Petit: Arsenal má příliš nezkušené hráče

17.04.2009, 15:05
Aktuality
Bývalý záložník Arsenalu Emanuel Petit poznamenal, že Arsene Wengeer by měl přehodnotit svou přestupovou politiku. Arsenal totiž již od roku 2005 žádnou trofej nezískal.

"Je to o vztahu hráčů na hřišti. Musíte utratit nějaké peníze, abyste tohoto dosáhli. Nemůžete ale hráče propustit, když už je v týmu máte. Je potřeba naopak hráčům dokázat, že chcete, aby v týmu zůstali,"konstatoval Petit pro BBC.

Petit dodal, že sice rozumí záměrům londýnského klubu vystavět nové mužstvo. Ale pokud se takový tým vytváří, musí se vynaložit určité úsilí, aby se kádr udržel pohromadě.

Ke svému bývalému zaměstnavateli Petit řekl, že kádr Arsenalu je příliš mladý. "K úspěchu vám musí vycházet vše od začátku až do konce. Ale nejde to bez zkušeností. Je to jako s dobrým vínem, chce to určitý čas," řekl francouzský šampion z roku 1998.

Ve srovnání s přestupovým trhem Chelsea nebo Liverpoolu podle Petita Arsenal prohrál. Hráč, který oblékal i dres právě konkurenční Chelsea, tvrdí, že dva zmiňované kluby vynaložily miliony na doplnění svého silného kádru, zatímco Arsenal nakoupil mladé a nezkušené hráče a těch klíčových se zbavil.

Přesto se Arsenalu v současné době velice daří. Tým se probojoval do jak do semifinále FA Cupu, tak i mezi poslední čtyři mužstva Ligy mistrů. V Premier League již sedmnáct utkání nepoznal přemožitele.

Autor: Pavel Mašlaň / bbc.co.uk

Komentáře (244)

Přidat komentář
madridcan

skvely hrac Si ho velmi dobre pamatam na MS 1998 a hlavne jeho gol vo finale brazilii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Chytrý kluk.

Reagovat
smazaný uživatel

to neni hraci, to je klubem

Reagovat
fantomas

No to je mi názor...

Reagovat
smazaný uživatel

zejo

Reagovat
Dubov

klub dělají hráči a hlavně manager

Reagovat
smazaný uživatel

a preto by mal Wenger zmenit prestup. politiku

Reagovat
Deywid

Reagovat
Lorcan

Petit: Arsenal má příliš nezkušené hráče.........a Petit zase velký nároky, co by za to kde kdo dal hrát pravidelně ligu mistrů. Tahle sezóna se jim v lize ne ulně podařila jen kvuli velký marodce a v LM sou pořád ve hře a můžou klidně i vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

tak to muzou no, ale at to radsi nedelaj, protoze bych se musel jit zahrabat do pisku a zavisti nevylezt 5 let

Reagovat
Lorcan

tak to si vem lopatu a už si di kopat díru

Reagovat
smazaný uživatel

Nemaj peníze na nákupy jako Chelsea nebo Liverpool ... když se člověk podívá, je vidět že každý půlrok má Arsenal vyrovnanou přestupovou bilanci, zatímco Chelsea a Liverpool bývají někde kolem -20 nebo -30 milionů liber. Postavili stadion a nemají v zádech oligarchy apod., tudíž si nemůžou vyskakovat.

Z tohohle pohledu koukám na Arsenal, že s tím co má válí, precizní práce Wengera. Mít nějaké chechtáky na útratu navíc, třeba 25 mil ročně, bylo by to o titulu. Takhle je kádr moc úzký a každé zranění je setsakra cítit. Tak snad v budoucnu ... jo a jedna nespokojenost - opravdu si myslím, že jeden dva další hráči nad 26 by tomu mohli dát víc řád a sounáležitost. Ale jinak mládí vpřed!

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu tak to je...např.minulou sezonu byl arsenal zhruba do prosince první jenže potom hlavně kvůli nezkušenostem hráču začel ztrácet¨a jak dopadl víme...Wenger je určity skvěly ve vychově talentu a má na ně obrovský čich ale v celkovem poskládáni mužstva o něm už pochybuji..

Reagovat
smazaný uživatel

Nezkušenostem? Spíš tou jejich smůlou, či co to je, že se pozraňují van Persie, Rosický, Eduardo...na druhou stranu samozřejmě něco na tom bude, ti náhradníci bohužel zkušení nebyli - ale i tak je ta marodka až "trapná" - co chvíli mají zraněné hráče...

Reagovat
honziss

Jako by to byl jediný tým, kterému se zraňují hráči..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se i říka že lekařské metody Arsenalu jsou v některých případech zranění zvláštní...viz.Rosický...

Reagovat
smazaný uživatel

Minulou sezonu to nebylo kvuli nezkusenosti maldych hracu .. ale kuli absenci klicovych hracu kteri se zranili

Reagovat
smazaný uživatel

To je divné, já myslel že do pěti let budou ze všech nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo jenze hraci odchazej a wenger kupuje nebo vychovava dalsi mladiky...taky by me zajimalo kdy to konecne prijde...

Reagovat
smazaný uživatel

podle me arsenal ma na to aby nejakou trofej vyhral zalezi spis na moralce...jinak peknej dotaz na marka suchyho: johnsmall: JAký ste měl pocit když ste nastupoval v lize Mistrú proti hracum jako Leo Messi,Samuel Etoo,Henry a tahdy tušim ještě Ronaldinho?

a suchy na to : Proti těmto hráčům jsem hrál snad bohužel jen na Playstationu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude mít Arsenal haluz sezonu bez zranění klíčových hráčů,tak na titul možná může myslet... Naštěsti se to stát nemůže díky jejich kádru

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ty výmluvy na zranění jsou fakt trapný...

Reagovat
honziss

Reagovat
Counter

jasně, v tuto chvíli jen v obraně nemůže hrát Sagna, Gallas, Djorou, Clichy a Gibbs, výmluvy na místě rozhodně nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

i bez zranenych hracu nehrali dobre...to neni tim sice to na tym efekt ma ale maj mit teda sirsi kadr a lepsi lekare...

Reagovat
Counter

já nemluvím o minulosti, to bych se tu zas mohl ohánět jinými zraněnými Tohle je současnost a díky tolika zraněním (nemocem) by byla v troskách obrana kteréhokoli mužstva

Reagovat
smazaný uživatel

jo to beru ale velkoklub si s tim musi poradit...mozna dostavaj moc velky davky na treninku nebo nevim...a maj i smulu jako Eduardovi nohu skoro amputujou...rosa si odre koleno a skoro ho to stoji karieru...

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost... Chelsea měla na začátku sezony zraněných 8 hráčů základní sestavy/lavičky a vyrovnala se s tím - včetně 3 stoperů. Nechápu,proč by se s tím neměl vyrovnat arsenal,respektive proč by měl na to svádět neúspěch...

WHU loni měli snad přes 10 zraněných a také hráli v pohodě a nebrečeli. Jen vy to tu svádíte na to,že se vám někdo zranil,ale to se stává všem.

Reagovat
kubys

Jj, ještě k tomu my (WHU) jsme měli zraněnou celou kostru týmu najednou, tak by tady místní malí gunneři nemuseli tak brečet - je jasné, že to tým poznamená, ale takhle se vymlouvat?

Reagovat
Counter

jdi se vycpat, Arsenalu teď nechybí "tři" stopeři jako kdysi Chelsea, ale taky oba dva beci ze základu a ještě jeden náhradní + brankářská jednička. Navíc žádný neúspěch zatím i přesevšechno nepřišel, takže nevím, o čem píšeš.

Ano, WHU nebrečel, ale oni narozdíl od Arsenalu nejsou pod takovým tlakem a neočekává se od nich útok na trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi se vycpat?

Kamaráde Chelsea chyběli 3 stopeři(Alex,Terry,Carvalho),golman,2 střední záložníci(Ballack,Essien),křídlo(Cole),útočník(Drogba). Všechno hráči základu respektive nejhůře 1. střídání.

Tohle je naprosto standartní situace,tak se jdi vycpat s tím brečením,že se vám rozpadla obrana - to se stane každému týmu,že se mu rozpadne obrana. To je váš problem,že nemáte adekvátní náhrady za zraněné.

A ten neúspěch byl myšlen tak,že tu všechno svádíte na zranění neustále už dva roky. Od WHU se možná nečekají trofeje,ale museli tak jako tak nahrazovat většinu sestavy a je jedno,jak vysoko hrajou - ale hráli a nebrečeli jako wenger a jeho fans.

Reagovat
smazaný uživatel

nasa chyba, ze nemame ADEKVATNE nahrady, ked sa zrania traja beci a dvaja stoperi?

kolko prvotriednych obrancov potom mame mat v tyme?

a ako ich mame udrzat? neviem ci vies, ale arsenal nema tolko spinavych prachov...

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal má hodně peněz,které ušetřil kradením talentů,tak bych si nestěžoval...

A kolik zápasů hrajete s 5ti zraněnými/vykartovanými obránci? 1?2? To se prostě stává,někdy ti musí v obraně hrát junior. Problem je v tom,že vám ti junioři hrají v základu a nemáte adekvátní náhradu

Reagovat
smazaný uživatel

ide o dolezitost zapasov...stvrtfinale cl, semifinale fa cupu, zapas s poolom, semifinale lm...preto sa "place"

mat 5 obrancov out nie je kazdodenna zalezitost...chcel by som vidiet keby united s villou prehrali, ako sa vobec nespminaju zranenia

a kto z stvorice toure, sagna, clichy, gallas je junior?

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu mluvím o Gibbsovi a taky Djourouovi,které ještě řadím do těch mladých a na jejichž zranění si stěžuješ. To je jako kdyby se zranil Bosingwa,Mancienne,Cashley a Alex s Terrym. Obrana se dá stále celkem pěkně poskládat -

Ferreira RB,Ivanovič s Carvalhem na stoperu a na LB Essien nebo by dostal šanci hráč z juniorky. To se dá udělat v pohodě. Na 1,2 zápasy,pokud nemáš neschopnou zálohu,tak ti to fungovat bude.

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste asi jediny tym p,l ktory by to poskladal bez vacsich problemov... my by sme si nahradnikov ako alex a ivanovic dovolit nemohli...

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli bez problémů. Ale museli byste chtít,to je ten problem... Vy si vypleníte vlastní juniorku a nemáte pak hráče,kteří by nahradili alespon částečně vašeho 6. a 7. obránce. To je ten problem.

Reagovat
smazaný uživatel

kolko timov ma kvalitneho 8. a 9. obrancu?

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu narážím na rezervu a U-19,která je vaší obrovskou chloubou. Neříkej mi že "nejlepší juniorka" na světě nemá 2 krajní beky,kteří by dokázali nahradit 6. a 7. obránce...

Reagovat
smazaný uživatel

no okrem gibbsa by to mohol byt teoreticky bartley, ayling , gilbert, hoyte, nordveit(posledni traja ale na hostovani)....kvalitu na svoj vek rozhodne maju, ale davat tychto 17,18 rocnych chlapcov(resp gilberta) na najzodpovednejsie posty do zapasov, ktore nas cakaju by bolo trochu kamikadze...nielen u nas

Reagovat
smazaný uživatel

Předkolo LM+duely s MU,CFC,Poolem,derby se spurs,WHU,zima,odvety,skupina LM,osmifinále LM atd atd. Ty důležité matche jsou pořád. A vždy to je nejdůležitější část sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

ale uznaj, ze semi fa cupu, semi cl nie je kazdy den....hlavne ked si 4. sezonu bez trofeje...

(ok, koncim )

Reagovat
smazaný uživatel

Jakýkoliv kolo CL,kde máš šanci vypadnout je klíčové. Semifinále a finále samozřejmě více,ale kdybys neprošel předchozími zápasy(špatná pozice do odvety,hrozba vypadnutí ve skupině),tak je to opět klíčová část sezony at jde o základní skupinu nebo semifinále.

Reagovat
homeles8

Vy mate ale problemy... 1. Vic nevic-je to jedno. kazdy zraneni v kazdym tymu je znat. 2. nevim proc to tak brutalne resite a 3. Jestli se opravdu tak nudite, zajdete si s kamarad(k)ama na pivo, je to mnohem zabavnejsi nez resit jestli ma chelsea vic obrancu nez arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Běž do hospody a neotravuj... Já jdu za půl hodiny.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

budes mi chybat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Chybí 5 obránců, pravděpodobně nastoupí Eboue - Touré - Song - Silvestre. Ve srovnání s tvou provizorní sestavou Chelsea mi přijde neméně kvalitní, takže šířkou kádru bych se neoháněl

Reagovat
honziss

Když se od WHU neočekává útok na trofeje tak to něco mění na tom, že se s tím uměli vypořádat a nebrečeli jak arsenálští? To je směšné. A to podotýkám že West Ham měl zraněných absolutně nejvíc z celé PL, k tomu jak už poznamenal kubys, chyběla mu celá kostra týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

se zranenymi hraci hrajou jeden z nej fotbalu na svete a kdyz ty mas nick Raul07... tak pocitam ze si fanda realu, tak bych chtel jen rict ze Arsenal opravdu nehraje tak dobrej fotbal jako treba REAL:D:D:D:D:D:D: teda trapnej Real!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jezisi, tys ho teda setrel

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou to bylo docela úsměvný ( )

Reagovat
smazaný uživatel

tak to samozrejme, taky jsem se zasmal, ale setrel spis sebe samotnyho

Reagovat
smazaný uživatel

jo ja se tomu taky musel zasmat takhle se ztrapnit

Reagovat
homeles8

Ty se smejes tomu ze se ztrapnis? A to si treba sam pro sebe povidas i vtipy?

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, vystihl největší chybu filozofie Wengera. Neudržení důležitých hráčů. Ale s tím utrácením milionů to není tak podstatné.

Reagovat
smazaný uživatel

''Petit: Arsenal má příliš nezkušené hráče'' No jo, to vidí všichni, kromě Wengera.

Reagovat
Counter

Když pominu zranění: Almunia 31 let, Sagna 26, Touré 28, Gallas 31, Clichy 23, Arshavin 27, Fabregas 21, Song 21, Walcott 20, van Persie 25, Adebayor 25.

Mladá je jen záloha, přičemž u Fabregase nezkušenost vážně nevidím, Song teď nahrazuje Flaminiho téměř plnohodnotně a místo Walcotta může hrát buď Nasri (21) nebo Eboue (25) a to už vůbec nemluvím o Rosovi...

Reagovat
AjaxFans

Přesně,když už si Arsenal někoho vypaplal,tak pak odešel..

Reagovat
božský John

To bejval můj nejoblíbenější hráč..poměrně dlouho...

Jinak souhlasim...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej hráč a navíc mi připadá inteligentní a pokud letos Arsenal vyhraje LM, tak budu čumět jaku puk. Už jsem si myslel, že je ponorka vyřadí a ono nic.

Jinak v minulosti hned po Barce můj nejoblíbenější klub hráči jako Adams, Overmars, Berkamp a Petit byli úžasní, byl jsem na zápase na starým Hibury(snad se to tak píše) a bylo to super.

I jak hráli proti Spartě a gol dal Silvinho, jo panečku to byli Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Já s ním tedy příliš nesouhlasím - je sice pravda, že má Arsenal velmi mladé hráče, ale ti už nejsou nezkušení...Stačí se podívat na Tourého nebo Fabregase - jsou pořád ještě hodně mladí a přesto toho mají za sebou už dost a dost!! A navíc mám pocit, že přestupovou politiku pomalu, ale jistě pozměňuje - nemůže to ovšem udělat hned, ta změna prostě musí být pozvolná! Přestože Arsenal nemám moc v lásce, myslím, že budou příští sezónu už konečně bojovat o titul...

Reagovat
smazaný uživatel

no Touré hodne mlady nevim no 28 let...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to jsem přestřelil, sorry, ale když byl o hodně mladší a hrál v základu, tak se o něm nedalo říkat, že je nezkušený...Na Fabregase to ale sedí...Celkově se ale ta jejich politika mění, i když, jak jsem říkal, ne ze dne na den...

Reagovat
smazaný uživatel

ve 28 toho ma jeste dost pred sebou ...

Reagovat
smazaný uživatel

To Petit:Naser si. Jediny problem ve Wengerove politice jsou samotni hraci-Wengerova politika je o tom,ze chce najit a vychovat talentovane hrace do sveho tymu a co nejdele je v tymu udrzet aby se hraci v tymu vyvynuli a co nejvice si na sebe zvykli a predvadely tak vyborny teamovy vykon,ale dnesni hraci jsou o tom,ze jim zalezi jen na co nejvetsich penezich a nebo aby hraly v co nejslavnejsim klubu(viz. Cashley,Flamini,Hleb...tim samozrejme nechci rict ze arsenal neni slavny).Ja s Wengerovo politikou naprosto souhlasim a myslim, ze preplaceni hracu a obrovske sumy jsou zbytecnosti.Kazdy team by si mel vychovavat talenty a hledat mlade hrace na vychovu a podle toho by se dle meho nazoru mela urcovat kvalita a velikost klubu.V dnesni dobe se velikost a kvalita klubu dokazuje penezi,coz je naprosto o hovne, pak se nikdo nemuze divit ze napr takovy Hoffenheim se stal z hovna bundesligovym klubem.Reagujte si jak chcete ale toto je muj nazor.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
Counter

vyvinuli, předváděli

Reagovat
smazaný uživatel

"hledat mlade hrace na vychovu a podle toho by se dle meho nazoru mela urcovat kvalita a velikost klubu."

Tím myslíš něco na způsob "kdo dokáže ukradnout více talentů,ten je lepší"?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim, na rozdíl od toho tvého Woolwiche, aspoň nemusel podvádět- ligu si poctivě vybojoval.....

Reagovat
smazaný uživatel

Petit nemá pravdu, ti hráči jsou zkušení a nějak zvlášť mladí také nejsou, např. Tottenham měl v derby mladší základní sestavu, kecy o nezkušených a mladých hráčích Ars-nalu jsou jen pověry, kterým laická veřejnost uvěřila ......hlavní problém je v tom, že to jsou samolibí spratci, kteří nemají ke klubu vztah - to je zásadní důvod proč to tam nešlape, ale to je o tom, že kdo s čím zachází, tím také schází.....holt krást se prostě nemá....

a bláboly místních kids o zraněních jsou jen dětským žvatláním - každý klub má zraněné hráče, často i klíčové, to že si Wanker myslí, že se dá odehrát dlouhodobá soutěž včetně pohárů se 13 hráči je čistě jen Wankerův problém.......dále je čistě jeho problém, že si do kádru přivádí hráče, o kterých se obecně ví, že jsou ze skla....

Reagovat
fantomas

Z porcelánu, milý bruci, z porcelánu.

Reagovat
smazaný uživatel

"proto to tam neslape"

ano, od roku 2005 sa nevyhrala ziadna trofej, ale odvtedy sme boli kazdy rok VELMI blizko a chybalo VELMI malo...2006 finale cl, 2007 finale cc(co podla vas yidos uz teraz nie je ziadny shit cup), 2008 pl....stacilo aspon jedno z toho vyhrat a s velkou pravdepodobnostou by sa nic take nehovorilo....a ozaj to rozhodovali detaily...ktore by na to, ci to slape, alebo nie, nemali mat velky vplyv...

teraz sme v semifinale fa cupu a cl....pri vacsej troche stastie double nie je nerealny....

neslape to skor niekde inde...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc

pekne bazalko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy mi nebyl moc sympatickej, ale má pravdu. Dva tituly za dvanáct let, to neni nijak skvostná vizitka pro Wengera, i když špatný to taky neni, ale je tam hotovejch, vyzrálejch hráčů míň než by bylo třeba na vyhrávání titulů. Hráči, kteří naberou zkušenosti a v dalších sezonách by je mohli prodat a být oporami, často odchází, a tak se začíná budovat nanovo. Taky by Arsenalu slušelo víc anglickejch hráčů, určitě by se nějakej Angličan, kterej by byl přínosnej, našel, ale tohle Wenger taky dost podceňuje. Ale i tak tam odvádí kvalitní práci, hrajou pěknej fotbal a pokud udržej kádr, tak příští sezonu budou bojovat o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, že až tam budou hrát nějací angláni, tak tam třeba nebudou považovat vyvěšení ANGLICKÉ vlajky za projev RASISMU....

Reagovat
Counter

čekal jsem to od tebe už dřív...

Reagovat
smazaný uživatel

počkal jsem si na vhodný příspěvek...

Reagovat
Counter

Jen doufám že se nebudeš ohánět i dalšími částmi toho článku, autor to třeba s tou základní 11 přecejen přehnal...

Reagovat
smazaný uživatel

Co přesně? že tam je jeden angličan a jen občas?

Reagovat
Counter

Ne, trošku rozepsal jejich rasový původ...

Reagovat
smazaný uživatel

no, to už bylo jaksi navíc, to si na tom webu přidali, ale základní článek - o tom stržení anglické vlajky, protože to je rasistický symbol (tedy na Emirátech to je rasistický symbol) , ten vyšel tuším v Guardinau - z něho ten český web čerpal a přidal si k tomu tu svou omáčku...

Reagovat
fantomas

Nutno dodat, že poněkud trapnou omáčku.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosty souhlas s Emanuelem ,tohle jsem tady rikal uz xkrat.A vzdy se jen vysoce smeji nad prispevky typu Arsene Wenger chce vychovat tym--myslenka dobra ale provedeni neuskutecnitelne,reknu vam par duvodu proc?----Za prve Arsenal je velkoklub kazdou sezonu si klade ty nejvyssi cile,a jelikoz jsou uz 6.rok bez jakekoliv trofeje od narodniho az po titul a LM,coz je naprosto desiva bilance pro klub jakym byval,nechapu proc si nevzpomene jake mel skvele vyvazene muzstvo tenkrat kdyz s nim mel ty nejvetsi uspechy.Vychovavat a spolehat na mlade hrace muze nejaky prumerny klub ,ale klub ktery ma takove ambice musi vedet ze to proste s mladyma hracema nelze uhrat.-----Za druhe---Kdyz mu ti hraci dorostou tak mu jednoduse prchnou jako Flamini a Hleb protoze jsou hladni po trofejich a to sami rika i RvP ci Adebayor takze myslim ze za chvili prchnou jestli prijde nabidka ze skutecneho velkoklubu kde se vyhravaji trofeje,a nejvetsi narez bude az se prirodi nabidka Barcelony ci Realu ohledne Cesca tak se vsadim ze zmizne na to tata.----Za treti---spise usmevna kapitola ale kdyz se na ne obcas kouknu a priznavam je to malo protoze se me proste nelibi takze se radsi o vikendu kouknu na serii A ci jiny zapas PL,,malo strel ,je to naprosto priserne kam az to chcou zatahnout vzdycky,chybi jim proste bombardak ktery by to strilel,,,,,Za ctvrte,,,,sirka kadru je mala na velkoklub ,kdyz jsem videl lavicku ted pred ponorkou tak jsem se jen smal Vela,Ramsey ..na lavicce nebyl ani jeden zkuseny hrac a to jeste hralo nemehlo silvestre tak s timhle se opravdu nic vyhrat neda-------------Cekam spoustu negativnich ohlasu zvlaste od zaslepencu ale jedno si uvedomte ,fandite velkoklubu a tvarite se spokojene ze uz jste 6.rokem bez trofeje??I kdyz jsem fanda Liverpoolu tak nejlepsi mix hracu ma a mel United,,,je to neskutecne jak si vychova takove hrace jako je Evans,O Shea,Fletcher,Brown..... proste klobouk dolu pred sirem Alexem

Reagovat
smazaný uživatel

Vychovat si hráče je dobrá cesta a proveditelná - ale ti hráči musí cítit jistotu,že je wenger nevykopne jakmile se naskytne další 20tiletý talent

Dále musí mít kostru zkušených hráčů,kteří dají za klub všechno. Většině kluků je fuk,jestli budou hrát v Arsenalu nebo někde jinde,protože tam neexistuje žádná autorita,žádný příklad,který by je táhl dál,ale jen rivalita... Přirovnal bych to ke smečce...

Reagovat
smazaný uživatel

jo,smečka, to je to správné slovo, asi nejpřesnější výraz pro tu jejich sebranku, která je schopna si vjet kdykoli do vlasů....

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ke smečce,která je ochotná někoho ležet v poušti a jít dál,když bude někdo jinej,kdo ho nahradí... Tam mi chybí ta hierarchie,která zmizela s odchodem Henryho,Pirese,Vieiry a spol...

Reagovat
smazaný uživatel

navíc ten způsob uvažování je v tom klubu opravdu hluboce zakořeněn - viděl jsem dorostenecké derby Tottenham - Woolwich, a ti jejich mladí smradi jsou přesnou kopíí ¨těch svých ligových "vzorů" - arogance, neustále vztekání se na všechno, žádný respekt k soupeři ani k sobě navzájem, no asi to je ta jejich "slavná" klubová filosofie, o které tak rádi hovoří....

Reagovat
afc

dostal som sa k slovu 6 rokov bez trofeje a dalej ani nemusim pokracovat

Reagovat
smazaný uživatel

A to taky urcite dale cist nemusis? co?Protoze klub jako Arsenal 6 let bez trofeje trapas.......

Reagovat
afc

zober si do ruk kalkulacku.pocty ti zrejme moc nejdu..

PS:v maji bude LFC 3 roky bez trofeje.Pozdravuj Rafu

Reagovat
One-Real

To není ten problém...

Reagovat
smazaný uživatel

“We have worked very hard with these players to get them into the shape of a great team,” Wenger said. “I believe that has to give them a taste to stay together.

“When we go for young players it is as well to get them to love the Club, love to be together and love to achieve together. A team sport is about that. It is about achieving something together in a positive human atmosphere."

“When players have grown as a team together it is something special.”

je to fakt take strasne?

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připomíná Scolariho mentalitu - jsme tu jedna velká rodina a všichni se máme rádi... O měsíc později byl vyhozen s tím,že ho podpořili 3 hráči z klubu

Reagovat
smazaný uživatel

pravda..ale ide mi o tu myslienku, ktora tu byva tvrdo kritizovana..

Reagovat
smazaný uživatel

tak temer kazda myslenka je v jadru dobra, treba komunismus i fasismus, problem je v tom, ze vetsinou tyhle veci nemuzou v jadru fungovat. proste wenger si vychova mlady hvezdicky, ty chtej ale vyhravat trofeje (coz se jim s arsenalem posledni dobou nejak nedari), proto prestoupi do vetsiho klubu (flamini-ac, hleb-barca), kde ty trofeje spis vyhraji a jeste dostanou petkrat vetsi plat. dalsi problem je v tom, ze zadny z hracu arsenalu nema ke svemu klubu takovy vztah, nejsou mu verni. vzdyt kdo je v tom klubu srdcarem? kdyz si k tomu klubu nevypestuji zadny vztah, tak pak snadno zdrhnou za lepsim...

Reagovat
smazaný uživatel

ak by sa vyhrali tie trofeje, ku ktorym sme fakt daleko nemali, hraci by pekne zostali....

a prave o tom budovani vztahu ku klubu wenger hovoril...vacsina z tych, co prisli ako mladi, ho maju...toure, eboue, djourou, clichy, theo namatkou

Reagovat
smazaný uživatel

Ona je otázka,jak vnímá myšlenku Wenger a jak ostatní... Já říkám,že myšlenka dobrá,pokud ji dobře provedeš a toho není ten ubrečenec schopnej.

Nezminoval bych tu ani tak Flaminiho a Hleba,ale hromadu harantů,kteří mu ideu kazí. V týmu musí být hierarchie a ne,že všichni jsou si rovni. To nebude fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim, ze by to nemohlo fungovat....ak hraci vyrastli spolu a su priatelia, budu za seba bojovat viac...ale tu sa uz fakt tazko argumentuje...ak sa vyhra fa cup alebo cl, dufam, ze to bude dostatocny dokaz, ze sa to da

Reagovat
homeles8

Arsenal nema nezkusene hrace, ale proste nekvalitni hrace. Hotovo proste. Moh by koupit treba silvu, nebo simaa, na fera prodat adebayora a koupit etoo,ibrahimovic,trezeguet,villa nebo barose (nahodou kdyby mel arsenalskou zalohu tak by mu to tam treba strilelo ) Jo a este ten nejvic nerealnej-GATUSSO (ale to by bylo brutalni ) A este nakyho stopera (treba pepeho ) a toure by byl nahradnik za gatussa

Reagovat
smazaný uživatel

nereálnej by podle mě nemusel být . jelikož neznám žádnýho Gatussa, kterej by hrával profesionální fotbal, ale je tady možnost, že nějakej chlápek Gatusso existuje - mohl by vyjít Arsenal celkem levně...

Reagovat
smazaný uživatel

Voda na tvůj mlýn.

Reagovat
smazaný uživatel

100 for fun

Reagovat
homeles8

101 pro Nusakiho Poblyshakimishivashamonongokishuho (bratranec of JAP)

Reagovat
smazaný uživatel

for beer

Reagovat
fantomas

A na mě všici serou.

Reagovat
homeles8

Ja na tebe chciju

Reagovat
fantomas

Tak teď už je z toho hotová sračka.

Reagovat
homeles8

Takovej je zivot. Jo a nehrajes nahodou Diablo 2?

Reagovat
Tomanatura

Fantomas hraje Diablo 2? Nejlepší hra

Reagovat
homeles8

Ty ho paris?!?!

Reagovat
Tomanatura

Samozřejmě. Už asi 8 let.

Reagovat
homeles8

Ja taky, ale uz mne to prestava bavit. Furt je to to samy dokola a tak shanim nekoho kdo by si to se mnou rozehral po netu-nechces?

Reagovat
Tomanatura

Teď určitě ne, času je málo a doma u počítače te´d moc nebývám. Každopádně mi dej email, až bych měl čas, napsal bych Ti.

Reagovat
homeles8

homeles.j.k@seznam.cz

Reagovat
homeles8

A za koho paris?

Reagovat
Tomanatura

Za Nekromanta, nejčastěji. Ty?

Reagovat
homeles8

Paladin. Ja vim nejvetsi srac, ale mne to za nikoho jinyho neba.

Reagovat
Tomanatura

Právěže ten je zřejmě nejlepší.

Reagovat
homeles8

Mne taky pride, ja nevim proc, ale kazdej mi rika ze je to nej srac. A uz si to nekdy dohral i Peklo uroven?

Reagovat
Tomanatura

Nevšímej si ostatních, měj svůj názor

Jo. Hrál jsem ještě s kámošema přes IP adresu, paráda. Ale taky je to ohavně těžké.

Reagovat
homeles8

Jo, a nemneli by sme mit stejnou verzi? jakou mas verzi hry?

Reagovat
Tomanatura

1.07. Ale zatím je to hudba budoucnosti (čti pár týdnů)

Reagovat
homeles8

ja taky 1.07 tak to je dobre ze nemusim patchovat. Jo a jakto ze je to tezky? to ma bejt lehci ne kdyz je vas vic ?

Reagovat
Tomanatura

Právěže čím víc lidí, tím víc monster a těžších. Hrůza.

Reagovat
homeles8

aha. a co jako delas? nebo proc nemas cas?

Reagovat
Tomanatura

Tak za prvé jsem přes týden na bytě, kde mám jen notebook a učení a přes víkend se teď musím taky víc učit, jelikož se blíží kone.

Reagovat
homeles8

Tyjo to ti zavidim ze se dokazes ucit. Ja sem se nikdy v zivote doma neucil. Ani ted a to mam v cervnu zaverecky.

Reagovat
Tomanatura

Závidím

Reagovat
homeles8

No ale mam na vysvedceni kazdej rok min. 5 ctyrek... Jinak mi to vyhovuje

Reagovat
vodka

já se teda taky doma neučím, ale 4 sem na vízu neměl nikdy...

Reagovat
honziss

Sudičky u tebe byly štědré, no. Nic víc v tom není.

Reagovat
vodka

to je možné, protože mám docela dobrou faktickou pamět... Třeba sem nepobral, jak jedna holka nebyla schopná ukázat na mapě severní ameriku...

Reagovat
homeles8

v jaky ses tride?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je to fakt hlavne o tom, jak davas pozor ve skole. Ja mam zatim kazdy pololeti vicemene vyznamenani a 4 ze dvou predmetu. U vsech ostatnich se soustredim a jen na ty dva seru, protoze na ne hodlam srat cely zivot. No a podle toho to vypada. Fakt ze kdo se ve skole trochu snazi, tak se ucit nemusi.

A kdyz te tu mam, co bys vsadil na vas zapas o vikendu?? Kdybych nevedel jaky jiny zapas tam hodit. Ale vazne. Nebo myslis, ze bude lepsi ho vynechat?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim mam Stoke - Rovers 1, SAFC - Hull 1, Spurs - NUFC 1 a rad bych tam mel jeste ctvrty. Pompey - Bolton se mi spatne hada.

Reagovat
homeles8

2

Reagovat
smazaný uživatel

To je prave nevyzpytatelny. Na 02 to vidim. Ale davat pulky me nebavi, zadna sranda v tom neni

Reagovat
homeles8

dej tam tu dvojku. a jestli bolton nevyhraje dam ti penize co si prohral+pytel brambor Ne, tak bolton ted ma lepsi formu a pompeys to doma moc nejde

Reagovat
fantomas

Bolton určitě neprohraje a tej dvojky bych se taky nebál.

Reagovat
smazaný uživatel

No a Wigan porazi doma Arsenal Ja verim Boltonu, ale vsadit na to?

Reagovat
fantomas

Wigan sem ti fakt neradil, tos byl jen zaslepenej jako obvykle.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale bylo to blizko Ja jen, ze tohle je stejne ujete:)..

Reagovat
fantomas

To snad nemysliš vážně toto...

Reagovat
honziss

Tak já osobně bych ho vůbec nevsázel. Tajně věřím, že bychom mohli využít té mizérie AV a něco tam uhrát, ale na druhou stranu je tohle zase pro Villans ideální příležitost se zase odrazit ode dna. Ono se na tomhle zápase ukáže, jak nízko Aston Villa doopravdy je. V tipovačce jsem dal 2, protože jinak nemohu, kdybych si to měl dát na tiket a měl bych odhodit zaujatost, tak dám asi 12. Ale vůbec bych si tím nebyl jistý. Jak říkám, radši bych ten zápas vynechal..

Reagovat
smazaný uživatel

.. diky moc, sam jsem dosel k tomu stejnymu zaveru.. ale zapas by to mohl byt vyborny:)

Reagovat
honziss

V to doufám, po nějaké době konečně zas uvidím náš zápas v přímém přenosu, takže doufám, že to bude pěkná podívaná. Ikdyž jestli zas bude hrát Di Michele..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on nebo Nsereko, nebo Tristan:(( ten utok mate fakt hrozny.. pri tom pred sezonou znelo to duo Ashton-Bellamy uzasne.

Reagovat
honziss

No, nějak už to s nima budem muset dokopat. Jen doufám, že Di Micheleho nepodepíšem natrvalo a Tristán, že taky odejde po sezoně. Cole je jistota, Ashton uvidíme jak na tom bude a jestli bude mít štěstí a vyhnou se mu zranění. To by byl dobrý základ pro příští sezonu. Ale krýt zády jim musí někdo schopnější. Bohužel to tak vidím že ten někdo "schopnější" se zase bude hledat na Apeninském poloostrově, pokud samozřejmě nezůstanou ti dva superfotbalisti.

Reagovat
hefy

Koukam, že si mi vzal moje tipy.

Reagovat
vodka

já bych dal neprohra Boltonu, protože Pompey dokáže zabrat...

Villa asi zabere, takže tam bych já osobně hodil 1, podobně City. Ale Stoke - Rovers vidím na 0...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty Rovers fandis, nejsi objektivni

Reagovat
vodka

no, ono to není až takové fandění. Já fandím MU, ale zároveň mám sympatické týmy. Takže je mi sympatický B'burn, Tottenham, Everton, WHU, Fulham, SAFC, momentálně právě Stoke...

Reagovat
fantomas

Fulham, no no no...

Reagovat
vodka

Fulham sem si oblíbil pod Colemanem. Navíc se mi strašně líbila hra Volze a McBridea...

Reagovat
fantomas

Já odtud můžu už snad jen Schwarzera a Daviesem.

Reagovat
vodka

a Dempsey s Andy Johnsonem? Hangeland s Koncheskym? Murphy?

Reagovat
fantomas

Na Dempseyho sem zapomněl, Murphy už není, co býval, Konchesky je řezník, Hangeland takovej zlatej střed, co se sympatií týče, a Johnsona od působení v Evertonu zrovna nemusim.

Reagovat
homeles8

nekecej

Reagovat
smazaný uživatel

No a muj Wigan flakas ono jednou se ale podivas na nejaky povedeny zapas a pochopis..

Reagovat
vodka

Wigan se díky tobě přesunul ze sekce "nevadí mi jejich sestup" do sekce "přání klidného středu tabulky."

Reagovat
smazaný uživatel

Tak beru zpet, toho si cennim

Reagovat
vodka

Reagovat
fantomas

A kam se přesunul muj Bolton? Na něj prdíš už tuplovaně...

Reagovat
vodka

Když mě šli na Megsona strašně špatné reference... u Forrest na něj byli strašně nasraní, že tým, který měl bez problémů postoupit úplně rozdrbal...

Navíc některé ty jeho přestupy.. Makukula, Shittu, Smolarek... Ale už mu po shlédnutí pár zápasů taky přeju klid tabulky...

Vypadá to, že su strašně snadno ovlinitelný... Momentálně přeju sestup WBA, Pompey (tady mě nepřesvědčí nikdo nikdy...) a asi Hullu... druhá liga se mi pro NU zdá moc krutá...

Reagovat
fantomas

Shittu? Teď už o něm s klidem můžeš říct, že se tenhle nákup povedl dokonale.

Reagovat
vodka

tak zatím nějak moc nehrává pokud vim. Mě nijak moc nepřesvědčil. Jako záskok to je takový další Ben-Haim. a když už sme u toho, tak co ten Pyugrenier? toho sem viděl jenom proti MU...

Reagovat
fantomas

Shittu spolu se Steinssonem ted tvoří ideální stoperskou dvojici, přičemž neni nikdo na marodce, a celkem jim to klape (i když furt je defenziva naše největší slabina). Nezatracoval bych ho. Vypadá nemotorně, ale je silný a odolný, vyhraje skoro každý hlavičkový souboj, prostě taková skála. Steinsson zvládne hrát konstruktivněji, takže se jakž takž doplňujou. Puygrenier je naděje, ale na základ to zatim nevidim. I když coby záskok paráda.

Reagovat
vodka

a kde máš Cahilla? podle mě váš nejlepší stoper...

Reagovat
fantomas

Proboha, Steinsson je samozřejmě napravo, já zas nemyslim takle po večerech...Cahill-Shittu, to je dvojka. Ta charakteristika Steinssona platí právě na Cahilla. Ach jo.

Reagovat
vodka

já sem to trochu aj tušil, že to bude mýlka

Reagovat
smazaný uživatel

To s Forestem je zname chtelo by to nejaky clanek, aby se ukazalo, ze jinak byl jako trener uspesny. Proste mu to tam nesedlo. To se stava, Allardyce taky zahorel u NUFC

Reagovat
fantomas

Že by výzva pro záhadného Fantomase?

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud je to pravda..., bavil jsem se kdysi s cottagerem a ten si za tim stal:)).. jak WBA dneska tezi z jeho prace atp.

Reagovat
fantomas

Já si za tim taky stojim, i když ho pořádně znám jen z Boltonu.

Reagovat
vodka

Allerdyceovo vyhození sem do teď nepochopil. Přitom je zřejmé, že on dokáže dělat v každém klubu, když dostane prostor a čas...

Reagovat
smazaný uživatel

Ve srovnani s tim, ze nevyhodili Wise, cimz odehnali Kevina, aby za rok toho Wise stejne vyhodili... mi to prijde uplne nepodstatny:)) Mozna to byla chyba, ale to s Keeganem az neskutecna.

Reagovat
vodka

Přitom o Wisem a Poyetovi sem měl hodně dobré mínění, zvlášť když s Leedsem suverénně procházeli League One... měli -15 bodů a ty smázly v prvních 5 zápasech...

Reagovat
smazaný uživatel

Vim vim .. Urcite meli zustat, veril jsem tomu, ze je vytahnou o ligu vys. Uz tam ale se ukazalo, ze je Wise strasne zahledeny do Argentincu. Jenze Bechio se prosadil. Zatimco z tech v NUFC jen Jonas:)).. tady mu ty prestupy krute nevysly..

Reagovat
vodka

No Becchio se prosadil v rámci možností... Rozhodně není klíčový hráč..

Reagovat
vodka

jinak k té škole, já sem měl vyznamenání jenom v primě, od té doby ticho po pěšině... 4 sem neměl hlavně díky tomu, že sem ji nechtěl, protože párkrát sem k ní měl slušně nakročené. Ale vždycky se mě nějak povedlo si to spravit aspoň na tu 3... (napadá mě fyzika, kde sem měl jeden rok 4-, 4, 4...)

Reagovat
homeles8

vy ste trapny to ja vzdycky propadam z min. 5 predmetu a na uplnej konec si to opravim na 4

Reagovat
fantomas

Zrovna dneska za mnou byl dvakrát tentýž vágus a prosil mě o patnáct korun na párek v rohlíku. Tak sem zdvořile odmítl, ale v tu ránu otevřel svou kabelu a začal mi nabízet obratem telefon (alá pevná linka), když ani ten nezabral, vytasil se s celou brašnou. Chudák, neprošlo mu to. Ale příště si na tebe vzpomenu a dám mu aspon bůra.

Reagovat
homeles8

ja nejsem zadnej vagus proste se neumim ucit ani doma ani ve skole no

Reagovat
fantomas

Já jen že tak dopadneš s timhle přístupem...

Reagovat
homeles8

nahodou v praci mi to de. a vubec-vocotide? A ani jednou v zivote sem nepropad a na zakladce sem mnel jen 2 ctyrky a to na konci osmy a v pololeti 9 tridy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

problem?

Reagovat
smazaný uživatel

Promin, to bylo nevhodne

Reagovat
fantomas

Zas to neber tak vážně...

Reagovat
homeles8

Reagovat
Tomanatura

Já potkal starého známého, co neudělal 6 třídu na ZŠ. Ten borec měl od lacoste naprosto všechno, na co si jen vzpomeneš.

Reagovat
fantomas

Tak rodiče no...

Reagovat
homeles8

tak to ja nemam

Reagovat
Tomanatura

Cigán, vyrůstal bez rodičů... Holt když umíš, tak umíš.

Reagovat
homeles8

Reagovat
vodka

proč rodiče? ty neznáš takové ty obchody, které jsou v umístěné ve velkých přepravních kontejnerech? Tam zašli už tak daleko, že koupíš pásek dolce a gabbana s přeskou od Replay... Zkrátka to občas spletou, ale můžeš chodit ve značkovém od hlavy po paty... A zrovna Lacoste je tam hóódně oblíbené....

Reagovat
Tomanatura

Věř mi, že i kdyby to nebylo pravé, tak - dnes již 20ti letý týpek - se rozhodně špatně nemá. Na to, že vylezl v 6té třídě. Když si šikovný, tak nepotřebuješ vysokou a stejně se máš líp

Reagovat
homeles8

ja nejsem sikovnej, nemam penize, a ucim se na picu. Ja se doziju max.24 let Pak hotovo

Reagovat
Tomanatura

Tak prostě bohatej nebudeš, stejně jako další miliarda lidí...

Reagovat
homeles8

jo, jenze ja nebudu ani chudak a budu i pod uroven myho nicku

Reagovat
vodka

já 21, protože pak podle aztéckého kalendářa končí svět

Reagovat
fantomas

Reagovat
božský John

21.12.2012? Šmarjá,to mi bude necelý 2 měsíce 19

Reagovat
homeles8

ale hovno konci svet.

Reagovat
honziss

Tak ty narozdíl od nás odejdeš z tohoto světa jak NÁCTILETÝ. Nechtěl bych..

Reagovat
homeles8

vsadim se s tebou o pytlik bramburek ze zadnej konec sveta nebude

Reagovat
honziss

Jak to víš?

Reagovat
homeles8

nevim typuju... jo a jinak sme borci: vite o tom ze tadle diskuze zacala 100 od talkerse?

Reagovat
honziss

*tipuju

Reagovat
homeles8

neres

Reagovat
božský John

Navíc ani neodmaturuju...

Reagovat
homeles8

Tomáš Blbý

Reagovat
fantomas

Tak tos posral...

Reagovat
homeles8

?

Reagovat
fantomas

!

Reagovat
homeles8

$

Reagovat
homeles8

cosemposral?

Reagovat
smazaný uživatel

mayskeho!

Reagovat
vodka

je to jisté? Já si su skoro jistý, že sem četl aztéckého... ale je možné, že oni to jenom převzali...

Reagovat
smazaný uživatel

sudiac podla poctu odkazov na googli a youtube, by to mal byt maysky

ale je to jedno, pomrieme tak ci tak

Reagovat
vodka

nj, není vyhnutí...

Reagovat
vodka

nepochybuju o tom. například šikovný svařeč nejde pod 300 na hodinu...

Reagovat
homeles8

a prumnernej autokarosar?

Reagovat
vodka

to netusim... ale cas na rekvalifikaci bude..

Reagovat
homeles8

joo ale mne to svareni moc nejde

Reagovat
homeles8

no hele ja du tak snad mas nekde napsanej ten muj mejl!!! zdar

Reagovat
fantomas

Nene, to ne. Ale oceňuju, žes mě chtěl (snad) zabavit.

Reagovat
homeles8

No, uprimne-chtel sem zabavit hlavne sebe (jo a ty ses taky jeden z mala dobrych typku na EF )

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

co to říká

Reagovat
honziss

200. pro West Ham.

Reagovat
homeles8

kdyz si nectes reakce tak je 200 2 komenty pod 100

Reagovat
smazaný uživatel

To co řekl jsem říkal už dávno, jen s mladíky nikdy nic nezíská, možná ten anglánský pohár,, ale ten nikoho kromě Anglie nezajímá, navíc je to vstupenka jen do UEFY.

Reagovat
Counter

je to jen nejstarší fotbalová soutěž na světě, navíc kdo by si chtěl zahrát ve Wembley...

Reagovat
smazaný uživatel

možná má teď Wenger mladé a hodně nezkušené hráče ale tak 2-3 roky bude mít pomáli jeden z nej týmů v Premier Ligue který se bude ucházet buď o 1. nebo o 2. místo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele