Plzeň získala stopera Dweha z Vyškova na roční hostování s opcí

21.07.2023, 19:14
Aktuality

Plzeň angažovala liberijského reprezentačního obránce Sampsona Dweha. Jednadvacetiletý stoper posílil Viktorii z druholigového Vyškova na roční hostování s opcí. Západočeši o tom informovali na svých webových stránkách.

Dweh přišel do Plzně na testy poté, co se na začátku letní přípravy zranili obránci Filip Čihák s Milanem Havlem. Další zadák Luděk Pernica se zotavuje po operaci kolena. Mladý Liberijec zasáhl do tří utkání.

"Je to pro mě splněný sen. Fotbal jsem vždy hrál proto, abych se mohl dostat do opravdu velkého týmu, a to se mi teď ve Viktorce plní. Mohu slíbit, že odevzdám pro klub maximum a na tuto výzvu se strašně těším," uvedl Dweh, který ve Vyškově působil rok.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
db18

Super. I když opce prý 800k euro ale když se prosadí, tak se to vyplatí... a pro Vyškov by to taky byla bomba...

Reagovat
Martin9719

Solidní náhrada za Santose. Teď už to hlavně nesmíme pustit. Myslím si že pokud je zraněný ještě Pernica + Čihák tak do obrany další hráče nepotřebujeme.

Reagovat
db18

Ještě aby Jemelka hrál LB. Stopery máme obsazené dobře... Hejda je jasný, k němu se výborně rozehrál Paluska... a pak jsou připravení Dweh a Hranáč... podle mne zbytečnost brát Jemelku jako stopera, navíc nám teď kraje obrany dost hoří... RB ideálně Cadu/Holík... ale tam čekám, že zbytečně moc šancí bude dostávat Řezník.

Reagovat
Martin9719

Pokud Holík bude pokračovat třeba v krasojízdě z jara tak pak bych tam dal možná Řezníka taky. Je možný i přechod na 3 stopery i když primárně ne. Je to o tom, jestli se zkusí třeba Mosquera i v soutěžních zápasech jako bek s tím že může Cadu alternovat na obou stranách.

Reagovat
db18

Mosquera na beku prosím ne. Na něj bylo i to křídlo na jaře až moc...

Reagovat
Martin9719

No ale zkusili ho tam víc než v jednom zápase takže varianta to je a pokud se někdo z beků ještě zraní tak tam podle mě půjde.

Reagovat
Pablos

,,Plzeň samozřejmě bude jen náháněč černoušků z českých nižších soutěží a východních oblastí plus třeba nějaké pobaltí... které se budou střílet dál... než se zjistí, že s tím ale poháry ani neuhrajou a celé to krachne.” Nečekal jsem že to půjde takhle rychle

Reagovat
Martin9719

Takhle rychle už od roku 2010.

Reagovat
db18

Reagovat
Tromas

Konečně jsme získali stopera na tuhle sezónu, což byla na jaře nejslabší pozice takže nakonec příjemné překvapení.

Reagovat
delfin

Oscaruv spoluhráč.

Reagovat
Mass

Když bude dobrej, tak příští rok do Slavie.

Reagovat
rabbitweed

A co ten Staňek ? Půjde někam dokud má hodnotu, nebo se bude držet do doby než už nikdo nebude mít zájem jako u Koláře.

Reagovat
$dolar$

Prodal bych ho hned, prijde mi zbytecny mit Jedlicku na lavicce..

Reagovat
Tromas

No po jaře hodnotu už moc nemá. Po poslední titulové sezóně a během předkol kdy nám vychytal postup do skupin LM měl největší hodnotu a nejlepší nabídky díky průběhu skupiny mu klesla hodnota a jaro bylo pro jeho hodnotu katastrofální (stejně jako naše výkony během jara) tipnul bych že ho prodáme po předkolech (když se nepovedou) nebo po základní skupině EKL.

Reagovat
ondrasch77

Po předkolech pohárů už mají všechny týmy gólmany vyřešený...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Firkraag

Nikdo ho nekoupil ani po tom, co chytal fakt skvěle. V poslední době měl relativně bídnou formu, otázkou tedy je, jestli je fakt nějaký reálný zájem.

Mít trojici Staněk, Jedlička, Tvrdoň je asi i na Plzeň příliš velkej luxus.

Reagovat
meno

Do Slavie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele