Pepe předčil Tottiho, obránce je nejstarším střelcem historie Ligy mistrů

08.11.2023, 13:25
Aktuality
Pepe (© AFP)

FC Porto v úterý večer hostilo Antverpy a hlavní postavou duelu se nakonec stal Pepe. Zkušený obránce v nastavení pečetil výhru portugalského celku a zapsal se do historie Ligy mistrů jako nejstarší střelec.

Evropskému šampionovi z roku 2016 bylo včera 40 let a 254 dní a z prvního místa historického pořadí odsunul Francesca Tottiho. Jeho moment přišel v první minutě nastavení, kdy pečetil výhru 2:0.

"Moje maminka má dnes narozeniny. Před zápasem jsem jí slíbil, že se pokusím dát gól, nebo minimálně udělám všechno pro to, abych jí mohl věnovat výhru. Jako fotbalisté se dovedeme hodně obětovat, zvláště když se jedná o rodinu," prohlásil po utkání.

"Nevím, jestli to stojí za nějakou oslavu, na ty koneckonců moc nejsem, ale speciální událost to rozhodně je. Moje kariéra je téměř u konce, ale oheň stále hoří," dodal.

Porto má skvěle rozehranou skupinu, stejně jako Barcelona má na svém kontě devět bodů a po reprezentační pauze bude hájit postupovou pozici před šestibodovým Šachtarem Doněck. Včera se do listiny střelců zapsal i Evanilson, útočník ve 32. minutě proměnil pokutový kop.

"Na Pepeho se všichni díváme jako na vzor. Je to skvělý fotbalista, je zde neustále pro ostatní, kdykoli ho někdo potřebuje," popisuje Evanilson nepostradatelnost svého spoluhráče pro kabinu.

Přehled nejstarších střelců v Lize mistrů:

1. Pepe (40 let a 254 dní) - 7. listopad 2023 a utkání FC Porto proti Antverpám

2. Francesco Totti (38 let a 59 dní) - 25. listopad 2014 a utkání AS Řím proti CSKA Moskva

3. Ryan Giggs (37 let a 290 dní) - 14. září 2011 a utkání Manchesteru United proti Benfice

4. Filippo Inzaghi (37 let a 87 dní) - 3. listopad 2010 a utkání AC Milán proti Realu Madrid

5. Javier Zanetti (37 let a 72 dní) - 20. říjen 2010 a utkání Interu Milán proti Tottenhamu

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
FC Porto FC

Démon

Reagovat
Rothbard

Borec. Zaslouží si tento rekord jako málokdo. Zdálo se, když šel z Realu do Turecka, že už tam šel jen dohrát kariéru, a on pak za Porto odehrál více jak 100 zápasů. 40 let a jako hráč v poli hraje pořád Ligu mistrů v týmu, který nemá problém koupit hráče nebo vyskautovat nějaké talenty. Smekám klobouk.

Reagovat
Sosi

Na Tottiho ale nema

Reagovat
VP85

Můj oblíbený hráč To nikdy nebyl, spíše naopak. Respekt si ale zaslouží. Jiným kariéra po třicítce zhasíná a jemu je skoro 41 a stále hraje na nejvyšší úrovni. Když si pomyslím, jaké má tréninkové a zapasové vytížení... Jsem o trochu mladší, ale stačil by jeden jeho trénink a ráno nevstanu z postele

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele