domácí neprožívají šťastné období, Deportivo vstoupilo do tohoto ročníku španělské La Ligy vcelku dobře a už to vypadalo, že by mohl celek z Riazoru atakovat první čtyřku tabulky, jenomže po podzimu je všechno jinak. La Coruňa opět ztrácí body a tabulkou se neustále propadá, vyvrcholením byla porážka v prvním zápase vyřazovací části od dánského Aalbrogu. Výprask 0:3 dává Španělům jen velmi malé šance na postup do další fáze Poháru UEFA.

Zatímco se La Coruňa trápí, dánský Aalborg zažívá na pohárové scéně skvělé časy. Tento tým si letos zahrál základní skupinu Ligy mistrů, odkud se dokázal probojovat do jarních částí Poháru UEFA. V lize je zatím Aalborg na šesté pozici, což je oproti minulé sezoně zklamání, ovšem dánský celek si pokazil úvod ligy, kdy značně ztrácel. Nyní je forma Aalborgu ohromná, dlouhou sérii neporazitelnosti ještě vylepšil debakl, který uštědřil La Coruni.

Ačkoliv skončilo první utkání výhrou Aalbrogu 3:0, nesmějí Dánové odvetu podcenit. Mnoho fanoušků Deportiva má ještě v živé paměti famózní obrat v Lize mistrů proti milánskému AC. Rossoneri vyhráli v prvním duelu 4:1, ale La Coruňa na Riazoru během prvního poločasu náskok smazala, když vedla 3:0 a ve druhém poločase ještě jednu branku přidala. Tehdy celá La Coruňa slavila postup do semifinále Ligy mistrů, ovšem je nutné podotknout, že tehdy byl kádr španělského celku zcela jiný.

La Coruňa se musí obejít bez tří hráčů, mimo hru jsou Riki, Mista i Nouioui. Suspendovaný je Lopo. Na druhé straně nemá trenér Magnus Pehrsson s týmem žádné problémy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.00 - 6.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Šachtar Doněck  (čtvrtek 21:00)
White Hart Lane uvidí dost možná hladký postup Šachtaru Doněck přes zklamání anglické ligy Tottanham. První zápas skončil ukrajinskou výhrou 2:0 a to není jediné, co hraje do karet hostujícího týmu.

Manažer domácího týmu Harry Redknapp totiž upřednostnil před Pohárem UEFA domácí soutěž, obdobně jako Martin O’Neill z Aston Villy. Spurs se totiž dostali do finále Carling Cupu, kde je čeká Manchester United, a tak si odpočine například Luka Modrič, Ledley King a Jonathan Woodgate, střelec vítězného gólu v posledním ligovém zápase v Hullu. Do hry nenastoupí ani Robbie Keane, Vedran Čorluka, Jermain Defoe a Roman Pavlyuchenko. Tím výčet absentujících hráčů nekončí. Na hřišti neuvidíme také Garetha Balea. Do branky se stejně jako v prvním zápase postaví Gomes, protože Cudicini laboruje se zraněným kolenem.

To hosté mají o poznání menší problémy. Dmytro Chygrynskiy, Olexandr Kucher a Srna, jenž nenastoupí v dresu Šachtaru, budou moci závidět českému hráči Tomáši Hübschmanovi, jenž si jednozápasový trest odpykal před týdnem. A tak se hodně nabízí myšlenka o rusko-ukrajinském osmifinále CSKA-Šachtar, kdy oba týmy vyřadí anglické soupeře.

Momentálně čtrnáctý celek Premier League na domácím hřišti v poslední době sice neprohrává, ale tři body si často také neponechává. V posledních pěti utkání totiž porazil jen Stoke a čtyřikrát remízoval. A to i s Manchesterem United a Arsenalem, oba zápasy skončily bezbrankovou remízou. Šachtar Doněck si před zimní přestávkou vedl o poznání lépe. Za posledních šest kol inkasoval jedinkrát a připsal si skalp vedoucího Dynama Kyjev. Jediná ligová prohra na hřišti soupeře přišla v srpnu ve Vorskle Poltava, která je právě před Šachtarem.

Ukrajinský klub neměl daleko od postupu v Lize mistrů, nicméně ani drtivá domácí výhra nad Basilejí a poté překvapující tři body z Camp Nou na druhou příčku nestačily. Zda si však vynikající formu z podzimu, kdy v souhrnu všech soutěží vyhrál minulých osm utkání, přenesl i do jarní části, se uvidí až v londýnské odvetě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.25 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:30)
Mestalla bude svědkem velkého boje o osmifinále Poháru UEFA. První zápas skončil remízou a šance jsou tak na obou stranách otevřené. Jedinou povinností hostujícího celku je tak vsítit alespoň jednu branku.

A právě jedna inkasovaná branka se už začíná dostávat do snů domácích hráčů. V posledních čtyřech utkáních totiž jiný počet nedostali. Sami však také neskórují o nic lépe a poslední výhra se tak zapisovala 1. února proti Almeríi. Jinak se však Mestalla stala nedobytnou. Od 15. listopadu si odtud nikdo plný počet neodvezl a to si lodivod Emery velmi pochvaluje. "Věřím našemu týmu. Je to dlouho, co jsme na Mestalle prohráli a to je moc dobře. Musíme hrát jako proti Atlétiku Mardid nebo Villarrealu. Do zápasu jdeme optimističtí a pozitivní, i když to bude těžký boj," řekl.

Dynamo Kyjev má menší nevýhodu v nerozehranosti. Vyrovnávací a šanci dávající gól v prvním zápase si navíc vstřelili španělští hráči sami. Lídr ukrajinské ligy měl více šancí, remízu nakonec ale udržel přes osmnáctiminutové oslabení, přesto se pro postup potřebuje minimálně jednou gólově prosadit. To se mu podařilo v podzimní části Ligy mistrů u španělských sousedů, když si jedinou venkovní výhru připsal v Portu.

Právě výhra v evropských pohárech dělá Valencii problémy. Ve skupinách totiž vyhrála pouze v Trondheimu. Na domácím hřišti si připsala nerozhodné výsledky proti Kodani a Bruggám. Oba zápasy skončily 1:1, což by ve čtvrtek znamenalo prodlužování. Dynamo si v rozhodně těžší skupině připsalo zajímavé výsledky ze hřišť soupeřů. Kromě výhry v Portu totiž neinkasovalo ani na půdě Fenerbachce a nejtěsnější porážku si připsalo na hřišti Arsenalu.

Domácí soupiska zůstává jedním velkým otazníkem. Posledního kola se nezúčastnili Raul Albiol, Thiago Carleto, David Albelda, Miguel, Emiliano Moretti, Edu a Renan Brito z různých důvodů a vše se tak uvidí až po Emeryho čtvrtečním jmenování. Jediným jasným nezúčastněným je David Albelda. Jurij Semin bude moci počítat s útočníkem Olexandrem Aliyevem, který tak nahradí Artema Milevskiyho, jenž byl v minulém zápase vyloučen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kaká ani Ronaldinho nejsou v nominaci vůbec.

Reagovat
panca

to zas bude sestava. mam celkem strach

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct, jak to Carlo postaví - zvláště v obraně je schopnej kombinovat až zůstává rozum stát. a záloha Flamini - Pirlo - Becks, před nimi Seedorf..no a útok Pa-Pi..můj tip.

Reagovat
Inzaghi

Též moje přání. Aspoň v UEFĚ tam snad dá Carlo 2 útočníky nebude vymýšlet žádný kraviny se čtyřma DZ, jako naposledy doma. Jinak mě trošku překvapil tip EF. Sice jsme teď špatní, ale abychom doma prohráli s Brémama?

Reagovat
smazaný uživatel

naozaj ak AC nepostúpi cez Brémy, tak asi cez nikoho, Bremy sú tohto toku úbohé, a AC má preda len svoje kvality, takže vidím to na jasný postup AC

Reagovat
smazaný uživatel

Flamini je dnes prej jistej no, zbytek se uvidí. spíš bych ale přemýšlel o složení obrany. buď půjde Carletto na jistotu s dvojicí Bonera - Maldini, nebo bude jednoho z nich, případně oba šetřit na Dorii. to se pak můžem těšit na v lepším případě Favalliho, v horším Senderose...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Tak jsem se pokoušel psát z mobilu, nevyšlo to, no.

Reagovat
panca

utok pato pippo by se mi libil ale nevim jestli to carlo tak postavi a obranu jak udela to je ve hvezdach. kdy naposled jsme hrali v plne sestave a dvakrat se stejnou obranou?! tak mozna nekdy naposled s maldinim a castacurtou...

Reagovat
smazaný uživatel

si dela EF sradu tipovat cistou 2 na werder? nabuseni kluci,fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Praveze co som pozeral im to pekne zatial vychadza,ich tipy niesu na toho kdo je vseobecne favorit alebo na koho je mensi kurz,ale podla inych okolnosti a ide to.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem opravdu zvědavej, jak se k tomu Ancelotti dneska postaví. nominace je solidní, chybí už fakt jen dlouhodobě zranění + Ricky s Dinhem, které šetří na víkend. v tom případě ovšem opět Seedorf pod hrotem..., no co se dá dělat. priorita je liga. jelikož je Flamini jistej a Pirlo pravděpodobně taky, bude v záloze jediné dilema a to Beckham vs. Ambro..., přednost bych dal pro tentokrát asi Ambrosinimu. na druhou stranu ovšem může Carletto nasadit rozestavení 4-4-1-1, kam by se vešli všichni (vpravo Becks, vlevo Ambro), v útoku osamocenej Pippo. rozhodně bych ale radši viděl 4-3-1-2 s Pippem a Patem, i když nejsou nejsehranější. ani doma to nebude s Werderem žádná legrace. budem se o to muset poprat a i když je pro mě Uefa až na druhém místě, končit se mi v ní ještě nechce...

FORZA MILAN !

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,proč končit...vy to vyhrajete.

Reagovat
smazaný uživatel

na to bych si nevsadil, ale tahle trofej nám ve sbírce chybí, takže by to bylo každopádně příjemný

Reagovat
smazaný uživatel

Největší tutáč dne CSKA-1 !!!!!!!

Reagovat
Tomanatura

Tak o Aston Ville se už bavit cenu nemá. V Moskvě bude kolem -5, Villa odpočívat na ligu a Vagner úřadovat.

Reagovat
smazaný uživatel

jak tak koukám na sestavu, tak bannan nebo albringhton asi na ligu moc odpočívat nebudou naopak úřadovat bude delfouneso

Reagovat
GEGE

Útok Pato-Pippo by se mi líbil snad to tak Carlo postaví.Obrana Antonini-Bonera-Favalli-Zambrotta a jsem spokojený.

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

snad si dnes Antonini zahraje , od začátku...

Reagovat
GEGE

Zasloužil by si to.

Reagovat
GEGE

Tak nic Antonini na lavičce Flamini taky a Senderos v základu Aspon,že hrajeme na dva útočníky.

Reagovat
panca

coze flamini zas nehraje a ani antonini?! zacinam mit carla cim dal tim vic rad

Reagovat
smazaný uživatel

Flamini mě překvapil, Antonini zklamal . celkově se mi ta naše obrana moc nepozdává...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta přihrávka na Vagnera

Reagovat
smazaný uživatel

Dzagojev?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, ale nemám to zrovna v extra kvalitě

Reagovat
smazaný uživatel

To co spálil teď Miloš

Reagovat
Tomanatura

Jj, dneska toho bylo spáleno povíce....

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem byl na tréninku, takže se dívám až od 70. minuty - každopádně je to drť, Villa to otevřela, hlavně když útočí. Jinak braní, každopádně se mi líbí sbíhání Vasila a výměna míčů s Krasičem

Reagovat
Tomanatura

Oni neměli prakticky žádnou šanci ještě. Drť to je, ale takové pozvolné lehké tempo. V Anglii to bylo o něčem jiném.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak no, kontroluje utkání, každopádně to co dokážeme spálit je neuvěřitelné - teď znovu tři hráči na malém vápně a nedokážema dorazit odražený centr

Reagovat
smazaný uživatel

Jurij

Reagovat
smazaný uživatel

Francie

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně se mi nelíbí, že když Angláni útočí - tak se hned stahujeme do šestnáctky a čekáme, co vymyslí

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to pochopitelné, bylo by zbytečné inkasovat

Reagovat
smazaný uživatel

Albrighton je nemalé prase

Reagovat
smazaný uživatel

Vááááááágner , škoda že pálil do hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Oj ten gólman Villa - tohle chytit

Reagovat
smazaný uživatel

Vágner konečně - zakončení hodné mistra

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA. Jak to vypadalo, z tréninku jsem přišel až teď.

Reagovat
Tomanatura

Celý zápas se nedostala Villa do hry, Vagner v pohodě sklepával balony od dvou stoperů... Nasadili strašně lehké tempo, které vydrželo do konce zápasu. Líbil se Vasily, Dzagojev, Krasič(i když hodně sóloval).

Reagovat
smazaný uživatel

No když vezmeme v potaz, že to je Miloš, tak si dával balony spoluhráčům na něho až příliš často

Reagovat
Tomanatura

Tojo, dokonce se na něj Vagner osočil, proč mu "kurva" při té šanci nenahrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsme se vrátil a zapnul to kolem 70: minuty - jasná drť Angláni se sice snažili, ale žádnou extra šanci neměli, naopak my jsme jich hodně spálili i díky skvělému gólmanovi Villy. Líbilo se mi sbíhání Vasila a spolupráce s Krasičem (asistence na Vagnerův gól) napravo, výbroná hra Jurije, který si z nich dělal dobrý den a samozřejmě spolupráce Vagnera s Dzagojevem (který však jinak zapadl do průměru), Ščenikov se moc dopředu nehnal dozad si idvedl své, a pokud se nemýlím tak se Carvalho na hřiště nedostal

Reagovat
smazaný uživatel

To mě celkem zaskočilo, ale asi k tomu měl Zico důvod.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně v lize už by měl dostávat prostor, hlavně aby nabral kondici a máme se na co těšit. Jinak už dopředu si zabírám, jak preview tak report CSKA (RPL 1. kolo)

Reagovat
Tomanatura

jaký gól Arda Turan.

Reagovat
Tomanatura

Tak u toho kewellova gólu se už smát nemůžu

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux Cavenaghiho někdo musí polít živou vodou.

Reagovat
Tomanatura

Začínám se bát, aby neodjeli s debaklem, jelikož Gala se rozjíždí...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad je v tom rozjezdu přibrzdí poločas. Když srovnám Bordeaux před 3mi měsíci a teď

Reagovat
Tomanatura

Galatasaray také neoplývá formou... Docela překvapující pro mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Změna trenéra

Reagovat
Tomanatura

Ale jeho první zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Na každý tým to působí jinak.. Každopádně tyhle dva týmy se potkat před 3-mi měsíci, tak je to úplně jiný zápas.

Reagovat
Tomanatura

Tojo. Hlavně naprosto ofenzivní (soudím podle hry Gala a výsledcích "Bordó"). Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě jo.. Hraje Cavenaghi?

Reagovat
Tomanatura

V 55. nastoupil. Ale já už se koukám na ACM - Werder, takže se už řídím jen podle livesportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to to pořádně rozhejbal Musim na to kouknout ze záznamu.

Reagovat
Shevchenko

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

hanba AC, cez Brémy nepostúpiť

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele