Podolski definitivně přestoupí z Kölnu do Arsenalu

30.04.2012, 14:37
Aktuality
Lukas Podolski má před sebou maximálně poslední tři zápasy v dresu 1. FC Köln. Německý reprezentační útočník podruhé svůj mateřský klub opouští a tentokrát poprvé okusí zahraniční angažmá, oficiálně byl totiž oznámen jeho dlouho očekávaný přestup do londýnského Arsenalu...

Šestadvacetiletý ofenzivní středopolař je odchovancem porýnského klubu, který v roce 2006 opustil a zamířil na tříleté nepovedené angažmá do Bayernu. Ani po jeho návratu se ale FC nedokázalo usadit v horní polovině tabulky a Podolski tak nyní bude hledat novou výzvu na severu Londýna.

"Přestup do Arsenalu mi dává možnost hrát na mezinárodní úrovni za jeden z nejlepších evropských klubů. Není to rozhodnutí proti FC, tuhle skvělou šanci pro mojí sportovní kariéru jsem si zkrátka nemohl nechat ujít,” prohlásil rodák z polských Gliwic, který měl původně u Kozlů smlouvu do konce příští sezóny.

Podolski v letošní sezóně zařídil osmnáct z osmatřiceti branek Kölnu, i s tímto přispěním ale hraje jeden z nejtradičněších německých klubů o holé přežití. Před posledním kolem má dvoubodový náskok na berlínskou Herthu, před kterou chce uhájit alespoň barážovou příčku. ”Všichni nyní musíme spojit síly a soustředit se výhradně na boj o záchranu,” burcuje "Prinz Poldi”, jehož tak v dresu FC čekají buď tři, nebo už jen jeden zápas.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (607)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele