Villarrealu je remíza málo. Adebayor si užil vyrovnání

08.04.2009, 10:31
Aktuality
Villarreal v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů remizoval s Arsenalem 1:1, přestože byl podle trenéra Pellegriniho většinu zápasu lepší. Hosté dokázali vyrovnat, přestože už v prvním poločase přišli o dva zraněné hráče.

"Odehráli jsme výborný zápas, hlavně v první půli se nám dařilo. Když se podívám na obraz hry během devadesáti minut, výsledek je nefér," říkal po zápase Manuel Pellegrini, trenér Villarrealu.

"Jen v prvním poločase jsme si vytvořili čtyři čisté gólové šance, Arsenal jedinou za celý zápas, ale proměnil ji," pokračoval. "Teoreticky je teď ve výhodě Arsenal, protože hraje doma. Ale já to takhle neberu. Doufám, že do semifinále půjde ten lepší."

Pellegini o poločasové přestávce stáhl ze hry Caniho, což se ukázalo být důležitým prvkem pro vývoj zápasu. "V první půli jsme dokázali na Arsenal vytvářet tlak na jeho půlce. Když naskočil Mati, tlak zmizel, to bylo klíčové. Soupeř tak mohl více držet balón," litoval. "Ale Arsenal ví, že bude těžké nás vyřadit."

Pro první poločas v podání Villarrealu měl slova chvály i manažer Arsenalu Arsene Wenger. "Oba týmy hrály ofenzivně a ve velkém tempu. Cani s Ibagazou se dobře pohybovali mezi naší obranou a zálohou, dělali nám spoustu problémů," uznal francouzský kouč.

"Ale ve druhé půli jsme skvěle odpověděli a převzali iniciativu. Konečný výsledek je pro nás dobrý, ale abychom doma postoupili, musíme zopakovat výkon z druhého poločasu. Náš tým celou sezónu ukazuje svoji mentální sílu, a i když máme hodně mladých hráčů, věřím, že odvetu zvládneme," pokračoval Wenger.

Arsenal dokázal vyrovnat, přestože kvůli zraněním opustili už v první půli hřiště brankář Almunia a obránce Gallas. "Vypadá to dost vážně. Musíme počkat, ale první prognózy nejsou dobré," uvedl Wenger ohledně Gallasova zranění kolena, které ho může vyřadit ze hry do konce sezóny. Almunia má problémy s kotníkem a čeká ho pauza v řádů týdnů.

Vyrovnání zařídil Londýňanům krásnými nůžkami Emmanuel Adebayor. "Byl to skvělý gól, ale stejný byl celý zápas," usmál se Wenger. Sám střelec se těšil na televizní záznam. "Ani nevím, jak se mi povedlo skórovat, nejdůležitější je, že míč skončil v síti. Povedl se mně i týmu celý zápas, je to skvělé," radoval se Adebayor.

Autor: Radim Šantrůček / uefa.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak Senna vyborna strela a Adebayor taky krasa plichta je podle em spravedliva Gunners se rozjeli az v druhem polocase Arsenal muze byt samozrejme spokojen

Reagovat
Špilmachr

Že by Rosa stihl finále?

Reagovat
hawk

no podle me ikdyby byl zdravy tak by pripadne finale nehral hlavne z toho duvodu, ze pochybuju, ze by byl mezi hraci do vyrazovacich souboju zarazen.

Reagovat
smazaný uživatel

Je v niminacii na LM.

Reagovat
smazaný uživatel

no to nvm jestli zrovan arsenal ale kdyby tam byli tak bych veril ze to i stihne

Reagovat
Lorcan

Viděl sem několik zápasů Arsenalu v LM doma a mimo ostrovy a jestliže ted dokázal venku uhrát remízu tak doma si to bez problému uhlídá a k ničemu Villareal nepustí, 2:0 nebo 3:0

Reagovat
herbage

Já bych is tak jistej nebyl, Villarreal bude ještě hodně kousat, Arsenal se nemůže ani spolehnout na podporu fanoušků, kteří fandí jen když se daří, takže je to hodně otevřené, tak 50 na 50

Reagovat
Lorcan

samozřejmě je to fotbal, stát se může cokoliv, kdyby dal v odvetě Villareal první gól, hned to bude vypadat jinak, ale spíš si myslím že žádnej gól nedá a tudíž ty šance vidím 70:30 pro Arsenal

Reagovat
herbage

No jestli žádnej gól nedaj, tak jsou šance 100:0 Ale já si zase myslim, že Villarreal si šance vytvářet dokáže a že je dokáže i proměňovat a i když se Arsenal stáhne do bloku, tak je tam pořád Senna, kterej ten gól z dálky dát dokáže

Reagovat
Counter

Villarreal má sice kvalitní útok, ale jeho defenziva nestojí za nic, i ti naši spalovači jim tam několik gólů šoupnou

Reagovat
fantomas

Defenziva nestojí za nic? To je pak docela smutný, že sme na ni po celý první poločas nemohli vyzrát.

Reagovat
Counter

jo, je to smutné, ale na jeden poločas se nehraje... Na začátku nás zatlačili, dali gól a kontrolovali hru, v druhém poločase to už bylo o něčem jiném a myslím že na Emirates se ten prvopoločasový výkon opakovat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

ehmm,, defenzíva Villarrealu je jednou z najlepších na svete ked nie najlepšia spolu s Diegom Lopézom je ťažko prekonatelná, takže vyzerá to tak, že sa velmi vo Villarreali nevyznáš, takže radšej pls nepíš nič, urobíš lepšie.... a čo sa týka šancí na postupm, takje to možno tak 55:45 pre Arsenal, ale verím, že Villarreal postúpi...

Reagovat
smazaný uživatel

No teda,pri vcerajsom zapase bolo rozhodne viac pocut nasich fans.

Aj ked je fakt ze to sa stava zvycajne len pri vonkajsich zapasoch ( ).

Reagovat
smazaný uživatel

ja dufam ze v semifinale uz bude len jedno anglicke muzstvo..

Reagovat
smazaný uživatel

ja doufam, že žádné

Reagovat
smazaný uživatel

To muze rict jenom ignorant...kazdej vi a vidi ze anglickej fotbal je nejlepsi zaplat pánbůh ze tam hlavne uz nejsou italsky kluby rpotoze na to se neda koukat a nemaj na to a ve spanelsku tak ta barca no.

Reagovat
Messiáš

Asi jsem zaslepen, ale ani náhodou si nemyslím, že anglický fotbal je nejelpší. Včera tomu byl jasný důkaz. Doufám, že Arsenal nepostoupí. Naprosto souhlasím s Pellegrinim. Villarreal měl vyhrát aspon o dva goly. Bohužel na to se nehraje i tak věřím, že Villarreal vyhraje na Arsenalu. Atmosféra by neměla být prblém už zvládli i řecké rozbouřené fans. Jediné s čím víceméně souhlasím je styl jakým se ubíraly italské týmy. Škoda, že Barca nedostala nějakej anglickej klub.

Reagovat
Lorcan

jak to jenom udělat když Live a Chelsea hrajou spolu

Reagovat
smazaný uživatel

škdao,škoda, snad to ale ponorky hecnou a postoupí :-)

Reagovat
smazaný uživatel

hele kdo mi koupi tiket ja nemam 18 a nemuzu vgen bo sme enmocny jestli nekdo jo tak at mi pisne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vy kokoti,arsenal pujde dal..

doma jim dame ,pocitam tak 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si sa nejako prepocital

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Gallase

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal doma 1:0 vyhraje nebo bude remiza 0:0 a arsenal postoupi.Arsenal ma vybornou obranu ale tedkon tam bude velice chybet Gallas ale urcite tam jsou nahrady Silvestre nebo Djorou(asi jsem to naspal to jmeno spatne).A jak se tady mluvilo o tom ze Anglie hraje nej. fotbal tak to bych tomu veril ale velika vyjimka je BARCA.Myslim ze Barca je vilky adept na viteze do finale pujde s Arsenalem.Brzy ocekavame navrat Rosickeho a do utoku pujde Eduardo nebo Bendtner s Adebayorem.A jestli pozorujete hru Arsenalu ve stredu hriste tak po navratu Fabregase se mnohem zlepsila a az se vrati Rosicky bude to zase vynikajici Arsenal.Arsenal gooo!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vy vidite zapas venku s Villarralem a hnedka rikate ze Vill... je lepsi musite pocitat s tim ze Arsenal ma velikou marotku a Vill.hral doma a myslim ze Arsenal muze byt spokoen s remizou venku se silnym souperem,s velikou marotkou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele