Patovi po dalších svalových problémech skončila letošní sezona

05.04.2012, 11:53
Aktuality
Je to jako zlý sen, který ne a ne skončit. Alexandre Pato měl skvěle rozjetou kariéru, neustále ho ovšem brzdí svalová zranění. Před několika dny se zdálo, že by to nejhorší mohlo být za brazilským útočníkem AC Milán, opak je ale pravdou...

Pato za sebou měl vyšetření u specialisty ve Spojených státech a do Milána dorazily pozitivní ohlasy. V úterý dokonce nastoupil k odvetě čtvrtfinále proti Barceloně, jenomže na hřišti pobyl pouhých třináct minut, pak se mu znovu ozvalo poraněné stehno.

"Sezona pro něho skončila. Budeme muset začít znovu, až se z toho dostane. Ale kdo na sebe vezme odpovědnost a nechá ho znovu hrát? Opravdu nevím, na jakého svatého bych se měl obrátit..." řekl v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport doktor AC Milán Jean Pierre Meersseman.

Patovy svalové problémy jsou dlouhodobé, od ledna roku 2010 byl zraněn hned čtrnáctkrát.

"Už jsme byli snad všude, od Německa až po Ameriku, abychom jeho problémy vyřešili. Dokonce jsem žádal i terapeuty, aby se za něho modlili. Po zápase v Barceloně jsem nespal, odpovědnost za obnovení zranění beru na sebe, i když nevím, kde je původ všeho. Za tři týdny jsem nevyřešil nic z toho, co nebylo vyřešeno během dvou let. Třináctkrát měl být fit, ale evidentně nebyl. Cítil jsem se špatně, když jsem to viděl v televizi, nečekal jsem to," pokračoval Meersseman.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (303)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele