POHÁDAL SE HENRY S WENGEREM?

04.12.2006, 12:22
Aktuality
Právě tato otázka se v posledních dnech stala v Anglii tématem číslo jedna. Francouzský ostrostřelec Thierry Henry má poraněný krk a údajně vztekle odešel z tréninku, na němž mu kouč Arséne Wenger oznámil, že není připraven hrát proti Tottenhamu.

Henry za každou cenu chtěl hrát, ale trenér jeho start v prestižním derby vyloučil. Proto se Henry naštval a odjel domů. To je verze médií. Sám Henry údajný konflikt vysvětluje jinak: "Je pravda, že jsem opustil tréninkové hřiště naštvaný, protože si nějakou dobu nezahraji a nepomůžu týmu na hřišti. To je něco, co mi dělá problém přijmout. Ale nepohádal jsem se s Arsénem Wengerem."

Wenger promluvil až dnes a naznačil, že k nějaké výměně názorů možná přece jen došlo. "Thierry a já máme dobrý vztah a jednou ho zase mít budeme. Teď si ale musíme sednout spolu se zdravotnickým týmem a zjistit, zda potřebuje pauzu, a jak dlouhou."

Aby mlžení kolem "hádky nehádky" nebylo málo, vyslovil svůj názor i ředitel klubu Peter Hill-Wood. Média podle něj přehání. "Henry chce hrát každý zápas, ale zdá se, že si Arséne nemyslí, že by byl jeho zdravotní stav stoprocentní. Promluví si o tom, nemyslím si, že by šlo o nějakou závažnou věc."

V utkání s Tottenhamem Henryho zastoupil Emmanuel Adebayor a prvním gólem nasměroval svůj tým k vítězství 3:0. Po utkání naznačil, že Henry není v absolutní psychické pohodě, ale má pro něj pochopení. "Není těžké rozumět jeho pocitům. Také jsem hráč a také nejsem spokojený s tím, jak se věci mají," poukázal na nevyrovnané výkony a výsledky Arsenalu.

Důležitější než to, zda je Henry naštvaný na trenéra nebo na své zdraví, je právě jeho zdravotní stav. A ten zřejmě není dobrý. Henry se už dva nebo tři měsíce trápí s bolavým krkem a poslední dobou není schopen podávat stoprocentní výkony. "Zase si jednou budu muset odpočinout. V tomto roce za sebou mám nějakých 60 zápasů, tělo říká stop. A musím ho poslechnout. Takže si musím říct stop na měsíc, možná na měsíc a půl. Bude trvat dlouho, než se té bolesti zbavím," vysvětlil Henry.

Arsenal měsíc a půl bez Henryho? Navíc v době, která je v Anglii tradičně nejvíce nabitá? Bude to těžké, ale kouč Wenger věří, že to půjde: "Nejsme tým jednoho muže, máme dvacet dobrých hráčů a je na mě, abych z nich postavil dobrý tým."

Že to jde, ukázalo derby s Tottenhamem. Bude to ale stačit i v boji o postup v Lize mistrů nebo o víkendu proti Chelsea?

Autor: Petr Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je škoda pro Arsenal je to velká ztráta a Adebayor je kvalitní hráč ale občas mi příde jako nemehlo bude to těžký v LM ale doufam, že to kluci zvládnou proti Tottenhamu tři branky byly sporné ale co se dá dělat snad postoupí dál Arsenal a Barcelona finalisté LM v poháru UEFA to by nebylo to pravé a kdo by místo nich hrál Porto jeho hra se mi nelíbí nebo WERDer toho bychbrál ale jenom místo Chelsea

Reagovat
HOST*Honzao

Arsenal hraje na henryho, jen a pouze, a pokud henry nemá formu tak nejsou výsledky, ale bez něj už dokázali několik těžkejch zápasů vyhrát, už tam je navíc

Reagovat
HOST*marv

Je škoda že se Henry zranil,ale ted aspon Wenger zjistí že Adebayor je mnohem lepší než ten rozmazlenec VAN PERSIE.

Ten Somrák se ani netrefí do míče.

Reagovat
HOST*Casillas

To je pravda.

Reagovat
HOST*nofan

Nemůžu si pomoct, ale o výsledku stále rozhodujou rozhodčí. Teď myslim Anglii - Arsenalu pomohl penaltám, včera zase M.C. tam myslim něco měl a nepísk to. Je to humáč.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy ne ale občas tomu pomužou ale je to tak rozhodčí jsou jen lide a dělají chyby poslední dobou sice docela často no když hraju Fifua Pes tak taky na ně nadavám

Reagovat
HOST*ruud

Van Persie ne nafuka,strasne arogantni na hristi,adebayor je lepsi,a henry by mel jit do chelsea:)

Reagovat
HOST*Nejlepší

Co by dělal Henry v Chesea ty jeden mentynele ty asi ani nevíš která bije že!!!Chelsea sou nafoukaní šmejdi kteří mají jenom peníze a nic víc je jim všechno jedno protože si to koupí a mají to!De vidět že vy Anglické lize vubec nerozumíte ale nevadí!Už sem si na vás podobné zvykl že ste přišlápnutí machýrci kteří chodí sázet na zapasy a když jim to náhou nevýde tak to svádíte hned na rozhodčího nebo na hráče ste prostě gumy největšího kalibru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele