Podle Makeleleho si PSG letos zaslouží trofej

09.03.2011, 20:47
Aktuality
Paris Saint-Germain zatím zažívá úspěšnou sezonu. Ostře sledovaný klub má naději na triumf ve třech soutěžích a fanoušci věří, že nejméně jednu trofej hráči vybojují. Podle zkušeného záložníka Claude Makeleleho si PSG úspěch zaslouží.

"Za předváděné výkony si trofej zasloužíme. Je ale nutné, aby si všichni uvědomovali, co to obnáší. Musíme pořád naplno pracovat, soustředit se jen na sebe a věřit, že nám občas pomůže štěstí," říká Makelele.

Paříž je v semifinále národního poháru, v osmifinále Evropské ligy a v Ligue 1 nyní drží pátou pozici s pětibodovou ztrátou na lídra. Všechno mohlo být ještě lepší, kdyby ve víkendovém kole nepřišla prohra 0:1 se zachraňujícím se Auxerre.

"Jsem přesvědčen o tom, že je náš tým dostatečně vyspělý a chytrý, aby se touto prohrou nenechal srazit. V kabině máme výbornou atmosféru, udělali jsme už spoustu dobrých výsledků a i díky zkušenostem se dokážeme vypořádat se situacemi, které nám v minulosti nadělaly problémy," věří 38letý záložník, kapitán týmu.

V domácí lize čeká v dalším kole na Paříž šestý Montpellier. Ještě předtím přijde na řadu první osmifinále Evropské ligy na půdě lisabonské Benfiky.

Autor: Radim Šantrůček / fifa.com

Komentáře (77)

Přidat komentář
terry

MAKA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Reagovat
domingo

No Coupe de la Ligue by uhrat mohli. S ligou to moc ruzove nevidim, paradoxne jim davam trochu vetsi sance v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že v EL taky bez šance, myslím, že mají Benficu a ta je smete raz dva... Jinak celkem bych jim to přál kvůli Ludovicovi Giulymu - nejlepšímu fotbalistovi současné Paříže

Reagovat
domingo

Za Giulyho

Jinak na Benficu urcite maji, otazka je, jak k tomu pristoupi.

Reagovat
božský John

My nia ní vloni taky měli a jak jsme dopadli, ty šupáci se váleli po zemi, zdržovali,co to šlo ...

Reagovat
domingo

Tak co bys chtel, jsou to Portugalci.

Kazdopadne nesouhlasim s tim, ze PSG je v EL bez sance. Hlavne obranu maji mozna nejlepsi v cele soutezi (teda bez golmana), no a utocnou dvojici vlastne mozna taky.

Reagovat
smazaný uživatel

City?

Reagovat
domingo

Jo oni tam jsou jeste tihle

Reagovat
kubys

CSKA, Zenit - těch týmů by se našlo víc.

Reagovat
domingo

CSKA ma lepsi obranu nez Jallet, Sakho, Camara, Armand?

Reagovat
kubys

Já mluvil i o tom útoku. Jinak obranu mají strašnou, i když člověk, co viděl Super kubok by si toto pomyslel i o Zenitu.

Reagovat
domingo

Zenit vim, ze ma dobrou obranu

Ten utok asi jo, PSG nema tak kvalitniho forvarda jako Laska. Na druhou stranu ma typologicky se skvele doplnujici a sehranou dvojici, a to si myslim ze fakt nikdo dalsi nema.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

V EL, viď podľa nominácie to nebude vôbec zajtra v LISABONE ľahké. Ja budem spokojný, keď si na budúci rok zahráme v LM. V Ligue cupe sme vypadli v semifinále, po predlžení. V Coupe de FRANCE sme v semifinále na pôde ANGERS. Tak uvidíme. ALLEZ PSG

Reagovat
domingo

Jo tak Coupe de France, sorry, mne se ty dva pletou

Reagovat
onze

Pohoda domingo

Reagovat
ACSMan

Nevíte jestli neřikal Claude jestli bude končit po sezoně?

Reagovat
onze

Má končiť, síce ešte to nie je na 100 %. Má aj nejaké ponuky USA, JAPONSKO a ešte niečo. MAKELELE je fakt profík, klobuk dole pred ním a jeho výkonmi. O tom čo všetko dokázal ani nehovorím.

Reagovat
ACSMan

jestli teda půjde pryč nebo bude končit tak mu přeju minimálně EL.

Reagovat
onze

No možno to bude ešte rok v PSG. Aj keď si už myslím ( podľa vyjadrení a záujmu funkcionárov PSG o hráčov na jeho post) už nebude v PSG pokračovať. Možno skončí úplne. Uvidíme.

Reagovat
ACSMan

a ještě dotaz jak se mu daří herně?

Reagovat
onze

Myslím, že hlavne je motiváciou pre mladých. Ako som písal poctivák, profesionál. Aj keď je pravda že ho v tom nabytom programe ( PSG ) tréner KOMBOUARE v niektorých zápasoch šetrí. Síce aj inýc. Ale na Ligue 1 ešte určite má. Komu fandíš kamaráde ?

Reagovat
ACSMan

jestli to je na mě tak Spartě a jinak ve francii mám rád Marseille i to PSG mi je sympatický

Reagovat
domingo

Marseille a PSG?

Reagovat
onze

Tak ja mám paru kamošov čo fandia SPARTE. Keď že som z KOŠÍC, tak tam sú nejaké priateľské vztahi medzi nami. Samozrejme v ČECHÁCH fandím ACS. Ale OM a PSG to nejde spolu, to určite.

Reagovat
ACSMan

marseille fandim kvůli tradici a PSG se mi líběj dresy takhle to napíšu radši

Reagovat
onze

Jasná pohoda,

Reagovat
ACSMan

Tu francii moc nesleduju, ale proti lize nic nemám přijde mi o hodně lepší než Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Ty más naprosto ukázkovou kombinaci týmů, kterým fandíš. Košice, Sparta, PSG...od oka bych tipnul, že jsi sparťanský chuligán

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, samý slušný kluby

Reagovat
onze

Chuligán nie som určite, Mám ale veľký vzľach k ULTRAS.

Reagovat
smazaný uživatel

ten jeste hraje??

Reagovat
Lemond Laws

Jak se prosim jmenuje ten golman PSG, jak vždycky, když se vede, tak si lehne s balonem?

Reagovat
onze

APOULA EDEL sa volá.

Reagovat
smazaný uživatel

Edel?

Reagovat
Lemond Laws

Díky chlapy

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat
smazaný uživatel

S timhle me vzdycky hrozne sral ale divaky to evidentne bavilo .

Reagovat
Godwinson

To si nejsem jistej. Každopádně tým mají skvělý, pár hráči ho doplnit, pár hráčů poslat pryč a můžou myslet na místa nejvyšší. Tedy nemohou, mají naštěstí pojistku proti úspěchu na lavičce.

Reagovat
domingo

Potrebujou akorat golmana, pak mozna vymenu Giuly X Payet a k dokonalosti i druhyho stopera, i kdyz Camara neni zadny traged. Kdyby privedli treba Ospinu a Coulibalyho (toho naseho), tak vznikne monstrum.

Jo a trener, no.

Reagovat
Godwinson

Tak stoperskou dvojku mají letos nejspíš nejlepší v lize, ale je otázka, jak to bude vypadat v létě. Ona ta rovnice úspěchu PSG má v současné době hodně proměnných, setrvání Sakha, Hoaraua, prapodivné prodlužování smlouvy s Edelem. Jako by snad ani nechtěli myslet na příčky nejvyšší.

Reagovat
domingo

Tak s Edelem at klidne prodlouzi, on by byl jako dvojka idealni. Neni to uplny lempl, nedrzkuje, asi bude i verny, navic je mlady, takze vydrzi dlouho. Jinak maji fakt vyborny mix zkusenosti, mladi, kvality, dravosti... musi ale vsichni zustat, no.

Reagovat
Godwinson

Jako dvojka už by se měl pomalu začít stavět ten jejich supertalent - tedy osobně bych ho stavěl jako jedničku, tím spíše aktuálně místo toho individua, co chytá či spíše postává v bráně teď :)

Ale jo, tým výbornej .. snad jim v létě zkušenost a kvalitu nerozšíří Spahić a mládí a dravost Mapou ,))

Reagovat
domingo

Na co by jim byl Spahic? S Mapouem by to bylo neco jineho, ten by se hodil, ale do zakladu by se stejne nejspis nedostal. Hlavne by meli vykopnout ten brazilsky nesmysl, ktery zere minuty Jalletovi s Armandem, a taky profackovat Tieneho, protoze on jakkoliv je skvely bek, tak letos hraje permanentne jako kdyby byl ozraly.

Areolu bych taky rad videl, treba ho nasadi proti Angers

Reagovat
Godwinson

Tak Spahić nejspíše nesetrvá, to už jsme řešili a v úvahu připadají snad jen tyto možnosti, o PSG prošla spekulace nedávno, o Lille je to permanentní, to je pravda. Mapou by byl hloupost, i když klub, kde bude hrát pravého beka bych mu přál :))

Reagovat
domingo

Tak on by hral praveze stopera, na pravem beku musi byt Jallet.

A Spahice vubec nepotrebujou, leda jako nahradu za Sakha... ten musi do toho Lille. I kdyz asi by mohl hrat i se Sakhem, vytvorili by neco podobnyho jako (idealne) Rami-Sakho v repre... ja bych ale rad, kdyby sel nekam, kde te obrane muze fakt sefovat. By se se Sakhem sezrali, i kdyz typove se k sobe docela hodi. Navic Spahic je labil, hral by hrozne.

Reagovat
Godwinson

Blbě to vyznělo, pro PSG by byl Mapou hloupost! Přál bych mu však klub, kde by hrál pravého beka :)))

No, rozhodně by to bylo zajímavé sledovat, kvalitou by to byla stoperská dvojka z říše snů. Ale Lille bude samozřejmě lepší volbou, tím spíše pokud tu LM nakonec uhrají, což bohužel vypadá už skoro jistě, tu mu přeju :)

Reagovat
domingo

Hlavne do Lille by on prisel a byl by tam pan, obrana by stala na nem. Zvedl by to uplne stejne jako Marchal zvedl obranu ASSE.

Proc 'bohuzel'? L1 s nikym o zadny pitomy koeficient nezavodi, naopak mne by hodne zajimalo, jak by se Lille nebo Rennes poprali s LM, nemusim koukat furt dokola na Lyon

Reagovat
Godwinson

Protože když se jim LM povede, je i dost možné, že jedinou změnou kádru bude Gervinho. S už jistým Ramim, což je škoda. Hazardovi už jsem totiž vyhlédl klub, kde mám eminentní zájem, aby skončil ... pokud by to už mělo být směr PL. Na druhou stranu to neni vůbec jisté, pokud odejdou klíčoví hráči, může to být fiasko. Ale to je asi moc pesimistický scénář :)

Reagovat
domingo

Jo aha, ty do toho zas motas Chelsea

Podle me Hazard zustane minimalne jeste pulrok urcite. Jedinym hracem, ktery je imo fakt ohrozeny, je Gervinho, a mozna jeste Sow (toho by naopak meli strelit co nejdriv, dokud si za nej muzou rict o velke prachy, protoze pristi rok bude zase hrat jako Sow). V Lille snad nejsou blbi, po X letech poskladali tym, ktery ma kvalitu a budoucnost, tak snad to nerozprodaj vsechno najednou, nota bene kdyz budou hrat Evropu.

Reagovat
Godwinson

Je to docela nepříjemný. Snažil jsem se to tak sofistikovaně skrývat a už jsem u toho týmu všeobecně zařazen, selhal jsem. No, když se začalo víc mluvit o Arsenalu, musel jsem začít prosazovat své zájmy, to je jasné :))

Jj, to je velká pravda, když už do LM, tak s plnou parádou. A se Sowem je to naprosto přesný, v souvislosti s nim se spekulovalo třeba o Juventusu, neuvěřitelný. Dostat z něj třeba 10, tak to je kauf století .. :)))

Reagovat
domingo

O tom Juve vim no. My z nej tady tak trochu delame vetsiho trageda, nez je, podobne jako treba Slovaci z Vitteka... pritom on je opravdu excelentni zakoncovatel a navic je mlady, tudiz neni nikde napsano, ze se jednou nestane vybornym utocnikem. Je to jenom extremne nepravdepodobne, protoze on musi hrat s nekym, kdo mu ten mic na tu nohu polozi, a pak to s neochvejnou jistotou narve do brany. Ten mic si nestahne ze vzduchu, nevybojuje, neobehraje obrance, nevymeni si pozici, nepokryje mic, nic. Jenom strili. S timhle by ho v Italii sezrali zaziva, on potrebuje tym s mimoradne kreativni a fungujici zalohou, ktera mu ty mice proste bude davat. V Juve by jenom postaval v souperove vapne a stoural se tam v nose, fakt genialne investovanych 10 mega

Reagovat
domingo

O tom Juve vim no. My z nej tady tak trochu delame vetsiho trageda, nez je, podobne jako treba Slovaci z Vitteka... pritom on je opravdu excelentni zakoncovatel a navic je mlady, tudiz neni nikde napsano, ze se jednou nestane vybornym utocnikem. Je to jenom extremne nepravdepodobne, protoze on musi hrat s nekym, kdo mu ten mic na tu nohu polozi, a pak to s neochvejnou jistotou narve do brany. Ten mic si nestahne ze vzduchu, nevybojuje, neobehraje obrance, nevymeni si pozici, nepokryje mic, nic. Jenom strili. S timhle by ho v Italii sezrali zaziva, on potrebuje tym s mimoradne kreativni a fungujici zalohou, ktera mu ty mice proste bude davat. V Juve by jenom postaval v souperove vapne a stoural se tam v nose, fakt genialne investovanych 10 mega

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

Vesměs souhlasim. Všechno je to pravda, ale nemám o jeho potenciálu velké mínění. Vždyť si vezmi, hrát na hrotu před Hazardem, Gervinhem a Cabayem. Tam stát rozehnal, tak těch 15 kousků má taky.

Reagovat
domingo

Proc Rozehnal, muzes to prirovnani udelat klidne realisticteji. Tulio by tech 15 dal taky, navic by i neco vybojoval a kraloval by tam ve vzduchu. Taky doufam, ze v pripade odchodu Sowa nedojde zadny pubertalni metrakovy Abdoula Cisse Traore Coulibaly Diarra a utok zustane jak je, dvojice Frau-Tulio je neuveritelne sympaticka

Ale Sow vyborny zakoncovatel je. To bezesporu. Ze je jinak uplne na hovno, je vec druha.

Reagovat
Godwinson

To určitě je, dotáhnout daleko to může, stačí se podívat na Huntelaara.

Reagovat
domingo

Lavicka Schalke? No proc ne

Uvidime, jak se mu bude darit na ACN. Senegal ma dobry tym.

Reagovat
Godwinson

Tak myslim projít kluby jako je Real a Milán :)

Senegal tým skvělej má, ta útočná síla je obrovská ... i když na Pobřeží Slonoviny jí dost chybí, tam je to enormní.

Reagovat
domingo

Petadvacatyho hrajou s Kamerunem, asi se na to kouknu.

Nejaka no-name dira - Drame, Mangane, Faty, Daw - Gomis, N'Daw, N'Diaye - Cisse/Ba, Sow, Niang

Klasicky africky tym, no. Extremne silna obrana, hromada DM, nekreativni zaloha, pretlak stoperu a utocniku, zadny golman. Oni maji teda obri vyhodu ve Fatym, diky toho jsou jeden z mala tymu subsaharske Afriky, ktery ma na stoperu i neco jineho nez 'sebrat mic a kopnout ho do haje'

Reagovat
Godwinson

Je to tak, pěkná sestava. Hlavně ten útok, fascinující. Všichni formu jako hrom, škoda, že ten zbytek týmu je daleko, předaleko za tou ofenzívou, ale to je taková klasika, bohužel. I takové Maroko to má stejně. Chudáci trenéři.

Reagovat
domingo

Nejenom ofenzivu, oni maji vybornou i obranu, akorat jim chybi kreativni stredopolar a golman. To ale chybi vsem, zejo.. proto taky zadny africky tym nemuze vyhrat MS. Nebo nemuze jinak nez extremni haluzi.

Jediny kreativni stredopolar z cele subsaharske Afriky je z Beninu a smrdi na lavce. Jediny golman je v Espanyolu, ale ten je v repre stejne dvojka. Jinak pusto prazdno.

Reagovat
Godwinson

Jo, tady obrana výborná je, přesto za útokem ztrácí. Trochu mě mrzí, když se podívám na sestavu Maroka a vidim, že obrana slabší a útok tak přervanej, že všichni z těch kvalitních, nadějných a skvělých hráčů si rozhodně nemůžou zahrát, z toho mám vždy blbej pocit :)

Jj, ale s těmi gólmany bych to neviděl tak černě, Itumeleng, Enyeama, ty mám rád a mají velkou kvalitu.

Reagovat
domingo

No coz o to, oni tu kvalitu maji, pokud myslis kvalitu ve smyslu 'schopnost chytit mic'. Jenze jsou to zaroven i sileni labilove a kiksari.

Vzdyt jsi to videl na MS - Khune chytal skvele, pak udelal hrubku, pak zas skvele a pak dostal cervenou. Enyeama zachytal jako panbuh v zapase, kterej stejne prohrali, a kdyz se pak rozhodovalo o postup, nepodrzel a poustel goly, ktery chytit mohl. Takovyhle golmany ti zadnej poradnej klub nevezme, proto taky musi strasit kdesi v Izraeli a Turecku.

Ovsem aspon je velka sance, ze ten skvely vykon predvedou, to je pravda. U toho senegalskeho borce nezbyva nez doufat, ze ty 4 metraky zive vahy v obrane nikoho nepusti ke strele

Reagovat
Godwinson

Jasně, labilitu v souvislosti s černými golmani už člověk ani nemusí zmiňovat. Fakt je, že Enyeama konkrétně na MS toho byl fakt jasným důkazem, je to škoda.

Reagovat
Godwinson

golmany, samozřejmě, uff

Reagovat
domingo

Je to obrovska skoda. Fandeni Nigerii, Francii, Slavii a Auxerre by mely proplacet pojistovny.

Reagovat
domingo

Btw videls, kdo za Senegal ted hraje? Sleduj tu defenzivu:

Diawara, Diakhate, Mangane, Bayal Sall, N'Daw

Proti tehle sbirce zakernaku a hovad bych nechtel nastoupit, ani kdyby mi nekdo zaplatil

Reagovat
Godwinson

Teď na to koukám. Záviděníhodné složení.

Reagovat
smazaný uživatel

A zápas by rozhodl kopyťák Sow.

Reagovat
FC Porto FC

No nemyslím si že by v pohodě hrající Benfica nechala vyřadit, PSG nepostoupí

Reagovat
vlastik

to se tvrdilo uz po losu skupin, a postoupili sme z prvniho misto pred Dortmundem a Sevillou. Nemyslim, ze by Benfica byla tezsi nez treba prave Sevilla, bohuzel PSG na EL celkem kasle, priorita je liga

Reagovat
FC Porto FC

To si piš že Benfica je těžší než Sevilla

Reagovat
vlastik

oukej, tak sem si to napsal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele