Pobodaný Španěl Pablo Marí z Monzy musel na operaci

28.10.2022, 17:43
Aktuality
Pablo Marí (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
Nikikrew

Takychto magorov bude iba pribudat. Nastastie je Pablo ok

Reagovat
Csaplárova past

Z ceho usuzujes, ze takovych pripadu bude pribyvat?

Reagovat
Gazdo

Pretoze je to momentalny trend postupnej radikalizacie

Reagovat
Jerichoo

To je sice pravda ale tento utocnik vyzera ze je psychicky chory takze sa to radikalizacie netyka

Reagovat
Gazdo

Ano toto je iny pripad ja som skor reagoval na to preco bude pribudat vo vseobecnosti

Reagovat
cr7sux

pocet mentalnich chorob take vzrusta

Reagovat
eder

Mentálně chorých se dnes sešlo na Václaváku hned několik tisíc...

Reagovat
Rothbard

Reagovat
Mass

Něco podobného sem napsal o útočníkovi z Bratislavy a byl jsem libtardy označen za člověka podporující terorismus.

Člověk který se zradikalizuje k takto násilnému jednání už musí být nějak duševně vyšinutý, a pak už je otázka, jestli zaútočí třeba na lidi v čekárně u doktora, nakupním centru nebo před gaybarem. Co nechápu já, proč v tom třetím případě je prohlášen za teroristu a v prvních dvou za duševně nemocného.

Reagovat
verv

Protože je rozdíl, když někomu přeskočí a zabije náhodný lidi, co mu zrovna přijdou do cesty, nebo když dlouhodobě plánuje útok na lidi kvůli jejich sexuální orientaci.

Reagovat
Mass

Ano a jaký je rozdíl mezi vrahem z Uherského Hradiště, který zavraždil 8 lidí kvůli paranoie (o které se vědělo prý 16 let a už předtím vyhrožoval) a mezi paranoiou z vraha z Bratislavy, který zavraždil dva lidi? Jako jde o dva sociální frustráty vykazující stejné příznaky, tak proč jeden z nich je terorista?

Reagovat
Mass

*Uherského Brodu

Reagovat
verv

Rozdíl je v tom, že na Slovensku ten vrah šel střílet lidi cíleně proto, že patřili do nějaké skupiny lidí, ke které podle všeho choval nenávist. V Brodě šel prostě magor střílet a bylo mu jedno, koho popraví.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Jerichoo

rozdiel je, že útočník z Bratislavi si ten útok veľmi konkrétne plánoval, takže to nebude v tej istej rovine ako ked niekto začne okolo seba bodať náhodných ludí. Ale keď v tom nevidíš rozdiel tak je to tvoj pohlad.

Reagovat
Mass

No ale už si vzal nůž do nákupního centra, takže to taky nebude náhlé hnutí mysli. Střelec v Ostravě si sehnal pistoli. Stejně jako ten v Uherském Brodě. Takže jak dlouho musí vrah plánovat, aby to byl terorismus?

Reagovat
GabrielBatistuta

V tom nákupáku prý vzal nůž z regálu.

Reagovat
verv

Reagovat
Eichel

Kto v úmysle poškodiť ústavné zriadenie alebo obranyschopnosť štátu, narušiť alebo zničiť základnú politickú, hospodársku alebo spoločenskú štruktúru štátu alebo medzinárodnej organizácie, závažným spôsobom zastrašiť obyvateľstvo alebo donútiť vládu štátu alebo iný orgán verejnej moci alebo medzinárodnej organizácie, aby niečo konala, opomenula alebo strpela

:a) hrozí spáchaním útoku alebo spácha útok ohrozujúci život, zdravie človeka alebo jeho osobnú slobodu,

Je to terorista, pretože jeho čin je subsumovaný pod trestný čin teroristického útoku podľa §419. Zavraždil dvoch ľudí a jedného sa pokúsil zavraždiť a to spáchal v úmysle závažným spôsobom zastrašiť obyvateľstvo, je to plne zrejmé z jeho manifestu, kde o svojom čine hovorí, že koná z dôvodu aby sa táto skupina obyvateľstva nikdy nemohla cítiť bezpečne, pretože ten čin nebude vykonaný na niekom vysokopostavenom, nebude vykonaný na niekom koho pozná, bude to niekto neznámy, s kým sa môže každý člen komunity ľahko identifikovať a bude vedieť, že cieľom nemusí byť niekto mediálne známy z komunity, ale kľudne aj on. Preto popisuje aj to, kde to spáchal. Spáchal to na mieste ich komunity, kde sa cítili bezpečne a mal to byť ich priestor, takže chcel nech sa necítia doma nikde.

Ja teda rozhodne nie som fanúšikom progresívnej politiky, ale toto je ukážkový príklad teroristického útoku a to zároveň nijak nevylučuje to, že to bol čin psychicky chorého jedinca. Nepoznám všetky tieto prípady, ktoré spomínaš ale ten teroristický čin od neteroristického sa tu líši v tej intencií ohroziť štátne zriadenie, komunitu a podobne. Je preto rozdiel ak zastrelím 10 ludí na ulici len tak, lebo neznášam ľudstvo a mal som zlý deň a je rozdiel ak vystrielam stranícku centrálu Kresťanskodemokratického hnutia a vydám manifest, že vy konzervatívne k** nebudete nikde v bezpečí. Vždy sa tam sleduje intencia pri kvalifikácií (teda v práve u médií to bude očividne viac fluidné).

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Nikikrew

Niekolko kriz, pravdepodobna prichadzajuca recesia, bezzabranove vyjadrevanie sa na socialnych sietach, sirenie hoaxov....doba je rychla

Reagovat
kovi610

Reagovat
ACSeRw!n

lidi nemaj prachy

Reagovat
LeonardoUžoa

Neznal jsem pokladníka, ale rip.

Reagovat
DieFohlenBMG

Má trénovat a ne trajdat po nákupech

Reagovat
kovi610

Reagovat
Jordi Alba

Dneska budu v Monze a zitra v Miláně. Ví se přesně název obchoďáku ať si to dám na seznam věcí co navštívit? Vypadá to, že tam nuda nebude.

Reagovat
Zark

Prý Carrefour v OC Milanofiori

Reagovat
Freedo

Aby tě ještě nepodezřívali, pokud se budeš pohybovat kolem místa zločinu.

Reagovat
Jordi Alba

Píchaní osoby Bolívijské národnosti nevylučuju, to přiznávám. Nicméně to určitě nebude muž a nebude to nožem.

Reagovat
81Tomas

To si myslel i Pablo...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Jordi Alba

Každej správnej cestoval by se měl řídit pravidlem - sport, kurvy, památky.

Reagovat
Kucka

Exotiku schvaluju, překvapila mě zrovna Bolívie.

Reagovat
Pharrell

drž se a opatruj se ex - Gunner Pablo…

Reagovat
tadko97

Mimo témy ..

Chcem sa spýtať, čo rozhoduje v Európskej lige o postavení v tabuľke pri zhodnom bodovom zisku? Vzájomný zápas, alebo skóre? Narážam na postavenie AS Rímu s Ludogorcom

Reagovat
pastal

Řím musí vyhrát jinak končí, rozhodují vzájemné zápasy

Reagovat
Coutinho10

tady to je přehledně: https://s5.sir.sportradar.com/chance/cs/1/season/95895/standings

Po skončení skupinové fáze v případě rovnosti rozhoduje následující:

1. vzájemná bilance

2. brankový rozdíl

3. počet vstřelených branek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele