Pekelným klíčem odmykáme nebeskou bránu...

17.11.2011, 02:02
Názory a komentáře
Ze samotného pekla k nám v úterý jen taktak stíhaly létat dodávky fotbalové štěstěny, chcete-li černohorské nemohoucnosti. V součtu jsme si postup sice nejspíš zasloužili, alespoň v mém případě se nicméně nejčerstvější euforie té po domácím utkání nevyrovnala. A co je nejvíc zarážející - celkem s přehledem...

Tentokrát to bylo jiné. "Norskou" baráž a ani předcházející kvalifikaci jsem nehltal plnými doušky ani omylem, tu letošní jsem si s fotbalisty užil doopravdy téměř celou. Proto na závěr kvalifikačního cyklu můžu konstatovat, že vývoj české reprezentace je v mnoha ohledech fascinující. A emoce tenhle nároďák vyvolává rozmanité - s nulovou systematičností.

Abychom si ale rozuměli: určitě si tu nebudu sypat popel na hlavu, že jsem s oslavným burácením po pátečním představení přestřelil. Za všemi argumenty, jež jsem vám po něm předložil, i za tím způsobem podání, si dál neochvějně stojím. Nepochybuji o tom, že ty atributy, které jsem tu v sobotu jmenoval, nás budou zdobit i v Polsku a na Ukrajině. Jedno však zůstává jisté a vlastně neměnné; angličtí bookmakeři rozhodně nejsou mimo, pokud v nás spolu s Irskem vidí největší outsidery turnaje.

Když se redaktor ČT Vlastimil Vlášek po utkání, které nám vyneslo pátou po sobě jdoucí účast na srazu evropské smetánky, od Michala Bílka dozvěděl, že ale přece česká reprezentace nikdy na šampionát nejela v roli favoritů (stejně bych nás takto před Eurem 2004 zřejmě vnímal) - a tudíž, že letošek není žádnou výjimkou...nejspíš šlo pokývat na znamení souhlasu. Někdo mhouřil oči a něco se mu nezdálo, někdo ne. Ta první skupinka patrně nevnímá věci černobíle, a kromě "nejela tam jako favorit" si je ochotna připustit ještě onen nepříjemný protipól "k favoritovi měla na míle daleko". I z takové výchozí pozice se dá vytěžit medaile - viz fotbalisté Řecka nebo naši hokejisté v Německu. To určitě. A my si právě z těchto příběhů budeme muset brát dozajista příklad...

Pokud se nestane zázrak, na Euro vyrazíme bez pravého záložníka, s nepropracovaným systémem doplňování osamoceného hrota, se stále nesehranou stoperskou dvojicí, s mimořádně nezkušeným pravým bekem a s trenérem, který leckdy nadějně lape po dechu, aby nás pak znovu přesvědčil o své nedopečenosti. Tohle si člověk, nebo alespoň já - na konci cesty, kdy už fakticky nezbývá nic jiného - najednou vybavil a nespoutanost nadšení byla docela dobře tatam. Ovšem než se začnu věnovat téhle hudbě budoucnosti, která tentokrát bude výraznějším tématem mého komentáře než retrospektiva, krátce si zanalyzujme odvetu.

Jestliže jsem před pár dny poukazoval na to, že černohorské mezihře dává smysl jedině Vukčević, dostalo se mi v úterý podpory: záložník Blackburnu se na tréninku zranil, do zápasu jen střídal a zástupce v nikom nenašel. Balkánci nás v první půli překonávali jen kopci do krajních prostorů. Střed pole pro ně byl mrtvý; a koneckonců vzhledem k problémům, jaké tato taktika působila mladíkovi Gebre Selassiemu, pro začátek ani nebyl moc potřeba. Černohorci se před přestávkou rozehřívali, pak jim stejně jako v Praze vyšel vstup do druhého dějství...a jelikož my tentokrát nijak neodpověděli, celých příštích 45 minut jsme nad zápasem neměli žádnou kontrolu.

Vše pak navíc Bílek podtrhl vysvlečením Koláře v době, kdy jsme v první řadě potřebovali klid na kopačkách a přesnou rozehru. Ignorovalo se přitom, že Kolářův přínos nároďáku doteď vždy spočíval hlavně ve zrychleném přemýšlení, občasné zbrklosti, ale i v pár geniálních nápadech. Což bylo samozřejmě něco, co jsme potřebovali ze všeho nejméně. Do toho se o místo na place přihlásil Vukčević, Černohorci začali útočit i středem, s větší invencí i vervou; a co si budeme povídat, nebýt Vučinićova milosrdenství, pánbůh nás chraň. Zkrátka a dobře jestli jsme na Balkán odjeli s doufáním v obtížnou, avšak v rámci možností kontrolovanou bitvu, úkol jsme si splnili sotva z půlky. Aniž bych se chtěl vymlouvat, čárou přes rozpočet určitě byl i terén suplující trampolínu. Na druhou stranu tolik nepřesností a faulů jsem od našich dlouho neviděl. A to jsme byli zvyklí na ledacos.

Po takhle špatně zvládnutém klíčovém zápase jsme se vcelku logicky uchylovali zejména k větám plným úlevy, v případě samotných aktérů i satisfakce. Téměř veškerá pozornost byla věnována rekapitulaci; na otázky dotýkající se Eura hráči i trenér zezačátku zpravidla odpovídali dle osvědčené šablony "to je ještě daleko, na to vůbec nemyslíme". I tak z pozdějších rozhovorů s koučem Bílkem vyplynulo pár zajímavých poznatků, z nichž bych s ohledem na další úsek článku rád vycházel.

Na pražské tiskové konferenci například exteplický kormidelník v první řadě zdůrazňoval nutnost zapracovat na ofenzivním projevu, čemuž tak úplně nerozumím. Přijde mi totiž nad slunce jasné, že by se měl náš tým v červnu opírat zejména o defenzivní složku; až poté, co bude doopravdy pevná, můžeme přejít k vážným úvahám nad zkvalitněním útočné fáze. Doteď to snad dejme tomu stačilo. Sám Bílek si v jednom z rozhovorů pochvaloval efektivitu v závěrečné fázi kvalifikace, naše standardky představovaly pro soupeře napříč celým cyklem velkou hrozbu, je tu faktor Rosický, návrat Necida...něco takového bych vskutku stavěl raději do stínu rozpačitosti celého obranného systému.

I v úterý totiž na povrch zcela zřetelně vyplynuly všechny nedostatky, na něž se dá upozorňovat už delší dobu. Rozehrávka stoperů konečně neunikla rovněž "mediální pozornosti" Michala Bílka. Na čem se ale soustavně nepracuje, je přehnaná pasivita na hraně šestnáctky. Nejen z akce předcházející Damjanovićovu břevnu šlo krásně vyčíst, jak si v perných chvilkách v tomto prostoru počínáme; vestoje tikáme očima - je nás tam přece dost, a to stačí. Samozřejmě nestačilo: trojlístek statických Čechů se jen ohlédl za černohorským útočníkem. A takových situací by se při důkladném rozboru odvetného duelu našlo požehnaně.

Už jen když si vezmete ten přehršel skluzů na poslední chvíli, kterých bylo minimálně pět; každý hasil nepořádek způsobený "džuznou" v obranném valu. A příčina nemohla být prozaičtější: bránící hráči se běžně nacházeli v podřepu a na patách, "včas" tedy reagoval až ten poslední z nich. A to je přitom něco, co se za zlozvyk považuje snad už v mládežnických kategoriích. Systém strojového zastupování kolegů, protáčení postů, přebírání soupeřů, zkrátka aktivní obrana - což považuji za základ úspěšného bránění velkého vápna - to jsou všechno činnosti našim fotbalistům docela dobře cizí.

Proč se na tomhle už delší dobu nepracuje, pro mě zůstává záhadou. Každopádně ani tím výčet mých problémů s naší prací směrem vzad nekončí. Dále je tu stále nevyřešená palčivá otázka, kdo tedy bude tou neohroženou stoperskou dvojicí, která turnaj načne a, předpokládejme, i dokončí. Bílek se před pár hodinami nechal slyšet, že chce stavět na Hubníkovi se Sivokem, což prý opakuje od začátku. To zní rozhodně a přesvědčivě (leč vzápětí dodal, že by dalšího kvalitního zadáka uvítal), teď už jen aby stejně působili rovněž oni dva vedle sebe.

Nemůžu si pomoci, ale ani po té solidní porci společně odkroucených minut, bych byl zkrátka opatrný, pokud bych měl o duu H+S hovořit jako o sehrané páce. Obavy se navíc v úterý jenom potvrdily: často to byl dokonce levý bek Kadlec, kdo z pozice středního obránce tahal za záchrannou brzdu, když byl v sázce doslova celý náš kejhák. Sivok s Hubníkem se totiž až nebezpečně často nezvládají doplňovat. Těžkopádně dovede působit každý z nich, konstruktivní naopak není ani jeden. Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet; chtělo by se říct. Přitom předpoklady pro vzájemné dorozumění se mají oba slušné: Hubník přeci jen působí o notný kus elegantněji a Sivok oproti němu příkladně dominuje ve vzduchu plus umí tvrdit muziku. Přesto mi přijde evidentní, že takhle vyvážená stoperská prostě nevypadá.

Suchý-Sivok a pro těžší zápasy (jichž na Euru budou minimálně dvě třetiny) Hubník na pravém beku, to se mi v tuhle chvíli nabízí jako ideál. Vzhledem k tomu, že Mazuch od srpna vinou zranění neodehrál ani minutu a po parném přestupovém létu snad ani nemá jisté místo v základu Anderlechtu, bude holt potřeba "intervenovat" právě Suchým - ačkoliv je trenéry rád ignorován. Další možností je pak stažení Hübschmana, to ale pořád mám spíše za nouzovku. Na každý pád si touhle zajetou sestavou - také vinou prvního opravdu nervózního výkonu Gebre Selassieho - nejsem úplně jistý. A on je určitě dostatek času s tím něco udělat, třeba i do toho "osvědčeného" složení sáhnout...

K ofenzívě mám těch připomínek méně. V podstatě jen vyjádřím zvědavost z potenciální zkoušky "diamantu" ve složení Hübschman - Plašil, Jiráček - Rosický - Necid, Baroš. Na papíře to dle mě v tuto chvíli nevypadá vůbec marně. Odbouralo by to zbytečné ztráty až příliš často hluchých, ne-li kontraproduktivních křídel. Pomohlo by to Barošovi, za kterého by černou práci odvedl Necid. Ve středu by se nacházel bořič, dva techničtí dříči a klasický mozek. To z mé perspektivy vypadá nadějně; problém je v tom, že Bílek v nedávné době podobný formát vyzkoušel jen jednou, a to právě v nechvalně proslulém zápase s Norskem.

V jednom ze svých ohlédnutí za cestou na Euro sice potom připustil, že právě tenhle přátelák ho jako jediný zklamal co do přístupu hráčů. Čili by vada ani tak nemusela být v samotném systému (přiznám se, že jsem zrovna tenhle mač neviděl). Na druhou stranu se nám dosud Bílek prezentoval coby ještě větší konzervativec než Brückner; a to už je co říct. Takže se asi stěží dá očekávat, že by pro ostré zápasy sáhl po jiném rozestavení než po tom, které mu vlastně vyneslo opatrné uznání veřejnosti. Nicméně pokud se podobná varianta nevyzkouší ani v jediném jarním přípravném střetnutí, budu vážně zklamaný...

To je pro tuto chvíli a za daných podmínek zhruba to maximum, co jsem pro vás z mé fotbalové mysli mohl vymačkat. Detailnější nástin představ o tom, jak bychom se mohli na Euru ukazovat a přitom se neztrapnit, můžete očekávat později - s přibývajícími dny, zkouškami a zkušenostmi. Momentálně se závěrem sluší snad jen potvrdit: HOŠI, DĚKUJEME, A STEJNĚ I SMEKÁME!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (525)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pre Česko na EURU !!! ..super članok a suhlasim s tym vymenit jedno nepotrebne kridlo za utočnika .. ak sa dolieči Necid bola by to idealna dvojica v utoku .. a aj ja dufam že vyskuša tento system ..treba skušat a možno sa niečo podari aj uhrať na ME !! hlavne zapracovať na obrannom systeme .. lebo na EURE sa každa chyba bude ratať dvojnasobne .. snaď vam osud bude priať a da vam hrateľnu skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, kdyby se hrálo na dva hroty, byl by platný i Bary, sám to neuběhá, ale když tam bude mít někoho kdo mu pomůže a připraví šance, on je na 80% promění.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kolik toho jeste bude? :)

Reagovat
fantomas

Poslední dobou byl jeden článek k jednomu zápasu, to snad neni neúnosná porce. Do budoucna ještě uvidim, jestli to budu dělat po každym přáteláku, ale spíš ne.

Reagovat
smazaný uživatel

zajimavy clanek

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

ukameňujte ma,ale podla mna ste postupili nezasluzene

Reagovat
madridcan

teraz budes zavistlivy Slovak Mal si byt ticho radsej...

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho vychází, že si to myslíš taky a spadla maska bodrého přejícného madridcana. Hmmm ...

Reagovat
madridcan

nie nemyslim si Ale ty vies samozrejme vsetko najlepsie. Reagujem nato,ze v diskusii som nikde necital taketo reci a aj tak niektori z vas riesili,ze ako vam zavidime postup a podobne reci. uz dlho si sa domna nenavazal,chapem,ze si to potrebujes niekde nahradit Ale mysli si co chces a nezabudni ma opat ociernovat z tvojich domnenok v kazdej diskusii.

Reagovat
smazaný uživatel

tak každej si na to udělá názor svůj. Prostě jsi to tímhle schválil a nakakal na hlavu svým předchozím názorům, jak hrozně nám to přeješ.

Reagovat
madridcan

Ano, nech si kazdy spravi nazor. Nebudem ti tu dokazovat,ze som vam to prial,lebo neviem ako by som ti to dokazal. Postup vam prajem,na ME prajem Portugalcom a Nemcom

Reagovat
Pinturicchio

Může nám to přát, ale zároven říct, že to nebylo zasloužené.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: v Barce hrajou samý uplakanci v čele s plešatym teplouškem, to by si měl teď spíš řešit, než navážet se do slováků :D

Reagovat
Losinho

A kdo si to zasloužil víc? Černohorci? Skotové?

Reagovat
Ligter

Lichtenštejnci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Čech souhlasím.

Reagovat
Zajda

Reagovat
cubinho

Nevím jestli nezaslouženě, ale určitě je tento postup nejméně zasloužený ze všech postupů české repre na závěrečný turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

a vy jste zaslouženě nepostoupili

Reagovat
Swarley

a který z těch, na které jsme narazili, si to zasloužil víc?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je zajímavá otázka. Podle mě ti odpoví, že si to zasloužil prostě někdo jinej ...

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim .. Belgicko alebo Norsko ..ale podľa mňa skôr na miesto Grecka

Reagovat
smazaný uživatel

Ono těch týmů, co mohlo postoupit místo nás není. Skotsko, za ten jejich antifotbal, který byl snad horší než ten náš? Litva? ani nemusím komentovat a Černá Hora, už jen za ty jejich silácké řeči ne..

Reagovat
Liquid

jako Čech také souhlasím

Reagovat
cubinho

S autorem nesouhlasím. Poprvé v životě se mi stalo, že mě v průběhu kvalifikace nechávala reprezentace celkem chladným a zápasy jsem si tedy moc neužíval. A to sleduju fotbal od r. 94.

Reagovat
smazaný uživatel

nesouhlasím s názorem o teovi, myslím si, že je to teď náš nejlepší pravý bek

Reagovat
smazaný uživatel

jeste neodehral tolik potrebonych utkani...kazdopadne je na dobre ceste stat se ikonou prave strany nasi defenzivy..)ú doufam, ze to tak bude .)

Reagovat
smazaný uživatel

gebreho bych tam nechal ale sivoka a hubníka bych dal pryč a v nějakým přáteláku bych zkusil mazucha a kalase a pak bych dal pryč rezka a místo něj do utoku necid společně s barošem čehož se asi nedočkáme protože je to Bílek

Reagovat
Ronaldo.com

kalas je ještě moc mladej! určitě bych ho zkusil nominovat třeba na přatelak ale do zakladu bych to neviděl jinak s Mazuchem souhlasim a nechal bych ho hrat se sivokem

Reagovat
xjert02

Ja ti nevim. Porad se u nas propira, jak mladikum trva dlouho prechod do seniorske reprezentace, jak v jinych reprezentacich hraji kluci kolem 20 let, atd... Zrovna u Kalase bych se nebal. Videl jsem jej v priprave za Chelsea hrat velmi dobre, na ME19 (nebo co to bylo) a hral o tridu jinde nez ostatni. Rozhodne to nemuze byt horsi nez soucasni stoperi, kteri hrajou, a to si priznejme zcela otevrene, jen diky tomu, ze si je zvolil Bilek. Sivok a Hubnik jsou nefotbalisti a uz u nich zacina nase nekvalitni ofenzivni hra. Navic mi neprijdou zrovna obratni. Nesleduji francouzskou ligu, ale Rozehnal hraje za Lille. Proc nezapracuje toho Suchyho - oproti nim ma rozehravku o 2 tridy vyse. Vim, ze ma zapasy, kdy je schopen totalne namazat, ale radeji budu koukat na fotbalistu, ktery obcas neco zkazi, nez na ty 2 nekopy, kteri 90 % balonu poslou na tribunu nebo rovnou brankari soupere.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděli jste tohle?

http://www.youtube.com/watch?v=pfX-ygxA5Xg&feature=player_embedded#!

Rosa mě jako kapitán zklamal, tohle měl udusit nebo aspoň nepodpořit. Lituju nováčky Gebreho a Pilaře, že se asi báli se toho nezúčatnit. Naopak Jiráček, Čech a Hubník - aspoň ti si udrželi nějakou úroveň. Hnus, chápu, že jsou ukřivdění těmi slovy Druláka, chápu, že jsou v eufórii, ale když už se chtěj takhle primitivně, netaktně a hnusně vyřvat, ať to udělaj v kabinách a ne na veřejnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

a tak koukám, že se to tady už řešilo. Omlouvám se za repost.

Reagovat
cubinho

Tady jde vidět, kdo z těch fotbalistů má mozek - tímto si mě Jiráček zase ohromně získal

Reagovat
smazaný uživatel

však tam jiráček nikde neni vidět

Reagovat
cubinho

A teď si to přečti ještě jednou.

Reagovat
smazaný uživatel

co? právě že tam neni vidět podle mě nijak nevylučuje, že tam byl. akorát třeba neni odnikud identifikovatelnej.

Reagovat
cubinho

Na tomto videu jde dobře vidět, že tam není Jiráček, Čech ani Gebre...

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre tam ale je

Reagovat
cubinho

Pravda, až teď jsem si ho všimnul - a to je teda hodně zajímavé

Reagovat
cubinho

Jeden uživatel z YT to celkem dobře vystihnul:

Postoupili podvodnou penaltou a navíc se chovali jak dobytek. Řvaní že Drulák nemá č....a ukazovalo jejich fotbalová ega v plné kráse. Potrhaní, polonazí v pomočených a politých zbytcích kalhot se vrátili čeští hrdinové do vlasti. Nevím jestli má Drulák č....a, ale vím že Bílek jich dnes nad ránem přivezl do země hned patnáct!

Reagovat
Liquid

Reagovat
Pinturicchio

Zvlášť ta poslední věta je super.

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
Puskas

Člověk se až bojí domyslet, co by se dělo, kdyby vyhráli Euro...

Reagovat
Staenly10

Myslim,že to je vcelku zbytečná myšlenka...

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

ty komentáře jsem čet a tenhle je z nich asi nejhloupější. ať se jdou moralisti vycpat. já bych to řek lasi takhle - podstatný jsou body a je jedno jak.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jiracek totiz musel do nemocnice nebo co jsme slysel a proto nebyl na oslavach

Reagovat
Jerichoo

hnus

Reagovat
Langi

za to když Drulák poslal přes média Bílka do prdele tak se ukázal jako charakter co? může si za to sám

Reagovat
smazaný uživatel

no az se uzdravi Necid, tak bude potreba zmenit taktiku na 4-1-2-1-2...Pilare bych zkusil dat na podhrot, mozna hloupost, ale proc to nezkusit..) Petrzela/Pudil - krajel...porad v nich vidim nejlepsi nase kridla...rychli, docela technicti a hlavne dokazou dobre odcentrovat na Necida, ktery by mel davat goly apod... no defenziva PLasil nebo Jiracek samozdrejme je mozno hrat na oba dfenzivni stity...stred zalohy by mel ovladnout Rosa doufejme ze to tak bude...) co se tyce brankare tam neni co resit..obrana leva stranda M.Kadlec jasna vec...stred...nejvice diskutabilni tema...no jelikoz se Ujfalusi nevrati a on se nevrati, tak musim vuuzit nase momentalne nejlepsi obrance a to. Hubnika, Sivoka, teoreticky i Hubschmana mozna pak zkusit zarazovat i ostatni Bystron, Mazuch, Kalas tady tak padl, ale s tim bych jeste pockal...no a prava strana pokud se Pospech nezvedne nebo se neobjevi nejaka nova STAR, tak je jasna volba na Gebrem .)

Reagovat
smazaný uživatel

gebre je dobrej toho bych neměnil ted má odost lepší formu než pospěch a ten jí asi bohužel mít už asi nikdy nebude a toho kalase jak už sem tu psal bych zkusil v přáteláku on hraje zaklad lepšího týmu eredivisie tak proč ne ?

Reagovat
cubinho

A co se týká sestavy...rozestavení diamant se mi nelíbí vůbec. Pořád si myslím, že je škoda nehrát na křídla. Ofenzivu bych si představoval v tomto složení: DM - Plašil - Jiráček - určitě bez Hübschmana, který se mi v reprezentaci prostě nelíbí. Před nimi samozřejmě Rosický. Předpokládám, že nahoru s výkonu stále půjde Pilař, takže ho bych rozhodně nechával na levém křídle. A na pravou stranu...toť otázka....napadají mě dvě jména - 1. variantu bych viděl v Rajtoralovi, který byl, je a bude pravý záložník. Varianta č. 2: nejlepší hráč EURO "21" - Vácha - také může nastupovat vpravo, navíc je to srdcař a umí přitvrdit - narozdíl od Rezka má i techniku. S ním - ať už vpravo nebo na středu (varianta za Plašila) bych si rád představoval budoucnost repre. Mimochodem, jak si vede Milan Černý?

Obrana...to je oříšek. Asi nejjistější je levý bek Kadlec - třebaže se mi v reprezentaci většinou nelíbil, nikdo lepší mě nenapadne (varianta č. 2 - Pudil).

Pravý obránce - varianty jsou pro mě 3 - Gebre, Hubník, Rajtoral - se vší úctou k Pospěchovi - mám takový pocit, že začíná dost zaostávat. Já bych na tento post volil Hubníka - na stoperu se mi moc nepozdává, na pravém beku odehrál v reprezentaci VŽDY skvělý zápas, to není náhoda.

A největší otázkou tak zůstává složení stoperské dvojice. V Hubníkovi vidím pravého beka, takže z těch klasických Bílkových stoperů zbývají jen Sivok a Rajnoch. Přičemž Rajnocha si škrtám a nejraději bych škrtl i Sivoka, ale zkušeností je potřeba (když odmítli reprezentovat Ujfaluši s Jarošíkem - to by obrana vypadala ihned kvalitněji)... Další varianty - Bystroň - kdysi jsem ho v reprezentaci vidět chtěl, ale momentálně na mě působí strašně ležérně a "pomale", takže toho škrtám.

V poslední době přicházel do úvah Rozehnal, ale jeho odchod z reprezentace jsem kdysi skoro slavil, takže návrat velmi rád oželím - argumenty? Přílišná "měkkost" a neschopnost rozehrávky stejně marná jako u Sivoka.

Kdo zbývá? Snad jen tři jména - Suchý, Mazuch...a Kalas . Suchý se snad dává dohromady po herní stránce a začíná v Rusku sbírat minuty, ale v reprezentaci se mi nikdy nelíbil. Škoda Mazuchova zranění, protože ten byl pro mě byl možná právě tím druhým stoperem, zatímco teďka bude mít problémy dostat se do sestavy Anderlechtu. A zbývá Kalas...mnoho z vás si určitě řekne, že je ještě mladý atd., atd...ale toto jako argument prostě neberu. V tom klukovi je ohromný potenciál a já osobně bych ho vyzkoušel v nejbližším přátelském utkání. Ne náhodou odehrál po příchodu do Arnhemu skoro všechny minuty v lize...já říkám - do repre s ním:-)

A málem bych zapomněl na útok (brankáře nemá cenu řešit)... Pro EURO bude připravený Necid, ale... vám se jeho výkony v reprezentaci někdy líbily? Mně teda ne. Pořád bych jako variantu č. 1 viděl Baroše. Teď, když to vypadá, že bychom po "příchod" Plzeňáků mohli ve středu pole něco vymyslet, by možná mohl být Baroš útočníkem č. 1., ale všechno je ještě otevřené. Do té doby se do reprezentační formy dostane - jak to po návratech do ligy u podobných hráčů bývá - zcela určitě Svěrky. Možná se chytne někdo z libereckých. Pořád zůstávají v Německu pravidelně hrající Pekhart a ostrostřelec Lafata, kteří by si to své také mohli odehrát...

Uvidíme...

A jen tak na okraj - doufám, že v anketě fotbalista roku skončí Jiráček alespoň druhý. Je až neuvěřitelné, co ten chlapec předvádí a jaký progres za poslední rok udělal. Po dlouhé době mám v řadách českých fotbalistů opravdového oblíbence a strašně bych mu přál (až v létě) přestup do velkého klubu - třeba do toho Juventusu

Konec...

Reagovat
smazaný uživatel

černýho teda ani nahodu a jinak souhlasím s rajtoralem a utočníky to chce dva necid - baroš to je to nejlepší co může být a případný nahrady jsou určitě svěrky a pekhart . lafatu bych asi ani nebral on je tam zbytečně a v repre nema ty kvality a jinak uplně bych změnil ty stopery a vyzkoušel mazucha a kalase jinak zaloha nevypada špatně teda až na rezka kterýmu se ta baráž vůbec nepovedla tak toho bych stáhnul a dal tam radši toho druhýho hrota

Reagovat
cubinho

Na Černého jsem se ptal, jak se mu daří, do repre ho netahám - třebaže potenciál na to má a já ho v ní kdysi vidět chtěl. Stejně jako např. Hlouška.

Reagovat
Losinho

V reprezentaci se ti Suchý nikdy nelíbil? Vždyť odehrál snad 2 zápasy. A Sivok se ti jako líbí? Nebo Hubník?

Reagovat
cubinho

Z těch 3 zápasů, co odehrál, na mě vždycky udělal rozpačitý dojem. Ale samozřejmě nevím, jak by na tom byl teďka, jak si můžeš všimnout, v reprezentaci bych ho vyzkoušel. O Sivokovi a Hubníkovi jsem taky napsal...

Reagovat
Losinho

Hrál strašně nervózně, to je pravda. Ale rozhodně bych mu dal přednost např. před tebou zmiňovaným Kalasem (o dřevácích Sivokovi s Hubníkem ani nemluvě). A Baroš mi jako útočník č.1 už taky nepřijde...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak pořád může někdo neustále tvrdit, že Baroš je jasným útočníkem číslo 1 pro repre Lidi, vy jste se asi zbláznily?! Dlouho jsem se ho zastával, nic osobního proti Barymu nemám, ale ten kluk na to kašle, ztratil rychlost, v repre se trápí a už nás nikam dál neposune...Jako náhradník možná dobrej, ale jako klíčovej útočník?! Já doufám, že se udzraví Necid a hlavně dostane do formy, to je pro mě útočník number one :: Mnohem lepší hráč než takový Pekhart, kterýho si mnozí vychvalují do nebes nebo Lafata, kterej sice střílí v GL, ale není to hráč pro naši repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouženě jsme postoupili a to je hlavní. Když se člověk koukne na ty účastníky, tak je to opravdu elitní společnost a hráči můžou bejt hrdí, že to zmákli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Nebudeme si nalhávat - takhle to vypadá líp bit.ly/tdZfx0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Sem se to hodí víc. Když jsem to vkládal, tak tady ten článek nebyl.

OT: Zrovna jsem dokoukal Kamelot se šemi třemi kandidáty na předsedu FAČR a musím říct, že jsem přesvědčený o jednom: PROSÍM, AŤ TO NENÍ PACLÍK!!! Ten člověk tam za celou dobu pořadu nebyl zformulovat jedinou svojí myšlenku, co by dělal ve funkci předsedy. On do oblbnutí opakoval, že tam chce být jen proto, aby tam nebyl Pelta. No to je volební program jak noha ...

Když bych měl teď vyjádřit nějak svoje preference, tak:

1. Pelta - 55 % - prostě je to starý šíbr, který ví, jak to ve fotbale chodí, a fotbalu hrozně moc rozumí. Má vytvořené vazby a NA NIC SI NEHRAJE.

2. Rajchl - 45% - od pohledu schopný člověk, kterej by pokračoval v tom, co dělal Hašek. Sice toho nesplnili kluci tolik, kolik toho slibovali před volbou Haška, ale opravdu do fotbalu přivedli víc peněz, takže alespoň v tomhle bodě ukázal, že má co přinést. Má nejučesanější mluvený projev, ale mám z něj pocit, že si hraje na chytřejšího, než opravdu je. Uvidíme, co je pod touhle uhlazenou maskou, až ho zvolí nebo nezvolí ...

Paclík - 0 % - negativní kampaně nenávidím, protože to považuju za jednoznačně nejpřízemnější možnost kampaně. A zadalší - vymezovat se proti někomu a jeho lidem, není dobrá volba. Jsem si jist, že jeho zvolení by byla ohromná rozbuška do AF. To by byly děsně tvrdý bitvy a jsem přesvědčenej, že by Paclík pohořel. On mi připadá, jak když jde prvnička na porod. Taky o tom ví jen z doslechu ... Paclík navíc ještě k tomu říká, že on sice neví, jak porod vypadá, ale už ted ví, že by ho měl lepší, než Pelta (kterej už rodil 20x). Směšná figurka. Hrozně bych se chtěl s panem Paclíkem setkat a říct mu, jak na mě jeho kampaň (a vlastně i on jako osoba) působila

Reagovat
smazaný uživatel

Pelta

Reagovat
cubinho

Cinklé jaro

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Rajchl

Reagovat
cubinho

Robert

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Paclík ale mluvil o tom, co by chtěl udělat. Vytvořit nezávislé komise a vrátit důvěryhodnost nahoru, aby i těm dole bylo líp a dostávali od obcí více peněz, které teď dají raději jiným sportům. On to ale nebude, to nemusíš mít strach. Připadá mi u něj divný, že nechce Peltu, ale raději Peltu, než nikoho a takhle to tam přijde zamotat, aby ta volba byla ještě komplikovanější. Mně by v tuto chvíli nevadil ani jeden, na každým si najdu něco pozitivního.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tohle je prostě stejné sci-fi, jako když Ivan Spasitel kandidoval s tím, že zatočí s korupcí ... Prostě se nemůžeme tvářit, že chceme v prohnilém státě chtít čistý fotbal. Kdo má všech pět pohromadě, tak to nemůže brát vůbec vážně.

Reagovat
Liquid

všude na vyspělém západě by Rosického okamžitě zbavili kapitánské pásky po tom co předvedli reprezentati na adresu bývalého reprezentanta Druláka, on jako kapitán naprosto selhal a ještě si to zjevně užíval snad nejvíc, je to neomluvitelné, naštěstí Nova všem ukázala, jaký je pokrytecký prase, když dala záznam s jeho slovy jak odsuzuje vulgarity

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych to vůbec neřešil jsou to normální lidi a můžou dělat co chtějí to je stejné jako stěma prostitutkama před pár lety je to jejich starost ne naše

Reagovat
cubinho

Jsou to reprezentanti, kteří reprezentují naši zem. V těchto případech jsou bohužel celkem přesným obrazem české společnosti.

Reagovat
cubinho

...takže reprezentují celkem objektivně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Já fakt nechápu, proč se tady kolem toho dělá takový humbuk...ani Blesk to snad nerozmazává tolik, jako někteří zdejší uživatelé...

Reagovat
Puskas

Tobě nevadí, že Tě reprezentují takoví týpci? Když Ujfi a spol udělali akci, plno lidí je odsoudilo, teď chdé v trenkách narubaní po letišti, zpívají, co zpívají, a plno lidí tleská, já už fakt nechápu.

Reagovat
Puskas

chdé=chodí

Reagovat
Losinho

Mně je jejich chování celkem u zadnice, jak jsem psal, udělali ostudu sobě. Ani ta aféra v hotelu Praha mi nijak zvlášť nevadila, jen jsem se tehdy dost bavil tím vymlouváním. A opět to uškodilo jen účastníkům té "akce".

Reagovat
cubinho

Tak se na to dá také nahlížet, pravda.

Reagovat
Puskas

Jsi majitel nadnárodní firmy - budeš sponzorovat takové jedince a dělat si tak reklamu? Asi není náhoda, že při různých průšvizích jsou svazem reprezentanti všude jinde trestáni - vem si jen ty dva Jihoameričany z poslední doby, co se naprali, dostali trest od svazu a o trestu zvažuje i klub. není to jedno, jak se chovají ti, co reprezentují zemi, nosí státní symboly na své hrudi, to už je svým způsobem poslání. Nemůžou se pak divit, že se na ně fandové sesypou při prvním neúspěchu a nadávat na českou povahu, je to jen kvůli nim samotným, že jsou tak bráni a že se s nimi málokdo ztotožňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

takže bys to chtěl řešit jak? Chceš z repre vyházet všehnny reprezentanty, kteří tam na tom letišti skandovali, čili všechny? No ...

Reagovat
Puskas

Já bych moc rád slyšel ústy kapitána něco ve stylu, že to přehnali. Je mi jasné, že šlo o euforii, ale měli by to s odstupem času sami odsoudit. Nemají v zádech fanoušky, a tímto si jich pěkných pár zase odlákali. Je to škoda, protože po pátku si jich pár získali.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Losinho

Pro mě za mě, ať je svaz klidně nějak potrestá. Ale prostě se musim opakovat, neudělali ostudu ČR, ale jen a jen sobě. Stejně jako tehdy Ujfaluši, Rosa atd. Aspoň já to takhle beru, nevím, proč by mě to mělo bůhvíjak štvát, nebo bych se za to měl dokonce stydět. Máslo na hlavě mají oni.

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak. Hlavně udělali ostudu sami sobě. České republice dělají ostudu jiní.

A mimochodem - jestli se bude někdo trestat jako bílej kůň, tak to bude úplně ten nejsměšnější vývod týhle kauzy. Jsem si docela jistej, že by to odnesli nějací náhradníci, tedy ti nejmíň důležití.

Reagovat
Losinho

Taky si myslím. Na Rosu nebo Kadlece si nikdo nedovolí sáhnout. A nejspíš ani na Baroše, i když to je dost specifický případ.

Reagovat
Pinturicchio

Dělají ostudu jiní, to jistě ano. Taky proto, že třeba taková zahraniční politika je vnímaná víc, než fotbal / udělá větší rozruch, apod. Jinak je to to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

zachovali se jak pitomci, o tom žádná. Ale vžij se do jejich situace. Já jsem za celou dobu, kdy sleduju fotbal, nesetkal s tím, jak moc se proti reprezentaci otáčelo zády lidí. Jak moc lidí si do reprezentace a jejích členů chtělo kopnout a JAK MOC LIDÍ SI PŘÁLO, ABY REPRE VYHOŘELA. Mě to prostě nejde do hlavy, ale tak to prostě bylo.

A oni přes tohle všechno drželi spolu a dokázali to. Prostě to v nich muselo hrozně bublat a pak už jen stačilo, aby začal jeden, a skandovali s ním všichni. A to všechno podpořeno chlastem v krvi.

Já jsem schopnej tohle pochopit a odpustit jim.

Reagovat
Puskas

Ale tak o tom odpuštění žádná, ono to stejně brzy vyšumí, jen mi vadí, že mají být vzory pro kluky - jakkoli to zní pateticky. Obraceli se k nim zády právě kvůli tomu, že cítili něco špatného, on to ten reportér říkal po páteční výhře, že snad poprvé bylo cítit, že hraje reprezentace. Jakási síla týmu se ukázala právě v pátek, tj. vnitřní síla, ale Drulák to slízl i za ně samotné, vždyť kolikrát jsi slyšel, že by uznali špatný výkon, přístup atd.?

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkám - neschvaluju to, ale jsem to schopnej chápat. Přesně, jak jsem psal hned po prvním zápase - pro ně to musí být obrovská satisfakce.

Řešil bych to nějakejma pokutama. Možná by se mohli ti hráči vzdát části (nebo celých) svých prémií za postup na šampionát ve prospěch nějaký charity. Každopádně za tohle vyhazovat z repre? Z mýho pohledu ne. Reprezentaci neublížili.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Puskas

Já nemyslel vyhazov, pozor, já to dával jen jako příklad, že podobné excesy se ve světě trestají. Jako pak se fakt nemůžou divit, že je fandové povětšinou nepodrží. Je to fakt škoda tohoto. Proč si to nezazpívali v šatně, když už museli? Na letišti, před lidma, tam už je trochu znát plánovitost, ne spontánnost.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel, no. Pokaňhali si to trošku.

Reagovat
Pinturicchio

Pak jsou to prachobyčejní primitivové, se sebevědomím rovnajícím se 0, ... ale to už mám takový pocit, jsem asi psal.

Neublížili repre? WTF? Fakt se musím smát tomu Tvému dvojímu metru.

Reagovat
smazaný uživatel

"primitivové se sebevědomím 0"?

Promiň, Pintu, ale zrovna na tvém příkladě je tohle krásně možné ukázat - někdo se opře do SA nebo Juve jen trošku a ty vyskakuješ jak čertík z krabičky. Taky jsi primitiv se sebevědomím 0? Proč se přes to sám nepřeneseš a nemlčíš?

Reagovat
Pinturicchio

To není oprávněná kritika, kterou pronesl Drulák.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Šmíca je "mladý smrad"?

Reagovat
Pinturicchio

To se týkalo hráčů, kteří to zpívali?

Reagovat
smazaný uživatel

tak Šmíca je manažer repre. Minimálně s částí těch hráčů si tyká. Hráli spolu. Určitě jsou to kámoši. Muselo se jich to taky dotknout.

A to jsem si neprošel úplně všechno, co "pán od volantu" kde navykládal. To bych se asi dozvěděl věci ...

Reagovat
Pinturicchio

Namachrovaných lidí, jako je Baroš, který do novin řekne, že fanoušci, kteří ho kritizují, jsou mu u zadku, se dotkne to, když někdo řekne, že je Smicer protekční spratek? Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

a zase - charakter jednoho zobecníš na charakter všech a máš argument ...

Chceš říct, že jsou všichni, jako Bary?

A zadruhé - kdybys chytal takovou porci kritiky, jako oni, od lidí, pro který ten fotbal hraješ. Nereagoval bys někdy stejně jako fotbalisti na letišti nebo Bary? A teď bych chtěl opravdu otevřenou odpověď. Nehraj slušňáka.

Reagovat
Pinturicchio

Kam se mě to snažíš tlačit? S tímhle stahováním na osobní úroven jdi někam. Ať odpovím cokoliv, bude to špatně. Nevím, protože jsem v takové situaci nebyl a ani nebudu, nemusím to řešit. To je to samé, jako kdybych se Tě zeptal, jestli chceš useknout levé nebo pravé varle.

Charakter jednoho? Co třeba Rosický? Jinak tahle Tvá hraje na naivku je úsměvná ( "oni takoví nejsou, zastali se kamaráda" )

Dva hráči prokázali charakter - Čech ( ten ho prokazuje dlouhodobě ), Jiráček, ... a pokud to nezpívali i další, tak i oni.

Reagovat
smazaný uživatel

protože tady kážeš jak páter, tak by mě zajímalo, zda bys něco podobného nebyl schopen třeba udělat sám, kdyby ses ožral. Já jsem v ožralosti v mládí dělal a říkal hrozný chujoviny (neničím majetek - ten je mi svatej za jakýhokoliv stavu ... )

Reagovat
Pinturicchio

Jo, když jsem šel ze oslav ze Silvestra, tak jsem pochcal auto, které se mi nelíbilo, např. Ale netlač tuhle ostudu na mě, s tím, jak bych se zachoval.

Reagovat
smazaný uživatel

takže si to schrňme. Oni se zachovali jako kreténi. Ty je kritizuješ a vyhazoval bys je z repre, ale jsi sám schopen zachovat se v jejich situaci jako kretén. To je naprosto neuvěřitelný ...

Reagovat
Pinturicchio

Tak nic, snažil jsem se.

Reagovat
smazaný uživatel

o co jsi se snažil? Snažil jsi se pranýřovat reprezentanty za chování, které bys byl schopen udělat taky. Říká se tomu pokrytectví ...

Reagovat
Pinturicchio

Pěkné závěry.

Reagovat
stas87

jiri je pitomec,to ze sa ty nekde vychcijes na auto v podnapilom stave?to robi x ludi ale nikdo za nimi nebeha s fotakom a nefoti ich,barosa vyfotili ak chcije v prahe preto ze je verejne znama osoba na rozdiel od teba a x dalsichl ludi...pokial taku jednoduchu logiku nedokaze pochopit tak potom sa ti necudujem ze s nim nemas zaujem dalej diskutovat

Reagovat
Pinturicchio

Od začátku píšu, že je rozdíl, pokud to udělám já nebo reprezentant, proto jsem napsal :

"Kam se mě to snažíš tlačit? S tímhle stahováním na osobní úroven jdi někam. Ať odpovím cokoliv, bude to špatně. Nevím, protože jsem v takové situaci nebyl a ani nebudu, nemusím to řešit. To je to samé, jako kdybych se Tě zeptal, jestli chceš useknout levé nebo pravé varle."

Proto jsem plácl to s tím pochcáváním auta, ... u čehož jsem byl, ale sám to nedělal. Jirkova reakce mě pak ani trochu nepřekvapila, protože jsem ji čekal a taky proto jsem ten příklad uvedl ( další stahování na osobní úroven )

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je krásný - je rozdíl mezi tím, když to udělá reprezentant a já ... Ano, rozdíl tam je ten, že tvůj přečin nevidí 10 milionů lidí.

Ale je rozdíl, když tenhle přečin uděláš ty (jseš schopný ho udělat, uděláš podobný přečin - to je +- všechno stejné), ale vyčítáš reprezentantovi, že ho udělal taky ...

Reagovat
Pinturicchio

dobře ( nebudu to psát znovu, mysli si co chceš, mě už to fakt nezajímá )

Reagovat
Pinturicchio

A ani mi nezkoušej psát, že se jakože Smicera zastali - všichni víme, co by se dělo, kdyby vypdali. Celý Smicer by byl hráčům u prdele, stejně tak Bílek. Tohle není o nějakém zastávání se někoho.

Reagovat
Puskas

To by zpívali to samé, jen místo "nemá" by tam bylo "ten má". Rozjeli by se domů, někteří by skončili s repre a vymluvili na neúnosnou kritiku.

Reagovat
Puskas

Ale Drulák byl vždycky poněkud primitivní, fandové Opavy by mohli vyprávět, ale on nereprezentuje tuto zemi, on je dub, co si může halekat, co chce, když chce být zajímavý a léčit si mindráky z jakési nedoceněnosti. Kariéra - jako mladý vylétl nahoru, hned reprezentoval, pak o něm 10 let nebylo slyšet, až chytl 2. mízu před Eurem. Tam nedostal moc šancí, ostatní, co tam byli, vesměs nastartovali úspěšnou kariéru, on ji zorvna končil - jako nej střelec ligy. Nepodařila se mu kariéra agenta a pak rozváželrohlíky, tak je holt zapšklý. Vůbec by se jím ti kluci neměli zabývat, zbytečně si udělali špatné jméno. Schytal to za všechny, co je v průběhu kvaldy oprávněně kritizovali, jen slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

určitě. Já reagoval na to, že prý byla "oprávněná kritika, kterou pronesl Drulák"

Reagovat
Puskas

Co se týká hráčů, tak ano, jen poněkud Drulákovsky uhlazená.

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyby ano, tak komu chce Drulák prospět tím, že bude šít do repre a jajích představitelů právě v době, kdy oni potřebují největší podporu?

Reagovat
Puskas

Drulák chce prospět hlavně svému egu. Dívej, kdyby ti hráči byli osobnosti, tak zareagují podle toho. Tak se pozná velikost člověka - podle raekcí na primitivní lidi. Když se Rosazastával týmu po těch výrocích, bylo t o v pořádku, i když se nepozastavili nad tím, že hráli blbě, ale toto. No, necháme toho.Čecha jsem tam třeba neviděl, nebo Jiráčka.

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak - psal jsem to už včera - lidsky prostě dostali pětku z chování. Prostě to nezvládli.

Na druhou stranu píšu, že jsem schopen to chápat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, možná se měli na Druláka vykašlat, ale problémy si neudělali. Ty problémy vytvořila média svými nenávistnými reportážemi či články na internetu (které píší i autoři, kteří jinak s reprezentací krom jednoho článku nemají nic společného), které měly za cíl zase a jen poškodit tým. No a typický český člověk, který nikdy nic neslavil alkoholem, nikdy nic nepřehnal, nikdy nikoho nepodvedl (dokonce ani ve škole neopisoval)se samozřejmě musel přidat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SniperxXx

Reagovat
fantomas

Jinak zajímavý je, že na Idnesu sem o tom nenašel ani zmínku.

Reagovat
Losinho

Protože je to prostě úplná hovadina...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to bral podle jednoho příkladu a tím je článek na tyden.cz "Jako malí kluci: Češi to při oslavách přehnali" od Terezy Velikovské, která o naší reprezentaci napsala akorát jediný článek včera, kde neváhala použít bulvární nadpis, že Baroš ukázal tanga. Tohle není nezaujatá novinářka.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem si všiml, že jsem ji vlastně nařkl z něčeho, co nenapsala, protože článek s tangy v nadpise napsal někdo jiný. Ale to jen podtrhuje to, že si někdo takový najednou na reprezentaci vzpomene a neváhá její hráče okamžitě zkritizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

a onen "dvojí metr". Rozděluju chování na to, kdy dělá někdo ostudu sám sobě tím, že ožralej řve, že někdo nemá č-ráka, což je prostě taková hláška ...

A rozděluju něco, kde někdo odjede ze srazu, protože se nedostal do základu. To prostě ten kouč nemůže tolerovat. OKAMŽITĚ by přišel o část respektu od hráčů. Tedy o to, co kouč vždycky nejvíc potřebuje.

Reagovat
Pinturicchio

A věř tomu, že kdekoliv jinde by letěli. Ale to bychom nesměli žít v tomhle prasečáku, kde, jak jsem psal včera, by se k nim na tom letišti přidal i předseda svazu, ... ale však coo, omluvíme to tím super-obr-úspěchem.

Reagovat
smazaný uživatel

takže ty bys je za to opravdu vyhodil z repre?

Reagovat
Pinturicchio

Ano.

Reagovat
Puskas

Celý tým by nikde nevyhodili, ale inak souhlas. Přesně v duchu akce reakce - Drulák se do nich vulgárněobuje, tak mu to vrátíme, co na tom, že se lvíčkem na prsou vulgrárně pokřikujeme na promitvní soukromou osobu, jsme jako on, proč to nepřiznat a obhájit se uvolněnou atmosférou, pocitem satisfakce a radosti.

Reagovat
Pinturicchio

Souhlas. Já už na tohle kašlu, protože jak tak koukám, tak mě spíš štvou tihle lidi, kteří se je snaží obhajovat.

Taková ostuda se má totiž jednoznačně odsoudit, protože to ostuda je, velká, a ne hledat nějaké hloupé berličky o euforii, zadostiučinění, apod.

Když to převedu do "fotbalové řeči" - To je jako kdyby např. Real vypadl v základní skupině CHL, nezískal ani bod, nevstřelil ani gol a někdo by se přišel obhajovat s tím, že měli zraněné hráče, vykartované, apod. Nezájem. Je to prostě obrovská ostuda, hotovo.

Reagovat
SniperxXx

Ostuda je to pro ně, jediný kde se to objeví bude u nás a maximálně na slovensku. Jinak je to každýmu u zadku. A bylo by to lidem u zadku i tady, kdyby to někteří (haha) nerozmazávali..

Reagovat
Pinturicchio

Ano, protože u nás se může jen chválit. Jdi s takovým přístupem do prdele.

Reagovat
SniperxXx

U nás se nechválí ani když je k tomu důvod.

Reagovat
Pinturicchio

To není pravda. Nebudu psát u nás, ale za sebe - já hráče za ten první zápas chválil, hráli výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně se tu pak zase začněte v různých diskuzích sprostě hádat, jestli je větší simulant v Realu nebo Barceloně.

Reagovat
Losinho

Tomu snad sám nevěříš, že by je jinde vyšoupli...

Reagovat
Pinturicchio

Samozřejmě, že ano.

Reagovat
SniperxXx

Seš naivní. Nikde by nevyšoupli 3/4 reprezentace. Dostali by maximálně pokuty.

Reagovat
Puskas

V Kongu nebo Čadu jo, ale jinak určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se na tu reprezentaci bude plivat, i kdyby to Euro vyhráli. Média se chytají každé příležitosti, "fanoušci" se samozřejmě přidávají a jenom se nadává. No tak to oslavili trochu víc, ale posílat do prdele začal Drulák a ještě k tomu přes média, což je teda hnus, který však zůstává bez odezvy právě od těch, kteří kritizují slavení našich hráčů. Ještě bych tu dal takový malý příklad. Celá republika se smála, když ti kašpaři na Nově ukázali záběry na opilého Nurminena (finský asistent a člen posledních mistrů světa v hokeji, kdyby někdo nevěděl), ale nikoho tady nenapadlo ho dosoudit, že to trochu přehnal a že se takhle nemůže chovat. No co, na naše se nadává a cizí se obdivují.

Reagovat
Puskas

Když jde o vlastní, jsi na to citlivější. S těmi našimi se ty causy táhnou už déle, s některými.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se jenom bojím, že se jednou dostaneme do doby, kdy bude kritika směrem k týmu tak nesnesitelná (ať už z médií nebo od fanoušků). Možná to přeháním, ale i dnes se můžem podívat, kolik lidí využívá toho trochu kontroverzního pokřiku na letišti, aby si do hráčů koplo. Pořád se hledá sebemenší záminka, aby se mohlo kritizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

*nesnesitelná, že ti hráči nebudou mít chuť reprezentovat tuhle zemi

Nějak jsem to nedokončil.

Reagovat
Puskas

To je jiná kapitola, problém je, že jsou furt srovnávání s érou Médi a spol, což je kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

To je asi ten problém. Stále jsme si nezvykli, že nebudeme pořád v pozici, kdy z nás bude mít strach celá Evropa. Navíc jsme malá země na to, abychom byli pořád na vrcholu. Ale i přes to se u nás dál rodí nespočet výborných sportovců v nejrůznějších sportech. A to nám mohou některé větší státy jen závidět.

Reagovat
Puskas

To jo, ale mám pocit, žre by to lidi skousli lépe, nebýt těch kauz.

Reagovat
cubinho

Protože jsi součástí té společnosti, kterou já kritizuji...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je přesně to, co je tady módní. Jak ti něco nevoní, tak si na tom najdeš sebemenší maličkost, která se kritizovat dá, a kritizovat to budeš. Nafoukneš to do katastrofických rozměrů a uděláš z toho co největší kauzu. Poplivat, pozvrazet, polejnovat jakejkoliv úspěch těch, kteří ti nevoní. Za každou cenu dehonestovat někoho, kdo něco dokázal. HUMUS.

Reagovat
Losinho

Bohužel musím souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Pinturicchio

Jo, třeba Ty a "Fnukýno" byste mohli vyprávět. Vždyť Ty sám jsi jeden z největších hnidopichů na EF.

Reagovat
Kenneth

Nádhera.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
SniperxXx

Reagovat
fantomas

No to mě poser. Zbavit pásky. Takže tohle kolektivní chování (!) + alkoholový opojení + euforii dáme na stejnou úroveň jako např. chování Téveze s Gallasem, které je stálo pásku? To je směšný. Rosa je na hřišti poslední dobou kapitán z nejpříkladnějších a jak řiká Losinho, ti kluci si stejně udělali ostudu hlavně sami. Já za ně fakt žádnou hanbu necejtim.

Reagovat
Pinturicchio

To je úplně to nejmenší, co by měli udělat. Pásku by měl, po tomhle, mít Čech. Zvlást, když si Rosický nasere do huby s tím, že by se neměly používat vulgarity a pak samý úsměv na letišti zpívá tohle.

Reagovat
fantomas

Já prostě vidim velkej rozdíl v tom, že předtim byl střízlivej, teď zcela určitě ne, a že předtim mluvil sám, teď jednal v davu (za iniciátora ho prostě s jistotou neoznačíš). Je to něco uplně jinýho, než kdyby vystoupil před mikrofon a opravdu pokrytecky takhle Druláka urážel...

Reagovat
Pinturicchio

To opravdu není. Aby si nenasral do krku, měl se zachovat jako Čech.

Reagovat
fantomas

Hm, každej se totiž pod vlivem alkoholu dokonale ovládá a na každýho hlavně působí úplně stejně...už to fakt přeháníš(te).

Reagovat
Pinturicchio

Takže je omlouvejme tím, že neumí chlastat. Ach, Fantíku, Gůnerské klapky z očí pryč.

Reagovat
fantomas

No jistě. Aféra na pokoji taky byla za úplně jiných podmínek, naopak po prohranym zápase. Daleko větší ostuda. Nevidim důvod, proč bysme se měli jó pohoršovat nad tim, že neuměj slavit, resp. že se potom úplně neovládaj. V kabině klidně mohli urážet i samotnýho pánaboha, ale proto, že to nezachytily kamery, nám to je jedno a musíme se "spokojit" s touhle dětinskou blbostí, abysme náš postup (nebo ty, co ho uhráli) za každou cenu zdiskreditovali. Chováte se jako děti, stejně jako oni...

Reagovat
Pinturicchio

No nic, konec.

Reagovat
fantomas

Jojo, budu rád, když už konečně dostojíš těm svym slovum, že ti sou po tomhle "ještě víc u prdele". Zatim to vypadalo spíš naopak.

Reagovat
Pinturicchio

Už jsem několikrát psal, že mi spíš lezou krkem lidi jako Ty ( v tomhle konkrétním případě )

Reagovat
fantomas

A přesto se furt bavíme o morálnim kreditu fotbalistů a ne mě, zajímavý..

Reagovat
Pinturicchio

Tak jestli Ti jde o počastování Tvé osoby nějakým peprným výrazem, není problém.

Reagovat
fantomas

Prosim, ideálně bys to završil.

Reagovat
Pinturicchio

To už jsi udělal Ty s tím nesmyslem "omluvme ho, protože je pokrytec". Tak ted už konec.

Reagovat
fantomas

Dneska už je fakt jednoduchý z někoho udělat pokrytce par excellence.

Reagovat
Arbiter

tvůj přístup mi připomíná tohle http://www.youtube.com/watch?v=l8PAmlVB0qI

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

a dokonce se pod vlivem alkoholu dokonale dokáží i ti, co obchcávají cizí auta ...

Reagovat
smazaný uživatel

dokonale dokáží ovládat

Reagovat
Losinho

Čech ale nebyl namol.

Reagovat
Kenneth

Někdo se umí bavit i bez alkoholu.

Reagovat
smazaný uživatel

což z něj nedělá lepšího člověka

Reagovat
Arbiter

většího profesionála ale ano

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se zapíjí úspěch, tak by si měl "cvaknout" i ten největší suchar.

Reagovat
Arbiter

Tak třeba kvůli zlomenině nosu bere antibiotika a nemůže si ani připít

Reagovat
smazaný uživatel

to je možné

Reagovat
Losinho

A lajnička se se zlomenym nosem taky dává těžko, takže se narozdíl od ostatních nemohl dostat "do pohody"...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je psáno, že Čech s nima nekalil?

Reagovat
Arbiter

prý jako jediný neměl roztrhané sako, když vystupoval z letadla

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Čech je holt na jiný vlně než ti kluci, nebude vyřvávat, nebude si rvát sako, ale jinak si myslím, že s nima normálně slavil a neseděl někde v koutku...

Reagovat
Arbiter

já si také myslím

Reagovat
fantomas

By mě zajímalo, jak se teda bavil...spíš se jako správnej potenciální kapitán stranil kolektivu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš, zas nedělej z Čecha někoho, kdo se straní kolektivu... Čech je intelektuál, užije si výhru jinak, než ti kluci, kteří slavili spontánně... Přecházíš z obrany Rosického do útoku na Čecha

Reagovat
fantomas

Ale nepřecházim, jen je evidentní, že je to jinej charakter, určitě nebyl namol nebo tolik ožralej a hned to neznamená, že všichni kolem sou bezcharakterní kreténi.

Reagovat
smazaný uživatel

Však já jsem na straně kluků, co tam skákali... Při oslavách jsme dělali i horší věci... Jen děláš z Čecha někoho, kdo trhá partu, když jen tenhle druh slavení není jeho šálek kávy...

Reagovat
fantomas

Nejspíš ji netrhá, ale u něj si živě dovedu představit, že se držel až moc zkrátka. A nemyslim si, že by to měl bejt správnej kapitánskej přístup..

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, Rosa je vlastní správný kapitán, protože tam s nima vyřvával taky.

Reagovat
fantomas

Proč to zas musíš vstáhnout zrovna na tuhle konkrétní situaci? Třeba jen ty blbý saka, kapitán by prostě měl bejt středem týmu. Např. Rolinek je taky kultivovanej člověk a řiká se o něm, že ty oslavy po MS docela dobře táhnul. A tak by to mělo bejt.

Reagovat
Pinturicchio

Protože kapitán má jít příkladem tím dobrým směrem, ne tím, že se zechčije ze všech nejvíc a má nejvíc potrhané a zeblité sako.

Reagovat
fantomas

To Rosický měl? Sem si nevšiml (je vidět, jak moc detailně to zkoumáš a jak moc ti na nich nakonec záleží, pokrytče)...a opakuju: tohle je jedna setina těch oslav.

Reagovat
Pinturicchio

Díky za pokrytce. Nevím, v jakém stavu bylo jeho sako, byl to příklad, který měl být blízký tomu, co se v téhle kauze stalo.

Reagovat
fantomas

Byl to dost nešťastnej příklad vzhledem k tomu, že máš těžko nějaký informace, kdo to inicioval, kdo se nejvíc zechcal a podobně. Pokrytcem sem tě nazval, abych si vyzkoušel, jak je to teda hrozně jednoduchý takle někoho otitulovat...a fakt že je.

Reagovat
Pinturicchio

Byl to příklad adekvátní téhle aférce a tomu, co se o ní napsalo ( potrhané obleky, apod. ). To už však řešíme naprosté pýčoviny, čili se na to vykašleme.

Reagovat
Arbiter

Tak to není o stranění se kolektivu, každopádně na hřišti si respekt u všech zúčastněných získat umí, což kapitán umět má...

Reagovat
fantomas

A Rosický snad ne? Jestli máš proti Rosovi jako kapitánovi na hřišti nějaký výtky, tak seš asi slepej..

Reagovat
Arbiter

ježíš, uklidni se fantíku Dyť já nic proti Rosovi nikdy nic nenapsal

Reagovat
Arbiter

nic, nic

Reagovat
fantomas

No dobře, takže si nabídl jeden bezcennej argument..

Reagovat
Arbiter

já se jen ohradil vůči tvému tvrzení

Reagovat
RMCF

Čech by měl mít pásku i bez tohoto, on je na post kapitána rozhodně nejvhodnější...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
fantomas

Neni.

Reagovat
RMCF

A máš proti němu nějaký argument kromě toho že je brankář? Vždycky absolutně profesionální přístup ke všem zápasům, za repre chce hrát teměř za každou cenu a vždycky dělá pro vítězství maximum. Inteligence, kultivovaný vyjadřovaní, žádné afery...

Reagovat
fantomas

Argument? Neřikám, že by byl špatnej, ale Rosický je lepší. Což se ostatně potvrdilo i v baráži, kde byl úžasnym lídrem.

Reagovat
RMCF

že je lepší se v Baráži potvrdit nemohlo... maximálně že je dobrý... uznávám halvěn v tom prvním zápase Rosa působil jako vůdce, ale snad poprvé...

Reagovat
Kenneth

Zato pokrytec Rosický ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa ale ten tým v baráži strhl parádně, byl jasným lídrem, organizátorem hry a hecířem. Nejsem si jistý, že by takovou zodpovědnost cítil i bez pásky. Rozhodně se jeho volba zatím vyplatila a i když jsem mu původně moc nevěřil, tak za poslední dva roky mám pocit sleduju na hřišti i v rozhovorech jinýho Rosu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
RMCF

trošku s věkem samozřejmě vyspěl, ale Čexh je pro mě nepochybně lepší volba a v podstatě krom toho barážového zápasu, sem moc neviděl že by se jako vůdce osvěčoval.

Reagovat
cetto

Já osobně taky moc nechápu, proč se to tak řeší...jsou to lidi v euforii, možná měli v sobě nějaká ta pivka, někdo je nasral...takže je to pochopitelné...my, když jsme postoupili, tak jsme běželi nazí po hřišti, rozmlátili celou hospodu atd...tak proč by si to nemohli dovolit oni? Při vší úctě - oslava bez takovýchto momentů by nebyla oslava .)) Jediná věc, která mě na tom sere - Drulák má pravdu. Nevím, jestli má trenerskou licenci (asi ne), ale to by byl ideální trenér pro naši repre - s ničím by se nesral, když by někdo nehrál dobře, tak by ho prostě vyhodil. A takhle to má být. Bílek v tomto sice ukázal trochu větší koule než Bruckner, ale stále ještě nejsou dost velké na to, aby vyhodil Baroše, pohrál si trošku se složením obrany atd...

Reagovat
Puskas

Drulák ma za Euro 96 dvojku, jnak je neúspěšný manažér.

Reagovat
cetto

to jsem ještě tahal dřevěného kačera, takže tyhle časy si nepamatuju xD

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz: Je někde to utkání ke shlédnutí ze záznamu nebo ke stažení ? Neměl sem čas ho vidět a rád bych to dodatečně udělal.

Reagovat
cubinho

Jo a píše se ke zhlédnutí, ne shlédnutí

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, přesně to sem hledal. Nemám čas na kontrolu pravopisu, dnes vážně ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fraška začala jsem zvědav co vymyslej

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro reprezentaci ČR

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
SniperxXx

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Jsem rád, že jsme na EURO postoupili. Po těch nezdarech, že jich nebylo málo. Ale nakonec tam jsme a já si myslím, že když naši hráči chytnou formu, tak bysme se mohli dosta minimálně do čtvrtfinále.

Sestavu bych postavil takto:

Čech - Gebre,Sivok, Suchý(Mazuch),Kadlec -Plašil,Jiráček- ??? , Rosický,Pilař - Necid

Největší slabinou je pravé křídlo. Možností je tam poměrně dost, ale nikdo nijak nevyčnívá. Napdá mě Rezek, Petržela, možná Rajtoral, Dočkal, Vácha. Každopádně bude záležet na mometnální formě. Co se týče hrotu. Pro mě jasná jednička Necid, ale uvidíme, jak se stihne dát po zranění do kupy. Alternativy jsou Pekhart, Baroš a nebál bych se zkusit i Holendu.

PS: Co se týče Druláka, mám na to svůj názor. Stojím za hráčemi. Tak to prostě je. A už to nechci víc řešit.

ČR

Reagovat
Losinho

Ta sestava je dobrá, na pravé křídlo bych zkusil právě v nějakém přáteláku Petrželu a třeba i Rajtorala, přinejhorším bychom se vrátili k Rezkovi. Pilař pro mě taky není momentálně žádný terno, ale těžko říct, jak na tom bude za půl roku. A Holendu bych asi taky povolal na nějakou tu přípravu.

Reagovat
Lemond Laws

Holendu určitě zkusit v přáteláku.

Reagovat
SniperxXx

Ještě mě napadl na pravý křídlo Baroš, ale nejsem si jistej jestli by to zvládl, s tím že by výrazně doplňoval Necida

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, on křídlo nezvádal ani když měl skvělou formu pod Brücknerem. A honit po třicítce na vlastní půlce beka, to už pro Baryho není.

Reagovat
SniperxXx

Taky jsem si nějaký ty zápasy kdy tam nastoupil vybavil a byla to hrůza. Tohle byl úlet. Rezek podle mě není tak marnej, první poločas v Podgorici odehrál výborně, bych řekl. Co se defenzívy týká, samozřejmě.

Reagovat
Lemond Laws

To ne..Bary by nikdy nebránil

Reagovat
Losinho

+ ještě je teda docela škoda, že se nezbavíme Sivoka, ale co

Reagovat
Lemond Laws

Já Sivoka docela můžu. Nevadí mi. První zápas s ČH se mi hrozně líbil...Ale samozřejmě na příští kvalifikační cyklus bych tam nejradši viděl Suchýho s Mazuchem vedle sebe.

Reagovat
Losinho

Mě teda sere zápas co zápas, ale nedá se nic dělat.

Reagovat
Ronaldo.com

ja si myslim že je to v součastnosti náš nejlepší stoper ale každej to vidi jinak já zase nemusim hubnika

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně je to super jak tady většina odsuzuje fotbalisty za toho Druláka, ale myslíte si že tohle není normální? Akorát že většinou to zůstává někde v šatně, tady udělali hovadinu, že to zpívali na veřejnosti. Jinak je jasný že většina z nich byla totálně ožralá a myslím že většina (dospělých) přispěvatelů na EF ví, co s lidma dělá alkohol...

Reagovat
Lemond Laws

Myslím, že většina si prostě vždycky chce najít něco, čim je může pošpinit. Když už postoupili, za to je mrd*t nemůžou. Tak si počkáme, až něco vyvedou. Jasně, nebylo to od nich bůhvíjak profesionální, ale řekl bych, že normální člověk to musí pochopit. Viz. p.Pelta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Nic, pánové, už jsem k tomu napsal příspěvků až, až, víc, než by si ty našem primadony zasloužili. Omlouvám se Fantomasovi, že jsem s tím zakydal i další článek, klidně to smaž.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl někdo něco mazat? Ta diskuze tu je od toho, aby se v ní diskutovalo, článek je až nad ní. Takže kdo chce, tak si přečte článek, kdo chce číst, jak jsou čeští fanoušci hrdí na svůj tým, tak si přečte i diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

tak diskuse by měla bejt ke článku, ale tady jsme se drželi tématu repre, takže nevidím důvod k nějakému mazání. Dokonce se nám to ani nevyhrotilo, což je zase plus.

Reagovat
fantomas

Mazat neni důvod, ani na to nemám práva.

Reagovat
juveforever

kedy bude losovanie ?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=gRdIURrppJo tohle nikoho nepohoršovalo?

Reagovat
Pinturicchio

To je banda tupých Spartanů. Tohle byli reprezentanti.

Reagovat
centos

banda dementů

Reagovat
smazaný uživatel

myslim 2 prosince ?

Reagovat
Tsigi

Je mi špatně z místních moralistů. Tohle je naprosto směšný. Nedělejme, že se naši fotbalisti pustili do hromadnýho sodomizování dětí. V naší společnosti je naprosto směšný, že očekáváme nějaký chovýní od lidí, jejichž největší devízou je dobrá koordinace nohou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Ne, očekáváme chování od každého, jen proto ještě nejsme moralisti.

Reagovat
Pinturicchio

"V naší společnosti je naprosto směšný, že očekáváme nějaký chovýní od lidí, jejichž největší devízou je dobrá koordinace nohou"

. Tohle je pravda.

Reagovat
Arbiter

Přesto je dobré vyzdvihnout chování trojice, která se zpívánek nezúčastnila

Reagovat
Lemond Laws

Tým má držet spolu!!!

Reagovat
Puskas

Jo, je to dobrá parta

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. nechápu, že někoho těší, když několik jednotlivců takhle trhá partu kvůli takový blbině.

Reagovat
Losinho

Čecha, Jiráčka a Hubníka bych z repre vyhodil

Reagovat
smazaný uživatel

JE TO REBEL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to zase ne, ale měli by to minimálně nějak ospravedlnit, třeba že v té době už nebyli sto udržet se na nohou.

Reagovat
Losinho

Že chtěli jít ostatní příkladem a přecenili své síly.

Reagovat
Losinho

Čech, Jiráček a...?

Reagovat
Lemond Laws

Bílek

Reagovat
Arbiter

Snad Hubník...

Reagovat
Staenly10

Reagovat
Puskas

Šmicer

Reagovat
Tsigi

Je dost velká šance, že někde chcali nebo blili

Reagovat
Arbiter

Minimálně jedním hráčem jsem si jist

Reagovat
Staenly10

Tak co se týče Čecha, tak u toho si jsem skoro jistý,že se toho zúčastnit nechtěl. U těch zbylých 2 je to klidně možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Hubník byl nejspíš úplně mimo, třeba by skákání ani nevydržel. Čechíno byl v zajetí lovců autogramů a Jiráček si někde v klidu jel svoje Lunetiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Anebo nebyli schopni pamatovat si text

Reagovat
smazaný uživatel

anebo už odpadli předtím a ostatní tam po nich šlapali

Reagovat
Wat

No tak kdyby šlapali po Čechovi, tak si snad radši ani nepředstavuju jeho další ochranný prvky na těle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
Losinho

Reagovat
fantomas

Reagovat
Wat

Reagovat
SniperxXx

Nebyl Jiráček ještě na těch dop. testech?

Reagovat
Lemond Laws

Alkoholem posilněný mladý kluci, který celej život jenom hrajou fotbal slavili životní úspěch..Prostě to chápu.

Reagovat
Pinturicchio

Jinak ta první věta je samozřejmě žvást. Ty je znáš osobně? Ty víš, jak by se zachovali? Ty víš, jestli to náhodou nejsou abstinenti? Nebo házíš všechny Čechy do jednoho koše? ( Viz pak ta poslední věta )

Reagovat
Staenly10

. Napsal si to parádně. Jak už se tu psalo mnohokrát, udělali ostudu jen sami sobě a jedniný co to může přinýst je,že si proti sobě opět obrátili několik fanoušků. Co se zahraničí týká, je směšný si myslet,že se tim bude vůbec někdo zabejvat.

Reagovat
smazaný uživatel

ale co je ještě zajímavější je, že by někteří za tohle ty hráče vyházeli z repre. To mě na tom dostalo úplně nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je největší sranda, že tu nejvíc kvičí člověk co řiká, že vlastně reprezentaci vůbec nesleduje a že je mu uplně ukradená

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Pinturcchio, před zápasem mu byla repre u zadku, ale teď mu udělali hroznou ostudu, tak to tu bude do nekonečna řešit...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Lemond Laws

A ne snad?

Reagovat
Pinturicchio

Ne.

Reagovat
Lemond Laws

200. za postup na EURO!

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za smazání komentáře, admine moralisto

Reagovat
stas87

cela diskuze o hovne,stacilo by keby sa rosicky dnes i zajtra ospravedlnil ze to prehnali a bol by klud

Reagovat
Puskas

Reagovat
stas87

akurat ze rosicky si na seba uplietol bic,dost ludi si o nom myslelo ze je to na futbalistu rozumny clovek a on sa prejavil ako idiot cest cechovi ze ostal nad vecou a asi to len vnutorne prezival,je celkom smutne ze rosickeho od teraz budu brat rovnako ako barosa ci sivoka

Reagovat
xjert02

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to tak davno co ste vsetci zatracovali cesky narodak lebo sa na nich nedalo pozerat, Bilka nazyvali DeBilkom a volali po vymene vedenia zvazu az po upratovacku.

Dnes su vam uz ti isti ludia dobri, dakujete im a smekate klobuk.

Zvlastna to zmena myslenia. Medzi negativom a pozitivom je jedine - ucast na EURO.

Aj na Slovensku sme zazili podobne. Ale v opacnom garde.

Jeden den si niekto a druhy nikto.

Oslavujte, ved mate co, ale ako hovorieval svojim zverencom pan Skorpil, hlavne sa z toho neposerte.

Reagovat
adalbertus

všetci?? možno niekdo ale mimochodom takto funguje všade na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by to chtělo uvést přesné příklady jednotlivých lidí, kteří najednou podle tebe změnili názor.

Reagovat
smazaný uživatel

o.i. aj autor tohto clanku !

Reagovat
fantomas

Autor tohoto článku si to snad může dovolit, když ke změně dospěl postupně a nikdy pomocí bezhlavý a nekonstruktivní kritiky typu "Bílek je ***, ven!". Nehledě na to, že jenom v tomhle článku po supr úspěchu je furt víc kritiky než pochval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

spieval to smicer s nimi?

Reagovat
Pinturicchio

Drulák se prý přidal přes webkameru.

Reagovat
stas87

ja to nepozeral ani pozerat to nebudem,ak by to smicer spieval s nimi tak by si pekne nasral do huby

Reagovat
Pinturicchio

Dobře děláš.

Reagovat
Puskas

Na něj kdysi opavští fanoušci volali: Drulák, Drulák, drnovický č... Potom dál gól, pořiběhl před opavský kotel a volal: Tak co, vy opavští č...?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
fantomas

Už se nemůžu dočkat jeho reakce na tuhle aférku...

Reagovat
Pinturicchio

Fantíku, tam už jsou reakce obou stran, respektive akce => reakce.

Reagovat
fantomas

A co na to řek Drulák? Já se o to fakt nezajímám a těma blitkama se probírat moc nechci...

Reagovat
Pinturicchio

Aha, promin, já myslel, že narážíš na tu příhodu v Opavě.

Reagovat
Puskas

Už je - prý to nebylo z hlav hráčů - je to na deniksport.cz

Reagovat
Pinturicchio

Takže jako kádr se nakonec zachoval Radek.

Reagovat
Puskas

No říct takovou kravinu...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Pinturicchio

Já to četl až ted. ( Ale že už si z toho dělám jen prdel, jste snad pochopili )

Reagovat
Puskas

Už to vidím - jak v té reklamě - přijde Šmicer do šatny na "Dobrá práce, pánové, tak to má vypadat. A na letišti budeme zpívat, sle ne všichni. Zpívat nebude Hubňa, Čechíno a Jirda..."

Reagovat
SniperxXx

Reagovat
Arne

Tím jsi tomu fakt dal korunu.

Když furt píšeš o ostudě, tak si taky uvědom, co tu předvádíš ty... Mně je z toho úplně špatně.

Reagovat
Pinturicchio

"Ale že už si z toho dělám jen prdel, jste snad pochopili"

Ještě něco? Jinak pokud nemáš co říct a vyjadřuješ se jen k lidem, kteří něco píšou, k samotným názorům ( místo toho, abys na reagoval na ty názory samotné ), tak radši mlč.

Reagovat
Arne

Na to jsem reagoval včera a tvoje odpověď a styl podání mi stačil... Tohle ber spíš jako dobře míněnou radu.

Reagovat
Pinturicchio

Pinturicchio 17.11.2011 12:30 Já to četl až ted. ( Ale že už si z toho dělám jen prdel, jste snad pochopili )

Dobrá, taky Ti dám jednu dobře míněnou radu - své rady si nech pro někoho, kdo o ně stojí.

Reagovat
fantomas

Aha, hm. Zklamal. I když jak si představim někoho ze svazu telefonujícího do rozjařenýho letadla, ať pro něj prosim pošlou Druláka do prdele, taky to pobaví.

Reagovat
Losinho

Ne.

Reagovat
Lemond Laws

http://www.youtube.com/watch?v=j7AcKAJLPuU !!!!

Pojďte řešit tohle a ne už toho Druláka!!!

Reagovat
smazaný uživatel

skvělé video, krásné chvíle... člověk když se odprostí od toho špatného a chce vidět to dobré, tak ta kvalifikace tak špatná nebyla

Reagovat
Lemond Laws

Přesně tak!..opět tam byli momenty na které nezapomenem!

Reagovat
irik

Není to "ďuzna" a ne "džuzna"?

Reagovat
fantomas

Nevim, my řikáme odjakživa "džuzna"...

Reagovat
Wat

Asi tak, ďuzna zní divně.

Reagovat
Puskas

Taky tak říkáme, taková slova jako džuzna nebo džudyna - opice mají své kouzlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si každej řiká co chce, ale být tam já, tak zpívám taky (kéž bych tam tak mohl být). Na tohle jsou dva pohledy. Ten první je od někoho, kdo je dospělý člověk, má svůj názor na fotbal a ví, že takové věci se prostě stávají, když se spojí obrovská radost a alkohol. Pak je tu druhý pohled a to je pohled dítěte, mladistvého. Takový člověk by měl vzhlížet k těm fotbalistům, mají to být jeho vzory. A co si budeme povídat, tohle asi nebylo zrovna vzorové chování.

A vy všichni co tu pranýřujete Rosického, si zameťte nejdříve před svým prahem!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Bílek vyzkouší na pravém okraji Čelůstku, když může povolat Baroše kterej nenastupuje v Galatasarayi tak proč né Čelůstku kterej hraje pravidelně v základu a podává dobré výkony? Pro kvalifikaci na MS doufám že bude stoperská dvojce Mazuch - Suchý.. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že vyzkouší Čelůstku, Dočkala, Juna a přestane konečně ignorovat Morávka

Reagovat
smazaný uživatel

Dočkal by se hodil na to pravé křídlo no.. navíc v RBK se mu dost daří.. :) Jůna at si nehraj v Austrii na toho moc zvědavej nejsem a Morávek toho moc bohužel nenahraje..

Reagovat
Jajinek

Co se týče té aféry...

...na jedné straně je třeba si uvědomit, jak už tu správně psal Tsigi, že fotbalisté nejsou spolek vysokoškolských profesorů etiky, ale prostě kopou do míče...

a to nejzásadnější je však to, jaká nálada kolem reprezentantů je zejména po éře kouče Brucknera novináři vytvářena a veřejností nadšeně přijímána. Co se vždycky mám možnost bavit s někým, kdo u té repre fakt nějak fyzicky působí, tak jsou z toho prostě znechucení a já s nimi.

Česko byl vždycky národ hospodských trenérů, ale poslední léta to eskaluje do neuvěřitelných rozměrů. Na hráče se plive, ze zasloužilého bývalého reprezentanta Bílka, který pro nároďák jako hráč udělal mnohé, se dělá ten největší debil pod Sluncem a jen se na něj nadává. Médie stále jen hledají eféry, rozbory, přemýšlejí jak ty hráče shodit a ve společnosti (na rozdíl třeba od hokeje) se na nároďák prostě jen nadává...

...oni reprezentují svou zemi v té jediné věci, kterou umí a které je shodou okolností nejpopulárnějším sportem v zemi. Nejsou svatí, jsou to možná i namyšlení, ne moc chytří, rozmazlení kluci, co mají peníze...ale stejně tu celonárodní náladu "poďjme si kopnout do reprezentace" nezaslouží. A když už si na ně otvírá pusu úplně každý, a ještě do novin...a někdo jako pan Drulák, který zcela upřímně sice byl výborným útočníkem, ale jako olomoučák říkám, že bych si lidsky o něj ani kolo neopřel, tak to už je fakt na pováženou.

Ok, jsou to osobností veřejného života, neměli by si tohle dovolit...ale jsou to prostě maldí kluci, kteří se ožrali, povedlo se jim postoupit na EURO a cítí satisfakci. Ruku na srdce, je tu spousta lidí, co tu hraje nějaký sport. Kdyby vás někdo takhle shazoval, tak pak na závěrečné kalbě při takovém zpívání prostě řeknete NE, tohle zpívat nebudeme? A to je tady dobrá půlka uživatelů rozhodně chytřejší než většina našich reprezentantů.

Když Gattuso na oslavách Scudetta urážel Leonarda, taky se mi to nelíbílo, leč prostě od fotbalistů prostě nemůžeme chtít fair play za každou cenu. Jen málo lidí na této planetě umí vyhrávat s grácií.

Já to taky neumím...

takže za mě : Radek Drulák nemá č*ráka!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuju si kolaps v Lucembursku, na kterém se nemalou rolí podílel právě Drulák a nepamatuju si, že by se k reprezentaci takto někdo choval. Věřím, že pokud by tohle někdo udělal, vychutnal by si ho Drulák(a ostatní reprezentanti) stejně, jako si nyní vychutnávají jeho.

Reagovat
Jajinek

Drulák bydlí kousek ode mě, a řeknu ti, že do č*ráků mu nenadávají zdaleka jen naši reprezentanti...

Reagovat
RMCF

Tak z Druláka při každým rozhovoru vyzařuje zapšklost a sebelítost, i když částečně pravdu měl, ale měl to říct kultivovaněji, nasraní hlavně Šmicra o kterýho se otíral, hodně tupě se nedivím. Ale hráče taky nechápu, samotný postup pro ně musí být zadostiučinění, tak je zbytečný se takto ztrapňovat. Jinak podle videa to vypadá, že jedním z hlavních strůjců tohoto pokřiku je Eda Poustka.

Reagovat
smazaný uživatel

njn, co pak Poustka ten aby někde chyběl

Reagovat
Losinho

Reagovat
PJ

Ámen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kily

Reagovat
rufus

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Diskusi jsem jenom prolítl. Je fascinující, jak lidi, kteří tu nadávají třeba Bílkovi, Barošovi do debilů, kokotů a bůhvíčeho ještě, najednou vyčítají reprezentantům jejich chování. Je to přesně tak, že jejich oslava je přesnou reprezentací všech Čechů. Tohle dělá drtivá většina z nás. V žácích patřil mezi naše "vítězné chorály" Drulák, Drulák, drnovický čurák a to nám nic neudělal. Jediným důvodem kritiky je klasicky si kopnout, když už jim nemůžu nadávat, že udělali ostudu na hřišti.

Reagovat
Puskas

S poslední větou nemůžu souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

No dobře. Je malý zlomek lidí, kteří to myslí upřímně.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Pinturicchio

"Jediným důvodem kritiky je klasicky si kopnout, když už jim nemůžu nadávat, že udělali ostudu na hřišti."

Pěkná blbost.

Reagovat
Pinturicchio

Ale dejme tomu, že to byla Tvá "rychlá myšlenka".

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ani náhodou.

Reagovat
Pinturicchio

Takže si za tím kategorizováním stojíš? OK.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě.

Reagovat
Pinturicchio

OK, tak se pak nezlob, že já si budu stát za tím, že je to "rychlá myšlenka".

Reagovat
Liquid

Ti hráči byli na reprezentační akci a musí se podle toho chovat a urážet své předchůdce, to je k zvlášť Drulák snad slovem "do prdele" poslal jen Bílka, k hráčům byl slušný, už vidím jak se něco podobného stane v Německu kdyby uráželi Klinsmanna, nebo v Anglii Sheringhama, to si myslíte, že by se to neřešilo ???

Reagovat
fantomas

K hráčum rozhodně slušnej nebyl. Z Baroše udělal trosku neskutečně nevybíravym způsobem...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby měli reprezentovat tebe, tak rozflákaj celý letiště, sednou na Pendolíno a jedou do Olomouce, vyřídit si to s Drulákem ručně.

Reagovat
Liquid

ale...i Baroš si zde může udělat anonym a vulgárně urazit koho chce, jenže jednou jseš reprezentant ČR a k tomu se přistupuje jinak, to samé máš u politiků, když někdo "ukáže prostředníček" tak je z toho hned po právu skandál. Jinak někdo tu psal nebo podezříval Baroše, že ten pokřik vyvolal, já mám dojem z toho videa, že za tím pořikem stál masér Eda Poustka. A odpovědnost by za ten skandál měl nést i Šmicer.

Reagovat
fantomas

Drulák je snad nákej anonym?

Reagovat
smazaný uživatel

Liquide, že se nad tím pohoršuješ zrovna ty se svým nadávkami protknutým psaným projevem ...

Reagovat
Liquid

třeba jsem zrovna Drulák..., ale stejně prostě neschvaluju urážení bývalých reprezentantů z pozice současných reprezentantů

Reagovat
anonym

Akce vyvolává reakci. Na druhou stranu je zarážející, že se tolik lidí chová jako malí děti.

Reagovat
smazaný uživatel

Drulák to s kritikou přehnal,taky bych si nenechal líbit posílaní do pr....,takze je chapu.Drulak nema čur...!!!

Reagovat
juveforever

nemá, má penis

Reagovat
smazaný uživatel

kluci mají penis, holky zase vagínu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych to dal takhle

Cech

Gebre Selassie Celustka Mazuch Kadlec M

Plasil

Matejovsky Jiracek

Rosicky

Baros Kadlec V

Celustka je sice krajni bek ,ale ma vsechny predpoklady byt skvelej stoper. Plasilovy ten defenzivni zaloznik sednul a navic je oproti Hubschmanovi i konstruktivni. Proti vyrovnanym souperum ,nebo papirove lepsim bych volit spis kombinacni hru po zemi . Tudiz Baros s V Kadlecem za podpory Rosickyho ,ale i Jiracka s Matejovskym by si mohli vyhovet lepe nez vysoci utocnici typu Pekhart - Necid .Ty bych tam dal proti souperum ,ktery pritlacime k jejich sestnactce a doplnil bych je kridelnima hracema Pilarem a Petrzelou na ukor def. zaloznika a jednoho stredniho a do sestnactky pak musej litat centry jak o zavod a to by v tom byl cert aby to tam ty vysoky zabijaci nedostali

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takhle si to dej v nějakym manažeru...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom ty budes nejspis hodne dobrej ,kdyz mi tak ochotne radis

Reagovat
Al Capone

to je aspoň zasraná repre

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej článek. Jinak fantomasi nechápu, proč nemáš rád Vlastu Vláška..:)

Reagovat
fantomas

Uh...protože je to reportér, kterej pokládá nejbezcennější otázky na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tož to je možný, řemeslo reportérské je obtížné. Ale ve studiu mně osobně přijde výbornej: umí docela zlehčit situaci nějakym vtípkem. I když je fakt, že příznivci trošku serióznějšího pohledu na věc si na své nepřijdou. Ale pro mě je do studia numero uno:)

Reagovat
fantomas

Jojo, to ukázal třeba Batmanem a Robinem, to se mu vážně povedlo (...ne). Podle mě je ve studiu nejlepší asi Čapek.

Reagovat
smazaný uživatel

Čapek se dost málo vzdělává, ale projevem je asi fakt nejlepší..

Reagovat
fantomas

Tak kdybysme měli v konkurenci Kozohorskýho a Vláška naříkat nad nedostatečnym sebevzdělávánim...

Reagovat
smazaný uživatel

Já tyhle infantility docela můžu, takže za mě se mu to povedlo:) Čapek mě baví taky, ale spíš se pousmívám nad tim, jaký perly se mu občas při jeho zálibě ve větách rozvitých (ale pánbůh zaplat´ aspoň to) podaří stvořit. A ještě drsnější je, když komentuje třeba běhy na lyžích.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Losinho

Kalous je horší.

Reagovat
fantomas

S nim se moc nepotkávám. Možná ta má averze bude způsobená i tim, že se Vlášek před obrazovku cpe fakt často..

Reagovat
Losinho

Poslední dobou jo. Ale jinak je u přenosů z GL furt Kalous a to je něco strašnýho. Plus ještě nedávno mě docela šokoval Lípa, konkrétně při zápase Plzně s Barcou, kdy "zpověď" Guardioly a nějakýho toho jejich mlaďocha úplně neskutečně odflákl.

Reagovat
fantomas

Jo tak, v tom bude ten háček - já už na GL prakticky nekoukám no.

A to mě btw. přivádí na otázku, který sis už jednou asi nevšiml. Sleduješ vůbec furt ještě Arsenal?

Reagovat
Losinho

Nikdy jsem ho pravidelně nesledoval. Teď se o to sice snažím, jelikož tam je opravdu dost sympatický kádr, ale většinou nemám čas vůbec, nebo se mi to kříží se Slavií. A do toho chci sledovat pravidelně Real (nebo spíš Cristiana ).

Reagovat
fantomas

Tak dřív ses i docela prezentoval jako fanoušek Arsenalu, teď už takřka vůbec...

Reagovat
Losinho

Možná při sledování nějakého zápasu, ale spíš mu přeju, než fandím. Jednu dobu (asi 4 roky zpátky) jsem ho naopak moc nemusel.

Reagovat
fantomas

Aha, ok.

Reagovat
Losinho

Prostě ke klubu jako takovému žádný extra vztah nemám.

Reagovat
Losinho

Takže poslední zápas, co jsem viděl, byl mač s Chelsea. A sobotní zápas taky neuvidim...

Reagovat
smazaný uživatel

"odmykáme" nebo "odemykáme"?

Reagovat
Wat

To je jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, já když nad něčím dlouho přemýšlím, tak už pak nevím, co je správně...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevycházim z úžasu, že se někdo pohoršuje nad tím, co skandovali reprezentanti.. Za to by měli být chválení a publiku stoupat v ceně. Ale tohle přizdisráčství není národem, hovada jsou všude, neházel bych to na národ..

Reagovat
Godwinson

Kéž by se ten přihlouplej Baroš už v repre nikdy neukázal, kéž by.

Reagovat
fantomas

400. proti Drulákovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš pro reprezentanty

Reagovat
fantomas

=

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim na jakou stranu se přidat. Ale klesly u mě oba" tábory".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Od teba by som toto teda veru necakal, ze sa nechas takto primitivne stiahnut. Preboha ziveho ved tak ako ten Drulak ste kritizovali 99 % z vas, akurat asi desatkrat horsie. Keby si chceli hraci citat tie tvoje siahodlhe eseje po kazdom zapase kvalifikacie, tak by na Drulaka zabudli ihned. Fakt, ze si schopnz napisat tu toto prave ty...

Chlapci len potvrdili, ze futbalisti budu stale len futbaqlistami v kazdom ohlade, tak ako ich pozname. V nasej repre je co do intelektu rovnaka sebranka, tam si nemame co vycitat. Jedine co ma sklamalo bol Rosicky, tam som to asolutne necakal. Dufam, ze aspon Cech nebol sucast.

Nie som ziadny puritan, ale toto bolo maximalne primitivne, prvoplanove skratka take "futbalisticke". Uz chybal len Fenin.

Reagovat
fantomas

Takže moje články řadíš na úroveň Drulákových frustrovaných výlevů? Tak to je zdaleka nejhorší kritika, jakou sem kdy dostal...fakt dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Citam ich rad, o to viac si ma sklamal a uz som ich docital. Viem, ze ti to moze byt u prdele, ja len konstatujem. Ved ja neviem, ci nemas sebareflexiu, alebo si stale len v opojeni euforie z postupu. K reflexii by ti mohlo pomoct keby si si este raz tie svoje clanky presiel a spomenul si na vsetky tie privlastky co si pouzil na tu vasu ekipu a jej jednotlivych clenov, obzvlast toho Barosa.

Reagovat
fantomas

Baroše sem někdy nazval "přetopenym motorákem"? Fakt si z článků vyčet, že ho považuju za lemru? Když sem ho v diskuzích nesčetněkrát obhajoval...? Možná bys taky mohl citovat, já si svý texty docela dobře vybavim a takle uboze si, troufám říct, fakt nekritizuju. Stejně tak sem koneckonců Bílka nikdy neposlal "do prdele", jak to udělal Drulák.

Reagovat
smazaný uživatel

Uff nechce sa mi v tom hrabat, naozaj nie. Ale pred Skotskom, po nom, po Spanielsku to bola obrovska kritika. Opravnena samozrejme. Jediny rozdiel je v tom, ze Drulak to povie na plnu hubu, to co si myslite vsetci(ja jeho vobec neobhajujem, len sa sazim poukazat na tu vasu pokryteckost), tak ty to zaobalis do milion znakoveho eseja v podobe roznych metafor, ale kto vie citat medzi riadkami, tak mu je jasne, co tym chces povedat a ja si pamatam, ze niekedy si sa to ani nesnazil urputne zaobalovat teda.

Reagovat
fantomas

Obyčejná konspirační teorie, hm.

Reagovat
Langi

když to řekne na plnou hubu, tak musí taky očekávat adekvátní reakci...a ten blbec pak ještě bulí do televize, že zvažoval trestní oznámení na hráče...za co?? s urážením začal sám Drulák, a kluci mu odpověděli po svým...

Reagovat
Langi

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Pepici boli ste ubozi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ubohý byli čobolové proti Arménii

Reagovat
naheCZ

V přátelácích zkusit tohle a na EURU by se vidělo hlavně podle formy.... Čech - Gebre (Čelůstka), Kalas, Sivok (Suchý), Kadlec - Jiráček, Plašil - Rajtoral (Dočkal), Rosický, Pilař - Necid (Holenda)

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek po výprasku na EURU ven. Postupně zapracovat Suchého, Mazucha, Váchu, Dočkala, Gecova(?), V. Kadlece, Chramostu a Morávka(?)

(?) - podle toho jsetli budou hrát.

Jinak... jsem rád že jsme tam ale myslím že třeba Estónsko nebo Bosna by si to zasloužily víc. To musíme uznat. Musíme přestavět vedení, hráče pořád máme.

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý? v nároďáku je mnohem nervóznější než Gebre...a kdoví jak na tom Necka bude, Doumbia se neskutečně rozstřílel a i když odejde Lovík stejně to bude mít sakra těžký dostat se zpátky do hry.

Reagovat
fantomas

Gebre toho především za nároďák nahrál už dvakrát tolik co Suchý. Ten skoro nedostal šanci a každej se přece s premiérovými zápasy pere jinym způsobem. Za ten půl rok určitě neni nemožný ho dostat do pohody i v nároďáku..

Reagovat
Al Capone

jsem docela v šoku kolik se tu najde vypatlanců, kteří jsou schopni omluvit chování českých primadon...

Reagovat
smazaný uživatel

zdielam tvoj šok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

A mě naopak vůbec nepřekvapuje kolik se našlo lidí, kteří konečně objevili další záminku pro nadávání našim hráčům. To je opravdu velice smutné...

Reagovat
Kily

jj, mají tak na deset let zase vystaráno

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, tak tohle je hroznej gól

Reagovat
Al Capone

já vím odpade

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální obrana Gebre, Sivok, Kadlec, Pudil nic lepšího tam vytvořit nemůže..... nakopávat balony bezhlavě do prázdna by místo Hubníka mohl klidně někdo z divize

Reagovat
Losinho

Gebre, Suchý, Sivok, Kadlec

Reagovat
fantomas

*Hubník za Gebreho.

Reagovat
Losinho

Už takhle jsem se musel přemáhat, abych tam vůbec napsal toho Sivoka jednoho technickýho, tak neprovokuj...

Reagovat
fantomas

Když mě se Hubník na RB fakt vždycky líbil. Stoperská dvojice Hubník-Sivok je o něčem jinym, to je jasný.

Reagovat
Losinho

Mně se tam líbí Gebre, navíc počítám s tím, že během těch 7 měsíců půjde ještě nahoru.

Reagovat
fantomas

Pokud opravdu jo, tak budiž. Po prvnim zápase sem koneckonců psal, že ho snad z RB do Eura nikdo nevystrnadí. Bohužel ta odveta mě v jeho podání docela zaskočila a trochu se bojim, co s nim ta velká akce udělá.

Reagovat
Losinho

Uvidíme. Nakonec se tam může objevit i někdo neočekávaný...

Reagovat
fantomas

Čelůstka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš hodně rád stopery na kraji, že?

Reagovat
fantomas

Hlavně mám rád pozičně bezchybný beky za zblázněnýma křídelníkama typu Rezka. To zatim Gebre splňuje ne uplně suverénně. A Čelůstka mě hodně zaujal na ME U21.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je pozičně bezchybný, že vyjede za půlku jen dvakrát za zápas, tak tě chápu.. Zrovna Hubník na kraji nehraje nějak zvlášť skvěle ani dozadu, jestli pamatuješ kdysi na derby v Edenu, tak hrál pravýho beka a veškerý akce chodili přes něj..

Reagovat
fantomas

Píšu, že v repre tam nikdy nezklamal, což mi těžko vyvrátíš. Náký Sparty a Edeny mě fakt moc nezajímaj. To měl před sebou a vedle sebe úplně jiný hráče.

A Hubník určitě neni nákej typ přizdisráčskýho RB. Čelůstka, pravda, trochu jo, ale toho taky necpu do základu. Byl to vyloženě jen nadhoz, o kterym se nedá úplně vážně uvažovat.

Reagovat
Puskas

Jak dlouho trvá, než /pokud vůbec/ dají něčí článek na tento server?

Reagovat
fantomas

To fakt netušim.

Reagovat
Puskas

Já myslel,že jo, když s tím máš zkušenosti. Poslal jsem tam teď večer článek o Puskásovi, ale asi už šli všichni spát

Reagovat
Puskas

anebo není zájem

Reagovat
Kily

poptám se po tom článku, chvilku vydrž

Reagovat
Kily

to bych to mohl vydávat na pokračování na pět dílů a stejně by byl každý díl strašně moc dlouhý možná se k tomu dostanu ještě dneska, když se mi nebude chtít spát (svádělo by k tomu samozřejmě i datum 17.11.), ale pátek je mnohem pravděpodobnější, každopádně tě můžu ujistit, že se to tady do 24 hodin určitě objeví

Reagovat
fantomas

Bohužel, na dnešní večer/noc máš už v plánu hax.

Reagovat
Kily

Reagovat
Puskas

Dlouhé no, vím, jaká je tedy optimální délka? Kdybych se ještě někdy hecnul- třeba s tím maď. nár. týmem, nebo o nějaké legendě fotbalu?

Reagovat
Kily

pokud se jedná o článek podobného ražení, tak u mě optimální délka neexistuje a platí, že čím delší, tím lepší

Reagovat
PJ

Ale ale, to slyšim poprvý, vždycky prskáš když máš opravovat něco delšího než tři odstavce

Reagovat
Kily

o tom vůbec nic nevím

Reagovat
PJ

Ok, dobrý vědět

Reagovat
Kily

je rozdíl mezi životopisem takové úrovně a tím, co musím opravovat běžně

Reagovat
Puskas

Tak nechci se chlubit, ale moc chyb bych tam mít neměl, něco třeba bude, ale ne v každé větě. Teda doufám

Reagovat
Puskas

Fajn, bo jak já se dostanu do ráže, tak nevím, kdy skončit. Říkal jsem si, že bych v budoucnu napsal o Albertovi, co nedácno zemřel, pak třeba ještě o Polácích na MS 1974 a nějaké té bývalé hvězdě typu genta, Garnichy nebo Lawa. Co?

Reagovat
Kily

může být, nevidím v tom problém. Možná tedy jenom jeden, a to že o Garrinchovi tady kdysi životopis už byl, ale to není nic, co by mělo dalšímu článku bránit

Reagovat
Puskas

Fajn, a neboj, tady to posílám bez kontroly, proto tolik překlepů, ale jinak si to hlídám když jsem ten korektor

Reagovat
Kily

já jsem jenom v rychlosti prolétl několik odstavců a chyby jsem si nevšiml ani jedné

Reagovat
Puskas

Tak až budeš na konci, tak tam k tomu dej /třeba za tu cenu, co dává FIFA/ ještě to, co jsem zapomněl - tuto větu -

O tomto famózním hráči natočil dokonce režisér Tamas Amasi i film - jmenuje se Hungary Puskas.

dík

Reagovat
Kily

ok

Reagovat
fantomas

Tak já sem přece jen v jiný pozici než ty. Článku čtenářů procházej svym specifickym procesem zpracování, bych řekl, neni to stejný jako s texty redaktorů.

A proč by nebyl zájem? Jeslis ho tam poslal teď, je snad pochopitelný a i jasný, že se tam taky teď neobjeví.

Reagovat
Puskas

já vím.

Reagovat
smazaný uživatel

No jak myslíš, doufám, že tohle už Bílka napadne jen ve chvíli, kdy nebude schopný zahrát na RB ani Gebre a ani Pospěch.. Podle mě rozhodně není potřeba posilovat nějak obranu na úkor útoku, a to zase nevyvrátíš mě, že Hubník je hlavně a především na bránění.

Reagovat
fantomas

Jistěže je. Ale pokud chce mít česká repre ofenzivní oba kraje a před jednim z nich mít dozadu tak neschopnýho hráče jako Rezka, potom se nemůžem divit, že nás jenom ČH v první půli hladce přechcávala nakopávanýma balonama za Gebreho.

A jestli před Hubníka na RB momentálně stavíš i Pospěcha, tak to...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rezek není zase tak neschopnej právě, když bude hrát, jako hraje normálně, tak hodně vypomůže dozadu, akorát dopředu to je horší.. Kdyby tam byl Hubník, tak na tý straně už nemusíme hrát vůbec

A jasně, že beru.. Pospěch teď akorát nemá formu a i to je jeden z důvodů proč tam teď nehraje.. A pokud by byl pořád takhle z formy, tak by Hubník před ním byl.. Bohužel.

Reagovat
fantomas

Mně Rezek do defenzívy přijde takovej hop nebo trop blázen no. Něco hecne a ubojuje, něco zase sprasí svou splašeností a potom by to v kombinaci s mlaďochem mohlo působit neplechu. Sice je fakt, že Gebre dobře čte hru a i ty Rezkovy nesmysly běžně docela zvládal hasit, ale Hubníkovi prostě v tomhle směru důvěřuju víc, a to je pro mě docela základ. Pravou stranu tak jako tak dopředu nebudeme mít v blízký budoucnosti silnou, tak nemá cenu si tu hrát na věty typu "to už po tý straně ani nemusíme hrát". To, že se můžeme v ofenzívě spoléhat na levou stranu a střed, by myslim (správně) defenzivně laděnýmu mužstvu mělo stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím jsme ukázali, že pokud se stáhneme hodně dozadu, tak hrajeme špatně.. Pokud se snažíme hrát více dopředu, využívat křídla a hlavně Rosu, nemáme vyloženě jen bránícího záložníka, tak to docela jde.. Hubník by byl pro trenéra soupeře jak dar z nebes.. Stačilo by mu pokrýt levou stranu a trochu hustit střed a absolutně by eliminoval jakoukoliv sílu dopředu.. Gebre alespoň dokáže nějak pomoct, narazit, centruje.. Celá sestava musí být kreativní a musí reagovat na momentální sílu soupeře.. Jestli to budeme hrát jen pojďte do nás, my si uhaluzíme roh a z toho něco zkusíme, tak to akorát půjde do kytek.. To bychom museli mít takový štěstí, že by nám za deset let krachla celá republika, jako to mělo Řecko.

Reagovat
fantomas

Takže je problém zase jen v tom, že si prostě nedokážeš představit jinou fungující strategii než tu ofenzivní. Což v kombinaci se současnym českym nároďákem prostě nedává smysl..

Reagovat
smazaný uživatel

To není pravda.. Já si jí dokážu představit hodně živě, ale vidím, že to nefunguje a fungovalo to jen, pokud jsme hráli ofenzivně.. Naopak. Ze začátku kvalifikace jsem psal defenzivní sestavy. Prostě jen vidím, že práci dozadu máme na dobrý úrovni jen, pokud i útočíme.. Pokud ne, tak hrajeme špatně.

Reagovat
fantomas

Však ale nepíšu, že nemáme útočit. Jen že neni potřeba, aby se zběsile hnala dopředu i pravá strana, když pro to stejně nemá bůhvíjakej potenciál, ať tam hraje kdokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže pokud tu pravou stranu opravdu nebudeme vůbec využívat, tak ztratíme třetinu místa.. To je strašně moc, Gebre ve spolupráci třeba s Rosou a běhající kamikadze Rezek tam alespoň něco zmůžou.. Alespoň to obránci budou muset hlídat.

Reagovat
fantomas

Tak zas nikdo nemluví o "vůbec"...Rezek sám tam bordel občas napáchá, což mi na tu jednu slabou stranu docela i stačí. Z Hubníka taky děláš zbytečnýho přizdisráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to opravdu hodně málo.. Raději bych, aby se Rezek s Gebrem víc sehráli a k té pravé straně sbíhal jeden střední záložník, než abychom hráli v podstatě na 3 stopery..

Reagovat
fantomas

Ty fakt věříš tomu, že se Rezek někdy s někym sehraje? Gebre s Vackem nebo Dočkalem kdyby se sehráli, to by bylo reálnější i parádnější vzhledem k budnoucnosti. Ale směrem k Euru to nemá ještě žádnou váhu bohužel, na to je moc málo času..

Reagovat
smazaný uživatel

No.. Já si hlavně myslim, že na tu pravou stranu zatím nikoho nemáme a je lepší tam mít takhle běhavýho hráče, než kluka s větším talentem, ale přesto nicnemohoucího.. On Rezek pro tým dokáže být platnej.. jen by to nechtělo takový zápasy jako teď v Podgorici

Reagovat
fantomas

Marnej byl i v Praze...

Reagovat
smazaný uživatel

Tam aspoň hodně běhal a tahal středního záložníka.. Já na něj prostě veskrze nemám nároky, protože to není moc fotbalista, prostě jen aby běhal a dělal prostor pro ostatní..

Reagovat
fantomas

No jo...a myslíš, že potom vůbec může bejt ta ofenzíva silná? Gebre dopředu zase taky neni žádnej zázrak, aby mu Rezek mohl dělat ten prostor a on byl přitom úžasně nebezpečnej...

Reagovat
smazaný uživatel

To zase vidím ohromnou sílu v těch našech 3 středních záložnících.. Když budou mít na tý straně alespoň toho Gebreho, kterýmu můžou narazit, tak si toho hodně slibuju.. Máme tam fakt 3 hráče, kteří uměj balon podržet a hrajou se zvedlou hlavou (pravda, Jiráček si kouká na kolena, ale vypadá, že má oči skrytý ve vlasech ) Gebre může k lajně, Rezek se rozeběhnout k vápnu a hned tam mají spoustu možností kam rozehrát útok... Ostatně v baráži takhle padly všechny branky

Reagovat
fantomas

A já si zas živě vybavuju jeden zápas (Skotsko?), kdy se Hubník úplně stejně napravo nabízel a každej na něj nepochopitelně kašlal... taky mu ta podpora neni uplně cizí, fakt.

Reagovat
salami

Dočkal je línej blbec, nevim ani jestli v Norsku hraje, ale to je typ záložníka, za kterýho musej běhat další dva hráči

Reagovat
Losinho

Toho jsem tam původně napsal. Ale ani nevím, jestli hraje v Trabzonu stopera nebo na kraji.

Reagovat
salami

v LM nastupoval na beku, co jsem měl možnost vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník tam nemá co dělat, není tvořivej, má nejistý zákroky a nerozehraje pořádně balón.... NAKOPÁVAT, NAKOPÁVAT, NAKOPÁVAT.... typicky česká taktika

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně je tvořivější než ty.

Reagovat
fantomas

500. pro Rosu, Baryho a Čechína.

Reagovat
Al Capone

ty mě dneska bavíš

Reagovat
fantomas

Tak to je vzájemný..

Reagovat
smazaný uživatel

teda to měkký "i" po "ch" ...

Jinak samozřejmě:

Reagovat
fantomas

Mně se to s tvrdym hrozně nelíbí, tvrdý souhlásky netvrdý souhlásky, nemůžu si pomoct..

Reagovat
salami

mně se tam nelíbí to "ína", napsal bych to Čechinha, když už takovýhle debilní přezdívky, tak pořádně

Reagovat
fantomas

Reagovat
Losinho

, ,

Reagovat
centos

, ,

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně bych se nebál zkusit povolat hráče jako je Holenda (v Anzhi má prý formu velice slušnou a v útoku by to chtělo širší výběr), Lensky (pokud se dá dohromady ohledně toho alkoholismu a depresí, tak by se k posílení levý strany celkem hodil. Nevidím důvod proč hráče, který celkem pravidelně hraje v jednom z lepších týmu Eredivisie nevyzkoušet v nějakém přáteláku), střed obrany by to chtělo kompletně překopat - Mazuch a Kalas se i přes svůj věk rozhodně jeví jako skvělí nástupci nesehranýho dua Sivoka s Hubníkem. Fullbacky rozhodně nechat, Kadlec je vynikající a Gebre se, pokud vynechám poslední zápas, předvedl velice dobře jak v defenzívě, tak i ve hře dopředu...

Reagovat
Kily

pod pojmem mít formu bych si tedy představoval trochu víc, než odehrát za posledních třináct zápasů 47 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Góly ale dává, a to je imo to nejdůležitější

Reagovat
salami

K tý sestavě v článku, fakt mi nepřijde jako dobrej nápad stavět na DM Hubschmana, takovej typ záložníka se nosil před 10-ti nebo 15-ti lety, neni rychlej to rychlej tvrdej bořič a ani rozehrávač, má pouze slušnej výběr místa, ale pro mě je to málo, navíc se mi ani ten systém moc nezamlouvá, vždyť takhle Bílek v podstatě hrál na začátku, středový hráče dal na kraj a byla to hrůza. Jinak na stoperu bych taky rád viděl Marka, pokud ne tak já bych se Kalase nebál, neřikám, že na to má, ale má potenciál a klidně se taky může stát, že mu Euro vyjde a pomůže mu vybojovat pěkný renomé, než tam dávat Sivoka, kterej má devěný nohy a nikam nás výrazně neposouvá, ale je to samozřejmě velkej risk, na druhou stranu kdy jindy riskovat než na turnaji, kde při vší úctě nemáme téměř žádnou šanci ani na postup ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se zdá že všichni berou ten proti řecku zápas jako kdyby jsme měli hrát se san marinem. ale ono to jednoduché nebude bude spíš těžký pochybuju o tom že řecko porazíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele