Plzeň letos otevře první krajskou fotbalovou akademii v ČR

27.02.2015, 17:29
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem za to rád a je úplně jedno, že je to v Plzni... Tohle zlepší kvalitu českého fotbalu

Reagovat
Paul Anka

Akademie fungují a dokazuje to jak Slovácko tak Příbram. Rozhodně

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže klubová akademie je něco jiného než tahle zhovadilost, která má podpořit plzeňskou mládež.

Reagovat
smazaný uživatel

No a navíc se dá předpokládat, že když bude ta akademie například v Olomouckým nebo Jihomoravským kraji, tak stejně minimálně polovina těch hráčů v akademiích bude ze Zbrojovky nebo Sigmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za nesmysl. Klub si vychovává hráče nějakou vlastní filozofií a ti hráči teď jako budou jezdit na týden pryč?

Reagovat
smazaný uživatel

ja to taky nejak nechapu. hlavne jak to bude osetreny. tohle mi prijde jako totalni podpora viktorky za cizi penize. proc nemaji vlastni akademii a tu si neplati

Reagovat
smazaný uživatel

"Místní ligový celek Viktorie si pak z absolventů bude moci jako první vybrat ty nejlepší hráče do svého dorostu. Další se rozprostřou mezi ostatní kluby v kraji." Tohle je dost divný teda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to funguje i teďka víceméně

Reagovat
pajka-juve

Je to napsaný blbě, to jo. Podle mně to znamená něco vy smyslu, že Viktorka bude mít "předkupní právo" před ostatními.

Reagovat
semiš

To bys poslal ty nejlepší do Domažlic nebo co ?

Reagovat
smazaný uživatel

Prosazovat to všude je nápad pitomý, ale tak když to bude i u nás, tak si stěžovat nebudu stejně to tu tak už funguje, akorát teď za to budou i keše od svazu

Reagovat
smazaný uživatel

koukam ze polovina lidi ani nevi o cem pise a tak pisou totalni sracky

Reagovat
Neuro

tak ses musel přidat

Reagovat
r.mrazik

za státní prahy akademii...

Reagovat
smazaný uživatel

necvrkej z te prahy zablute

Reagovat
r.mrazik

Nebrec,treba te sem vezme nekdo na vylet

Reagovat
r.mrazik

A sakra

Reagovat
smazaný uživatel

praha smrdi stejne, vcera sem to zase citil

Reagovat
smazaný uživatel

Ač Vrbu respektuji, tak tento jeho koncept považuji za velmi nešťastný.

Něco podobného se v ČR zkoušelo již za komunistů, a po několika letech se od toho upustilo, protože praxe ukázala značné nevýhody. Hráči se něco učili přes týden v akademiích, a poté se na víkend vrátili do klubu, kde po nich chtěli zase něco úplně jiného.

Osobně bych se mnohem raději zaměřil na to, aby každý ligový (klidně i druholigový) klub měl svoji vlastní, kvalitní akademii. Kdyby svaz/kraj něco přispěl, myslím že by to bylo poměrně realizovatelné, a kluby by ve vlastním zájmu udržovali akademie na jisté úrovni.

P.S:O odbornosti některých odborníků ze svazu si dovoluji rovněž pochybovat, ale někde musí ty vysloužilce z fotbalu, kteří se neuchytili v klubech uklidit.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak snad to bude opravdu jen PILOTNÍ projekt a že to podle toho doladěj. Otázka taky je, jestli to je napsaný správně, že budou přes týden v akademii a pá-ne budou v mateřskym klubu. Jestli jo, tak je to pěkná blbost. A ještě by mě taky zajímalo, kolik těch akademií plánujou, jestli to správně chápu, tak ne 14 podle počtu krajů, ale míň, tak 5 nebo 7 tak by to dávalo smysl, uvidíme

Reagovat
wesleyborland

Tady nejde o to, co je tam budou učit. Většina lepších klubů vytváří pro mládež skvělé tréninkové prostředí, ale msysl je v tom, že ti nejlepší hráči budou trénovat pospolu, to znamená, že by je to čistě teroreticky mělo posunout dopředu, protože nebudou najednou vyčnívat ve svém klubu a třeba je to namotivuje makat ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

tady nikdo neví o čem je vlastně řeč.. tady jde o to, že se mají vzít ti nejlepší hráči ze svého ročníku od 12 do 15 let (velmi krizový roky pro fotbal) aby hráli spolu a zlepšili si svoji techniku myšlení atd. natož když hraješ v klubu kde jasně převyšuješ tak za 2-3 roky už hraješ stejně jako oni protože s těma dobrýma nehraješ a to se má změnit a ty nejlepší mají trénovat spolu a je to i o trenérech kteří v těch malých klubech prostě nejsou. To že je to v Plzni je vlastně úplně jedno, FAČR jich chce mít 6-8 po krajích a ty největší kluby v tom kraji budou mít tu volbu si vybrat ty nejlepší hráče z těch 30-50 hráčů a je to budování do budoucna a tohle samý jede v hokeji už 4 sezóny a funguje to jsou tam mladý prespektivní hráči a profitujou z toho Brno Pardubice Sparta Plzeň Liberec.. to je úplně jedno že to začlo v Plzni když se chystá snad i na Vysočině. nejdřív si zjistěte něco víc a pak něco říkejte než melete hovna protože nechápete myšlenku a co tím myslí.

Reagovat
Radikal

Reagovat
Creespoo

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele