Sevilla se rozloučí s legendou, s Navasem neprodlouží smlouvu. Španěl končit kariéru nechce

16.05., 13:55
Aktuality
Jesús Navas (© sevillafc.es)

Ve středu si ve vloženém kole LaLigy připsal Jesús Navas svůj jubilejní 500. zápas v dresu Sevilly, jen o den později přitom andaluský klub vzkázal, že se po skončení sezóny se svou ikonou rozloučí. Osmatřicetiletý obránce má platnou smlouvu do konce června a spolupráce obnovena nebude. Končit kariéru se nicméně nechystá, údajně se ještě těší na novou výzvu.

Budou to pro všechny zřejmě ještě hodně dojemné momenty v závěrečných pasážích tohoto ročníku. Sevillu na nejvyšší scéně čekají dva duely, a to proti Athletic Clubu a Barceloně, takže Navas může své konto ligových duelů ještě rozšířit na číslo pět set dva. "Náš kapitán nás opustí jako hráč, který tu odehrál nejvíce zápasů a vyhrál nejvíce titulů v historii tohoto klubu,” stálo v oficiální zprávě Los Nervionenses.

Ve své kariéře rodák z regionu Sevilly vystřídal jen dvě angažmá. Čtyři sezóny strávil v Manchesteru City, zbývajících sedmnáct, pokud myslíme starty za áčko, pak v dresu svého mateřského klubu. Na všech frontách odehrál za španělský výběr celkem 688 zápasů, vstřelil 39 branek a zaznamenal 119 asistencí. "Je to náš nejúspěšnější hráč s osmi trofejemi, se čtyřmi z Evropské ligy, se dvěma ze Španělského poháru, s jednou z Evropského superpoháru a s jednou ze Španělského superpoháru,” vyjmenovávali v Sevillistas.

Na odchod do důchodu se každopádně Navas nechystá, nebo alespoň takové má informace například italský insider Fabrizio Romano, specialista na přestupy. Ten tvrdí, že je hráč plně připravený pokračovat na profesionální úrovni. Klub se k tomuto tématu nevyjádřil. "Vždycky tady bude mít dveře otevřené. Sevilla bude navždy jeho domovem,” končily řádky prohlášení na klubovém webu.

Autor: Patrik Sandev / sevillafc.es

Komentáře (4)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Legenda

Ale nikdy nezapomenu na to jak mel chorobny strach z letani a mel stesk po domove, ale kdyz cacinkaly penize od City, tak mu stesk po domove nevadil

Reagovat
Grahf

za tie prachy si kúpil nový domov :)

Reagovat
GrimeBaller98

*zacinkaly

Reagovat
Nieuwendyk

Tak cesta je taky o překonávání překážek a bourání limitů, že jo

Ale gólek Chorvatům na EURO 2012 a bojovnost v zápasech na MS 2010 si pamatuju. Borec!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele