Payet chce kariéru dohrát v Marseille, o datu odchodu rozhodne jeho tělo

30.12.2022, 16:34
Aktuality
Dimitri Payet (© AFP)

Dimitri Payet za tři měsíce oslaví už šestatřicáté narozeniny a pomalu tak začíná uvažovat o tom, kdy se odebere do důchodu. Ofenzivní francouzský fotbalista působí v Marseille a dres tohoto klubu by na sobě rád měl i během posledního utkání aktivní kariéry...

Někdejší francouzský reprezentant (38 startů) má na jihu země smlouvu do června 2024 a za slavný celek odehrál 314 zápasů, v nichž vstřelil 76 gólů a dalších 95 pro své spoluhráče připravil. Letos je s OM zatím na třetím místě tabulky, ztráta na vedoucí PSG činí jedenáct bodů.

"Nechci odcházet, rád bych zůstal a kariéru zakončil tady," hlásí Payet.

"Máme před sebou obrovskou výzvu a já se na ni těším," dodal.

Payet si během kariéry zahrál i za Nantes, Saint-Étienne, Lille a West Ham a v Marseille působí podruhé. Letošní sezonu začal mezi náhradníky a důvodem měla být nadváha, ve hře pro tuto chvíli je i varianta loučení už za šest měsíců.

"O tom, zda budu pokračovat, nebo budu nucen skončit, rozhodne výhradně moje tělo. Na tohle téma se pobavím u jednoho stolu s vedením Marseille, ovšem to má čas," zakončil.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
El Fáňos

Včera hrál výborně, pořád je to super fotbalista a naše legenda

Reagovat
Free_player

pěknej gol dal

Reagovat
Israha

Platný může být, když nebude hrávat pravidelně základ a bude mít kolem sebe pracovitější hráče. Ale už podle toho vyjádření (pasivní "rozhodne mé tělo" místo formulace ve smyslu, že na sobě bude makat a cíleně se snažit být co nejplatnější a další smlouvu si vybojovat) je jasné, že už se vidí spíš ve fotbalovém důchodu. Což je takové symptomatické pro jeho kariéru. Neumím si představit, jak ikonickým hráčem globální úrovně mohl být, kdyby mu to mentálním nastavením šlapalo podobně, jako citem pro hru, kopací technikou a kreativitou. Jednu dobu míval statistiky vytvořených šancí lepší než Messi s Özilem...

Reagovat
El Fáňos

No já ho beru takovýho jaký je, s mentalitou, co popisuješ by nehrál za nás, ale někde jinde. To jsou jen kdyby. Na fotbalu mám čím dál raději vášeň a radost ze hry a to mi Payet v OM přináší nejvíc ze všech hráčů. A

Reagovat
Israha

Tak těch dlouholetých stálic a klubistů teď v Marseille moc není. Dimitri a tím končíme, druhý služebně nejstarší je Rongier, který má do klubové ikony daleko. U Payeta ale mívám často pocit, že se ta zmíněná vášeň a radost ze hry u něj objevuje vždy na nějaké určité období, a pak zmizí. Proto jsem vždy měl radši Thauvina, z něj to čišelo zápas co zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude mít další incident s lahví?

Reagovat
Mhello

Do prdele s lahví

Reagovat
Pharrell

Běž do prd**** s další láhví

Reagovat
Pharrell

Je to borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele