Petr Švancara: Láká mě Jižní Amerika

28.10.2007, 13:48
Rozhovory
Brněnský odchovanec Petr Švancara už zkusil i Slavii, ale teď se bije v dresu nováčka ze Žižkova. Zahraniční angažmá jej neláká, ale jedno by se mu přece jen líbilo - hrát fotbal v Jižní Americe. Zatím ale pryč nespěchá - na Žižkově se mu líbí a dnes jede do Teplic pro tři body.

Jak hodnotíte z pohledu Žižkova letošní sezónu?
Máme jasný cíl se zachránit, takže je jasné, že musíme skončit nejhůře na 14. místě. Podle toho se pak bude hodnotit všechno. Jinak nás zatím vidím jako tým ,který nehraje špatný fotbal, ale je potřeba více naplno bodovat, hlavně v domácích utkání.

Hodně odborníků jste překvapili hned v prvním kole, kdy jste vyhráli na hřišti Boleslavi, ovšem potom přišla krize, v níž jste z osmi zápasů vybojovali pouze tři body za tři remízy, v čem hledat příčinu, že jste nedokázali tak dlouhou dobu vyhrát?
Bylo to tím, že jsme dostávali hrozně hloupé góly vždy po individuálních chybách, ale taky tím, že jsme především v domácích zápasech nedokázali někdy velmi dobré utkání dotáhnout v tříbodový zisk.

Když Stanislav Griga převzal před letošní sezónou tým Žižkova, v médiích spekulovalo se o tom, jak s vámi bude vycházet, jelikož máte pověst bohéma a on vyžaduje přísnou disciplínu. Jak hodnotíte po 11 odehraných kolech spolupráci s panem Grigou?
Standa je fajn trenér. Nechá mě hrát, a to je to, čím jsem pro tým platný. Není alibista, dokáže nás nabudit, má velmi dobré tréninky, někdy se i směje. Podle mě je to kouč, který mi má co dát a myslím, že máme spolu dobrý vztah. To nejhlavnější je, že má v šatně obrovskou autoritu.

V letošním ročníku jsou v Gambrinus lize hned čtyři pražské týmy, na které derby jste se těšil nejvíce?
Asi se Slavii, ale pro mě osobně bude derby s SK Líšeň v poháru a hlavně 9.12. s Brnem.

Jak vzpomínáte na své angažmá v Brně, chtěl byste se na jih Moravy ještě někdy vrátit?
Já jsem Brňák a Brno miluju. Těžko říct, jsem teď totiž na Žižkově moc spokojen. Jinak na angažmá vzpomínám celkem rád, snad až na závěr, kdy jsem neprodloužil smlouvu. Pořád Brnu a hlavně své milované Kometě moc fandím.

Teď vás čekají druhé Teplice, kterým se nyní nedaří podle přestav, co od nich očekáváte?
Čekám oboustranně útočný fotbal. Mají velkou kvalitu ve standardních situacích a hlavně v ofenzívě. Máme plán, jak je budeme chtít překvapit a kudy by to mohlo jít. Chceme výkonem navázat na utkání se Zlínem. Jinak já osobně se tam moc těším a mám to tam moc rad.

Jaký výsledek bude pro vás v tomto zápase úspěchem?
Jedeme do Teplic vyhrát, nemyslím to nějak namyšleně, jen nám prostě věřím. Když budeme plnit co nám trenér nakázal, tak se nám to povede.

Nedá se mi to se nezeptat, sledoval jste středeční počínání Slavie v Lize mistrů?
Jasně, bylo mi jich lito...

Byl to podle Vás ojedinělý výpadek nebo je stále mezi Slavii a Arsenalem tak propastný výkonnostní rozdíl?
Slavie bohužel brzo inkasovala, a to Arsenal nakoplo. Snad to bylo i tím, že hráli hodně otevřený fotbal, ale asi se všichni shodneme, že na současný Arsenal nemá žádny český klub.

Letos vám rozhodčí už dvakrát upřeli penaltu, i když pokaždé televizní kamery ukázaly že se skutečně o faul jednalo. Na místo výhody pro váš tým jste dostal dvakrát žlutou kartu za simulování, co si o tom myslíte?
Je to u mě věčné téma. Podle mě se bojí Žižkovu písknout penaltu a alibisticky si to odůvodni tím, že na mě prostě penalta není.

Dosud hrál pouze jednou v zahraničí, a to na Slovensku. Chtěl byste se za hranice ještě někdy podívat, případně do jaké ligy?
Ven mě to moc neláká. Už jsem mohl jit do Řecka, ale nešel jsem. Jinak by mě docela lákala Jižní Amerika. Co tam ty lidi dělají po gólu... paráda

Připravujete nějakou speciální oslavu vašeho dalšího vstřeleného gólu?
Mám toho připraveného hodně, tak doufám, že už dneska něco budu moci ukázat.

Co byste na závěr vzkázal čtenářům eurofotbal.cz?
Ať se mají dobře, chodí na fotbal a moc na mě nekřičí, protože mě to pak láká jim odpovídat a to Standa nemá rád. Díky a mějte se. Samozřejmě zdravím všechny pejskaře.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hraje Pro evo bo co ?:D

Reagovat
HOST*

Myslím že ten správný klub pro něj je Sao Paulo, nebo treba Boca.Určitě na to má. A když bude hrát po večerech může vyhrát i ligu.Snad mu to na PES půjde...

Reagovat
HOST*

švanci je dobrej

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Švanci!

Reagovat
Messiáš

Obrovskej talent měl na to aby hrál někde v zahraničí, ale stejně jako Pacanda začal chlastat.U Pacandy se ani nedivim, byl tu asi nejlepší hráč v lize a nejakej posranej bohémak mu zlomí nohu a on si 4 roky nekopne, ale u Švancary je to divný. Přesto si myslím, že patří mezi nejlépe technicky vybavené hráče v Gambrinus lize ne-li nejlepšího..

Reagovat
Tsigi

Nejpodivnější na tom je, že se z brněnských hráčů tý doby nejvíc prosadil technik Došek.

Reagovat
smazaný uživatel

svanci dobry aj u nas na interi bol dobry ale na zahranicie podla mna nema

Reagovat
smazaný uživatel

Mercedes se letos vcelku rozjel, ale Jižní Amerika? Nenech se vysmát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele